Nie jesteś zalogowany.
Szkoda, że autor artykułu zapomniał o tegorocznej powodzi w Japonii i niedawnej powodzi w Tajlandii.
Generalnie nie wiąż tych amatorskich robotów (pewnie skonstruował go jeden doktorek z paroma studentami) z działaniami Sony czy w ogóle firm, bo to nie ma związku.
Jak dla mnie, to te firmy sobie poradzą i bez naszej troski
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Cóż takiego jest w Japonii, czego nie ma w Polsce*?
* kible z komputerami się nie liczą. :/
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Cóż takiego jest w Japonii, czego nie ma w Polsce*?
Automatów z majtkami lasek [szalony] Poza tym nic.
zobaczcie filmik na TEJ STRONIE Tam na dół trzeba przewinąć. Jeśli będą potrafili to wypromować u siebie i na Zachodzie, to kto wie, może szykuje się rewolucja mała. Tylko tutaj jeszcze wchodzi taki problem, że nie każdy pewnie ma dostatecznie dobry sprzęt, żeby to obsłużyć i boję sie pytać o cenę, ale w przyszłości, kto wie...
Przecież to tylko nowy kontroler do konsoli Wii U. Więc nie wiem o jakim sprzęcie mówisz.
A tak szczerze mówiąc, to PS3 + PS Move + PS Vita i mamy Wii U (+ kontrolery Wii) xD.
Czemu?
Nie wiem, jak u nich z tymi kiblami teraz, ale pewnie nadal wielu w mieszkaniach nie mają nawet normalnego kibla, bo to tam stosunkowo nowy wynalazek, a nie wszędzie się da zainstalować. Kraj kontrastów, jak ktoś już napisał.
tereskaa napisał:zobaczcie filmik na TEJ STRONIE Tam na dół trzeba przewinąć. Jeśli będą potrafili to wypromować u siebie i na Zachodzie, to kto wie, może szykuje się rewolucja mała. Tylko tutaj jeszcze wchodzi taki problem, że nie każdy pewnie ma dostatecznie dobry sprzęt, żeby to obsłużyć i boję sie pytać o cenę, ale w przyszłości, kto wie...
Przecież to tylko nowy kontroler do konsoli Wii U. Więc nie wiem o jakim sprzęcie mówisz.
A tak szczerze mówiąc, to PS3 + PS Move + PS Vita i mamy Wii U (+ kontrolery Wii) xD.
Tak, własnie chodzi mi o ten nowy fajny kontroler i że przy okazji, kolejny wynalazek patentują, którego jak wynika z newsa, który wrzuciłam specjaliści nie wiedzą do czego może służyć, oprócz tego, że do nowego kontrolera. ;p
JanuszQ napisał:arystar napisał:Cóż takiego jest w Japonii, czego nie ma w Polsce*?
Automatów z majtkami lasek Poza tym nic.
No automatów z majtkami nie widziałam, ale za to brakuje mi w Polsce automatów z różniastymi napojami na każdym rogu. Kawusie na przykład są w nich fantastyczne.
Kawusie na przykład są w nich fantastyczne.
Serio? One są a fuj. Lura, stfu, nie kawa.
Nie wiem, jak u nich z tymi kiblami teraz, ale pewnie nadal wielu w mieszkaniach nie mają nawet normalnego kibla, bo to tam stosunkowo nowy wynalazek, a nie wszędzie się da zainstalować.
Większość pewnie nadal wali do dziury w ziemi. :/
Automaty z zimnymi/ciepłymi napojami są git. Duży wybór, dobra cena (100-120Y) i dostępność. Są na każdym rogu. Prosta rzecz, ale IMO niedoceniona. Przykładowo, pamiętam jak raz włóczyłem się nocą po Kyoto i było cholernie zimno. Kupiłem dwie puszki gorącej kawy. Od razu człowiek ożywa. Naprawdę przydatne. Są też inne: z fajkami, jedzeniem, bateriami ect.
Szkoda, że na automaty na każdym rogu w Polsce nie ma szans, bo idioci by je zaraz zdewastowali.
Ostatnio edytowany przez marc99 (2011-11-10 11:00:36)
Większość pewnie nadal wali do dziury w ziemi. :/
Mam nadzieję, że to żart był Lepiej nie pisać takich rzeczy, jeśli się nie było Akurat kulturę kibelkową mają na bardzo wysokim poziomie, jeśli można to tak powiedzieć
A wracając do tematu, ktoś na forum pisał, że w tamtym newsie o kłopotach japońskich firm (przeklejam link jeszcze raz dla tych, którym nie chce się szukać --> Kłopoty japońskich firm nie było nic o powodzi w Tajlandii, która spowodowała kryzys. Tym razem trochę wspomniane jest o tym tutaj. -> INFO Jak ciekawie mówi cytowany w newsie koleś, po trzęsieniu w Japonii wszyscy za bardzo panikowali a teraz nie doceniają powagi sytuacji. Chodzi oczywiście o sam rynek elektroniki, bo ogólnie rzecz biorąc powodów do panikowania po takim tsunami mieli sporo
Szkoda, że na automaty na każdym rogu w Polsce nie ma szans, bo idioci by je zaraz zdewastowali.
Fakt ;/ Z drugiej strony w Japonii mało jest takich małych sklepików spożywczych jak u nas - tylko markety i sieciówki otwarte 24h. Jak chce się kupić napój to oprócz marketów tylko automaty. Nawet w większych świątyniach stoją i zdarza się, że są stylizowane tak, aby komponowały się z zabytkową świątynią.
Tak w temacie japońskiej myśli technicznej, wpadłam znów na kolejny wynalazek - tym razem okulary, które sprawiają, że ludzie poznają się po zapachach. Żeby dowiedzieć się jak to działa, polecam artykuł: PGS. Co prawda okulary nie wyglądają zbyt efektownie, ale może akurat komuś pomysł się spodoba
Kurcze, na tej stronce co raz są nawet ciekawe artykuły o Japonii w kontekście technologii - teraz w Japonii bardzo popularny trend szukania różnych rozwiązań w przyrodzie. Naukowcy podglądają np. zwierzaki i potem powstają różne urządzenia, np. odkurzać inspirowany językiem kota http://tech.pgs-soft.com/2012/01/25/nat … logicznej/
Jednak z Japońskimi firmami nie jest tak wesoło, znany od wieków KODAK ogłosił bankructwo
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,14181008,wiadomosc
Od kiedy Kodak był japońską firmą? o_O
Nowy Jork (PAP/AFP,Reuters,BBC) - Amerykańska firma Eastman Kodak
Od kiedy Kodak był japońską firmą? o_O
K jest koło J na klawiaturze, to musi być japoński.