Nie jesteś zalogowany.
Toż to chiński!
Do tego, że japoński to nie jest, doszliśmy już w 2 poście. Teraz jest ich 18 (razem z moim 19), a wciąż brak konkretnej odpowiedzi. Witamy na ANSI, gdzie każdy temat przeradza się w masową, pełną sensownych argumentów dyskusję... nie na temat. Brakuje jeszcze trollowej międzynarodówki, która zacznie wytykać przecinki i Ken-chana.
Bez drugiego przecinka w pierwszym zdaniu, no i trzeba dodać, że zdanie kuleje. Bym zapomniał, Pierwsza Trollowa Międzynarodówka pisze się wielkimi literami. :/
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Toż to chiński!
Khelu napisał:Do tego, że japoński to nie jest, doszliśmy już w 2 poście. Teraz jest ich 18 (razem z moim 19), a wciąż brak konkretnej odpowiedzi. Witamy na ANSI, gdzie każdy temat przeradza się w masową, pełną sensownych argumentów dyskusję... nie na temat. Brakuje jeszcze trollowej międzynarodówki, która zacznie wytykać przecinki i Ken-chana.
Bez drugiego przecinka w pierwszym zdaniu, no i trzeba dodać, że zdanie kuleje. Bym zapomniał, Pierwsza Trollowa Międzynarodówka pisze się wielkimi literami. :/
Chwila, chwila. Jak to bez drugiego przecinka? Moim zdaniem to on tam musi być. Ja się mogę przyczepić do braku kropki przy liczebniku porządkowym.
Ostatnio edytowany przez Sado (2012-06-24 11:33:47)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Ja się mogę przyczepić do braku kropki przy liczebniku porządkowym.
Wymagana jest kropka tylko wtedy, gdy może oznaczać coś więcej, np. jeden list/pierwszy list, ale 2 post (drugi post, dwa posty) już nie trzeba, bo tutaj trzeba odmieniać słowo, więc jest widoczne, że to liczba porządkowa.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-06-24 11:53:33)
Chwila, chwila. Jak to bez drugiego przecinka? Moim zdaniem to on tam musi być.
A czemuż miałby się tam znajdować? Tutaj nie ma mowy o zdaniu złożonym, to również nie jest równoważnik ani zdanie współrzędne złożone bezspójnikowo, brak imiesłowu przysłówkowego, pod wtrącenie tego podciągnąć nie można, jak i również dopowiedzenie, etc.
Ja się mogę przyczepić do braku kropki przy liczebniku porządkowym.
Tutaj z kontekstu wynika, że mowa o liczebniku porządkowym, więc można go sobie podarować. :/
Chłopaki, ja jestem mocno skacowany, ale albo czytamy inne zdanie, albo nie widzę uzasadnienia braku tego przecinka.
"że japoński to nie jest" to imo zdanie podrzędne - nawet ma orzeczenie w postaci "jest".
A czemuż miałby się tam znajdować? Tutaj nie ma mowy o zdaniu złożonym, to również nie jest równoważnik ani zdanie współrzędne złożone bezspójnikowo, brak imiesłowu przysłówkowego, pod wtrącenie tego podciągnąć nie można, jak i również dopowiedzenie, etc. oczkodo
Polonistą nie jestem, wszelkie pojęcie dotyczące gramatyki są mi kompletnie obce, mam jakieś tam zasady wkute, ale częściej biorę to wszystko na logikę.
Do tego, że japoński to nie jest, doszliśmy już w 2 poście.
Jak dla mnie zdanie złożone...
PS. Co do liczebnika porządkowego - my bad. Aczkolwiek nie byłoby błędem, gdyby go tam postawić (jak zresztą się uczyłem), chociaż nie jest również błędem jego brak w tym przypadku.
Ostatnio edytowany przez Sado (2012-06-24 13:38:12)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
OMG! Zwracam honor, nie dopatrzyłem się orzeczenia jest. Idę się pociąć albo dopić resztki z wczoraj...
dobra dzięki wam za wszystkie odpowiedzi bardzo mi pomogliscie i przepraszam za kłopot.
Dlaczego skasowałeś obrazek?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Dlatego że autor tamtej wiadomości jechał po nim jak po burej suce