#121 2007-05-03 22:55:56

Freeman
Użytkownik

Odp: Marzenia, poszukiwania w życiu ?

pa3cja spełnia marzenia smile_big Czy ta dziewczyna ma jakieś wady?? smile_big

#122 2007-05-03 23:45:39

Obiwanshinobi
Użytkownik

Freeman napisał:

pa3cja spełnia marzenia smile_big Czy ta dziewczyna ma jakieś wady?? smile_big

Wszystkie spełnia?

#123 2007-05-03 23:51:04

Freeman
Użytkownik

Na razie spełniła jedno, to które miałem aktualne smile
To mi też przypomniało o innym marzeniu. pa3cja chciała powiedzieć "Google, prawde ci powie.", a ja chciałbym kiedyś powiedzieć "połączcie mnie z prezydentem" smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-05-04 00:00:51)

#124 2010-08-07 22:51:22

Zgrzyt
Użytkownik

By reaktywować temat walne offtop. Temat ma 3 lata i wypowiadały się tu osoby których dawno na ANSi nie widziałem lub za często nie widuje, po za tym temat ten ma pozytywny przekaz.Wszak jest o marzeniach i nadziei w to że się spełnią.  Mam nadzieje że ktoś z nowych chętnie się podzieli marzeniami.

A jeśli jakaś laska szuka księcia z bajki postaram się spełnić to marzenie smile_big

BTW. Jednak mam też jedno marzenie którym chętnie się podzielę "chce by by wróciły te dawne klimaty na ANSi" tak trochę sentymentalnie ^.^"

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-07 22:52:17)

#125 2010-08-07 23:05:22

bobek784
Użytkownik

Jak już kopiemy, to jest takie coś, o czym podświadomie marzę, a mianowicie - nieśmiertelność, bo jak to mawiał staruszek bez nogi z FMA: "Marzenie, które się spełnia, nie jest prawdziwym marzeniem".

PS. Jak to jest, że do kopania ludzie zawsze się znajdą, ale zakopywać tych tematy to nie ma kto, heh.

Nick na ANSI: bobek784v2

#126 2010-08-07 23:56:43

Skowyt
Użytkownik

A ja chciał bym by ludzie wszystko rozwiązywali dyplomatycznie i zawsze chodzili uśmiechnięci, by każdy był równy i nie było czegoś takiego jak pieniądze:)

#127 2010-08-07 23:56:54

m_jay
Użytkownik

Widzę że wtedy się nie wypowiedziałem, to odbiję sobie teraz. Freeman już tym wspominał, ale powtórzę: wynalezienie (stworzenie) sztucznej inteligencji. Ewentualnie zadowoliłbym się pełną cyborgizacją lub chociaż w pełni funkcjonalnym interfejsem pomiędzy ludzkim mózgiem a komputerem. Czyżby za dużo GitS'a i Neuromancer'a? smile_big

A pozostałe marzenia są albo zbyt przyziemne (bo dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają), albo zbyt osobiste by o nich tutaj pisać.

WoodenJesus.png

#128 2010-08-08 00:18:01

Quithe
Użytkownik

Są dwie roboty, które chcę dostać. Jeśli któraś z nich wyjdzie, mogą nawet obie, to reszta się już ułoży smile_big

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#129 2010-08-08 00:24:13

Hatake
Użytkownik

Quithe napisał:

Są dwie roboty, które chcę dostać. Jeśli któraś z nich wyjdzie, mogą nawet obie, to reszta się już ułoży smile_big

To sie staraj, do młodych przyszłość należy. smile_big

Bania rządzi.

Zgrzyt - mimo że to tylko 2-3 lata różnicy, to jest to niemożliwe. Wiem, sam się tym dołuję i smucę.
Skowyt - wymyśl coś bardziej przyziemnego smile_big

#130 2010-08-08 00:42:48

Quithe
Użytkownik

Hatake, gdyby same moje starania wystarczyły, to nie byłoby problemu, najgorsze jest dotarcie do prezesów i innych szefów xD A jak nie, zostaje mi jeszcze konserwacja (do czasu zakończenia dotowania przez UE) oraz tynki strukturalne (jeśli kopnąć do roboty znajomego architekta).

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#131 2010-08-08 01:09:02

Zjadacz
Użytkownik

Mi z Ejsem marzy się teraz karton soku Costa Exotic, bo zapijanie kompotem winogronowym to męka...

"Skazany na zajebistość"

#132 2010-08-08 01:16:54

Zarathustra
Użytkownik

Marzy mi się spokój, oraz by do anime powrócił styl z lat osiemdziesiątych, ale szanse na to są takie jak na opanowanie się Jarka i jego katotalibów.

#133 2010-08-08 02:12:54

Zjadacz
Użytkownik

Anime z lat osiemdziesiątych (początku) w ogóle było nieziemskie. Kreska/animacja bez nadmiaru efektów i nacisk na fabułę.  Taak, teraz to marzenie.

No i Zjadacz lubi placki oczkod

"Skazany na zajebistość"

#134 2010-08-08 03:29:42

skynet
Użytkownik

bobek784 napisał:

Jak już kopiemy, to jest takie coś, o czym podświadomie marzę, a mianowicie - nieśmiertelność, bo jak to mawiał staruszek bez nogi z FMA: "Marzenie, które się spełnia, nie jest prawdziwym marzeniem".

m_jay napisał:

Widzę że wtedy się nie wypowiedziałem, to odbiję sobie teraz. Freeman już tym wspominał, ale powtórzę: wynalezienie (stworzenie) sztucznej inteligencji. Ewentualnie zadowoliłbym się pełną cyborgizacją lub chociaż w pełni funkcjonalnym interfejsem pomiędzy ludzkim mózgiem a komputerem. Czyżby za dużo GitS'a i Neuromancer'a? smile_big

No to mnie teraz zlinczujecie na herezje smile_big

bobek784 wykonalne ale tylko poziomu pierwszego czyli biologiczna[znaczy że np. jak się rozjedzie tirówa to już raczej nie wstaniesz], tyle że zależy od IQ min 81% + działająca prawa CAŁA półkula mózgu min 5%, szacowany czas przejścia to 50~70 lat.
Problematyczne powyżej wieku 150~200lat, organizm nie jest przystosowany do tak długiego działania, w uproszczeniu zatykanie się filtrów czyli nerki, węzły chłonne itp. teoretycznie można ominąć poprzez przeszczepy.
Powyżej 300~400lat kończąca się ilość sprawnych neuronów, hmm może komórki macierzyste dały by rade ale nie jestem biologiem więc sry.

m_jay
1. Wykonalne ale bardzo problematyczne[sprzęgnięcie serwerów google przetwarzających 80 PetaBajtów[80 000 GigaBajtów] dziennie powinno wystarczyć dla poziomu trzeciego, opcjonalnie uprościć algorytm do poziomu drugiego lub jeżeli wystarczy ci laptop modlący się do stwórcy ciebie ??? to poziom pierwszy].
2. Co to według ciebie jest cyborgizacja???
3. Wykonalne ale tylko dla osób z IQ >= 91% + działająca prawa CAŁA półkula mózgu min 15%.

Jestem silnym ateistą[czyli bogowie nie istnieją frag. z wiki] dla którego wszystkie przedmioty są martwe[życie nie istnieje], a teraz możecie po mnie jeździć do woli smile_big

A no tak jeszcze może marzenie żeby post był zgodny z regulaminem, no to tak:
telekineza wiem że to nie wykonalne na żadem sposób, ale pomarzyć można,
podróże z prędkością > c oczywiście możliwe, więc to odpada,
przydało by się jeszcze porzucenie działa i istnienie jako czysta energia, teoretycznie wykonalne ale od ch****y skomplikowane.

Nie mogłem się powstrzymać

Zjadacz napisał:

No i Zjadacz lubi placki oczkod

I o razu widać różnicę poziomów smile_big

Ostatnio edytowany przez skynet (2010-08-08 03:44:15)

#135 2010-08-08 03:50:50

Zgrzyt
Użytkownik

skynet napisał:

2. Co to według ciebie jest cyborgizacja???

Wymiana podzespołów biologicznych na mechaniczne...
Dla mnie to troszkę głupie bo żywy organizm jest najlepszym mechanizmem, wolał bym genetyczne usprawnienia ciała robiły by z człowieka nad-człowieka. No chyba że mechaniczne komponenty będą mogły być zasilone tak jak resztą ciała w procesie metabolicznym + dokonywać samo naprawy. <serwisowanie i ładowanie akumulatorów mi się nie podoba>
Co do podłączenia mózgu i kompa... ooojjj nieee.... idea szczytna, pomocna i rewolucyjna. Jednak mózg + Vista NIE po za tym to daje hakerom nowe podejście do sprawy no i nowe rodzaje virusów. Wole by moja mózgownica nie miała kontaktu z światem a to co w niej sie kłębi niech tam zostanie.

A jeśli chodzi o SF to wolał bym mechy @__@

skynet napisał:

przydało by się jeszcze porzucenie działa i istnienie jako czysta energia, teoretycznie wykonalne ale od ch****y skomplikowane.

Skomplikowane? Bierzesz high Temmplara lub black templara protosa i łączysz się z nim i powstaje Archon. Opcjonalnie podążasz za wskazówkami pradawnych i dokonywujesz ascendencjii potem walczysz z Ori.

O i mam nowe marzenie: chce ogarnąć całe uniwersum DC i Marvela (tego się chyba nawet ich twórcą nie udało)

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-08 03:52:10)

#136 2010-08-08 04:19:13

skynet
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

Wymiana podzespołów biologicznych na mechaniczne...
Dla mnie to troszkę głupie bo żywy organizm jest najlepszym mechanizmem, wolał bym genetyczne usprawnienia ciała robiły by z człowieka nad-człowieka. No chyba że mechaniczne komponenty będą mogły być zasilone tak jak resztą ciała w procesie metabolicznym + dokonywać samo naprawy. <serwisowanie i ładowanie akumulatorów mi się nie podoba>

Aha w ten sposób, nanotechnologia trochę kuleje ale jest coraz lepiej, jak nauczą się wytwarzać nanorurki w procesie ciągłym to raczej się da zrobić, ale potrwa to jeszcze z hmm 15 może 40lat.
Ale nie wiem czy wiesz stworzono już syntetyczną nić DNA bakterii, która po wstrzyknięciu do komórki zmieniła jej metabolizm i komórka stała się bakterią co więcej zaczęła się DZIELIĆ smile_big szukaj "sztuczna komórka" w Google. Część wyników prac jest publikowana.

Zgrzyt napisał:

Co do podłączenia mózgu i kompa... ooojjj nieee.... idea szczytna, pomocna i rewolucyjna. Jednak mózg + Vista NIE po za tym to daje hakerom nowe podejście do sprawy no i nowe rodzaje virusów. Wole by moja mózgownica nie miała kontaktu z światem a to co w niej sie kłębi niech tam zostanie.

Hahahaha jak cię kiedyś spotkam to postawie piwo za tą Viste smile_big
Tylko tu jest taki problem że interfejs, to tylko połączenie czyli wejście/wyjście danych i to planuje testować na sobie, dokładniej wyjście to różne harmoniczne fal gamma bo dają największą przepustowość [wiki], zauważyłem że można je zmieniać, na razie leci jakieś 95% śmieci, 5% to co chce ale jest to baaaardzo nie stabilne, głównie dlatego że fale gamma można świadomie utrzymać tylko przez max 20min.

Zgrzyt napisał:

A jeśli chodzi o SF to wolał bym mechy @__@

Ale takie jak Gundam?? czy bardziej egzoszkielet, bo jeżeli to drugie to wpadnij do mnie za 2-5lat smile_big

Zgrzyt napisał:
skynet napisał:

Skomplikowane? Bierzesz high Temmplara lub black templara protosa i łączysz się z nim i powstaje Archon.

StarCraft ?? a SG oglądałem i wiesz co za grosz realizmu, chociaż serial super smile_big, SGU to normalnie pielgrzymka PRO ekologów do Częstochowy.

A tak przy okazji, ja piszę o rzeczach które można zrealizować[czyt. są realne] tylko kłopotliwe.

#137 2010-08-08 04:33:37

aria
Użytkownik

To ja też się podzielę moim marzeniem ^_^
Marzy mi się, żeby wyszła jeszcze kiedyś jakaś seria rpgów osadzona w Zapomnianych Krainach, z klimatem, grafiką i zaje***stością BG/PT jezor No i koniecznie Kownacką w jednej z ról ^__^

warneverchanges.png

#138 2010-08-08 05:16:22

ODIN
Użytkownik

Co do moich marzeń to <patrz sygnatura> jezor

Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...

#139 2010-08-08 10:17:06

m_jay
Użytkownik

skynet napisał:

Dla mnie to któryś kolejny etap sprzężenia między komputerem a człowiekiem - przeniesienie własnego "ja" do sieci. Pozostaje kwestia tego w jakim stopniu człowiek jest kształtowany przez biologizm i jak wyglądałoby istnienie bez niego (chodzi mi tutaj przede wszystkim o wszelkie popędy wynikające z pochodzenia odzwierzęcego a kształtowane w dużym stopniu przez hormony, które wpływają na charakter). Z tego powodu GitSowe cyborgi posiadały odwzorowane funkcje biologiczne, taki łącznik między człowieczeństwem a maszyną.

skynet napisał:

Ale takie jak Gundam?? czy bardziej egzoszkielet, bo jeżeli to drugie to wpadnij do mnie za 2-5lat

Czyżbyś mia jakieś dojścia do jakiegoś prototypu smile_big? W razie konieczności mogę zostać testerem (poświęcenie dla dobra nauki też wchodzi w grę jezor).

aria napisał:

To ja też się podzielę moim marzeniem ^_^
Marzy mi się, żeby wyszła jeszcze kiedyś jakaś seria rpgów osadzona w Zapomnianych Krainach, z klimatem, grafiką i zaje***stością BG/PT

Masz u mnie piwo smile. Jak patrze na te wszystkie Obliviony to aż chce się wyć jaki regres spotkał gatunek cRPG. Nowy Fallout w klimacie starych Falloutów też dał by rade.

Ostatnio edytowany przez m_jay (2010-08-08 10:35:04)

WoodenJesus.png

#140 2010-08-08 10:46:32

bobek784
Użytkownik

skynet napisał:

bobek784 wykonalne ale tylko poziomu pierwszego czyli biologiczna[znaczy że np. jak się rozjedzie tirówa to już raczej nie wstaniesz], tyle że zależy od IQ min 81% + działająca prawa CAŁA półkula mózgu min 5%, szacowany czas przejścia to 50~70 lat.
Problematyczne powyżej wieku 150~200lat, organizm nie jest przystosowany do tak długiego działania, w uproszczeniu zatykanie się filtrów czyli nerki, węzły chłonne itp. teoretycznie można ominąć poprzez przeszczepy.
Powyżej 300~400lat kończąca się ilość sprawnych neuronów, hmm może komórki macierzyste dały by rade ale nie jestem biologiem więc sry.

Wiesz z tego co gdzieś kiedyś wyczytałem, to przedłużenie swojego życia 2 krotnie jest możliwe i dość proste, a chodzi tu o stan podobny do hibernacji uzyskiwany poprzez bardzo niewielkie stężenie w wdychanym powietrzu siarkowodoru. W ten sposób metabolizm spowalnia, a gdyby codziennie zamiast snu poddawać się takiej hibernacji, to długie życie gwarantowane, no chyba że się kiedyś pomylimy w proporcjach tlen-siarkowodór, to wtedy wiadomo...

Nick na ANSI: bobek784v2

Stopka forum

© Animesub.info 2025