#21 2011-11-08 15:44:05

SoheiMajin
Moderator

Odp: Zmierzch japońskiej elektroniki??

Szkoda, że autor artykułu zapomniał o tegorocznej powodzi w Japonii i niedawnej powodzi w Tajlandii.
Generalnie nie wiąż tych amatorskich robotów (pewnie skonstruował go jeden doktorek z paroma studentami) z działaniami Sony czy w ogóle firm, bo to nie ma związku.
Jak dla mnie, to te firmy sobie poradzą i bez naszej troski jezor

#22 2011-11-08 18:45:00

arystar
Użytkownik

Cóż takiego jest w Japonii, czego nie ma w Polsce*?

* kible z komputerami się nie liczą. :/

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

#23 2011-11-08 19:27:06

JanuszQ
Użytkownik

arystar napisał:

Automatów z majtkami lasek [szalony] Poza tym nic.

#24 2011-11-08 19:34:57

FAiM
Użytkownik

tereskaa napisał:

zobaczcie filmik na TEJ STRONIE Tam na dół trzeba przewinąć. Jeśli będą potrafili to wypromować u siebie i na Zachodzie, to kto wie, może szykuje się rewolucja mała. Tylko tutaj jeszcze wchodzi taki problem, że nie każdy pewnie ma dostatecznie dobry sprzęt, żeby to obsłużyć i boję sie pytać o cenę, ale w przyszłości, kto wie...

Przecież to tylko nowy kontroler do konsoli Wii U. Więc nie wiem o jakim sprzęcie mówisz.

A tak szczerze mówiąc, to PS3 + PS Move + PS Vita i mamy Wii U (+ kontrolery Wii) xD.

K5Cqyo6.png?1

#25 2011-11-08 19:38:35

SoheiMajin
Moderator

arystar napisał:

Czemu? jezor
Nie wiem, jak u nich z tymi kiblami teraz, ale pewnie nadal wielu w mieszkaniach nie mają nawet normalnego kibla, bo to tam stosunkowo nowy wynalazek, a nie wszędzie się da zainstalować. Kraj kontrastów, jak ktoś już napisał.

#26 2011-11-09 10:57:43

tereskaa
Użytkownik

FAiM napisał:
tereskaa napisał:

zobaczcie filmik na TEJ STRONIE Tam na dół trzeba przewinąć. Jeśli będą potrafili to wypromować u siebie i na Zachodzie, to kto wie, może szykuje się rewolucja mała. Tylko tutaj jeszcze wchodzi taki problem, że nie każdy pewnie ma dostatecznie dobry sprzęt, żeby to obsłużyć i boję sie pytać o cenę, ale w przyszłości, kto wie...

Przecież to tylko nowy kontroler do konsoli Wii U. Więc nie wiem o jakim sprzęcie mówisz.

A tak szczerze mówiąc, to PS3 + PS Move + PS Vita i mamy Wii U (+ kontrolery Wii) xD.

Tak, własnie chodzi mi o ten nowy fajny kontroler i że przy okazji, kolejny wynalazek patentują, którego jak wynika z newsa, który wrzuciłam specjaliści nie wiedzą do czego może służyć, oprócz tego, że do nowego kontrolera. ;p

tereskaa napisał:
JanuszQ napisał:
arystar napisał:

Automatów z majtkami lasek szalony Poza tym nic.

No automatów z majtkami nie widziałam, ale za to brakuje mi w Polsce automatów z różniastymi napojami na każdym rogu. Kawusie na przykład są w nich fantastyczne.

#27 2011-11-09 19:07:54

arystar
Użytkownik

tereskaa napisał:

Kawusie na przykład są w nich fantastyczne.

Serio? One są a fuj. Lura, stfu, nie kawa. oczkod

Pokaż spoiler
Sama siebie zacytowałaś. smile

SoheiMajin napisał:

Nie wiem, jak u nich z tymi kiblami teraz, ale pewnie nadal wielu w mieszkaniach nie mają nawet normalnego kibla, bo to tam stosunkowo nowy wynalazek, a nie wszędzie się da zainstalować.

Większość pewnie nadal wali do dziury w ziemi. :/

#28 2011-11-09 20:47:31

marcin2
Użytkownik

Automaty z zimnymi/ciepłymi napojami są git. Duży wybór, dobra cena (100-120Y) i dostępność. Są na każdym rogu. Prosta rzecz, ale IMO niedoceniona. Przykładowo, pamiętam jak raz włóczyłem się nocą po Kyoto i było cholernie zimno. Kupiłem dwie puszki gorącej kawy. Od razu człowiek ożywa. Naprawdę przydatne. Są też inne: z fajkami, jedzeniem, bateriami ect.

#29 2011-11-10 10:59:30

marc99
Użytkownik

Szkoda, że na automaty na każdym rogu w Polsce nie ma szans, bo idioci by je zaraz zdewastowali.

Ostatnio edytowany przez marc99 (2011-11-10 11:00:36)

#30 2011-11-10 12:20:28

tereskaa
Użytkownik

arystar napisał:

Większość pewnie nadal wali do dziury w ziemi. :/

Mam nadzieję, że to żart był oczkod Lepiej nie pisać takich rzeczy, jeśli się nie było oczkod Akurat kulturę kibelkową mają na bardzo wysokim poziomie, jeśli można to tak powiedzieć  wow

A wracając do tematu, ktoś na forum pisał, że w tamtym newsie o kłopotach japońskich firm (przeklejam link jeszcze raz dla tych, którym nie chce się szukać --> Kłopoty japońskich firm nie było nic o powodzi w Tajlandii, która spowodowała kryzys. Tym razem trochę wspomniane jest o tym tutaj. -> INFO Jak ciekawie mówi cytowany w newsie koleś, po trzęsieniu w Japonii wszyscy za bardzo panikowali a teraz nie doceniają powagi sytuacji. Chodzi oczywiście o sam rynek elektroniki, bo ogólnie rzecz biorąc powodów do panikowania po takim tsunami mieli sporo oczkod

marc99 napisał:

Szkoda, że na automaty na każdym rogu w Polsce nie ma szans, bo idioci by je zaraz zdewastowali.

Fakt ;/ Z drugiej strony w Japonii mało jest takich małych sklepików spożywczych jak u nas - tylko markety i sieciówki otwarte 24h. Jak chce się kupić napój to oprócz marketów tylko automaty. Nawet w większych świątyniach stoją i zdarza się, że są stylizowane tak, aby komponowały się z zabytkową świątynią. smile

#31 2011-12-16 16:25:21

tereskaa
Użytkownik

Tak w temacie japońskiej myśli technicznej, wpadłam znów na kolejny wynalazek - tym razem okulary, które sprawiają, że ludzie poznają się po zapachach. Żeby dowiedzieć się jak to działa, polecam artykuł: PGS. Co prawda okulary nie wyglądają zbyt efektownie, ale może akurat komuś pomysł się spodoba smile

#32 2012-01-25 13:11:11

tereskaa
Użytkownik

Kurcze, na tej stronce co raz są nawet ciekawe artykuły o Japonii w kontekście technologii - teraz w Japonii bardzo popularny trend szukania różnych rozwiązań w przyrodzie. Naukowcy podglądają np. zwierzaki i potem powstają różne urządzenia, np. odkurzać inspirowany językiem kota smile_big http://tech.pgs-soft.com/2012/01/25/nat … logicznej/

#33 2012-01-25 13:22:30

Lexx
Użytkownik

Jednak z Japońskimi firmami nie jest tak wesoło, znany od wieków KODAK ogłosił bankructwo  smutny
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,14181008,wiadomosc

0UI2I

#34 2012-01-25 13:25:02

SoheiMajin
Moderator

Od kiedy Kodak był japońską firmą? o_O

#35 2012-01-25 16:17:14

Dr@go
Użytkownik

Nowy Jork (PAP/AFP,Reuters,BBC) - Amerykańska firma Eastman Kodak

#36 2012-01-25 16:23:15

qwig
Użytkownik

SoheiMajin napisał:

Od kiedy Kodak był japońską firmą? o_O

K jest koło J na klawiaturze, to musi być japoński.

Stopka forum

© Animesub.info 2024