Nie jesteś zalogowany.
Dziwna sytuacja, bo wersja z polskim dubbingiem... zniknęła. Wczoraj jeszcze oglądałem Kuromukuro z polską ścieżką dźwiękową, a dzisiaj bęc, tylko japoński i polskie napisy.
Może dodają nowe odcinki i związana jest z tym jakaś poprawa poszczególnych tekstów z poprzednich?
Kolega Shaonix pisał w tej sprawie do supportu i podobno utracili licencję. Mają ją odnowić w niedługim czasie.
Możliwe, że coś licencjonodawcy się nie spodobało w dubbingu (złamali jakiś punkt umowy) i odebrali im licencję.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-12-07 17:55:49)
W sumie to się nie dziwię: o ile dialogi były nagrane całkiem dobrze, o tyle samo tłumaczenie było miejscami tak dziwnie brzmiące, że wywoływało uśmiech politowania (przykładem jest tekst z próbki: "Ekstra! To jej pracowy ONZ-owy?"). Może to było powodem?
Ogólnie to obie serie (Kuromukuro i Magi) straciły swoje dubbingi, ale tego drugiego nie widziałem, więc tłumaczenia nie ocenię.
Ostatnio edytowany przez MuBaK (2016-12-07 18:28:58)
Może dodają nowe odcinki i związana jest z tym jakaś poprawa poszczególnych tekstów z poprzednich?
Takie rzeczy to tylko w fansubach.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Runaway napisał:Może dodają nowe odcinki i związana jest z tym jakaś poprawa poszczególnych tekstów z poprzednich?
Takie rzeczy to tylko w fansubach.
Nie wiem jak z dubami, ale poprawianie napisów na angielskich streamach to standard. Nawet batche Horribla są właśnie po to, żeby wrzucić najbardziej aktualną wersję napisów. To nie jest żadna domena fansubów.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-12-07 20:27:25)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ta, tylko Kuromukuro to skończona seria, tak samo Magi. Na angielskich streamach to nic dziwnego, bo oni na bieżąco to tłumaczą i nie znają całego materiału źródłowego.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-12-07 20:31:34)
Dubbing już powrócił.
Coś poprawili?
Na Netflixie można obejrzeć Nanatsu no Taizai z polskim lektorem nałożonym na angielski dubbing. https://www.youtube.com/watch?v=n26mST1PTzg
To jest coś strasznego!
http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 36#p470436
Żeś zabłysnął...
Ostatnio edytowany przez Camizi (2016-12-12 20:23:56)
Na Netflixie można obejrzeć Nanatsu no Taizai z polskim lektorem nałożonym na angielski dubbing. https://www.youtube.com/watch?v=n26mST1PTzg
To jest coś strasznego!
Hmm, już to kiedyś widziałem, chyba nawet na ANSI. Ma się wrażenie, że ogląda się jakąś amerykańską bajeczkę W sumie Nanatsu na taką wygląda, a z tym angielskim dubbem w tle to już w ogóle
Swoją drogą to jestem ciekaw, jak wypadłby polski dubbing do takiego Fate'a UBW.
edit
http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 36#p470436
Żeś zabłysnął...
Tak myślałem, że to stąd Nawet napisałem podobny komentarz.
Ostatnio edytowany przez Dennoss (2016-12-12 20:25:58)
Na Netfliksie pojawiła się ostatnio nowa seria "anime" - Bakugan: Młodzi wojownicy.
Do wyboru mamy polski dubbing i napisy.
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Dubbing to Kuromukoro jedynie do "pierwszego sezonu", czyli 13 pierwszych odcinków, szkoda. Generalnie mam co do niego dosyć mieszane uczucia, ale mimo wszystko minimalnie plus.
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2016-12-26 22:39:00)
Dziś się pojawił, napisy dostępne.
Wczoraj pojawił się "drugi sezon" Seven Deadly Sins. Za to dziś do oferty trafił film Gantz:O.
Oba tylko z napisami.
EDIT: Podaję tylko, co twierdzi Netflix. Zamieściłem link do MAL. Nie wiem, czy to OVA, czy rozwinięcie serii TV. Nie oglądam.
Ostatnio edytowany przez Goku193 (2017-02-18 13:22:53)
Wczoraj pojawił się drugi sezon Seven Deadly Sins. Za to dziś do oferty trafił film Gantz:O.
Oba tylko z napisami.
Drugiego sezonu grzechów jeszcze nie ma.
Drugiego sezonu grzechów jeszcze nie ma.
No to niech schowają głowę w piasek, bo to nie jest żaden drugi sezon, tylko słabiutki spin-off (filler).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000