#61 2011-10-27 16:35:02

SoheiMajin
Moderator

Odp: Paprika

Kiedyś ktoś coś gdzieś na tym forum pisał o pokazywaniu tego tam na dole.

A w ogóle, to Ty chyba traktujesz filmy kinowe na równi z seriami telewizyjnymi.

#62 2011-10-27 16:36:21

Kenshiro
Użytkownik

Sir_Ace napisał:

Jak oglądasz serie z samymi młódkami, to się nie dziw, że na dole są łyse... :|

W wieku 15-17 lat ? Takich jest najwięcej w anime.

Niestety, ale jest tak jak napisałem. Widocznie w anime dla młodzieży tak się przyjęło rysować nagie dziewczyny. Perfect Blue to było anime dla dorosłych i może dlatego tam wyglądało to inaczej.

SoheiMajin napisał:

A w ogóle, to Ty chyba traktujesz filmy kinowe na równi z seriami telewizyjnymi.

Całkiem możliwe, że to również przyczyna. Jednak w OAVkach również wyglądają tak samo. Może w tych starszych anime było inaczej.

Obecnie jest chyba większa cenzura anime niż jeszcze kilkanaście lat temu.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-27 16:41:10)

#63 2011-10-27 18:18:11

slymsc
Użytkownik

Kenshiro napisał:
Hunter Killer napisał:

Z tym najlepszym to bym spekulował - bo jest jeszcze "Perfect Blue", nie wspominając o świetnym "MILLENIUM ACTRESS" - chociaż tego 2 nie nazwałbym najlepszym smile

Perfect Blue to jak dla mnie drugi najlepszy film Kona (9/10). Trzeci to MILLENIUM ACTRESS. Zresztą to chyba jedyne anime gdzie pokazywali akty erotyczne z główną bohaterką, która w dodatku miała

Pokaż spoiler
włosy łonowe.
Teraz we wszystkich anime jeśli, którąś tak pokazują to są
Pokaż spoiler
całkiem łyse tam na dole.
Wygląda to bardzo głupio, ale może nie wolno im tego inaczej pokazywać. Jednak  nie ma to nic wspólnego z cenzurą erotyki +18 gdyż cenzura jedynie nakazuje zamazywanie
Pokaż spoiler
samych narządów płciowych, a włosy łonowe nie ma obowiązku cenzurować.

Człowieku, idź się zakop i nie wyłaź dopóki nie skończy się czas wegetacji.
Dodaj, że na twoją subiektywną ocenę wpłynęło to, iż trójkąt miłosny był w formie dekadenckiego rombu, a wiek bohaterki był stanowczo za wysoki.

Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...

#64 2011-10-27 18:24:36

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Kenshiro napisał:
Hunter Killer napisał:

Z tym najlepszym to bym spekulował - bo jest jeszcze "Perfect Blue", nie wspominając o świetnym "MILLENIUM ACTRESS" - chociaż tego 2 nie nazwałbym najlepszym smile

Perfect Blue to jak dla mnie drugi najlepszy film Kona (9/10). Trzeci to MILLENIUM ACTRESS. Zresztą to chyba jedyne anime gdzie pokazywali akty erotyczne z główną bohaterką, która w dodatku miała

Pokaż spoiler
włosy łonowe.
Teraz we wszystkich anime jeśli, którąś tak pokazują to są
Pokaż spoiler
całkiem łyse tam na dole.
Wygląda to bardzo głupio, ale może nie wolno im tego inaczej pokazywać. Jednak  nie ma to nic wspólnego z cenzurą erotyki +18 gdyż cenzura jedynie nakazuje zamazywanie
Pokaż spoiler
samych narządów płciowych, a włosy łonowe nie ma obowiązku cenzurować.

Kogo k***a obchodzi, czy ona ma tam włosy na dole czy nie. Idź się lecz  evil

Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2011-10-27 18:26:29)

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#65 2011-10-27 18:43:10

Kenshiro
Użytkownik

slymsc napisał:

Dodaj, że na twoją subiektywną ocenę wpłynęło to, iż trójkąt miłosny był w formie dekadenckiego rombu, a wiek bohaterki był stanowczo za wysoki.

Nie pisałem, że to wpłynęło na moją ocenę (te akty erotyczne). Po prostu wspomniałem o tym jako o ciekawostce bo nie wszyscy to zapewne wiedzą.
Anime oceniam zawsze za całokształt.

Yagami_Raito8920 napisał:

Kogo k***a obchodzi, czy ona ma tam włosy na dole czy nie.

Nie czytaj jak ci się nie podoba. A to jest istotna informacja czy ma tam włosy gdyż jak pisałem w innych anime gdzie pokazują nagie dziewczyny to niestety są zawsze bez tych włosów.

Może to właśnie dlatego, że obecnie w anime jest większa cenzura i stanowcza większość tytułów jest dla młodzieży. No i zapewne serie TV mają inne prawa niż filmy kinowe.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-27 18:49:50)

#66 2011-10-27 19:03:37

Maryskowo
Użytkownik

Nosz ja pier... może najzwyczajniej w świecie się @%^#$&@#$^@#$%^$&@$& GOLĄ szalony
Tak samo z okularami - wada wzroku

Ostatnio edytowany przez Maryskowo (2011-10-27 19:04:27)

#67 2011-10-27 22:19:37

Hunter Killer
Moderator

Chyba lepiej było nie wspominając o "Perfect Blue" smile_big:D - swoja droga mógłbym coś dodać - ale się powstrzymam bo to jak "wkładanie kija w mrowisko" - w dodatku to by nie było w moim stylu smile.

155222.jpg zzsldjt.png

#68 2011-10-27 22:24:16

Kenshiro
Użytkownik

Hunter Killer napisał:

Chyba lepiej było nie wspominając o "Perfect Blue" smile_big:D - swoja droga mógłbym coś dodać - ale się powstrzymam bo to jak "wkładanie kija w mrowisko" - w dodatku to by nie było w moim stylu smile.

A zgadzasz się z tym co napisałem o Perfect Blue ?

Poza tym masz rację, że tu pełno mrówek i szybko przystępują do ataku.  smile_big
Przynajmniej nie jest nudno.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-27 22:25:40)

#69 2011-10-27 22:28:49

Hunter Killer
Moderator

Zgadzam się, ze to świetny film, ciekawy fabularnie, rozsądne postaci, atmosfera grozy itd. ale radziłbym następnym razem nie pisać tego typu "ciekawostek" smile. Ciekawszy jest fakt, ze Daniel Arnosky kupił prawa od Kona do wykorzystania pomysłu z tego filmu co widać w "Czarnym łabędziu" ("Black Swan") - ale o tym pewnie większość już wie smile.

155222.jpg zzsldjt.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024