Nie jesteś zalogowany.
To jest tasiemiec. Pewnie dlatego.
Co do jakości, nie jest najgorsza. Na razie nie widziałem innych ripów.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Co do jakości, nie jest najgorsza. Na razie nie widziałem innych ripów.
Rawy od SOFCJ czy Leoparda/Ohysa akurat zawsze są żałowe. Jedyne dobre źródło to [VCB-Studio] albo fansuby.
Jak tworzyłem swoje pierwsze napki do Dragon Balla, wykorzystałem style Michała777 do DBZ. I tak już zostało.
Czyli style z czasów, kiedy nieczytelne i "słitaśne" style/czcionki były na porządku dziennym? Nawet przy starszych angielskich BDkach potrafi to skutecznie obrzydzić oglądanie (a wymuksować i zmienić sobie to trochę roboty). Tak się przy TLR przemęczyłem.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamcio, to ty se sam zripuj bd i podeślij na mega, to ci zrobię synchro (jakbyś to jeszcze oglądał, jakbyś sam nie potrafił).
Jak kto ma telewizor pięćdziesięciocalowy, to, zakładam, poczuje różnicę; ale, nawet w czasach wszechobecnego dobrobytu, przeciętny mangozjeb nie zalicza się do tej grupki. Sorry.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
Jak kto ma telewizor pięćdziesięciocalowy, to, zakładam, poczuje różnicę; ale, nawet w czasach wszechobecnego dobrobytu, przeciętny mangozjeb nie zalicza się do tej grupki. Sorry.
Rakowanie kodowanie grup raw (albo za mały bitrate, albo skopane ustawienia)? Już na 22 calach widać różnicę.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamcio, to ty se sam zripuj bd i podeślij na mega, to ci zrobię synchro (jakbyś to jeszcze oglądał, jakbyś sam nie potrafił).
1. Ja tobie wysłałem wyżej wersję, która na 99% jest lepsza.
2. Nikt kto nie zna się na kodowaniu, a w dodatku nie obchodzi go DB, nie będzie pobierał 86 GB BDMV (tyle ma DBS Vol. 1).
@Nala_Alan, porównanie tych blurejów. Pobrałem już jedno, to drugiego mi się nie chce. Szczególnie, że leci jak krew z nosa.
Ponadto niby ostrzejsze i inne kolory, ale rozdzielczość już w cholerę mniejsza.
Jestem w tej dziedzinie laikiem, ale chyba na lepszym sprzęcie się rozmaże i i tak będzie dupsko, co?
1280x720 jest lepsze od 1920x1080, bo 1080p to upscale, a FLAC to placebo.
Chotab o niebo lepszy (na porównaniu przynajmniej).
@Nala_Alan, porównanie tych blurejów. Pobrałem już jedno, to drugiego mi się nie chce. Szczególnie, że leci jak krew z nosa.
Ponadto niby ostrzejsze i inne kolory, ale rozdzielczość już w cholerę mniejsza.
Jestem w tej dziedzinie laikiem, ale chyba na lepszym sprzęcie się rozmaże i i tak będzie dupsko, co?
Przecież to "1080p" przy tym 720p wygląda jak łunlajn. I nie, nie będzie się rozmazywać. Na moich nowiutkich 24 calach to HD wygląda kilka razy lepiej niż udawane FHD. A używanie FLAC-a to już w ogóle nieporozumienie. Nie dość, że tasiemiec, to jeszcze milion GB waży. W dodatku to milion GB powietrza, bo jakość do dupy. SOFCJ ssie jak zawsze.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-08 22:05:24)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Jak dostanę od kodera x265 1080p, i x264 720p oraz 1080p to zrobię kolejne porównania.
http://screenshotcomparison.com/comparison/153631
http://screenshotcomparison.com/comparison/153634
http://screenshotcomparison.com/comparison/153636
http://screenshotcomparison.com/comparison/153654
http://screenshotcomparison.com/comparison/153656
Ostatnio edytowany przez Nala_Alan (2015-12-09 18:25:24)
Dzisiaj też nie będzie napisów, bo dostawca internetu postanowił sobie linię pokonserwować.
Jako że przez następny tydzień mam dużo pracy, tłumaczenie pojawi się najwcześniej 21 grudnia.
[Edit]
Godzina 01:56->internet wrócił. Nie nagrałem live, to teraz muszę jeszcze znaleźć źródło i może uda się coś skrobnąć do rana.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2015-12-13 02:57:03)
DBS, odcinek dwudziesty trzeci: napisy, raw.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2015-12-13 23:17:59)
Dobra, dzisiaj nie ma napisów, bo dialogi tego odcinka mnie przerosły. Miłej niedzieli!
Tak jak gdzieś w internetach obiecałem, napisy na wigilię.
DBS, odcinek dwudziesty czwarty: napisy, raw. Miłego oglądania!
Korzystając z okazji życzę wam zdrowych, spokojnych i błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia!
DBS, odcinek dwudziesty piąty: napisy, raw. Miłego seansu!
Ogłoszenie parafialne!
Na 99% biorę w styczniu (i może w lutym też) urlop od tłumaczenia (bo sesja). Postaram się zaległości nadrobić w marcu, ale nie obiecuję.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2015-12-27 18:13:31)
DBS, odcinek dwudziesty szósty: napisy, raw. Miłego seansu (jeśli jest jeszcze ktoś, kto nie widział xP).
DBS, odcinek dwudziesty dziewiąty: Napisy, raw. Miłego!
DBS, odcinek trzydziesty: Napisy, raw. Miłego!
DBS, odcinek trzydziesty pierwszy: Napisy, raw.
Jeżeli ktoś jeszcze nie widział, to miłego seansu życzę.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-07-25 04:13:22)