#741 2006-07-10 00:55:47

ogi
Użytkownik

Odp: Piłka nożna

Aizen napisał:

Musiałbym zostać zaatakowany fizycznie a nie jakimiś krety ńskimi odzywkami .

Wezmę w obronę Zidane i coś powiem. Zidane ma już swoja lata, praktycznie kończy karierę, jest już legendą, a tu Matterazi (nie wiem ile ma lat, ale na pewnio jest młodszy), dla Zizu smarkacz obraża go, bądź jego kolegów, na pewno rasistowskimi tekstami (przypominam, że włosi w tym są dobrzy). Jak dla mnie ten incydent, nie ma większego znaczenia na to, co Zidane zrobił przez całą swoją karierę. Zagrał tak piękne mecze, że oczy mi się szkliły gdy pokazywał co potrafił. I jestem dumny, że taki piłkarz występował w moim i waszym pokoleniu. Mój ojciec chwalił się Pele, Maradoną, Mullerem i innymi gwiazdami. Więc teraz i ja będę się miał czym chwalić w przyszłości oczkod

Ostatnio edytowany przez ogi (2006-07-10 00:56:41)

#742 2006-07-10 00:58:08

Aizen
Użytkownik

ogi napisał:
Aizen napisał:

Musiałbym zostać zaatakowany fizycznie a nie jakimiś krety ńskimi odzywkami .

Wezmę w obronę Zidane i coś powiem. Zidane ma już swoja lata, praktycznie kończy karierę, jest już legendą, a tu Matterazi (nie wiem ile ma lat, ale na pewnio jest młodszy), dla Zizu smarkacz obraża go, bądź jego kolegów, na pewno rasistowskimi tekstami (przypominam, że włosi w tym są dobrzy). Jak dla mnie ten incydent, nie ma większego znaczenia na to, co Zidane zrobił przez całą swoją karierę. Zagrał tak piękne mecze, że oczy mi się szkliły gdy pokazywał co potrafił. I jestem dumny, że taki piłkarz występował w moim i waszym pokoleniu. Mój ojciec chwalił się Pele, Maradoną, Mullerem i innymi gwiazdami. Więc teraz i ja będę się miał czym chwalić w przyszłości oczkod

Będziesz się też chwalić dzisiejszą główką?:)

#743 2006-07-10 01:01:21

ogi
Użytkownik

Aizen napisał:

Będziesz się też chwalić dzisiejszą główką?

A czemu miałbym o tym nie mówić? Piłka nożna to nie tylko, piękno, ale także nieprzyjemne wpadki. Przypomnijmy, że ręka Maradony w meczu z Anglią w 1986 jest przypominana nawet teraz, i ludzie nigdy o tym nie zapomną, bo jest to historia, kontrowersyjna, ale historia, i to się liczy.

#744 2006-07-10 01:06:33

Aizen
Użytkownik

Ech ręka Maradony to zupełnie coś innego hehe Na tym mundialu mieliśmy do czynienia z bandyckimi wyskokami naszych gwiazdorków . Najpierw Figo w meczu z Holandią teraz Zidane . I to powinno być akurat piętnowane. smile

#745 2006-07-10 01:10:06

ogi
Użytkownik

Aizen napisał:

Najpierw Figo w meczu z Holandią teraz Zidane . I to powinno być akurat piętnowane.

FIFA na pewno tego tak nie zostawi, będą kary, i to dość wysokie. Tak jak Maxi Rodriguez, Frings i jeszcze kilku innych piłkarzy otrzymało już odpowiednie kary.

#746 2006-07-10 01:11:58

Aizen
Użytkownik

ogi napisał:

FIFA na pewno tego tak nie zostawi, będą kary, i to dość wysokie. Tak jak Maxi Rodriguez, Frings i jeszcze kilku innych piłkarzy otrzymało już odpowiednie kary.

Dobre i to , ale niesmak pozostanie :/

#747 2006-07-10 01:14:31

ogi
Użytkownik

kubik napisał:

Mnie na przykład bardzo drażniło, że po fakcie komentatorzy srali się tak tym co się stało, do ostatniego gwidka, a nawet po nim...

Wcale im się nie dziwię, to był naprawdę wielki szok, patrząc na wielkiego piłkarza i jego wyczyn. Może i pozostanie niesmak, po tym zdarzeniu, ale ja go błotem nie obrzucę, jest zbyt wspaniały, żeby można było to robić.

#748 2006-07-10 01:19:39

Aizen
Użytkownik

kubik napisał:

Nie widzę ku temu powodu, Zizu to wspaniały piłkarz i takim powinniśmy go zapamiętać. I tak każdy kto oglądał mecz będzie pamiętał to zdarzenie. Mnie na przykład bardzo drażniło, że po fakcie komentatorzy srali się tak tym co się stało, do ostatniego gwidka, a nawet po nim...

Owszem jest wspaniałym piłkarzem i właśnie dlatego to wzbudzało taką reakcję u komentatorów. Od kogoś takiego jak Zidane powinno się oczekiwać więcej niż od innych , ponieważ wielu młodych piłkarzy go sobie stawia za wzór. A co do piętnowania to chodziło mi o same zachowanie a nie o konkretne osoby.

#749 2006-07-10 01:26:42

ogi
Użytkownik

Aizen napisał:

Od kogoś takiego jak Zidane powinno się oczekiwać więcej niż od innych , ponieważ wielu młodych piłkarzy go sobie stawia za wzór.

Ci, którzy brali go za wzór, i nadal będą to robić (po tym wydarzeniu), będzie oznaczać ze pamiętają go takim jakim był, a nie tym co zrobił w finale. Zidane zasłużył, na słowa uznania za całokształt kariery, a nie fale krytyki za jedną wpadkę.

#750 2006-07-10 01:34:41

Aizen
Użytkownik

Z tego co mówili komentatorzy wynikało że tych wpadek było więcej to raz , a dwa rozpatrując to w kategoriach czysto piłkarskich , tylko totalny głupiec robi coś takiego w finale największej piłkarskiej imprezy na świecie . Z pewnością jego postępek wpłynął negatywnie na resztę drużyny , o tym nasz gwiazdorek najwyraźniej nie pomyślał smile Podejrzewam że dzięki temu przestanie być traktowany jako wzór dla innych , ikona piłki nożnej (ponoć nawet dostawał nagrody fair play)a zrówna się z Ronaldinho . Ot jeszcze jeden magik piłki nożnej , genialny drybler itp

Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-07-10 01:36:31)

#751 2006-07-10 01:38:11

ogi
Użytkownik

Aizen napisał:

Z tego co mówili komentatorzy wynikało że tych wpadek było więcej to raz , a dwa rozpatrując to w kategoriach czysto piłkarskich , tylko totalny głupiec robi coś takiego na finale największej piłkarskiej imprezy na świecie . Z pewnością jego postępek wpłynął negatywnie na resztę drużyny , o tym nasz gwiazdorek najwyraźniej nie pomyślał smile Podejrzewam że dzięki temu przestanie być traktowany jako wzór dla innych , ikona piłki nożnej (ponoć nawet dostawał nagrody fair play)a zrówna się z Ronaldinho . Ot jeszcze jeden magik piłki nożnej , genialny drybler itp

Uważasz, że tylko Zidane, tak głupio postąpił, w tak ważnej imprezie? A Figo, czy głupi i bezsensowny faul Beckhama w meczu z Argentyną na MŚ? To jest presja, i nawet największe gwiazdy mają prawo się załamać, to tylko ludzie, jak inni. Gwiazdy też popełniają błędy, a po to się je popełnia, żeby ich więcej nie powtarzać.

#752 2006-07-10 01:39:07

Aizen
Użytkownik

Ale tylko Zidane był wymieniany w gronie tych największych smile

#753 2006-07-10 01:41:57

ogi
Użytkownik

Aizen napisał:

Ale tylko Zidane był wymieniany w gronie tych największych

Był jest i będzie, jeśli chcesz się bawić w jego osobistego kata proszę bardzo. W końcu to wolny kraj, i można mówić co się chcę. Ale ja nie mogę uwierzyć, że ludzie tak szybko zapomnieli o tym, czego dokonał Zidane, tylko dlatego, żeby z niego teraz szydzić po jednym głupim błędzie.

#754 2006-07-10 01:43:31

B4RT3K
Użytkownik

Ja tam słyszałem, że Materrazi ( czy jak to się tam piszę ) opluł Zidane'a no i ten sie zdenerwował.

#755 2006-07-10 01:45:52

Aizen
Użytkownik

Tu nie chodzi o szydzenie z kogokolwiek. Do bycia jego katem czy kogokolwiek innego nie mam możliwości ani ochoty . A ludzie nie zapomnieli kim był i właśnie dlatego on wzbudza takie reakcje.Gdyby to był ktokolwiek inny i na innym meczu to by nie było takiego szumu smile

#756 2006-07-10 01:46:34

ogi
Użytkownik

B4RT3K napisał:

Ja tam słyszałem, że Materrazi ( czy jak to się tam piszę ) opluł Zidane'a no i ten sie zdenerwował.

Na powtórkach, nie było czegoś takiego widać, ale z pewnością FIFA rozłoży całą sprawę na czynniki pierwsze i dowie się co i jak.

#757 2006-07-10 01:50:58

ogi
Użytkownik

Aizen napisał:

Tu nie chodzi o szydzenie z kogokolwiek. Do bycia jego katem czy kogokolwiek innego nie mam możliwości ani ochoty . A ludzie nie zapomnieli kim był i właśnie dlatego on wzbudza takie reakcje.Gdyby to był ktokolwiek inny i na innym meczu to by nie było takiego szumu smile

Myślę, że nie ma powodu, by ciągnąć dalej dyskuję na ten temat. Było minęło, Włochy zdobyły MŚ, finał był piękny, sam mecz i atmosfera na stadionie też.
Ciekawie mnie tylko wypowiedź Blatter'a, który mówił, że trzeba wprowadzić zmiany w zasadach, ponieważ jego zdaniem "padło bardzo mało goli na tych mistrzostwach". Ciekawe co tym razem wymyśli zly

EDIT: sorki, za podwójnego posta, zapomniało mi się wstyd

Ostatnio edytowany przez ogi (2006-07-10 01:51:36)

#758 2006-07-10 01:55:02

Aizen
Użytkownik

Z tego co słyszałem to piłkarze mają pauzować nie po dwóch żółtych katkach a po trzech. Więcej fauli ma spowodować więcej goli , tylko jak to się ma do piękna sportu? Jako ciekawostkę powiem że podobno Listkiewicz jako jeden z powodów dla których nie wyszliśmy z grupy podał  , uwaga - za mało żeśmy faulowali[shithappens]

#759 2006-07-10 02:00:20

ogi
Użytkownik

Ja słyszałem, że Blatter w na jednej z konferencji rzucał pomysłami, żeby powiększyć bramki, grać po 10 na boisku (razem z bramkarzem rzecz jasna), i inne głupoty. Ale jak wypowiadali się dziennikarze, FIFA jest zbyt konserwatywna, i takich drastycznych zmian wprowadzać nie powinna.
A moim zdaniem? Najlepiej usunąć spalone, są niepotrzebne, a ile więcej bramek by padało. I przede wszystkim powróciłby styl gry z lat 50-60, a także 70-tych gdzie grali bardzo ofensywny futbol szpan

#760 2006-07-10 02:00:32

Aizen
Użytkownik

kubik napisał:

-Dlaczego Listkiewicz jest ciągle prezesem PZPN?
-Nie wiem
-No właśnie...

Taki żart autorstwa bodajże Tomaszewskiego:P

buuuhahahahahaha[okej]

Spalone sa potrzebne , w przeciwnym wypadku taki by się zrobił kocioł na polu karnym że jeszcze bramkarza by zadeptali[hehe]A co do ofensywnego futbolu to wystarczy zatrudnić jakiegoś inteligentego i kumatego napastnika jako trenera , jako przykład  mogę podać metamorfozę Niemiec oczkod

Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-07-10 02:03:34)

Stopka forum

© Animesub.info 2024