Nie jesteś zalogowany.
Jak w temacie.
Znajdzie się osoba, która zrobi tutorial do wrzutki na anidb? nigdy się tym nie zajmowałem w grupie, ale z chęcią bym się tego nauczył. Wiem, może dla niektórych okaże się to błahostką, ale nie każdy to potrafi.
Przecież wszystko jest wyjaśnione na wiki anidb.
Przecież wszystko jest wyjaśnione na wiki anidb.
W jaki sposób ma mi to pomóc?
Mnie za bardzo to wiki nie pomogło, sam musiałem pokombinować, jak to się robi. Chociaż długo to nie trwało na szczęście
Klikasz na numer danego odcinka anime, który chcesz dodać a potem wybierasz "add new file".
Ściągnij najpierw program Avdump2 i zainstaluj.
Musisz mieć założone konto na AniDB, bo program będzie chciał, żebyś podał login i hasło.
Wybierasz pliki które chcesz dodać i uruchamiasz.
W okienku poniżej wyświetla ci linki ed2k.
Następnie na AniDB wybierasz który odcinek chcesz dodać "add new file" i wklejasz link ed2k i CRC.
Możesz dodać jeszcze, która grupa to zrobiła i język.
i OK.
Pozostałe dane jak MD5, SHA1, parametry video i dźwieku juz samo sobie zczyta, bo ten program automatycznie wysyła je do bazy.
To jest taka opcja ułatwiona, ale można też robić to na piechotę, bo zdarzały się sytuacje, gdy ten progs z jakiejś przyczyny nie chciał odczytywać plików (chodziło chyba o starą wersję mkvmerge użytą do muksowania, ale głowy nie dam).
Ściągnij najpierw program Avdump2 i zainstaluj.
Musisz mieć założone konto na AniDB, bo program będzie chciał, żebyś podał login i hasło.
Wybierasz pliki które chcesz dodać i uruchamiasz.
W okienku poniżej wyświetla ci linki ed2k.
Następnie na AniDB wybierasz który odcinek chcesz dodać "add new file" i wklejasz link ed2k i CRC.
Możesz dodać jeszcze, która grupa to zrobiła i język.
i OK.Pozostałe dane jak MD5, SHA1, parametry video i dźwieku juz samo sobie zczyta, bo ten program automatycznie wysyła je do bazy.
Dalej sobie z tym nie radzę
Mnie za bardzo to wiki nie pomogło, sam musiałem pokombinować, jak to się robi.
Ja z wiki wszystko się dowiedziałem. Jedynie potrzebowałem programu tworzącego linki ed2k i stworzyć plik .bat dla avdump (wystarczy, że na niego przerzucę plik i gotowe. Nie muszę męczyć się z GUI-em, który nie zawsze działa).
Dalej sobie z tym nie radzę
To idź do cyganki, bo nie potrafimy wróżyć z fusów.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-01-03 16:00:34)
Na obrazkach musicie tłumaczyć
Przydałyby się obrazki
Hunter Killer napisał:Na obrazkach musicie tłumaczyć
Przydałyby się obrazki
A może jeszcze kolorowanka, co?
Logan27 napisał:Hunter Killer napisał:Na obrazkach musicie tłumaczyć
Przydałyby się obrazki
A może jeszcze kolorowanka, co?
Jeżeli kolorowanka mi pomoże to z miłą chęcią.
Najlepiej jakby ktoś za ciebie to zrobił
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Najlepiej jakby ktoś za ciebie to zrobił
No, na to on liczy.
Yagami_Raito8920 napisał:Najlepiej jakby ktoś za ciebie to zrobił
No, na to on liczy.
Gdyby ktoś to w ogóle robił nie byłoby problemu, ale dużo subów nie jest dodanych, dlatego poprosiłem o pomoc w wytłumaczeniu tego, więc wasze argumenty nie są podstawne.
Ktoś pokaże jak to się robi? Tak bym mógł sam się tym zająć. Z góry dziękuje.
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
W twojej wypowiedzi zabrakło jeszcze tego linku http://www.youtube.com/watch?v=rye5DXOZ6b8
Jak dodawać do anidb krok po kroku:
1. Wchodzisz na swój profil w anidb w zakładkę "account":
Drobna uwaga. W polu "ED2K Dump" dla danego anime możesz dodać wiele pliku, wystarczy wkleić kilka linijek, ale każda linijka musi zaczynać się od nowej linijki. W zależności od ilości wpisanych tu plików w "Result" pojawi ci się tyle samo linijek i będziesz ustawiał je wszystkie naraz. Pamiętaj tylko, że tu dodajesz tylko dla danego anime, nie ma możliwości wyboru dla jakiego anime jest to plik, więc dla każdego anime będziesz musiał powtarzać wszystkie kroki od początku.
Można było napisać instrukcję? Można, ale po co, lepiej od razu wpierdol, do lochu i żarcie na widłach.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2014-01-04 15:38:17)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Zapomniałeś dodać, w jakim formacie należy napisać datę.
Faktycznie, zapomniałem o tym.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD