#101 2012-03-13 00:36:32

Tanis
Użytkownik

Odp: Pamięta może ktoś z was tytuł anime??

PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.

#102 2012-03-13 08:55:33

Merry_Nightmare
Użytkownik

paradox2604: na tej samej stronie miałeś odpowiedź na pytanie o tą samą kreskówkę...

#103 2013-08-08 13:14:10

korniszon1
Użytkownik

Ostatnio ciągle myślę o pewnym anime, które leciało w rtl7. Pewnie jest słabe ale bym sobie je zobaczył.  Było to tak dawno temu, że nie pamiętam tytułu jezor Pamiętam tylko niektóre elementy openingu. Występuje tam postać jakiegoś czarownika, który zostaje zamknięty w jakiś ukrytym wymiarze i jakieś tam dziewczyny szukają kryształów, które umożliwią otwarcie bramy do tego portalu. j Prawdopodobieństwo, że ktoś będzie znał ten tytuł jest bliska zera, ale nie zaszkodzi spytać czy ktoś zna nazwę tego anime?

Ostatnio edytowany przez korniszon1 (2013-08-08 13:15:34)

#104 2013-08-08 13:21:37

Camizi
Użytkownik

korniszon1 napisał:

Ostatnio ciągle myślę o pewnym anime, które leciało w rtl7. Pewnie jest słabe ale bym sobie je zobaczył.  Było to tak dawno temu, że nie pamiętam tytułu jezor Pamiętam tylko niektóre elementy openingu. Występuje tam postać jakiegoś czarownika, który zostaje zamknięty w jakiś ukrytym wymiarze i jakieś tam dziewczyny szukają kryształów, które umożliwią otwarcie bramy do tego portalu. j Prawdopodobieństwo, że ktoś będzie znał ten tytuł jest bliska zera, ale nie zaszkodzi spytać czy ktoś zna nazwę tego anime?

Też już nie pamiętam, o czym to było, ale może chodzi ci o to?

https://www.youtube.com/watch?v=gB0BKIP0IHg

#105 2013-08-08 18:03:36

tioni
Użytkownik

#106 2013-08-08 18:22:38

paskud
Użytkownik

korniszon1 napisał:

Albo też któraś z późniejszych odsłon czarodziejek z księżyca - było tam, że ci źli mordowali je aby zdobyć jakieś przedmioty ukryte w ich ciele (by otworzyć portal).
Kolejną opcją jest power rangers - pierwsze sezony -> I Rita próbowała tam uwolnić swojego mistrza "Lord'a Zedd'a" (twój opis najbardziej na to mi wskazuje).

Edit w dół.

Hostile napisał:
paskud napisał:

Kolejną opcją jest power rangers - pierwsze sezony -> I Rita próbowała tam uwolnić swojego mistrza "Lord'a Zedd'a" (twój opis najbardziej na to mi wskazuje).

Tzn. anime? Takie animowane, tak? I jeszcze na RTL7? ;P

Hostitle on napisał tak szczątkowe informacje, że równie dobrze mógł to być zwykły japoński serial (to, że power rangers nie jest to anime to oczywiste), a nie anime. Sam przecież przyznał, że pamięta jedynie szczątki openingu.
Dobra koniec oftopic'ku.

Ostatnio edytowany przez paskud (2013-08-08 22:58:44)

#107 2013-08-08 21:32:26

Hostile
Użytkownik

paskud napisał:

Tzn. anime? Takie animowane, tak? I jeszcze na RTL7? ;P

#108 2013-08-09 19:13:07

korniszon1
Użytkownik

Myśle, że  będzie lepiej nie sugerować się nazwą stacji. Pamiętam, że na polsacie, też leciały anime ale głowne moje skojarzenia dotyczą rtl.

"Kolejną opcją jest power rangers - pierwsze sezony -> I Rita próbowała tam uwolnić swojego mistrza "Lord'a Zedd'a" (twój opis najbardziej na to mi wskazuje)."
Akurat ten serial ciężko by było z czymś innym pomylić jezor Slayersów oglądałem 3 serie więc też nie. Czarodziejka z księżyca  leciała w tym czasie ale to było coś innego. Nie pomylił bym raczej postaci jezor

"Sam przecież przyznał, że pamięta jedynie szczątki openingu."
Nie prawda pamiętam jeszcze kilka scen z samego serialu jezor

Znalazłem w internecie nazwy niektórych anime, które były emitowane w telewizji ale żaden tytuł nie pasował. Możliwe, że to nie była chińska bajka a jakaś zachodnia animacja.

Anime, które jest najbliższe temu tytułowi to chyba: Magic Knight Rayearth.

Dzięki za pomoc. Zbyt małą ilość informacji podałem aby znaleźć ten tytuł. Chyba tylko osoba, która to oglądała i pamięta, może jedynie znać tytuł. Zresztą to anime prawdopodobnie nie jest warte obejrzenia a tylko zwróciłem na nie uwagę bo ostatnio nawiedza mój umysł jezor

Ostatnio edytowany przez korniszon1 (2013-08-09 19:42:29)

#109 2013-08-10 12:53:19

anved
Użytkownik

Power Stone? Zapytałem na innym forum i dostałem taką odpowiedź. Jeżeli pamiętasz kilka scen to też może je opisz, może ktoś sobie przypomni oczkod.

Stopka forum

© Animesub.info 2024