Nie jesteś zalogowany.
pa3cja spełnia marzenia Czy ta dziewczyna ma jakieś wady??
pa3cja spełnia marzenia Czy ta dziewczyna ma jakieś wady??
Wszystkie spełnia?
Na razie spełniła jedno, to które miałem aktualne
To mi też przypomniało o innym marzeniu. pa3cja chciała powiedzieć "Google, prawde ci powie.", a ja chciałbym kiedyś powiedzieć "połączcie mnie z prezydentem"
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-05-04 00:00:51)
By reaktywować temat walne offtop. Temat ma 3 lata i wypowiadały się tu osoby których dawno na ANSi nie widziałem lub za często nie widuje, po za tym temat ten ma pozytywny przekaz.Wszak jest o marzeniach i nadziei w to że się spełnią. Mam nadzieje że ktoś z nowych chętnie się podzieli marzeniami.
A jeśli jakaś laska szuka księcia z bajki postaram się spełnić to marzenie
BTW. Jednak mam też jedno marzenie którym chętnie się podzielę "chce by by wróciły te dawne klimaty na ANSi" tak trochę sentymentalnie ^.^"
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-07 22:52:17)
Jak już kopiemy, to jest takie coś, o czym podświadomie marzę, a mianowicie - nieśmiertelność, bo jak to mawiał staruszek bez nogi z FMA: "Marzenie, które się spełnia, nie jest prawdziwym marzeniem".
PS. Jak to jest, że do kopania ludzie zawsze się znajdą, ale zakopywać tych tematy to nie ma kto, heh.
Nick na ANSI: bobek784v2
A ja chciał bym by ludzie wszystko rozwiązywali dyplomatycznie i zawsze chodzili uśmiechnięci, by każdy był równy i nie było czegoś takiego jak pieniądze:)
Widzę że wtedy się nie wypowiedziałem, to odbiję sobie teraz. Freeman już tym wspominał, ale powtórzę: wynalezienie (stworzenie) sztucznej inteligencji. Ewentualnie zadowoliłbym się pełną cyborgizacją lub chociaż w pełni funkcjonalnym interfejsem pomiędzy ludzkim mózgiem a komputerem. Czyżby za dużo GitS'a i Neuromancer'a?
A pozostałe marzenia są albo zbyt przyziemne (bo dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają), albo zbyt osobiste by o nich tutaj pisać.
Są dwie roboty, które chcę dostać. Jeśli któraś z nich wyjdzie, mogą nawet obie, to reszta się już ułoży
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Są dwie roboty, które chcę dostać. Jeśli któraś z nich wyjdzie, mogą nawet obie, to reszta się już ułoży
To sie staraj, do młodych przyszłość należy.
Bania rządzi.
Zgrzyt - mimo że to tylko 2-3 lata różnicy, to jest to niemożliwe. Wiem, sam się tym dołuję i smucę.
Skowyt - wymyśl coś bardziej przyziemnego
Hatake, gdyby same moje starania wystarczyły, to nie byłoby problemu, najgorsze jest dotarcie do prezesów i innych szefów xD A jak nie, zostaje mi jeszcze konserwacja (do czasu zakończenia dotowania przez UE) oraz tynki strukturalne (jeśli kopnąć do roboty znajomego architekta).
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Mi z Ejsem marzy się teraz karton soku Costa Exotic, bo zapijanie kompotem winogronowym to męka...
"Skazany na zajebistość"
Marzy mi się spokój, oraz by do anime powrócił styl z lat osiemdziesiątych, ale szanse na to są takie jak na opanowanie się Jarka i jego katotalibów.
Anime z lat osiemdziesiątych (początku) w ogóle było nieziemskie. Kreska/animacja bez nadmiaru efektów i nacisk na fabułę. Taak, teraz to marzenie.
No i Zjadacz lubi placki
"Skazany na zajebistość"
Jak już kopiemy, to jest takie coś, o czym podświadomie marzę, a mianowicie - nieśmiertelność, bo jak to mawiał staruszek bez nogi z FMA: "Marzenie, które się spełnia, nie jest prawdziwym marzeniem".
Widzę że wtedy się nie wypowiedziałem, to odbiję sobie teraz. Freeman już tym wspominał, ale powtórzę: wynalezienie (stworzenie) sztucznej inteligencji. Ewentualnie zadowoliłbym się pełną cyborgizacją lub chociaż w pełni funkcjonalnym interfejsem pomiędzy ludzkim mózgiem a komputerem. Czyżby za dużo GitS'a i Neuromancer'a?
No to mnie teraz zlinczujecie na herezje
bobek784 wykonalne ale tylko poziomu pierwszego czyli biologiczna[znaczy że np. jak się rozjedzie tirówa to już raczej nie wstaniesz], tyle że zależy od IQ min 81% + działająca prawa CAŁA półkula mózgu min 5%, szacowany czas przejścia to 50~70 lat.
Problematyczne powyżej wieku 150~200lat, organizm nie jest przystosowany do tak długiego działania, w uproszczeniu zatykanie się filtrów czyli nerki, węzły chłonne itp. teoretycznie można ominąć poprzez przeszczepy.
Powyżej 300~400lat kończąca się ilość sprawnych neuronów, hmm może komórki macierzyste dały by rade ale nie jestem biologiem więc sry.
m_jay
1. Wykonalne ale bardzo problematyczne[sprzęgnięcie serwerów google przetwarzających 80 PetaBajtów[80 000 GigaBajtów] dziennie powinno wystarczyć dla poziomu trzeciego, opcjonalnie uprościć algorytm do poziomu drugiego lub jeżeli wystarczy ci laptop modlący się do stwórcy ciebie ??? to poziom pierwszy].
2. Co to według ciebie jest cyborgizacja???
3. Wykonalne ale tylko dla osób z IQ >= 91% + działająca prawa CAŁA półkula mózgu min 15%.
Jestem silnym ateistą[czyli bogowie nie istnieją frag. z wiki] dla którego wszystkie przedmioty są martwe[życie nie istnieje], a teraz możecie po mnie jeździć do woli
A no tak jeszcze może marzenie żeby post był zgodny z regulaminem, no to tak:
telekineza wiem że to nie wykonalne na żadem sposób, ale pomarzyć można,
podróże z prędkością > c oczywiście możliwe, więc to odpada,
przydało by się jeszcze porzucenie działa i istnienie jako czysta energia, teoretycznie wykonalne ale od ch****y skomplikowane.
Nie mogłem się powstrzymać
No i Zjadacz lubi placki
I o razu widać różnicę poziomów
Ostatnio edytowany przez skynet (2010-08-08 03:44:15)
2. Co to według ciebie jest cyborgizacja???
Wymiana podzespołów biologicznych na mechaniczne...
Dla mnie to troszkę głupie bo żywy organizm jest najlepszym mechanizmem, wolał bym genetyczne usprawnienia ciała robiły by z człowieka nad-człowieka. No chyba że mechaniczne komponenty będą mogły być zasilone tak jak resztą ciała w procesie metabolicznym + dokonywać samo naprawy. <serwisowanie i ładowanie akumulatorów mi się nie podoba>
Co do podłączenia mózgu i kompa... ooojjj nieee.... idea szczytna, pomocna i rewolucyjna. Jednak mózg + Vista NIE po za tym to daje hakerom nowe podejście do sprawy no i nowe rodzaje virusów. Wole by moja mózgownica nie miała kontaktu z światem a to co w niej sie kłębi niech tam zostanie.
A jeśli chodzi o SF to wolał bym mechy @__@
przydało by się jeszcze porzucenie działa i istnienie jako czysta energia, teoretycznie wykonalne ale od ch****y skomplikowane.
Skomplikowane? Bierzesz high Temmplara lub black templara protosa i łączysz się z nim i powstaje Archon. Opcjonalnie podążasz za wskazówkami pradawnych i dokonywujesz ascendencjii potem walczysz z Ori.
O i mam nowe marzenie: chce ogarnąć całe uniwersum DC i Marvela (tego się chyba nawet ich twórcą nie udało)
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-08 03:52:10)
Wymiana podzespołów biologicznych na mechaniczne...
Dla mnie to troszkę głupie bo żywy organizm jest najlepszym mechanizmem, wolał bym genetyczne usprawnienia ciała robiły by z człowieka nad-człowieka. No chyba że mechaniczne komponenty będą mogły być zasilone tak jak resztą ciała w procesie metabolicznym + dokonywać samo naprawy. <serwisowanie i ładowanie akumulatorów mi się nie podoba>
Aha w ten sposób, nanotechnologia trochę kuleje ale jest coraz lepiej, jak nauczą się wytwarzać nanorurki w procesie ciągłym to raczej się da zrobić, ale potrwa to jeszcze z hmm 15 może 40lat.
Ale nie wiem czy wiesz stworzono już syntetyczną nić DNA bakterii, która po wstrzyknięciu do komórki zmieniła jej metabolizm i komórka stała się bakterią co więcej zaczęła się DZIELIĆ szukaj "sztuczna komórka" w Google. Część wyników prac jest publikowana.
Co do podłączenia mózgu i kompa... ooojjj nieee.... idea szczytna, pomocna i rewolucyjna. Jednak mózg + Vista NIE po za tym to daje hakerom nowe podejście do sprawy no i nowe rodzaje virusów. Wole by moja mózgownica nie miała kontaktu z światem a to co w niej sie kłębi niech tam zostanie.
Hahahaha jak cię kiedyś spotkam to postawie piwo za tą Viste
Tylko tu jest taki problem że interfejs, to tylko połączenie czyli wejście/wyjście danych i to planuje testować na sobie, dokładniej wyjście to różne harmoniczne fal gamma bo dają największą przepustowość [wiki], zauważyłem że można je zmieniać, na razie leci jakieś 95% śmieci, 5% to co chce ale jest to baaaardzo nie stabilne, głównie dlatego że fale gamma można świadomie utrzymać tylko przez max 20min.
A jeśli chodzi o SF to wolał bym mechy @__@
Ale takie jak Gundam?? czy bardziej egzoszkielet, bo jeżeli to drugie to wpadnij do mnie za 2-5lat
skynet napisał:przydało by się jeszcze porzucenie działa i istnienie jako czysta energia, teoretycznie wykonalne ale od ch****y skomplikowane.
Skomplikowane? Bierzesz high Temmplara lub black templara protosa i łączysz się z nim i powstaje Archon.
StarCraft ?? a SG oglądałem i wiesz co za grosz realizmu, chociaż serial super , SGU to normalnie pielgrzymka PRO ekologów do Częstochowy.
A tak przy okazji, ja piszę o rzeczach które można zrealizować[czyt. są realne] tylko kłopotliwe.
Co do moich marzeń to <patrz sygnatura>
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Dla mnie to któryś kolejny etap sprzężenia między komputerem a człowiekiem - przeniesienie własnego "ja" do sieci. Pozostaje kwestia tego w jakim stopniu człowiek jest kształtowany przez biologizm i jak wyglądałoby istnienie bez niego (chodzi mi tutaj przede wszystkim o wszelkie popędy wynikające z pochodzenia odzwierzęcego a kształtowane w dużym stopniu przez hormony, które wpływają na charakter). Z tego powodu GitSowe cyborgi posiadały odwzorowane funkcje biologiczne, taki łącznik między człowieczeństwem a maszyną.
Ale takie jak Gundam?? czy bardziej egzoszkielet, bo jeżeli to drugie to wpadnij do mnie za 2-5lat
Czyżbyś mia jakieś dojścia do jakiegoś prototypu ? W razie konieczności mogę zostać testerem (poświęcenie dla dobra nauki też wchodzi w grę ).
To ja też się podzielę moim marzeniem ^_^
Marzy mi się, żeby wyszła jeszcze kiedyś jakaś seria rpgów osadzona w Zapomnianych Krainach, z klimatem, grafiką i zaje***stością BG/PT
Masz u mnie piwo . Jak patrze na te wszystkie Obliviony to aż chce się wyć jaki regres spotkał gatunek cRPG. Nowy Fallout w klimacie starych Falloutów też dał by rade.
Ostatnio edytowany przez m_jay (2010-08-08 10:35:04)
bobek784 wykonalne ale tylko poziomu pierwszego czyli biologiczna[znaczy że np. jak się rozjedzie tirówa to już raczej nie wstaniesz], tyle że zależy od IQ min 81% + działająca prawa CAŁA półkula mózgu min 5%, szacowany czas przejścia to 50~70 lat.
Problematyczne powyżej wieku 150~200lat, organizm nie jest przystosowany do tak długiego działania, w uproszczeniu zatykanie się filtrów czyli nerki, węzły chłonne itp. teoretycznie można ominąć poprzez przeszczepy.
Powyżej 300~400lat kończąca się ilość sprawnych neuronów, hmm może komórki macierzyste dały by rade ale nie jestem biologiem więc sry.
Wiesz z tego co gdzieś kiedyś wyczytałem, to przedłużenie swojego życia 2 krotnie jest możliwe i dość proste, a chodzi tu o stan podobny do hibernacji uzyskiwany poprzez bardzo niewielkie stężenie w wdychanym powietrzu siarkowodoru. W ten sposób metabolizm spowalnia, a gdyby codziennie zamiast snu poddawać się takiej hibernacji, to długie życie gwarantowane, no chyba że się kiedyś pomylimy w proporcjach tlen-siarkowodór, to wtedy wiadomo...
Nick na ANSI: bobek784v2