Nie jesteś zalogowany.
Wotakoi ma nawet ładne okładki u mnie na stoliku.
Przejrzałem pobieżnie i tłumaczenie jest całkiem w pytę (teksty typu "piwniczaki nie mają brania").
Jak mam coś więcej opisać, to zapraszam na discorda na kanał #o-mangach-w-polszy.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2020-11-17 10:17:50)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Potwierdzam. Mam dwa tomiki, które już przeczytałem, i bardzo fajne tłumaczenie, jak i sama seria. Muszę sobie nadrobić brakujące. Trochę drożej wychodzi niż zazwyczaj (jak na taką ilość stron, to jakoś tanio nie jest), ale sporo dialogów i ładne wydanie, więc moim zdaniem się opłaca (+ może jakieś promocje niebawem ruszą).
Potwierdzam. Mam dwa tomiki, które już przeczytałem, i bardzo fajne tłumaczenie, jak i sama seria. Muszę sobie nadrobić brakujące. Trochę drożej wychodzi niż zazwyczaj (jak na taką ilość stron, to jakoś tanio nie jest), ale sporo dialogów i ładne wydanie, więc moim zdaniem się opłaca (+ może jakieś promocje niebawem ruszą).
Paradoksalnie najtaniej jest teraz w sklepie Waneko – kupowałem po 20 zł.
No i ta ma tę fajną, powiększoną formatkę. Dobrze leży w rękach.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Hej, 8 tomik Log Horizon Light Novel miał w końcu premierę? Zapowiedź była chyba... na październik/pod koniec września? Tak się zastanawiam, czy coś mnie nie ominęło.
Miał mieć premiere w październiku potem ją przesunęli na 16 listopada ale z tego co widzę nadal 8 tom nie wyszedł
Swoją drogą...
Pokaż spoiler"Dziecię słońca i deszczu"? Serio?
Ja bym teraz dał "Pogodynka".
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Na Szynkaja szkoda papieru.
Ja nie znaju szto eto. Czemu serio?
Tytuł oficjalny: Tenki no Ko
Tytuł angielski: Weathering With You
Tytuł polski: Dziecię słońca i deszczu (skąd?)
Ostatnio edytowany przez KieR (2021-06-26 15:47:56)
Tłumaczenie może być tylko jedno - "Natalka, weź mnie k*rwa nie bij!"
I to jest dla mnie bardzo dobra wiadomość. Już wiem, na co wydam pieniądze z nadgodzin, na które idę dzisiaj na nockę
Z tą mangą jest ciekawa sytuacja, ponieważ adaptacja naprawiała jej wpadki, co jest dosyć nietypowe
Z drugiej strony czytałem pierwszy tomik i ma świetny klimat, jak i sama seria, która ją adaptowała.
W tym przypadku w ogóle była dziwna sytuacja, bo anime powstało jakąś dekadę po zakończeniu mangi
Z tego co kojarzę to było to chyba związane z jej popularnością poza granicami Japonii i kinową wersją LA.
GG: 1677958