#441 2006-06-17 23:01:32

Beavis
Zbanowany

Odp: Piłka nożna

Trzeba podkreślić kondycję Amerykanów... pomimo gry w "9" byli lepiej przygotowani od ospałych Włochów.
No cóż - Czesi pokonują Włochów, Ghana gromi USA szpan.
Dla sędziego respekt za to, że nie bał się podejmować odważnych decyzji - moim zdaniem wszystkie czerwone kartki były słusznie pokazane.

papa

Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-06-17 23:02:10)

#442 2006-06-17 23:15:24

Winged
Użytkownik

Beavis napisał:

No cóż - Czesi pokonują Włochów, Ghana gromi USA szpan.
papa

Też się tego obawiam. jezor Dzisiaj Włosi nie pokazali nic ciekawego. Ale Lippi ich naprostuje i w meczu z Czechami będą śmigać jak szwajcarskie zegarki. A jak nie, to koniec i nie będę już oglądał tego mundialu. smile_lol

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#443 2006-06-17 23:25:01

ogi
Użytkownik

Nie ma co, ale po za Ghaną, w tej grupie pozostałe drużyny są zdziesiątkowane przez kontuzje i kartki, więc można się wszystkiego spodziewać szpan

#444 2006-06-17 23:27:49

Beavis
Zbanowany

No co ty ~Winged... przecież to było wiadomo od samiusieńkiego początku, że "Makaroniarze" nie będą liczyć się w tych rozgrywkach. Ich narodowa reprezentacja ciągnie tak słabo, że szkoda oglądać placze. Zaczyna robić się coś takiego na kształt Hiszpanów - mają najsilniejszą ligę wow, a reprezentacją nigdy daleko nie dochodzi.
Czesi staną na głowie, żeby dostać się do dalszej fazy - ich stać na zwycięstwo. Dzisiaj musieli zlekceważyć przeciwnika zly. Mają wyśmienitego trenera i na pewno obmyślą odpowiednią strategię na piłkarzy Półwyspu Apenińskiego.

papa

#445 2006-06-18 13:13:19

ogi
Użytkownik

Dzisiaj jest "być albo nie być" dla Japonii i Chorwcaji w meczu grupy "F". Coś mi się zdaje, że piłkarze z Azji będą mięli trudną przeprawę, i jeśli chorwaci zagrają tak samo dobrze jak z Brazylią, to Japonia będzie mogła o awansie pomarzyć baka. Bo ostatnie spotkanie z Australią zawalili fuj

Ostatnio edytowany przez ogi (2006-06-18 13:17:33)

#446 2006-06-18 13:24:54

Winged
Użytkownik

Beavis napisał:

No co ty ~Winged... przecież to było wiadomo od samiusieńkiego początku, że "Makaroniarze" nie będą liczyć się w tych rozgrywkach.
papa

Włosi zawsze się liczą, tylko, że im nigdy nie idzie. Jest to taka drużyna, która może powalczyć z każdym, a rozkręcają się w czasie trwania turnieju. Im dalej, tym lepsi, oby tylko czasu im starczyło. smile_lol
Czy Czechów stać na zwycięstwo z Włochami? Oczywiście, że stać. Jednak tak samo Włochów stać na zwycięstwo z naszymi południowymi sąsiadami. Obie reprezentacje nie należą do jakichś piłkarskich prowincji. Czesi grają w najlepszych klubach europejskich, a Włosi praktycznie tylko u siebie. Mam nadzieję, że będzie co pooglądać. smile
Żałuję, że spotkali się w grupie, bo obie drużyny bardzo lubię, jednak "miłość" do Italii trwa nazbyt długo, bym mógł kibicować Czechom. Ba... nawet cieszyłem się, jak dostali od Ghany. Powiem wprost... Włosi w tym roku jak nie odpadną już w fazie grupowej, to dojdą co najmniej do półfinału. Jest to jedna z lepszych drużyn europejskich na tych mistrzostwach. jezor szpan smile Po Polakach oczywiście, ale tym akurat nie wyszło. jezor

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"

#447 2006-06-18 13:40:00

ogi
Użytkownik

Winged napisał:

Włosi w tym roku jak nie odpadną już w fazie grupowej, to dojdą co najmniej do półfinału.

Jak trafią na Brazylię w 1/8 to już do półfinału nie dojdą smile_lol

#448 2006-06-18 14:20:05

Winged
Użytkownik

ogi napisał:
Winged napisał:

Włosi w tym roku jak nie odpadną już w fazie grupowej, to dojdą co najmniej do półfinału.

Jak trafią na Brazylię w 1/8 to już do półfinału nie dojdą smile_lol

To też wziąłem pod uwagę. Wierzę, że Brazylia nie stanowiłaby dla nich problemu. :-)

#449 2006-06-18 14:45:53

ogi
Użytkownik

Winged napisał:

To też wziąłem pod uwagę. Wierzę, że Brazylia nie stanowiłaby dla nich problemu.

Po wczorajszym popisie włochów mam wątpliwości, czy wyczołgają się z grupy jezor. Pożyjemy zobaczymy, ogólnie nie przepadam za włochami. Zwłaszcza po tym ich stylu gry, jak im nie idzie to beszczelnie faulują (mam tu na myśli De Rossi'ego).

#450 2006-06-18 15:10:00

Winged
Użytkownik

ogi napisał:
Winged napisał:

To też wziąłem pod uwagę. Wierzę, że Brazylia nie stanowiłaby dla nich problemu.

Po wczorajszym popisie włochów mam wątpliwości, czy wyczołgają się z grupy jezor.

Dlatego napisałem, że jeśli wyjdą z grupy. jezor smile_lol

ogi napisał:

Pożyjemy zobaczymy, ogólnie nie przepadam za włochami. Zwłaszcza po tym ich stylu gry, jak im nie idzie to beszczelnie faulują (mam tu na myśli De Rossi'ego).

Cóż nie można oceniać całego zespołu po jednym zawodniku. Chociaż Włosi znani są z takich zagrywek np: Totti plujący w twarz zawodnikowi duńskiemu na ostatnich Euro. Jednakże oni nie są całym zespołem. smile

#451 2006-06-18 15:12:39

Beavis
Zbanowany

Panie ~Winged, a co powiesz Pan o Gatusso? smile_lol To dopiero...

#452 2006-06-18 15:21:23

Winged
Użytkownik

Beavis napisał:

Panie ~Winged, a co powiesz Pan o Gatusso? smile_lol To dopiero...

No to trzech dopiero. smile_lol Faktycznie Gatusso jest najlepszym przykładem. jezor
Ale doliczając ławkę rezerwowych, to w zespole jest około 23 chłopa (nie wiem, czy dobrze mówię jezor).
A teraz idę poszukać meczu Japończyków i zjeśc rosół, bo babcia mi przyniosła. smile
Mimo wszystko: Forza Italia! smile_lol

#453 2006-06-18 15:55:30

MuGen
Użytkownik

No Japonia-Chorwacja do przerwy 0-0 ale mysle ze jak panowie z kraju wschodzącego słońca nie wezmą się za siebie do dostaną lanie. Karny już był i poprzeczka dla chorwatów.Chyba musze głośniej wrzeszczeć Kto wygra mecz Japonia kto Japonia Japonia do boju do boju smile_big:D

#454 2006-06-18 16:04:14

ogi
Użytkownik

Winged napisał:

No to trzech dopiero. Faktycznie Gatusso jest najlepszym przykładem.

Akurat ja uważam jak wiele innych osób, że Gattuso, jest "wojownikiem". Bo naprawdę potrafi walczyć o piłkę. No czasami przesadza, ale aż miło popatrzeć jak walczy o każdą straconą piłkę okej

#455 2006-06-18 17:05:12

MaX
Użytkownik

Ech, głupi sędzia[cenzura]Zepsuł Japończykom akcje na koniec. Prawie zdeptał tego Japończyka[ostrzezenie][ostrzezenie][ostrzezenie]

#456 2006-06-18 17:52:15

MuGen
Użytkownik

Dokładnie co za idiot jak tak mozna z tego można było gola strzalić !!!!!!!! I zaś drógi mój ulubiony zespół moze praktycznie pakować walizki bo raczej meczu z Brazylią nie wygrają

#457 2006-06-18 19:54:48

ogi
Użytkownik

Brazylia wygrała (moim zdaniem) niezasłużenie z Australią 2:0. Jak dla mnie "Kangrury" zasługiwały po tym meczu conajmniej na remis. Guus Hiddink pokazał, że ma trenerski geniusz, a jego drużyna zagrała znakomite spotkanie. Zasługują na ogromny respekt

#458 2006-06-18 20:26:33

Beavis
Zbanowany

No cóż, tak to już w futbolu jest... nie zawsze wygrywa ktoś zasłużenie, ale ten kto strzela więcej bramek.
Brazylia - fazę grupową chce, najwidoczniej, przejść spacerkiem... skoro szykują się na wielki finał, to muszą jakoś rozłożyć siły na 7 meczów. cztery lata temu też nie błyszczeli w swojej grupie (Turcja, Kostaryka i Chiny), a jakoś później nie było na nich mocnych. Stworzyli dużo sytuacji, ale ich nie wykorzystali. Obrona grała przeciętnie (Cafu i R. Carlos bardziej koncentrowali się na tworzeniu akcji niż destrukcji gry przeciwnika). Ronaldinhio nie chciał się zmęczyć, bo nie wierzę w to, że brakowało mu sił i zapału do gry - to nie ten typ zawodnika smile_big.
Australia - zagrał odważnie, przebojowo, bez respektu dla przeciwnika. To wszystko zasługa genialnego trenera Hiddinka (czemu jego nie zatrudni PZPN wow). Mając 3pkt. na koncie i perspektywę meczu z Chorwacją mogli sobie pozwolić na szarżę i to uczynili. Brawo dla nich respekt. Zawiedli jednak w zdobywaniu bramek - na tyle okazji to aż dziw, że nic nie wpadło ojej.
Wszystkim, na pewno, przeszkadzał upał - ponoć 34 stC.
Mimo wszystko mecz mógł się podobać smile.

papa

#459 2006-06-18 21:35:15

ogi
Użytkownik

~Beavis co za analiza, zgaduję, że małe co nieco podłapałeś w studiu sportowym, i od komentatorów. Bo mówili bardzo podobne rzeczy jezor

#460 2006-06-18 22:01:16

Beavis
Zbanowany

Zarzekam się, że nie oglądałem ich wypowiedzi... uczę się do egzaminów więc mam czas tylko na jeden mecz (a i nieraz nawet nie smutny), a tym bardziej studia nie oglądam.
Sorki za język wypowiedzi, ale chciałem to skomentować, a jestem w trakcie nauki i od czasu do czasu zaglądam tutaj.
Ble ble ble jezor
Podsumowując: nie słyszałem opinii panów komentatorów... to są moje własne spostrzeżenia... trudno, żeby jakoś się różniły smile.

papa

Stopka forum

© Animesub.info 2024