#1041 2010-06-11 17:11:53

Rozczochrany
Użytkownik

Odp: Piłka nożna

Japonia pokazała się z dobrej strony w meczu z Brazylią (przed mistrzostwami), więc to będzie mój czarny koń smile.
A trzymam kciuki za reprezentacje grające otwarty futbol, głównie Holandia i Hiszpania. Mam nadzieję, że również coś ugrają Słowacja i Słowenia, bo awansowali z naszej grupy eliminacyjnej.

#1042 2010-06-11 17:16:53

Zjadacz
Użytkownik

Lol, RPA trafiło!

"Skazany na zajebistość"

#1043 2010-06-11 17:17:57

Pisak
Użytkownik

Oj, trafiło i to po ładnej akcji nawet =]
Ja kibicuje ogólnie Japonii i Anglii w tych mistrzostwach.

Ostatnio edytowany przez Pisak (2010-06-11 17:18:40)

Pisak.png

#1044 2010-06-11 17:21:41

Rozczochrany
Użytkownik

A TVP jak zawsze ma rewelacyjnych komentatorów, którzy nie znają podstawowych zasad gry w piłkę nożną ^^ (głównie chodzi mi o tego spalonego przy nieuznanej bramce).

#1045 2010-06-11 17:22:32

Heliar
Użytkownik

Piękny gol

Rozczochrany napisał:

A TVP jak zawsze ma rewelacyjnych komentatorów, którzy nie znają podstawowych zasad gry w piłkę nożną ^^ (głównie chodzi mi o tego spalonego przy nieuznanej bramce).

Oni siedzą tam i nie mają tak dobrego wglądu jak my, no i zamieszanie robi swoje.

Ostatnio edytowany przez Heliar (2010-06-11 17:23:46)

#1046 2010-06-11 17:29:19

Rozczochrany
Użytkownik

Heliar napisał:

Piękny gol

Rozczochrany napisał:

Oni siedzą tam i nie mają tak dobrego wglądu jak my, no i zamieszanie robi swoje.

Mają nawet powtórki, o ile mi dobrze wiadomo, i widzą dokładnie tyle, co my. A zasad nie znają, co potwierdzili swoim komentarzem.

#1047 2010-06-11 17:41:48

Zjadacz
Użytkownik

No i 1:1 smile_big

"Skazany na zajebistość"

#1048 2010-06-11 17:43:08

Pisak
Użytkownik

Zjadacz napisał:

No i 1:1 smile_big

Szkoda, kibicuję w tym meczu RPA. Ogólnie grają dobrze od drugiej połowy, może jeszcze jakąś kontre przeprowadzą.

Pisak.png

#1049 2010-06-11 17:43:26

tajniak13
Użytkownik

Mistrzostwa świata w kraju, takim jak RPA?

Żenada.

#1050 2010-06-11 17:56:46

MuSeSu
Użytkownik

tajniak13 napisał:

Żenada.

Przynajmniej mają porządne stadiony... nie to co u nas oczkod

#1051 2010-06-11 17:57:55

Zjadacz
Użytkownik

tajniak13 napisał:

Żenada.

True, co pokazuje frekwencja - zamiast spodziewanych 500 000 kibiców zjawiło się tylko 300 000, przez co prawdopodobnie impreza się Afrykanom nie zwróci. Ale cóż, chora, poprawna polityka dosięgnęła także piłki.

MuSeSu napisał:

Przynajmniej mają porządne stadiony... nie to co u nas oczkod

A myślisz, że wcześniej je mieli? Mieli prawdopodobnie gorsze niż my, więc żaden argument.

A wracając do meczu - dla mnie wynik fajny, bo choć lubię Meksyk, to jednak walczy on w tej grupie o drugie miejsce z Urugwajem moim zdaniem, a wolę jednak trochę bardziej tych drugich. No i przede wszystkim jak Urugwaj wyjdzie, to mi Krzyżu sześciopak kupuje smile_big

"Skazany na zajebistość"

#1052 2010-06-11 18:01:05

Kensai
Użytkownik

A co w tym złego? Większość krajów afrykańskich jest pod względem piłki nożnej dużo bardziej rozwinięta, niż kraje europejskie.

#1053 2010-06-11 18:02:36

Heliar
Użytkownik

Rozczochrany napisał:
Heliar napisał:

Piękny gol

Rozczochrany napisał:

Mają nawet powtórki, o ile mi dobrze wiadomo, i widzą dokładnie tyle, co my. A zasad nie znają, co potwierdzili swoim komentarzem.

Dziewiąty mundial Szpakowskiego, nie ma co noob jakiś.

#1054 2010-06-11 18:04:51

Zjadacz
Użytkownik

Kensai napisał:

A co w tym złego? Większość krajów afrykańskich jest pod względem piłki nożnej dużo bardziej rozwinięta, niż kraje europejskie.

Na przykład które to kraje? Ja znam chyba tylko Ghanę i Wybrzeże Kości Słoniowej, które są lepsze od Polski albo Czarnogóry. Zresztą RPA się do tych dobrych krajów nie zalicza, a decyzja przyznania organizacji jest czysto polityczna - chcieli pokazać, że kraj, w którym dziennie dokonuje się pięćdziesięciu morderstw, wcale nie jest tak niebezpieczny, jak się ludziom wydaje. Rezultat? Frekwencja dużo niższa od przewidywanej.

"Skazany na zajebistość"

#1055 2010-06-11 18:33:12

budyn
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Kensai napisał:

Na przykład które to kraje? Ja znam chyba tylko Ghanę i Wybrzeże Kości Słoniowej, które są lepsze od Polski albo Czarnogóry. Zresztą RPA się do tych dobrych krajów nie zalicza, a decyzja przyznania organizacji jest czysto polityczna - chcieli pokazać, że kraj, w którym dziennie dokonuje się pięćdziesięciu morderstw, wcale nie jest tak niebezpieczny, jak się ludziom wydaje. Rezultat? Frekwencja dużo niższa od przewidywanej.

To słabo znasz. Kamerun, Nigeria to bardzo dobre drużyny z sukcesami.
Co do stadionów to mieli już wcześniej dobre, bo w 1996 organizowali PNA.
I ich drużyny są na dobrym b. dobrym poziomie. Np. RPA ostatnio wygrało z Dania 3:0.
Etnocentryzm to nie jest dobry pogląd.

Ostatnio edytowany przez budyn (2010-06-11 18:43:03)

#1056 2010-06-11 18:42:54

smoqqq
Użytkownik

Jak zwykle kibicuję Anglii, Holandii i WKS. Brak mi tylko Chorwatów.
Meczy otwarcia całkiem, całkiem.
W drugim dzisiejszym spotkaniu spodziewam się wygranej Urugwaju  z podpórką na remis smile

rapideoUserbar.png

#1057 2010-06-11 18:57:11

Kensai
Użytkownik

Czyli według ciebie wszystkie większe imprezy mają być dożywotnio organizowane w "lepszych" krajach zachodniej Europy, albo w USA, które jest "najbezpieczniejszym" krajem na świecie?
PS. Podejrzewam, że nasza reprezentacja z takim RPA by przegrała ;]
PS2. Każda decyzja dotycząca pieniędzy jest polityczna.

#1058 2010-06-11 19:08:46

Zjadacz
Użytkownik

budyn napisał:

To słabo znasz. Kamerun, Nigeria to bardzo dobre drużyny z sukcesami.

Ale te sukcesy nie są tak wysokie jak innych krajów. Żadna z nich chyba nawet nigdy nie doszła do półfinału mistrzostw, a samo RPA było nieobecne w Niemczech.

budyn napisał:

Co do stadionów to mieli już wcześniej dobre, bo w 1996 organizowali PNA.

Ale ja nie rozumiem, co ma argument stadionów do tego. Bo z jednej strony kupa państw miała lepsze stadiony niż RPA, a z drugiej i tak kasa na te stadiony by wpłynęła, choćby wcześniej były łąkami. Tylko pytanie - czy gospodarzem powinna być drużyna, która coś osiąga i naprawdę liczy się w jakikolwiek sposób w piłkarskim świecie, czy po prostu wybieramy państwo, które z jakiegoś powodu musi się pokazać.

budyn napisał:

I ich drużyny są na dobrym b. dobrym poziomie. Np. RPA ostatnio wygrało z Dania 3:0.

A Polska kiedyś tam wygrała z Włochami 3:1. Ja nie neguję, że te drużyny są słabe, bo słabe teamy w ogóle nie przechodzą kwalifikacji, ale RPA najzwyczajniej w świecie nie zasłużyło na organizację, tak samo zresztą jak my na organizację ME w 2012.

budyn napisał:

Etnocentryzm to nie jest dobry pogląd.

Wiedziałem od początku, że wreszcie ktoś mi to zarzuci smile_big Wszyscy zawsze burzą, jak mówi się, że najlepsze drużyny są z Europy i Ameryki Południowej, ale jak nadchodzi turniej, to w gronie półfinalistów prawie nigdy nie ma ekip spoza tych dwóch kontynentów. Te śmieszne idee "równości" najbardziej zbłaźniły same siebie na mistrzostwach w Korei, kiedy to FIFA ogłosiła obowiązkową ilość sędziów z każdego kontynentu. Dzięki temu mieliśmy sędziowską farsę zamiast niektórych meczów, a gospodarze doszli do półfinału. Temu się sprzeciwiam, nie samemu RPA jako krajowi.

Kensai napisał:

Czyli według ciebie wszystkie większe imprezy mają być dożywotnio organizowane w "lepszych" krajach zachodniej Europy, albo w USA, które jest "najbezpieczniejszym" krajem na świecie?

Nie imputuj mi czegoś, czego nie powiedziałem. Dlaczego jednak nie można zrobić mistrzostw w Argentynie albo właśnie Urugwaju?

Kensai napisał:

PS. Podejrzewam, że nasza reprezentacja z takim RPA by przegrała ;]

Rozumiem, że nasza reprezentacja jest dla ciebie wyznacznikiem jakości w piłce.

EDIT: Taka ciekawostka - w rankingu FIFA RPA jest na 83. miejscu.

EDIT 2: A jeszcze jedna sprawa - jak wam się podobają te fantastyczne trąbki, tak charakterystyczny element afrykańskiego kibicowania?

"Skazany na zajebistość"

#1059 2010-06-11 19:31:21

Kensai
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Na przykład które to kraje? Ja znam chyba tylko Ghanę i Wybrzeże Kości Słoniowej, które są lepsze od Polski albo Czarnogóry...

Piję do tego.
Jak się zgłoszą i przestawią najlepsze warunki, to może i zrobią. Chociaż nie wiem jak w takiej Argentynie, czy Urugwaju, wygląda infrastruktura lotnicza.
FIFA, jak każda organizacja, jest nastawiona na zysk. Robi imprezy tam, gdzie im się to opłaca.
Edit: Ja tam nie patrze na te ich "rankingi", bo często mają się nijak do rzeczywistości. Co z tego, że ktoś jest np. 1 w rankingu, jak połowa zawodników nie będzie w formie i nie wyjdą nawet z grupy?

Ostatnio edytowany przez Kensai (2010-06-11 19:32:42)

#1060 2010-06-11 19:41:20

JanuszQ
Użytkownik

Mecz otwarcia oceniłbym na dobry - RPA mogło wygrać. Co do drugiego meczu jestem za Francją ^^.
A nawiasem mówiąc to Argentyna wygra smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024