#41 2006-07-03 23:26:16

opcy
Użytkownik

Odp: Smutne anime

To było anime pt: Grobowiec Świetlików (Hotaru no Haka) i jak juz było wspominane to jest bardzo smutne anime smutny

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#42 2006-07-03 23:50:37

MalaEP
Użytkownik

Włąśnie się dowiedziałam... Chciałam wpisać, a tu już mnie uprzedziłeś... A co do sutności... ja żadko płacze, jeszcze żadziej na filmach itp... A na tym łza w oku się mi zakręciła... A na marginesie - będę go mieć ... Mój kolega do KMF należy i ma dział anime smile_big więc zapraszam na stone http://www.film.org.pl/anime/spis.html polecam recenzje nie tylko anime :>

Ostatnio edytowany przez MalaEP (2006-07-03 23:52:52)

#43 2006-07-04 00:12:20

yunik
Użytkownik

Nie oglądałem jeszcze ostatniego epka, ale sądze, że My Hime jest smutnym anime, acz kolwiek bardzo mi się podoba...

#44 2006-07-04 02:49:58

No1
Użytkownik

AIR

Jeśli chodzi o smutne i nieromantyczne.
Niestety do mrocznych zaliczyć go nie można (maksymalne przeciwieństwo można by powiedzieć), za to do ciekawych na pewno oczkod

Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-04 02:52:51)

#45 2006-07-04 05:30:26

sa1d
Użytkownik

Zdecydowanie Jinro. Bardzo dobry film. Docenią go tylko znawcy. ja osobiscie polecam!

#46 2009-07-20 11:33:05

Shira
Użytkownik

Cóż za niedociągnięcia... jezor

Claymore

W każdym razie nie jest romantyczne, trzyma w napięciu.
Płakałam przy każdym odcinku.
Ostatni odc troche zryty, ale dość smutny.
Nie zabiła konkurencji. smile_lol

#47 2009-07-20 11:38:12

Zgrzyt
Użytkownik

Claymore smutny? chyba z powodu braku kontynuacji no i tego przybocznego Raki(smutek spowodowany tym że ciągle żyje)

#48 2009-07-20 13:02:13

MasterPLASTER
Użytkownik

Ooo ja cię tego i w ogóle, czyżby kroiła nam się kolejna epicka dyskusja odnośnie Claymore? No to ogień, ludzie, dawajcie tu siekiery, kosy, widły, grabie, oszczepy, kopacki, brony, zmywarki i glebogryzarki, worki z piaskiem, katapulty, ostrą amunicje, tępą amunicję, łopaty, kopcie fosy i stawiajcie palisady! Zwołajcie wszystkie leśne trolle i... Aaaaaa, niech ktoś dzwoni po Zjadacza, to na samym początku, bez niego to nie może mieć miejsca! Trzeba zapewnić dostateczne zapasy błota i kompostu ( najlepiej niemieszany, nie wstrząśnięty, lekko skiśnięty), co aby nam podstawowej amunicji nie zabrakło. Załóżcie tarcze i zbroje... bydymy "dyskutować". rotfl

Ech, aż mi się łezka w oku zakręciła.

Zgrzyt napisał:

Raki(smutek spowodowany tym że ciągle żyje)

Dobra, dobra przyznaj się, że Cie zazdrość zżera, bo chłopak dostał gorącego i soczystego cmokasa od Clare, a ty mogłeś sobie, co najwyżej popatrzeć. smile_big

Ale to raczej fakt, który faktem pozostanie. Claymore NIE jest smutnym anime. Może i faktycznie ginie tam parę fajnych postaci, no ale nie popadajmy zaś w jakieś emo. IMO, to już Witchblade jest "bardziej smutniejsze" niż Claymore, a z tego, co widzę, to nikt jeszcze tym tytułem tutaj nie rzucił, a naprawdę potrafi wycisnąć łezkę, przynajmniej u mnie. jezor

#49 2009-07-20 13:20:01

Zgrzyt
Użytkownik

MasterPLASTER napisał:

Dobra, dobra przyznaj się, że Cie zazdrość zżera, bo chłopak dostał gorącego i soczystego cmokasa od Clare, a ty mogłeś sobie, co najwyżej popatrzeć. smile_big

>_> trafiłeś w sedno, ale pocieszam się tym ze pod ubraniem ona ma Hiroszimę (podobno).

#50 2009-07-20 13:30:52

Zjadacz
Użytkownik

MasterPLASTER napisał:

Ooo ja cię tego i w ogóle, czyżby kroiła nam się kolejna epicka dyskusja odnośnie Claymore? No to ogień, ludzie, dawajcie tu siekiery, kosy, widły, grabie, oszczepy, kopacki, brony, zmywarki i glebogryzarki, worki z piaskiem, katapulty, ostrą amunicje, tępą amunicję, łopaty, kopcie fosy i stawiajcie palisady! Zwołajcie wszystkie leśne trolle i... Aaaaaa, niech ktoś dzwoni po Zjadacza, to na samym początku, bez niego to nie może mieć miejsca! Trzeba zapewnić dostateczne zapasy błota i kompostu ( najlepiej niemieszany, nie wstrząśnięty, lekko skiśnięty), co aby nam podstawowej amunicji nie zabrakło. Załóżcie tarcze i zbroje... bydymy "dyskutować". rotfl

To były piękne czasy... Jakby co, ja dalej chętny smile_big

"Skazany na zajebistość"

#51 2009-07-20 13:34:19

Zarathustra
Użytkownik

Drugi sezon Haruhi jest smutny...

Widziałem też ostatnio jakiś koreański film (chyba) Oseam, to nie poziom Endless Eight, ale też czasami było smutno.

Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-07-20 13:36:49)

#52 2009-07-20 13:47:54

Klapo
Użytkownik

Black Cat - jeden szczególny moment ;(
ef - a tale of melodies
Elfen Lied
H2O ~Footprints in the Sand~ - pod koniec (tak jakby)
Haibane Renmei
Kanon (2006)
Shinigami no Ballad
sola
X

ahh.. nie chce mi się szukać po na liście ... ;p

klapos.png

#53 2009-07-20 14:00:43

Kenshiro
Użytkownik

MasterPLASTER napisał:

Claymore NIE jest smutnym anime. Może i faktycznie ginie tam parę fajnych postaci, no ale

Trochę jest smutne. Oczywiście nie umywa się do takich pięknych dramatów jak Air czy VPM, ale jednak chwilami wzruszyć potrafiło.

#54 2009-07-20 14:04:21

inverse
Użytkownik

heh, czyli to co każdy zna
-Evangelion-
Mind Game - jak dla mnie to jest smutne, a śmierć bohatera ha-ha-ha
Gilgamesh - całe anime to jeden wielki smut
Berserk - końcówka imho, jesli anime jest harkdor to manga jest mega polski harkdor internetu

Możecie mi powiedzieć czy znacie jakieś anime które złe się kończy? tzn chodzi mi o to ze zły bohater wygrywa, niszczy świat itp?
Bo zawsze oglądam i kibicuje tym złym.. heh-ehe!

#55 2009-07-20 14:07:13

wiktor vcr
Użytkownik

Gunslinger girl- pod koniec i w środku(oczywiście mam na myśli pierwszy sezon)
School Days-można powiedzieć że było smutne pod końcówkę

#56 2009-07-20 14:13:32

Zgrzyt
Użytkownik

ledziux napisał:

. Oczywiście nie umywa się do takich pięknych dramatów jak Air(...)

Pięknych owszem, ale w sensie dobrej oprawy graficznej (o ile się lubi oczojebne anime) Cała reszta była naiwna i śmieszna, wręcz irytująco nużąca. I "L" na pewno odpowiesz ze jestem "trollem" i mam coś z "mózgiem" ale dyskutować o Air możesz w temacie o Air ^^

#57 2009-07-20 14:22:01

Hyuga
Użytkownik

Aoki denstesu shoot smutny Smutna scena smutny

#58 2009-07-20 14:28:34

Kenshiro
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

Pięknych owszem, ale w sensie dobrej oprawy graficznej (o ile się lubi oczojebne anime) Cała reszta była naiwna i śmieszna, wręcz irytująco nużąca. I "L" na pewno odpowiesz ze jestem "trollem" i mam coś z "mózgiem" ale dyskutować o Air możesz w temacie o Air ^^

Sam powiedziałeś kim jesteś więc ja tego nie powtórzę.
Smutne anime było ze względu na dramatyzm co w połączeniu że ślicznymi dziewczynkami bardzo wzruszało. Owszem dotyczy to tylko jednej dziewczynki, ale w kategorii wzruszających i pięknych anime zajmuje bardzo wysokie miejsce. Zwłaszcza połączenie najlepszej muzyki z tą ładną kreską i scenami dramatycznymi.

#59 2009-07-20 14:35:21

Luk4S
Użytkownik

ledziux napisał:

Sam powiedziałeś kim jesteś więc ja tego nie powtórzę.
Smutne anime było ze względu na dramatyzm co w połączeniu że ślicznymi dziewczynkami bardzo wzruszało. Owszem dotyczy to tylko jednej dziewczynki, ale w kategorii wzruszających i pięknych anime zajmuje bardzo wysokie miejsce. Zwłaszcza połączenie najlepszej muzyki z tą ładną kreską i scenami dramatycznymi.

Wszystko:
Air, Kanon, Clannad to jedno wielkie żałosne kupsko. Serie które miały być wzruszające, śmieszne były:
- nudne
- głupie
- brzydkie (kreska imo była obrzydliwa, szczególnie te dziewczyny rysowane koszmarnie)
- żałosne
- nieciekawe

Air, Clannad i Kanon są u mnie zaraz po Lucky Star najgorszymi anime... No NGE jest trochę lepsze, obejrzałem je drugi raz i wydało się ciut lepsze.

Co do smutnych serii to:
RahXephon - imo jedna z lepszych serii o mechach, bardzo podobne do NGE, ale setki razy lepsza. Zakończenie tego anime jest arcydziełem. Gdyby nie istniało TTGL to by była najlepsza seria o mechach, a obecnie mogę ją postawić na równi z CG.

FluxBB bbcode test

#60 2009-07-20 15:05:08

Zarathustra
Użytkownik

Luk4S napisał:

RahXephon - imo jedna z lepszych serii o mechach, bardzo podobne do NGE, ale setki razy lepsza.

Tyle tylko, że następuje "egg reset" i mamy w sumie happy end. oczkod

Ostatni odcinek FMA był trochę smutny, Winry tak bardzo chciała, aby Hughes mógł spróbować jej jabłecznik... smutny

Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-07-20 15:06:00)

Stopka forum

© Animesub.info 2025