Nie jesteś zalogowany.
Dzisiaj zauważyłem pewną interesującą informację. Otóż NETFLIX będzie płacił użytkownikom za tłumaczenia!
I ceny również nie są takie małe.
"transkrypcja minuty angielskich dialogów na polskie napisy wyceniana jest na 10 dolarów 50 centów. Transkrypcja polskiej ścieżki dialogowej to już zarobek rzędu 8,5 dolara. Ponadto Netflix oferuje aż 25 dolarów za minutę przetłumaczonego japońskiego materiału audio na polskie napisy"
Spokojnie, tutaj wszyscy robią od fanów dla fanów, nikt na to nie pójdzie
Spokojnie, tutaj wszyscy robią od fanów dla fanów, nikt na to nie pójdzie
Teraz nowa era: od fanów dla Netflix
Transkrypcja? To oni nie dostają oficjalnych od producenta?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
W sumie fajna alternatywa... Trzeba się zapytać czy Netflix udostępni suby w języku angielskim czy trzeba sobie samemu szukać.
O luju, z polskiego na polski 8$ A z angielskiego na polski tylko o 2$ więcej.
W sumie fajna alternatywa... Trzeba się zapytać czy Netflix udostępni suby w języku angielskim czy trzeba sobie samemu szukać.
Skoro mowa o transkrypcji to raczej nie. Pytanie czy udostępnią audio, jakiej jakości i czy będzie trzeba używać alfabetu fonetycznego.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
[...] i czy będzie trzeba używać alfabetu fonetycznego.
Ło panie, alfabet fonetyczny to pikuś. SignWriting także będzie wymagany, nie dyskryminujmy osób głuchych i niedosłyszących.
Co do samego pomysłu Neetflixa - życzę im "powodzenia", a sprzedajnym kutangom, którzy będą tłumaczyć chińskie bajki za kasę - kij w oko i parasol w d***.
Napisał djbeast, po czym zasiadł ponownie do kolejnego odcinka.
Napisał djbeast, po czym zasiadł ponownie do kolejnego odcinka.
Mroczny kamerdynerze, t-to nie tak! Hajs z subów musi się zgadzać.
Tak mnie zastanawia jedna sprawa, ktoś wpada na ansi, skuba napki i już ma na browca xd, i dalej się liczy od fana dla fanów ;p
Zastanowił bym się, czy to tylko moja teoria czy może już ktoś tak pomyślał.
Co do samego pomysłu Neetflixa - życzę im "powodzenia", a sprzedajnym kutangom, którzy będą tłumaczyć chińskie bajki za kasę - kij w oko i parasol w d***.
Chciej zarobić na życie - zostań nazwany sprzedajną bulwą. Ale rozumiem, że filmy aktorskie już można?
Chociaż moim zdaniem cała branża translatorska powinna być pro bono. Pazerne tłumacze, pfu, gardzę wami.
A sam już zapierdziela do siedziby Netflxa z CV
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mam nadzieję że najlepsi tłumacze jakoś to pogodzom
Mam nadzieję że najlepsi tłumacze jakoś to pogodzom
Nikt stąd nie ma takich kompetencji, żeby tłumaczyć dla Netflixa (bo zakładam, że o to ci się rozchodzi).
Nie wiem, czy to na serio, czy też nie, ale dokładnie takie napisy oglądamy od jakichś 6-7 lat – opłacone. Tyle że pochodzą z angielskich streamingów.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2017-03-31 19:26:43)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Tensazen napisał:Mam nadzieję że najlepsi tłumacze jakoś to pogodzom
Nikt stąd nie ma takich kompetencji, żeby tłumaczyć dla Netflixa (bo zakładam, że o to ci się rozchodzi).
Skąd ten wniosek? Stąd już niejeden za hajs tłumaczył. Z Anime Garden czy Freeman.
Ostatnio edytowany przez NWW_Station (2017-03-31 20:35:14)
Skąd ten wniosek? Stąd już nie jeden za hajs tłumaczył. Z Anime Garden czy Freeman.
Niejeden. Dwóch, może trzech.
Kwalifikacji na pełnoprofesjonalne tłumaczenie zbyt wiele osób nie ma. Ale ogólnie Netflix idzie w dobrym kierunku - jeśli dobrze usadowią się na rynku, to byc może powtórzą sukces Crunchyrolla. ;]
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.