Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Poza tym, z tego co sie dowiadywalem od absolwentow, to ogolnie ciezko jest sie dogadac z japoncami.
Patrzyłeś w te filmiki co dałem? Dotyczyły one japońskiej telewizji na polskich japonistykach (Warszawa i Poznań). Nie byli to absolwenci, a dawali sobie radę. Fakt, że z ludźmi z telewizji, ale myślę, że z "normalnymi" też by się dogadali.
Chyba że chodzi o dogadanie się w języku angielskim. W tym to akurat ciężko jest się dogadać nawet z narodami, których język rodowy, sit venia verbo, stanowi.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ta, widziałem... tylko poznań, ale widziałem. Ano ne! Ano ne? Ano ne... xDDDDDDDDD Był nawet wywiad z moim senejem od pisma . A z tym dogadaniem sie... to zalezy o co chodzi. Ale wydawało mi się, że oni mieli zwałę z naszych studentów XD .
Wie ktoś jak to teraz wygląda, gdzie najłatwiej się dostać? Poczytałem trochę pewne fora to szczerze zwątpiłem >_> Dalej jest tylko parę uczelni z tym kierunkiem? :S
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Państwowych owszem. W prywatnych chyba powoli się pojawia, ale to raczej są astronomiczne koszty
Na UW wieczorowo czy na PJWSTK nie ma większego problemu się dostać. Z tą subtelną różnicą, że na UW musisz już się rejestrować - o ile już nie jest za późno
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
mam takie pytanie. Czy jest w Polsce gdzieś taka możliwość na studiach, że studiowałbym informatykę, a jako obcy język mógłbym właśnie wybrać japoński? nie chciałbym tracić kierunku informatycznego, a chciałbym też mieć japoński. Na pewno odpada studiowanie japonistyki i informatyki w jednym momencie.
Nie wiem czy tu jest taka możliwość ale możesz sprawdzić. http://www.pjwstk.edu.pl/
Zależy jaki poziom japońskiego. Na UW masz informatykę i możesz uczyć się dowolnego języka (z tym, że wymagana jest znajomość angielskiego - do końca trzeciego roku musisz zdać na poziomie B2, a do końca piątego na C1), ale grupy zazwyczaj dochodzą do B1 najwyżej - później brak chętnych do kontynuowania nauki
dzięki Tommy, zaraz będę sprawdzał, liczę że jest taka możliwość
Na PJWSTK z siatki godzinowej wynika, że obowiązkowy jest angielski ;p
mam takie pytanie. Czy jest w Polsce gdzieś taka możliwość na studiach, że studiowałbym informatykę, a jako obcy język mógłbym właśnie wybrać japoński? nie chciałbym tracić kierunku informatycznego, a chciałbym też mieć japoński. Na pewno odpada studiowanie japonistyki i informatyki w jednym momencie.
Każdy student PWSZ w Legnicy może zapisać się na darmowy kurs japońskiego. Poziom podstawowy (hiragana, katakana, podstawy gramatyki, kilkadziesiąt słów, proste zdania) lub nieco bardziej zaawansowany (tego już nie wiem). Zajęcia prowadzone po angielsku.
Mam zapytanie na tym UW, według http://img526.imageshack.us/img526/9343/whyyyme.jpg tego, jeśli nie zdawałem rozszerzonego polskiego, to nie ma co nawet próbować xD?
~Pablo Picasso
Bez rozszerzonych przedmiotów nie ma co nawet myśleć, jedyna szansa to uczelnie prywatne, które niestety są bardzo drogie.
No, to tyle, jeśli chodzi o japonistykę ^_^. Co by tu teraz....
~Pablo Picasso
Nie wiem, czy wszędzie na japonistykę nie wymagają rozszerzonego polskiego. W końcu ten kierunek nie jest pod samą naukę japońskiego, a raczej szczegółową znajomość kultury, pisma (i z czego się wywodzi) itp. Umysły ścisłe nie mają czego tam szukać
Edit: Czy ty naprawdę szukasz kierunku na 2 dni przed zamknięciem rejestracji?
Ostatnio edytowany przez Kensai (2010-07-01 18:05:46)
Czy ty naprawdę szukasz kierunku na 2 dni przed zamknięciem rejestracji?
Może świętował długo? XD
edit: Idź na psychologię.
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2010-07-01 19:18:00)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Edit: Czy ty naprawdę szukasz kierunku na 2 dni przed zamknięciem rejestracji?
Zawsze wszystko na ostatnią chwilę robię ^^"
Szkoda, że nie da rady z tą japonistyką :s
~Pablo Picasso
To powodzenia na studiach ;]
Pomijając fakt, że jak wcześniej nie zastanawiałeś się, z czym ma być związana twoja przyszłość, to wybierzesz pewnie kierunek, który znienawidzisz po 2 miesiącach.
Witam. Jako, że nie chciałem zakładać osobnego tematu, napiszę tutaj, to tylko jeden post xP
Mieszkam w Bydgoszczy, właśnie wróciłem do domu po pierwszym roku filologii japońskiej. Żeby nie było powiem, że studiowałem na uczelni prywatnej. Jako, że wakacje za pasem, płacić za szkołe jakoś trzeba, chciałbym zapytać czy,ktoś z naszego miasta, byłby zainteresowany korepetycjami z języka japońskiego, obecnie byłbym w stanie poprowadzić zajęcia na poziomie 4kyu. Zainteresowanych odsyłam na gg 1799075.
Pozdrawiam ^^
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8