#1 Wczoraj 23:15:15

3ndriu
Użytkownik

Crunchyroll - czy tylko u mnie napisy tam są popsute?

Witajcie

Po latach praktycznie piractwa postanowiłem zainwestować w bardziej oficjalne źródło. Angielski u mnie jest ok, więc wydawało mi się że nie będę mieć problemów z odbiorem tamtejszych treści.
Sęk w tym że napisy tam ssą, szczególnie w starszych produkcjach. ''Brave Witches'' - napisy zaczynają się sekundę lub dwie po wypowiedzi, często kończą się zanim postać skończy gadać. Jest też tak że jeżeli dwie osoby mówią tuż po sobie to w napisach nie ma żadnego rozdzielenia, są w tej samej linijce. ''Alice & Zoroku'' - tutaj na początku odcinka pokazały się napisy bez żadnego połączenia z filmem razem z widocznymi czasami (coś jak to: 00:16:43.170 --> 00:16:45.078).
W pozostałych tytułach nie znalazłem takich cudeniek jak przetłumaczone napisy (z nałożeniem na faktyczny obraz - teraz to podziwiam) czy napisy pokolorowane by bardziej pasowały do scen.
Jest to normalne? Czy może winą jest to że odtwarzam crunchyrolla na prime video i to psuje wszystko? Ma ktoś podobne problemy?

#2 Wczoraj 23:40:08

FAiM
Użytkownik

Odp: Crunchyroll - czy tylko u mnie napisy tam są popsute?

3ndriu napisał:

Czy może winą jest to że odtwarzam crunchyrolla na prime video i to psuje wszystko?

Właśnie znalazłeś przyczynę swoich problemów.

K5Cqyo6.png?1

#3 Dzisiaj 12:20:27

3ndriu
Użytkownik

Dzięki za odpowiedź.
Nie powinny wtedy wszystkie się sypać? Cóż, przetestuję ich natywną apkę, zobaczę.

#4 Dzisiaj 18:32:37

FAiM
Użytkownik

Osobiście nie sprawdzałem jak CR działa przez Amazona, ale widziałem sporo niepochlebnych opinii.

CR oglądam jedynie przez przeglądarkę, więc też się nie wypowiem co do działania aplikacji - ale tutaj to też pewnie zależy o której wersji mówimy (bo zależnie od systemu może to różnie działać).

K5Cqyo6.png?1

#5 Dzisiaj 21:21:07

pcela
Użytkownik

Crunchyroll w ramach Amazon Prime Video, to inna usługa niż bezpośredni Crunchyroll.
Także biblioteka Crunchyroll i biblioteka Crunchyroll w Prime Video, to dwie różne biblioteki.

userbar.png
pcela.png

Stopka forum

© Animesub.info 2025