#1361 2010-06-27 20:07:53

Sidorf
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Ja bym wolał żeby pytania zadawał JKM.

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#1362 2010-06-27 20:19:09

Kensai
Użytkownik

A ja, żeby Roman Giertych. Dopóki osoba pytająca nie jest stroną w dyskusji (nie polemizuje z innymi debatującymi), to pytania może zadawać nawet wujek Staszek z Ameryki. I tak są one wcześniej zatwierdzane przez sztaby wyborcze wszystkich kandydatów.

#1363 2010-06-27 20:21:10

Sir_Ace
Użytkownik

Sidorf napisał:

Ja bym wolał żeby pytania zadawał JKM.

I żeby do Komorowskiego zwracał się per 'bandyto', a do Kaczyńskiego per 'złodzieju' jezor

[edit]

'Myśmy mieliśmy gotowe rozwiązania, ale zły rząd wszystko wywalił na śmietnik, nie ma planów i chce zagłodzić staruszki poprzez prywatyzację'.

Jak na razie przemowy Kaczyńskiego wywołują u mnie większy odruch wymiotny...

Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2010-06-27 20:31:49)

#1364 2010-06-27 20:23:17

Sidorf
Użytkownik

Kensai napisał:

A ja, żeby Roman Giertych. Dopóki osoba pytająca nie jest stroną w dyskusji (nie polemizuje z innymi debatującymi), to pytania może zadawać nawet wujek Staszek z Ameryki. I tak są one wcześniej zatwierdzane przez sztaby wyborcze wszystkich kandydatów.

On jest chyba ostatnią osobą która by się przejmowała co tam uzgodnili w sztabach pisu i po ;]

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#1365 2010-06-27 20:23:35

Heliar
Użytkownik

Wiadomo przecież tak nie wiedzieli by co mówić :>

Słucham tego czego to oni nie dokonali i jak to mi się już dobrze żyje, i jak o wiele lepiej mi się będzie żyć. Czemu tylko mam wrażenie, że mnie te wspaniałości zawsze omijają ??

#1366 2010-06-27 20:27:58

Zjadacz
Użytkownik

Dżizas, nóż mi się w kieszeni otwiera...

"Skazany na zajebistość"

#1367 2010-06-27 21:09:20

Sir_Ace
Użytkownik

Czuję się zniesmaczony.

Btw. Korwin na Polsat News oczkod

#1368 2010-06-27 21:12:27

Kensai
Użytkownik

Taka reguła debat, że ich plan musi być zatwierdzony przez wszystkie strony.

#1369 2010-06-27 23:00:26

Zarathustra
Użytkownik

Oglądam teraz fragmenty tej "debaty", czytać z promptera napisane wcześniej odpowiedzi na ustalone pytania to i ja bym umiał... nosz kurfa :/

#1370 2010-06-28 01:05:18

lipa3000
Użytkownik

Dla zapominalskich, debata do obejrzenia na youtube.

Y9SqV.pnglipa3000.png

#1371 2010-06-28 08:38:30

Kensai
Użytkownik

Oraz na stronie TVP, z tego, co pamiętam.

#1372 2010-06-30 21:18:10

Heliar
Użytkownik

Heh nokaut Komorowskiego, dziś Jarek pokazał zęby. Ni siedział cicho jak ostatni i mówił swoje, tylko wytykał błędy opozycji i  ukazał niekompetencje Bronka. Komorowski za to powtarzał, swoje ustalone wypowiedzi z przed miesiąca, często nie na temat, a jak coś szło nie po jego myśli, to próbował zagadać wypowiedź Kaczyńskiego, a nawet biedną panią redaktor smile Jakoś nie uśmiecha mi się prezydent historyk, który wie o niej mniej niż przeciętny licealista.

Edit: W sumie nie mogę go za to winić, przecież historią się po studiach nie zajmował -był redaktorem jakiś pism, zdaje się zresztą, że magisterka mu się opóźniła o kilka lat.

Ostatnio edytowany przez Heliar (2010-06-30 21:23:51)

#1373 2010-06-30 21:27:50

Kensai
Użytkownik

Przeciętny licealista nie potrafi wymienić wielu powszechnie znanych dat historycznych, więc przeceniasz ich wiedzę.
Dla mnie ta debata (jak i poprzednia) nie wniosła kompletnie nic. Takie wzajemne obrzucanie się mięsem ku uciesze gawiedzi zebranej przed telewizorami. Oboje wykazali się mniejszą, lub większą, nieznajomością wiedzy i brakiem zrozumienia działania niektórych mechanizmów.
Jeszcze wyjdzie na to, że pójdę w niedzielę głosować i zakreślę kandydata losowo, bo dla mnie oboje nic sobą nie prezentują, a na wybory kieruje mnie jedynie przekonanie, że jednak powinno się na nie chodzić :/

Edit: Widzę, że nawet tutaj zaczyna się wyciąganie brudów... Mnie to jakoś nie interesuje, czy ktoś studiował lat 5, czy 25, ani to, czy ktoś ma papierek, czy też nie. Liczy się wiedza i dotychczasowe dokonania, których u obu panów brak smile

Ostatnio edytowany przez Kensai (2010-06-30 21:30:06)

#1374 2010-06-30 21:35:43

Krzyżu
Użytkownik

Kensai napisał:

Jeszcze wyjdzie na to, że pójdę w niedzielę głosować i zakreślę kandydata losowo, bo dla mnie oboje nic sobą nie prezentują, a na wybory kieruje mnie jedynie przekonanie, że jednak powinno się na nie chodzić :/

Mój kandydat nie dostał się do drugiej tury, więc teraz będę musiał zastosować taktykę "wybieram mniejsze zło".

lastfmbuttonbykiokuh.png

#1375 2010-06-30 21:43:32

Heliar
Użytkownik

Kensai napisał:

Dla mnie ta debata (jak i poprzednia) nie wniosła kompletnie nic. Takie wzajemne obrzucanie się mięsem ku uciesze gawiedzi zebranej przed telewizorami. Oboje wykazali się mniejszą, lub większą, nieznajomością wiedzy i brakiem zrozumienia działania niektórych mechanizmów.

Albo nie oglądałeś debaty, albo wyłączyłeś zaraz po. Dla wyjaśnienia później, wypowiedzieli się profesorowie, którzy podsumowali obydwu kandydatów.

Kensai napisał:

Edit: Widzę, że nawet tutaj zaczyna się wyciąganie brudów... Mnie to jakoś nie interesuje, czy ktoś studiował lat 5, czy 25, ani to, czy ktoś ma papierek, czy też nie. Liczy się wiedza i dotychczasowe dokonania, których u obu panów brak smile

No to najpierw zajrzyj tu,a później tu, bo niewiedza nie usprawiedliwia. Wystarczy tylko po nią sięgnąć smile

Edit.

W moim mniemaniu podchodzę do tych wyborów jak należy, przeglądnąłem różne wiadomości, w różnych miejscach, na temat obu panów, oraz posłuchałem co mają do powiedzenia. Jest to mój osobisty wybór i żadni agitatorzy, szalone media, "szczekające psy polityczne", tu dzież rodzina, nie narzucą mi swojego wyboru. Cieszył bym się, gdyby choć połowa ludzi którzy będą głosować, wiedzieli na co się decydują.

Ostatnio edytowany przez Heliar (2010-06-30 21:54:50)

#1376 2010-06-30 21:50:19

Cain
Użytkownik

Choćby czyste złoto płynęło z ust Jarka, nigdy nie będzie miał mojego głosu. Komorowski nie jest moim kandydatem (mój odpadł), ale wolę jego niż plączącego się Jarka.

Nie oglądałem podsumowania profesorów (co ciekawego powidzieli?), ale wypowiedzi Jarusia to masło maślane, szczytne idee i wytykanie błędów innym, które sami popełnili, będąc przy władzy.

Nie wierzę w przeobrażenie kandydata PiSu. Nie chcę kolejnych pięciu lat odliczania "nie mój prezydent. wybory za..." dlatego pójdę na wybory.

Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.

#1377 2010-06-30 21:55:43

Sir_Ace
Użytkownik

Oprócz czystej demagogii i żerowania na ciemnej masie mam do Jarka jeden zarzut - on po prostu mówi jak kmiot. Za każdym razem, kiedy np. wspomina o ważnej roli inteligiencji i wnerwia mnie to, i śmieszy.
Co to za patriotyczna rodzina, gdzie mama nie nauczyła hymnu ani polskiej mowy...

#1378 2010-06-30 22:00:22

Cain
Użytkownik

"Powiedzcie mi, czego chcecie, a ja wam to obiecam".

Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.

#1379 2010-06-30 22:09:47

Heliar
Użytkownik

Cain napisał:

Nie oglądałem podsumowania profesorów (co ciekawego powidzieli?), ale wypowiedzi Jarusia to masło maślane, szczytne idee i wytykanie błędów innym, które sami popełnili, będąc przy władzy.

Jak pisałem Komorowski odpowiadał, ale nie na temat, zbaczał często w inną stronę. W wypowiedzi Kaczyńskiego było więcej konkretów i mimo tego, że jego język nie zawsze jest zrozumiały dla przeciętnego polaka, uznano, iż wykazał się lepszą znajomością poszczególnych tematów.

Co do wytykania błędów, to moim zdaniem tak długo wytrzymał, zanim się odgryzł - pewnie taka zagrywka wyborcza. Naprawdę dziwie się mu, że nie podał do sądu Palikota i kilku innych, w tym Komorowskiego, za tą końcówkę poprzedniej debaty. Opozycja by takiej okazji, by nie przepuściła. Zresztą czy sąd powinien być rozjemcą w sprawie, czy człowiekowi mogą się zmienić/nie zminić poglądy?

Sir_Ace napisał:

Co to za patriotyczna rodzina, gdzie mama nie nauczyła hymnu ani polskiej mowy...

Tobie też bym radził poczytać trochę, zanim coś napiszesz.

Sir_Ace napisał:

Oprócz czystej demagogii i żerowania na ciemnej masie mam do Jarka jeden zarzut - on po prostu mówi jak kmiot. Za każdym razem, kiedy np. wspomina o ważnej roli inteligiencji i wnerwia mnie to, i śmieszy.

Dla mnie to wygląda jak wypowiedź pajaca. Jeżeli on mówi jak kmiot, do dla ciebie normalna mowa to epitety. Bardzo jestem ciekaw, jaką polszczyzną w twoich oczach mówi Tusssk.

Ostatnio edytowany przez Heliar (2010-06-30 22:15:36)

#1380 2010-06-30 22:21:30

m_jay
Użytkownik

Mnie osobiście Komorowski strasznie irytuje (jak oni wszyscy, ale to już inna sprawa). Za każdym razem gdy miałem okazję go oglądać czułem że bije od niego sztucznością a, jego wizerunek został uszyty na szybko i na pokaz. Jaruś już się trochę przez lata opatrzył więc lepiej go znoszę. Na szczęście nie musiałem się zagłębiać w te niby programy co im na szybko napisali. W ogóle nie posiadanie telewizora to błogosławieństwo smile_big.

WoodenJesus.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024