Nie jesteś zalogowany.
aa, ok, to pobieram odcinek jeszcze raz :}
ps.
pobrałem jeszcze raz i "nowy" jest już ok :}
Ostatnio edytowany przez ini (2021-09-15 20:46:00)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ciekawe, że tylko trzy serie mnie zainteresowały na tyle, by je od razu oglądać, i nawet jedna tutaj nie trafiła. W sumie jedna z nich będzie na Netflix, to może dlatego... No mniejsza, powodzenia.
Jeśli chodziło ci o Blue Period, to właśnie dlatego musieliśmy zrezygnować.
Premiera na Netflixie ma być tydzień po japońskiej, jakoś tak.
Trochę smutno, bo greenfox jest fanem mangi i chciał to zrobić jak najlepiej. No ale może Netflix się spisze.
Niektóre tłumaczenia tam są moim zdaniem OK (np. Kakegurui). Boli tylko kiepskie formatowanie napisów (w sumie gorsze niż u Funi).
PS: nie zainteresowała cię Heike Monogatari? Ma dość ciekawy staff.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2021-09-17 22:04:59)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie, myślałem o Komi Can't Communicate, bo czytam mangę
Komi zostało wykluczone ze względu na jakieś 28 znaków do TS-u w 1,5 minutowym PV.
Żaden typesetter nie był chętny się tego podjąć, a wydawanie \an8 półproduktu przeczy naszym zwyczajom.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
nie żebym poganiał,
ale macie w planach wydać 13 odcinek, ostatni Genjitsu Shugi Yuusha no Oukoku Saikenki ?
albo dokończyć
Shiroi Suna no Aquatope
i
Megami-ryou no Ryoubo-kun. ?
Byłbym wdzięczny :}
Soon™
Stronka już zaktualizowana pod nowy sezon.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2021-10-02 01:47:39)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Strona została zamknięta? Czy padły serwery?
Ostatnio edytowany przez shirou93 (2021-10-06 17:54:59)
Pewnie patrzy chłop na stary adres. Zmieniliśmy jakiś czas domenę, bo Twitter czepiał się o darmową.
https://shisha-subs.eu/0:/
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Faktycznie, miałem w zakładce stary link. Dzięki.
Nasza pierwsza ogłoszona seria do wydawania na rok pański 2022 (mówi fan mangi, który kupił wszystkie tomiki).
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2021-10-31 19:39:08)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Będziecie może tłumaczyć Violet Evergarden: the Movie?
Będziecie może tłumaczyć Violet Evergarden: the Movie?
Jeśli tłumaczowi wrócą jakiekolwiek chęci do tłumaczenia. Napisał mi wyraźnie, że na razie się nie zanosi.
Z tego samego powodu pewnie zimą tym razem to ja będę tłumaczyć Genjitsu Shugi Yuusha.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie znam się na obróbce filmów, ale czy nie dałoby się robić odcinków serii w mniejszym gabarycie?
Średnio macie około 1,5 GB na odcinek, inni robią co najmniej o połowę mniejsze o takiej samej jakości.
Nie znam się na obróbce filmów, ale czy nie dałoby się robić odcinków serii w mniejszym gabarycie?
Średnio macie około 1,5 GB na odcinek, inni robią co najmniej o połowę mniejsze o takiej samej jakości.
Ja tam nie chcę się wtrącać, bo i tak oglądam wersje RAW, ale tylko dopowiem, że jeśli grupa zmniejszy wielkość plików, to z pewnością jakość spadnie. Niestety, takie są obecnie standardy. Plus do kontenera wrzuca się napisy i czcionki.
Odcinki o długości około 24 minut w przyzwoitej jakości:
x264- średnio 1,4 GB (w praktyce od 0,9 do 1,6 GB)
x265- średnio 1,0 GB (w praktyce od 0,5 do 1,2 GB)
Oczywiście powyższe dane dotyczą jednej ścieżki audio i wideo, bo z takim FLAC x2 rozmiar idzie w górę. Można i kompresować bardziej, bo takie wstawki od [Judas] oscylują między 300-500 MB. Dużych różnic w nich nie widać na pierwszy rzut oka, ale jednak po przyjrzeniu się można je zauważyć. Największym problem przy x265 i coraz wyższej kompresji jest czas i moc obliczeniowa. Większość osób nie ma takich środków albo nie będzie tyle poświęcać, by tylko zmniejszyć rozmiar. Na horyzoncie mamy x266, ale co z tego, jak dopiero właśnie teraz poprzedni standard na stałe się zadomawia.
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
Raczej w sensie, że ty nie widzisz różnicy. Sam też takiej kobyły bym nie pobrał i nie oglądał przy bieda necie, jaki mam. Ale jest XXI wiek, większości ludzi net udźwignie temat.