Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
No i w końcu nasze napisy do tego jakże ostatnio popularnego OVA . Trochę się nam z nimi zeszło, gdyż chcieliśmy je dopieścić niemalże do perfekcji.
Tu wielkie podziękowania dla kolegi Devilkana za efekty; odwalił kawał naprawdę świetnej roboty ! Mamy nadzieję, że spodoba się Wam nasza praca.
Nekopara
Alternatywna Japonia, gdzie, zamiast domowych kotów, po ulicach paradują kociaki - kotki płci żeńskiej w postaci dziewcząt i kobiet. Kashou Minaduki wreszcie spełnia swoje marzenie: wyprowadza się od rodziców i zakłada własną cukiernię. Podczas przeprowadzki okazuje się, że jego dwie podopieczne, kociaki Chocola i Wanilia, nie chcą go opuścić i podstępem sprowadzają się do jego nowego miejsca zamieszkania. Czy Kashou zgodzi się, żeby z nim zostały i pomagały mu w cukierni? Anime na podstawie gry visual novel (klik).
Tytuł: Nekopara
Kraj i rok produkcji: Japonia, 2017
Typ produkcji: OVA
Czas trwania: 58 minut
Gatunek: gra visual novel, fantasy, komedia
Tłumaczenie i opracowanie napisów: ~martinru
Korekta: Hunter Killer
Typesetting: Devilkan
Nekopara OVA Extra
Prequel do OAV Nekopara ufundowanego na kampanii KS, który został tam zdobyty dzięki hojnej społeczności fanów. Przedstawia losy kociaków przed historią znaną z części głównej. Czego należy się spodziewać? Dokładnie tego samego, ale w krótszej formie. Pełna humoru, ciepła historia o początkach kociaków w nowym domu.
Tytuł: Nekopara OVA Extra
Kraj i rok produkcji: Japonia, 2018
Typ produkcji: ONA
Czas trwania: 20 minut
Gatunek: gra visual novel, fantasy, komedia
Tłumaczenie i opracowanie napisów: ~martinru
Korekta: Hunter Killer
Typesetting: Devilkan
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Wersja BD jest już od kilku dni na nyaa.si. Porównałem ją tak po łebkach z webripem i niczym się nie różni. Szkoda, że we wszystkich wydaniach tego OVA Devilkan nie robił tsa. xD
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2018-01-24 14:00:48)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Ja też przegapiłem Dźwięku nie sprawdzałem.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Jak dla mnie po porównaniu wersji BD dźwięk wypada troszke lepiej
Pobranie czcionek wymaga premium chomika
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Pobranie czcionek wymaga premium chomika
Co? Premium? Czcionka waży megabajta.
Ps. Przekład lepszy, dobrze się oglądało, chociaż sama ova jest słaba.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-01-24 17:34:41)
Witax napisał:Pobranie czcionek wymaga premium chomika
Trzeba mieć transfer, za który się płaci. Dla osób, które nie mają chomika i nie chcą płacić: reupload czcionek na mega [za darmo](bez płacenia).
Witax napisał:Pobranie czcionek wymaga premium chomika
"Pobranie pliku o rozmiarze powyżej 1 MB (1,04 MB) wymaga opłacenia kosztów transferu z serwerów Chomikuj.pl".
Tak naprawdę wystarczyłoby założenie konta, bo odnawialne 50 MB dają za darmo.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
XxBhaalxX napisał:Witax napisał:Pobranie czcionek wymaga premium chomika
"Pobranie pliku o rozmiarze powyżej 1 MB (1,04 MB) wymaga opłacenia kosztów transferu z serwerów Chomikuj.pl".
Tak naprawdę wystarczyłoby założenie konta, bo odnawialne 50 MB dają za darmo.
No na 99,9% jakbym mial zakladac gdziekolwiek konto zeby sciagnac czcionki olalbym to i ogladal bez
ara ara...
Posiadam konto tylko nie używam, bo nie popieram polityki złodziejskiego chomika.
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Dosyć niespodziewanie prezentujemy wam prequel Nekopary, który również został ufundowany na KS. Dla nieobeznanych w temacie powiem, że cała akcja zakończyła się wielkim sukcesem, co zaowocowało godzinnym filmem streszczającym całą pierwsza część VN oraz dodanym dzisiaj odcinkiem extra, czyli 20-minutowym OAV. Pojawia się tylko jedna wada, przynajmniej na to wychodzi, dodatkowy OAV będzie dostępny tylko w formie streamu, czyli genialnych ripów nie ma. Przynajmniej jest to przyjemny seans dla fanów części głównej. Jeśli wam się podobało, oglądajcie bez chwili wahania. Udanego seansu!
Strony 1