#1081 2010-06-12 22:41:47

Zjadacz
Użytkownik

Odp: Piłka nożna

Mnie tam w sumie to pasuje, bo wygrana którejś z tych ekip w zasadzie rozwiązałaby grupę moim zdaniem, a tak będzie jeszcze trochę emocji.

"Skazany na zajebistość"

#1082 2010-06-12 23:04:57

arystar
Użytkownik

Powiem szczerze, jak dotąd, żadna drużyna się nie popisała. Słabiutko panowie przędzą, prócz bramkarza Anglii, który w jutrzejszej prasie na Wyspach będzie wychwalany w niebo głosy. Mecz otwarcia, jak i Francji z Urugwajem, zakończone remisem. Każda z drużyn nic nie pokazała, nie miała pomysłu na grę. Trójkolorowi od czterech lat, jak Zidane zakończył karierę, nic sobą nie prezentują. Dzisiejsze mecze też takie se. Korea do przodu - tak stawiałem. Argentyna tak samo, ale wynik mizerniutki. A Angole remis. oczkod Może jutro coś ciekawszego będzie. Serbia? Niemcy?

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

#1083 2010-06-12 23:18:57

Kensai
Użytkownik

Ja wiem? Mecz Argentyny się całkiem przyjemnie oglądało. Messi jak zwykle dawał popis, a bramkarz Nigerii też całkiem dobrze sobie radził.

#1084 2010-06-12 23:46:46

Heliar
Użytkownik

Taka ciekawostka, najstarsi zawodnik mistrzostw to bramkarze z Anglii i Holandii. Mają jedynie 40 lat.

1    David James    FC Portsmouth    01.08.1970
22    Sander Boschker    Twente Enschede    20.10.1970

Tutaj natomiast zdaje się, że mają jakieś braki kadrowe^^

11361202.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

#1085 2010-06-12 23:52:59

arystar
Użytkownik

Kensai napisał:

Ja wiem? Mecz Argentyny się całkiem przyjemnie oglądało. Messi jak zwykle dawał popis, a bramkarz Nigerii też całkiem dobrze sobie radził.

No, mecz nie był zły, ale sporo brakowało do tego bym był w pełni zadowolony. BTW, Messi to amator i sęp (oczywiście wg mnie).

ED
Drużyna Nowej Zelandii, jak i Australii, są słabe i zbyt wielu piłkarzy na poziomie mieć nie mają, więc biorą dziadków. To samo było w Polsce, jak któryś z kolei selekcjoner brał do kadry Żurawskiego, Smolarka, Krzynówka itd., którzy albo nie mieli kontraktów z żadnym klubem, albo siedzieli przez cały sezon na ławce.

Ostatnio edytowany przez arystar (2010-06-12 23:58:34)

#1086 2010-06-12 23:55:28

Kensai
Użytkownik

Amatorzy nie dryblują między czterema zawodnikami i nie wyprowadzają bramkowych akcji oczkod Dzisiaj popisał się dużo bardziej, niż wielka angielska gwiazda - Rooney. Ale każdy ma swoje typy, więc nie ma co dyskutować smile

#1087 2010-06-12 23:56:08

Zjadacz
Użytkownik

arystar napisał:

BTW, Messi to amator i sęp (oczywiście wg mnie).

Pokaż spoiler
1276369005598.jpg

Nie przepadam za nim, ale trzeba przyznać, że jest dobry.
Ja z kolei czekam teraz na Serbię i na to, jak zaprezentuje się Krasić.

"Skazany na zajebistość"

#1088 2010-06-13 09:55:20

Rozczochrany
Użytkownik

Messi zagrał rewelacyjny mecz, a mówili, że jest wyczerpany po sezonie ^^. Zasłona dymna... Za to Rooney wypadł bardzo słabo, w porównaniu z jego normalną dyspozycją, to był praktycznie niewidoczny (dopiero pod koniec meczu coś tam pokazał). Ogólnie cały zespół angielski cienizna, ale może jeszcze się rozkręcą.

Moje typy na dziś:
Algieria - Słowenia 2
Serbia - Ghana X
Niemcy - Australia 1 (ale kusi mnie, żeby dać X, bo Niemcy się wolno rozkręcają)

#1089 2010-06-13 11:35:58

Prince_Vegeta
Użytkownik

arystar napisał:

No, mecz nie był zły, ale sporo brakowało do tego bym był w pełni zadowolony. BTW, Messi to amator i sęp (oczywiście wg mnie).

ED
Drużyna Nowej Zelandii, jak i Australii, są słabe i zbyt wielu piłkarzy na poziomie mieć nie mają, więc biorą dziadków. To samo było w Polsce, jak któryś z kolei selekcjoner brał do kadry Żurawskiego, Smolarka, Krzynówka itd., którzy albo nie mieli kontraktów z żadnym klubem, albo siedzieli przez cały sezon na ławce.

To Ty chyba fanem C.Ronaldo jesteś?
Oczywiście masz prawo do swojego zdania, ale żeby Messiego "Sępem" nazywać, to już lekka przesada. Przecież jakie On miał genialne podania!
Fakt, kilka razy poszedł sam, ale to przecież jego zadanie (w końcu jest napastnikiem)

Co do drugiego, to z Żurawskim to się zgodzę, ale akurat Smolarek i Krzynówek zawsze byli filarem naszej reprezentacji. Nawet jeśli im się gra nie kleiła specjalnie, to potrafili zmobilizować kolegów. Nawet teraz wolałbym, żeby grał (już "stary") Krzynówek, niż jakieś młode trampkarze. Krzynówek nie musiałby grać całego meczu, ale wszedłby na 30 min. wykonał 2 rzuty wolne, oddałby jakiś strzał z daleka ... a nie to co robi Lewandowski (ponad 7-% w ogóle celna nie jest, a jak już jest celny strzał, to jakiś mizerny. Naprawdę mało strzałów oddał, które można by było oglądać z zadowoleniem)

Oczami Fana Blog ;]

#1090 2010-06-14 08:06:10

Krzyżu
Użytkownik

No to wczoraj 'Surferzy' popłynęli... Ale póki co wstrzymuję się z oceną formy RFN, poczekam aż wyjdzie z grupy.

Algieria kontra Słowenia. Nuda. Nie ma co napisać.

Jestem pod wrażeniem postawy 'Czarnych Gwiazd', niesamowicie waleczny zespół z dobrym przygotowaniem fizycznym. Oby zaszli jak najdalej - życzę im tego.

A dzisiaj na żywo nic nie obejrzę, bo mam durną popołudniówkę beznadzieja.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#1091 2010-06-14 08:33:55

kalamir
Użytkownik

Niemcy Australia
1 bramke podolskiego przegapiłem bo skoczyłem po truskawki do kuchni xD zonk, zaraz nic się nie działo więc skoczyłem do kibla i
2 bramka dla Niemców xD
3 widziałem bo nie odchodziłem od telewizora
4 kwestia kilku minut xD
Ach moje szczęście, no ale nareszcie mocny mecz po serii remisów smile_big

#1092 2010-06-14 13:17:16

dulu
Moderator

To było wiadome, że Niemcy wygrają, nie lubię ich, ale co zrobić. Co do samego meczu - ziew Straszna kapa.

Messi - mówcie, co chcecie. Można go nie lubić, może robić z siebie wielką gwiazdę, zadzierać nosa(wpisz, co chcesz), ale kopać ten okrągły kawałek skóry umie.

Uciekam na mecz Holandii z Danią.

#1093 2010-06-14 13:30:54

arystar
Użytkownik

Prince_Vegeta napisał:

To Ty chyba fanem C.Ronaldo jesteś?
Oczywiście masz prawo do swojego zdania, ale żeby Messiego "Sępem" nazywać, to już lekka przesada. Przecież jakie On miał genialne podania!
Fakt, kilka razy poszedł sam, ale to przecież jego zadanie (w końcu jest napastnikiem)

Co do drugiego, to z Żurawskim to się zgodzę, ale akurat Smolarek i Krzynówek zawsze byli filarem naszej reprezentacji. Nawet jeśli im się gra nie kleiła specjalnie, to potrafili zmobilizować kolegów. Nawet teraz wolałbym, żeby grał (już "stary") Krzynówek, niż jakieś młode trampkarze. Krzynówek nie musiałby grać całego meczu, ale wszedłby na 30 min. wykonał 2 rzuty wolne, oddałby jakiś strzał z daleka ... a nie to co robi Lewandowski (ponad 7-% w ogóle celna nie jest, a jak już jest celny strzał, to jakiś mizerny. Naprawdę mało strzałów oddał, które można by było oglądać z zadowoleniem)

Tak samo nie przepadam za panem C. Ronaldo, jak i za L. Messim. Nie lubię sposobu gry, jaki prowadzą. Mają potencjał, ale grają jak w okręgówce, wszystko do przodu, kiwanie za wszelką cenę, nie podam, bo muszę sam strzelić itd. Technikę może i mają, i to na na naprawdę wysokim poziomie. Wnioskując po stylu gry, jaki prowadzą, sądzę, że uważają się za super gwiazdy i to jest w nich największy minus.

Smolarek i Krzynówek może i byli filarami, ale niestety starej, podupadłej rezydencji na obrzeżach miasta, gdzie każda próba renowacji kończyła się fiaskiem.

ED Co do wczorajszych meczy - w końcu padło kilka bramek, ale jak w poprzednich meczach żadne spotkanie nie było nadzwyczajne. Niemcy wygrali i to wysoko, ale szkoda, że z tak słabą drużyną. Serbia w plecy, a szkoda, bo liczyłem na nich. A na koniec Słowenia +3 pkt na koncie.

Ostatnio edytowany przez arystar (2010-06-14 13:36:13)

#1094 2010-06-14 13:31:06

Wakabayashi
Użytkownik

dulu napisał:

To było wiadome, że Niemcy wygrają, nie lubię ich, ale co zrobić. Co do samego meczu - ziew Straszna kapa.

Messi - mówcie, co chcecie. Można go nie lubić, może robić z siebie wielką gwiazdę, zadzierać nosa(wpisz, co chcesz), ale kopać ten okrągły kawałek skóry umie.

No to nie będę pisał, że go nie lubię, a trudno się z Tobą nie zgodzić. Sądzę natomiast (i taką mam nadzieję), że Argentyna zbyt daleko nie zajdzie. Sam Messi (plus teorytycznie najlepszy atak świata) to za mało by dojść do finału. No i jeszcze Maradonna - bardziej przeszkadza im, niż pomaga. Choć takim zawodnikom trener mało potrzebny. Sami dobrze wiedzą co grać.

Co do meczu Niemców, to po dwóch bramkach naszych byłych "rodaków" wyłączyłem telewizor. Niestety za Deutschlandami wybitnie nie przepadam. Liczyłem po cichu na remis, lecz nic z tego. Z grupy wyjdą na pewno, a potem? Stać ich na wiele, choć teorytycznie w ćwierćfinale mogą wpaść na Hiszpanów. I oby na tym się skończyło.

#1095 2010-06-14 14:27:13

dulu
Moderator

Wakabayashi napisał:
dulu napisał:

No to nie będę pisał, że go nie lubię, a trudno się z Tobą nie zgodzić. Sądzę natomiast (i taką mam nadzieję), że Argentyna zbyt daleko nie zajdzie. Sam Messi (plus teorytycznie najlepszy atak świata) to za mało by dojść do finału. No i jeszcze Maradonna - bardziej przeszkadza im, niż pomaga. Choć takim zawodnikom trener mało potrzebny. Sami dobrze wiedzą co grać.

Jak Diego może im przeszkadzać? Byłbym wdzięczny, gdybyś to rozwinął, bo nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi.
Wg mnie Argentyna może zajść daleko, nie tylko dlatego, że ma bardzo dobrych napastników, co robią piłkarze w środku pola! Mascherano i Veron to dla mnie cholerne gwiazdy, no i jeszcze Maksiu na ławce, prawie nie do przejścia. Większość skupia się na graczach ofensywnych, zapominając chyba o defensywie, która też jest niczego sobie.

Mecz Holandii z Danią na razie taki sobie, inicjatywę przejęli pomarańczowi, ale nic z tego nie ma. Dużo bardziej podobają mi się kontry Duńczyków.

#1096 2010-06-14 14:52:18

Sidorf
Użytkownik

Trio Veron - Batistuta - Crespo wymiatałoby wszystko ;]

Ostatnio edytowany przez Sidorf (2010-06-14 14:52:35)

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#1097 2010-06-14 15:03:44

Zjadacz
Użytkownik

Boli mnie trochę przegrana Serbii i to, co dzieje się teraz z Danią - absolutnie nie zasłużyli na tego samobója i mam nadzieję, że w tych ostatnich minutach coś pokażą.

Sidorf napisał:

Trio Veron - Batistuta - Crespo wymiatałoby wszystko ;]

Nie zapominaj o Claudio Lopezie smile

"Skazany na zajebistość"

#1098 2010-06-14 15:12:22

Wakabayashi
Użytkownik

dulu napisał:

Jak Diego może im przeszkadzać? Byłbym wdzięczny, gdybyś to rozwinął, bo nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi.
Wg mnie Argentyna może zajść daleko, nie tylko dlatego, że ma bardzo dobrych napastników, co robią piłkarze w środku pola! Mascherano i Veron to dla mnie cholerne gwiazdy, no i jeszcze Maksiu na ławce, prawie nie do przejścia. Większość skupia się na graczach ofensywnych, zapominając chyba o defensywie, która też jest niczego sobie.

Może przeszkadzać na wiele sposobów. To naprawdę słaby trener, nie mający pojęcia o taktyce i odpowiednim treningu. Pamiętajmy jakim był sportowcem (doping) i jakim człowiekiem po zakończeniu kariery (alkohol, narkotyki, strzelanie do dziennikarzy). Zamiast się rospisywać podam dwa linki:

1
2

Trudno temu zaprzeczać i się z tym nie zgodzić.

Ostatnio edytowany przez Wakabayashi (2010-06-14 15:14:24)

#1099 2010-06-14 15:29:38

dulu
Moderator

Pytałem, bo nie jestem z tym na bieżąco - chodzi mi tu o Diego jako trenerze. A to, jakim był piłkarzem, człowiekiem po zakończeniu kariery, nie ma nic do rzeczy. Teraz można na niego psioczyć, zobaczymy, gdzie dojdzie Argentyna z jego "brakiem umiejętności trenerskich". Jakby nie było - liczy się tylko wynik. Finał tegorocznej ligi mistrzów(nie mówię o trenerze ofc.).

Druga połowa Holendrów z Duńczykami o wiele ciekawsza. Szkoda tego samobója, druga bramka też z przysłowiowego tyłka. Liczyłem, że się podniosą... Szkoda.
Teraz czekać na mecz Japonii.:P

#1100 2010-06-14 15:33:49

tornadoretkinia
Użytkownik

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-201 … omosc.html

A już miałem nadzieję, że zabronią tego cholerstwa. Masakra jest podczas oglądania, to wycie to tak denerwuje, że aż nie chce się tego oglądać.

crwr1.jpg

Stopka forum

© Animesub.info 2024