#301 2011-06-10 10:56:45

Sado
Użytkownik

Odp: Animax w Polsce!!!!

Jak z dubbingiem to ja podziękuję...

Obrazek mi najwyraźniej adblock blokuje, bo na ff go nie widać, za to na operze już jest.

Ostatnio edytowany przez Sado (2011-06-10 10:56:59)

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#302 2011-06-10 10:59:52

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Wolę gorsze napisy od kiczowatego dubbingu. To już amerykańce są lepsze pod tym względem,
chociaż ich też zbytnio nie trawię oczkod

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#303 2011-06-10 11:06:30

Rudy102
Użytkownik

Nie każdy dubbing jest słaby, chociaż GITS: SAC z dubbingiem byle jakim obejrzał bym.

Rudy102.png

#304 2011-06-10 11:44:44

Kenshiro
Użytkownik

Powinien być polski lektor. Napisy pasują jedynie do anime i innych filmów pozyskanych z internetu, a dubbing tylko dla dzieci.

#305 2011-06-10 12:11:45

Prototype
Użytkownik

Ja jestem za lektorem z napisami jakoś nie widzę sensu, chociażby dlatego, że ANSI jest xD

#306 2011-06-10 12:17:19

Kensai
Użytkownik

Ta, i każdy będzie oglądał, żeby usłyszeć zdanie swojego dzieciństwa: "Czytał Tomasz Knapik" xD
Ja też nawet nie zajrzę, jeśli będzie dubbing. Chociaż wątpię, żeby był, bo jak powszechnie wiadomo ten segment na naszym rynku leży. Poza tym jest to dosyć kosztowne.
Ale nie wdawajmy się tutaj w dyskusję o wyższości jednej opcji nad drugą, bo było to wałkowane milion razy i jest od tego odpowiedni temat.

#307 2011-06-10 12:54:52

Dataz
Użytkownik

I się znowu zaczęło odwieczne jęczenie o lektora, napisy czy nie wiadomo co. Malkontenctwo i narzekactwo ma się dobrze widać.
Szkoda, że nikt nie wspomniał jeszcze, że ostatnio panuje zastój na ansi w kwestii napisów, gdyż wychodzą napisy do samych gniotów i w rezultacie nie ma co oglądać po polsku z najnowszych tytułów, bo niektórzy tłumacze się opuścili.
Najpierw wypadałoby, żeby w ogóle zaczęła się emisja, są dwa testowe kanały w HD i jeden w SD, także są nadzieje, że coś się pojawi.
Gdyby ktoś nie wiedział, w innych krajach Animax nadaje przeważnie z dubbingiem, np. niemiecki.

adi90a napisał:

Kombinacje z sygnałem dają pewne nadzieje ale czy nie wiążą się raczej z opisywanymi zmianami kodowania?

Gdybyś był w temacie, wiedziałbyś, że w ostatnim czasie wszystkie kanały telewizji n przeszły także do TP co wiąże się ze zmianami w kodowaniach.
Nie ma to z tym nic wspólnego. Wspominałem o uruchomieniu nowych kanałów testowych, a to wiąże się z odpaleniem nowych kanałów w najbliższej przyszłości. Siedzę w tym temacie dość głęboko, więc gdyby coś było dodatkowo wiadome, mogę dać tu znać.

MasterPLASTER napisał:

Ta czika w purpurowych włosach i białym kombinezonie z brązowymi wstawkami po prawej stronie jezd zzzzzzzzzzzzzz ___________ ?

Muszę jeszcze to skomentować, bo żeby to zrozumieć, musiałem pomóc sobie słownikiem mowy na wioskach.
Pisz po polsku, albo mi to przetłumacz na nasze jak możesz. I proszę was, na przyszłość....

#308 2011-06-10 13:09:37

Prototype
Użytkownik

Animax nadaje z dubbingiem w innych krajach, bo tam nie widzi im się oglądania z lektorem filmów, czy też anime, wszystko zależy od kraju i przyjętych tam zasad. W Polsce jedynie filmy skierowane do młodej widowni mają dubbing, ale nie każda animacja go posiada, gdzie wchodzi w grę też lektor. Nie pamiętam kiedy, ale kiedyś w szkole mieliśmy rozmowę z obcokrajowcami, co zamieszkują Polskie, i gdy niektórzy z nich usłyszeli w filmach lektor, to nie wiedzieli co to nawet jest smile_big

#309 2011-06-10 13:34:49

Mammoth
Użytkownik

Hmmmm, powinni zrobić jak w HBO. Mam telewizję cyfrową i mogę sobie włączyć lektora, albo napisy (albo to i to, lub też wyłączyć oba). Narzekałby ktoś wtedy? smile_big

view?username=Mamut&style=normal

#310 2011-06-10 13:42:28

Zarathustra
Użytkownik

Dataz napisał:
MasterPLASTER napisał:

Ta czika w purpurowych włosach i białym kombinezonie z brązowymi wstawkami po prawej stronie jezd zzzzzzzzzzzzzz ___________ ?

Muszę jeszcze to skomentować, bo żeby to zrozumieć, musiałem pomóc sobie słownikiem mowy na wioskach.
Pisz po polsku, albo mi to przetłumacz na nasze jak możesz. I proszę was, na przyszłość....

Nagrywałeś nowy sezon Szkoły przetrwania z Bear'em Grylls'em, że nie wiesz iż MastaPlasta zawsze pisze w swoim zabawnym stylu, który nadaje kolorytu temu forumkowi? oczkod

A co do tego kanału, to też optuję za lektorem nałożonym na japońską ścieżkę, dubbing zrobiony małym nakładem (brak dobrych osób podkładających głosy, które "czują bluesa") to pasztet.

Mammoth napisał:

Hmmmm, powinni zrobić jak w HBO. Mam telewizję cyfrową i mogę sobie włączyć lektora, albo napisy (albo to i to, lub też wyłączyć oba). Narzekałby ktoś wtedy? smile_big

Tylko jakiś tam kanał z "bajkami" to nie HBO, taka opcja pociągnęła by za sobą dodatkowe koszta po obu stronach.

#311 2011-06-10 13:53:38

Mammoth
Użytkownik

No ta... Stale zapominam, że pieniądze rządzą światem :/
Najtaniej by było prosić tłumaczy z ANSI o pozwolenie na napisy, a i tak rozwiązanie by mi się bardzo podobało. Wolę oglądać napisy z błędami niż z lektorem.

#312 2011-06-10 14:02:06

SoheiMajin
Moderator

Mammoth napisał:

Wolę oglądać napisy z błędami niż z lektorem.

Jesteś genialny.

#313 2011-06-10 14:33:22

Kenshiro
Użytkownik

Dataz napisał:

Szkoda, że nikt nie wspomniał jeszcze, że ostatnio panuje zastój na ansi w kwestii napisów, gdyż wychodzą napisy do samych gniotów i w rezultacie nie ma co oglądać po polsku z najnowszych tytułów, bo niektórzy tłumacze się opuścili.

Jest wiele ciekawych tytułów do oglądania. Choć faktycznie brakuje napisów do chociażby "Queen's Blade".

Dataz napisał:

Gdyby ktoś nie wiedział, w innych krajach Animax nadaje przeważnie z dubbingiem, np. niemiecki.

W Polsce dubbing nie jest tolerowany przez większość ludzi , a do anime w ogóle nie pasuje. Seiyuu zawsze będą najlepsi gdyż emocje najlepiej wyrażają.

Mammoth napisał:

Wolę oglądać napisy z błędami niż z lektorem.

A ja wolę oglądać anime (mowa o tych z internetu) z polskimi napisami ( nawet jeśli mają pewne błędy) niż chociażby z angielskimi.

Szkoda tylko, że nie zawsze tłumaczony jest tytuł anime na polski (a dobrze by było).

Co do Animaxa to może 6-10 lat temu miałbym inną opinię, ale obecnie jest mi obojętny. I tak wszystkie anime oglądam na 32 calowym telewizorze połączonym z komputerem.

#314 2011-06-10 14:53:48

Dataz
Użytkownik

Dzięki Kenshiro, choć trochę się zgadzamy oczkod

Jak na moje to taki kanał byłby przez animowców traktowany jako taka odskocznia do starszych tytułów, bo wiadomo, że nowości tam raczej nie będzie, chyba że ktoś się bardzo tam postara, w co wątpię. Póki co oprócz strony i przekazów testowych nie ma nic, więc proponuję wstrzymać oddech i czekać na rozwój wydarzeń.

Ostatnio edytowany przez Dataz (2011-06-10 14:56:10)

#315 2011-06-10 14:57:32

Mammoth
Użytkownik

Ja na Animaxa patrzę bardziej pod kątem nie dla siebie, a po to, by wciągnąć w anime jak najwięcej ludzi, dlatego też chciałbym, aby wystartował.

Fakt, miał wystartować 4 lata temu, ale wciąż mam nadzieję xD

#316 2011-06-10 15:05:17

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Jedyne co Polakom udało się zdubbingować, moim zdaniem jest to Shaman King, perfekcyjnie dobrani aktorzy do postaci, żadnych wrzasków, pedalskich głosików(vide Orochimaru na Jetixie) i wiele innych.
Z całą resztą zgadzam się z Kenshiro.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#317 2011-08-25 01:29:59

ZupkaChinska
Użytkownik

Nie zgadzam się z tym, że nie było w SK żadnych wrzasków. Poza tym pamiętam jak jakiś egipski szaman powiedział niepoprawnie: 'króli' zamiast 'królów'. Trzeba jednak przyznać, że aktorów do postaci dobrali rzeczywiście dobrze, spisali się.

#318 2011-11-24 16:39:36

florion
Użytkownik

Mammoth napisał:

Fakt, miał wystartować 4 lata temu, ale wciąż mam nadzieję xD

No to jesteś debilem smile_big

#319 2011-11-24 17:02:35

vegeta391
Użytkownik

florion napisał:

No to jesteś debilem smile_big

No spox, a dlaczego tak uważasz? Nadzieję trzeba mieć. Póki co muszą wystarczyć Hyper i AXN.

wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai

#320 2011-11-24 17:07:05

florion
Użytkownik

Uważam tak, ponieważ już od dawien dawna wiadomo, że w Polsce nigdy nie będzie Animaxa. Ten rozdział jest już zamknięty, hehe choć nigdy nie został otwarty. Pozdrawiam smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024