#21 2011-07-06 01:17:54

Zwierz
Użytkownik

Odp: GPS osobno i w telefonie

PENTAGRAM Nomad Evo 4.3 [P 9440]

masz pełen dostęp do win wiec wgrasz sobie co będziesz chciał
a mama już w zestawie aż taka kiepska nie jest jak po zadupiach nie będziesz jeździec to luz ale i tak polecam na zmianę na automape lun igo

DZIECIĘ NEO

PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz

#22 2011-07-09 18:38:04

zmora150
Zbanowany

zoltan napisał:

Co do NOKI 5230 toż to nic gorszego być nie może. To się nawet na telefon nie nadaje a co dopiero do nawigacji. Nie wiem czy sam nic innego nie widziałeś w życiu na oczy czy wybierałeś wg jakiegoś dziwnego kryterium ;]

PS: GPS w telefonie to nieporozumienie. Można mieć i od wymuszonej sytuacji  z tego korzystać ale nie cały czas. I to nieważne jaki by to nie był model. Oddzielny GPS to Oddzielny GPS.

Jednak się nie zgodzę, kupiłem sobie 3 dni temu Nokie C5-03 i jestem zadowolony, GPS od razu łapie, do tego fajna aplikacja endomondo jest
http://www.endomondo.com/workouts/15665181 >> przykład działania GPS w tym telefonie + internet (gps działa też bez internetu oczkod )

Do tego OVI MAPS który jest dla pieszych jak i samochodowych wypadów, w pełni bez internetu działa.

#23 2011-07-10 10:42:48

DiamondBack
Użytkownik

Ja praktycznie pół polski przejechałem na N95-2 z Garminem i powiem, że nawet fajnie się spisał ten zestaw. A nie ma ani wielkiego wyświetlacza ani nawet dotykowca ale był głośny i wyraźny zarówno obraz jak i dźwięk + dobre info o fotoradarach.

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2011-07-10 10:47:19)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#24 2011-07-10 11:42:17

zoltan
Użytkownik

Zadowolenie najważniejsze, ja jednak zdania nie zmienię na temat GPS w telefonie. Może z racji wykonywanego zawodu ;]

baner_my_animelist.pngbaner_tapety_anime.png

#25 2011-07-16 22:00:42

Gaius Julius Caesar
Użytkownik

Salvete!

Wiem, że lekko odkopuje wątek, ale czymże jest kilka dni w porównaniu do wieczności?

Od razu napiszę: nie jest mi znana żadna aplikacja w j2me, która może spełnić role nawigacji samochodowej, a nie wymaga stałego połączenia do internetu. Do turystyki i samego posiadania mapy w telefonie nadaje się trekbuddy.

Niemniej zafrapowało mnie, że napisałeś "robót" (zakładam, że to jakieś prace fizyczne w mniej przyjaznym elektronice środowisku, a nie wakacyjne zbieranie truskawek)  i zastanawiasz się nad smartfonem. Quid tibi in mentem venit? Chcesz po pół roku, ślizgając palcem na porysowanym ekraniku dotykowym, wytrzepując proch i pył ze wszystkich złącz i zakamarków, próbując telefonować do serwisu?Wybierz któryś z bardziej ekstremalnych telefonów  - Qualcomm, znaczy Samsung Solid, Nokia 3720 Classic, Motorola Defy - jedyny smartfon w tym zestawieniu. Cała Gallia nie dała rady mojemu B2300, więc osobiście polecam Solidy.

Cura ut valeas!

#26 2011-07-16 22:18:18

Quithe
Użytkownik

No właśnie średnio mi się to widzi (ekran dotykowy itp). Samsunga już ma Hiki, ale chcemy zmienić na Nokie (dla mnie i dla niej). I dobrze trafiłeś, praca przy konserwacji zabytków (kamienia i elewacji) do czystych nie należy.
Ogólnie już się zdecydowałem na osobny GPS. A dzisiaj przedłużyłem umowę z T w opcji bez telefonu, więc smarty odpadają oczkod Za jakiś czas zaopatrzę się w Nokię.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#27 2011-07-16 23:35:16

qwig
Użytkownik

Gaius Julius Caesar napisał:

Od razu napiszę: nie jest mi znana żadna aplikacja w j2me, która może spełnić role nawigacji samochodowej, a nie wymaga stałego połączenia do internetu. Do turystyki i samego posiadania mapy w telefonie nadaje się trekbuddy.

Ciekawa aplikacja. Sam też nieuchronnie się zbliżam do końca umowy, a telefon zmienić trzeba i chyba znalazł się argument anty-gleam jezor Więc mam mały dylemat - jakiś dobry featured, czy może tańszy smartfon? W sumie to słuchawki nieczęsto używam do czegoś innego niż smsy i dzwonienie, więc lubię jak mi długo działa na baterii. Ale z drugiej strony fajnie byłoby mieć znowu linuksa w kieszeni, ale tym razem potrafiącego coś więcej niż ten na V8...

(yay, hijack! Ale żeby było w temacie, to wymyślę sobie, że z tym trekbuddy używałbym gpsu na rowerze, a teraz szukam modelu oczkod )

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

Stopka forum

© Animesub.info 2024