#941 2010-04-10 10:55:39

Rozczochrany
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

tymek88 napisał:
Sado napisał:

Ktoś wie dokładnie, ile osób zginęło? Bo raz czytam że 87, a innym razem że 123. Tragedia wielka, nie ma się co śmiać. Wprawdzie za prezydentem nie przepadałem, no ale człowiek to człowiek.

na początku tyle podawali, ale teraz jak słucham radia, to mówili, ze wszyscy zginęli ;/

132 osoby, czyli wszyscy, którzy lecieli.

#942 2010-04-10 10:55:58

JanuszQ
Użytkownik

Kensai napisał:

Przesadzacie. Wypadki się zdarzają.
Ale swoją drogą teraz pół Polski zacznie snuć teorie spiskowe...

Najważniejsze osoby w państwie zginęły - to jest ciut podejrzane.

@Sado
Wstępnie 87, a później podawali, że nikt nie ocalał.

#943 2010-04-10 10:57:07

Darth Matt
Użytkownik

Sado, ciężko powiedzieć, panuje tam straszny chaos, ale ostatnie doniesienia mówią o 132 ofiarach.

8OF8m

#944 2010-04-10 10:57:23

Tommy
Użytkownik

Jakie prawdopodobieństwo że ktoś przeżył? A skoro samolot był pełny to trzeba liczyć około 130 osób.

Nie ma co tragedia. Najbardziej mi żal pani Prezydent.

Teorie spiskowe na razie odłożyłbym na bok.

tmpdk.png

#945 2010-04-10 11:00:16

Kensai
Użytkownik

Co jest podejrzane? To, że zginęli ludzie, którzy lecieli JEDNYM samolotem? Dziwne to jest to, że na pokład jednej maszyny zabiera się połowę najwyżej postawionych ludzi w kraju.
Odnośnie Rosji - nie mieli nic do zyskania. W tej chwili Lech nie blokował im nic ważnego, a musieli sobie też zdawać sprawę, że za pół roku na 99% byłby nowy prezydent. Jedyne co mi przychodzi do głowy oprócz wypadku, to zamach Czeczenów, którzy chcieli się pokazać światu.

Edit: Z tego co pokazywali, to tam wszystko jest w kawałkach, więc raczej nikomu się nie udało :/

Ostatnio edytowany przez Kensai (2010-04-10 11:01:14)

#946 2010-04-10 11:05:52

Sir_Ace
Użytkownik

Brak słów. Z większością lecących nigdy nie sympatyzowałem, ale śmierci im nie życzyłem. Takiego Stasiaka nawet szanowałem, bo to inteligentny chłop był i szkoda mi było, że takie głupoty musiał wygadywać. Do tego głównodowodzący poszczególnymi wojskami. Teraz będziemy mieli w kraju istny teksas...

#947 2010-04-10 11:08:11

Siewca
Użytkownik

ghostpl22 napisał:

Sledziu, podobne mam odczucia, czemu samolot rozbił się akurat w Rosji? Gadanie o podejściu do lądowania to można zostawić mediom... Wątpię, żeby pierwszy lepszy pilot zajmował się samolotem prezydenta i tak ważnych osobistości... Cała sprawa śmierdzi i na pewno w sercach wielu osób zostało zasiane ziarno niepewności. Czekamy na jakieś oficjalne info, bo z oglądania dymiących blach na ziemi już wiemy, że nikt nie przeżył, potrzebne są wyjaśnienia!

A myślisz ze po co Tusk poleciał do USA i o czym rozmawial z prezydentem rosji? To spisek, by szybciej przejac wladze w panstwie.

Chociaz mam male watpliwosci, czy to nie drugi kaczynski za tym stal, wiedzial ze jego brat nie ma szans na wygrana w wyborach. Nikt w PIS, wiec postanowil wyeliminowac brata i poplynac na fali jego zaloby prosto do palacu prezydenckiego, czego nie mozna wykluczyc.

#948 2010-04-10 11:08:13

lipa3000
Użytkownik

Człowiek wstaje i pierwsze co się dowiaduje, że prezydent i 130 innych ważnych osób nie żyje. :/ Może go nie lubiłem, ale nigdy nie życzyłem mu śmierci.

Y9SqV.pnglipa3000.png

#949 2010-04-10 11:10:41

Kensai
Użytkownik

Siewca: polecam zimny prysznic.

#950 2010-04-10 11:18:19

B-Rabbit
Użytkownik

Jak sie czyta niektóre posty to się człowiek zastanawia jak można być takim debilem .

#951 2010-04-10 11:23:35

lugos
Użytkownik

Stała się wielka tragedia, co do tego nie ma wątpliwości. Z tego co wysłuchałem w telewizji na podstawie wypowiedzi różnych osób to tak: samolot kręcił się wokół lotnika 2 godziny, prawdopodobnie czekał aż mgła się rozrzedzi. Szanse na przeżycie mieli prawie zerowe...
Współczuję ich rodzinom, bo naprawdę było w tym samolocie wielu wartościowych ludzi.
Nie wierzę, że to było specjalnie. Pech i tyle.
Sir_Ace mimo wszystko są przewidziane w konstytucji środki na takiego działania, myślę, że nie będzie aż tak źle.

#952 2010-04-10 11:43:55

DiamondBack
Użytkownik

http://nasza-klasa.pl/informacje_o_kata … _smolensku A NK robi sobie żarty smile_big

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2010-04-10 11:58:32)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#953 2010-04-10 11:50:18

krzykr
Użytkownik

smutny

DiamondBack Jesli coś pod tym adresem było to moderacja już to usuneła, lub w adresie błąd. Nie znaleziono strony (404)

#954 2010-04-10 11:57:18

Sidorf
Użytkownik

Myślałem, że kolega sobie żarty robi. No cóż, nie ukrywam, że nie był moim wymarzonym prezydentem. Ale był prezydentem, a to samo w sobie daje szacunek. Już sobie wyobrażam w opisach jakieś "[']" oraz miliony zdjęć na nk dające +xxxx do lansu. :/

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#955 2010-04-10 11:58:52

DiamondBack
Użytkownik

Link poprawiony. Powinien działać już u wszystkich

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#956 2010-04-10 12:03:28

Dragmaru
Użytkownik

Weźcie darujcie sobie debilne komentarze na temat teorii spiskowych. Zdarzył się wypadek i tyle. Warunki atmosferyczne były słabe, pilot miał problemy z samolotem, zahaczył o drzewo i samolot się rozbił.

Kensai napisał:

Co jest podejrzane? To, że zginęli ludzie, którzy lecieli JEDNYM samolotem? Dziwne to jest to, że na pokład jednej maszyny zabiera się połowę najwyżej postawionych ludzi w kraju.

A co, mieli lecieć 132 samolotami na wypadek, gdyby samolot się rozbił, co zdarza się raz na 100000 lotów, albo jeszcze rzadziej? No niestety się zdarzyło.

Jeszcze wczoraj 1/3 kraju nabijała się z prezydenta i modliła się, żeby jak najszybciej odszedł od władzy, a dziś nagle co drugi z nim sympatyzuje i go docenia. Nie przeczę, nie przepadałem za nim i nadal uważam, że nie był najlepszym prezydentem. Żal go tylko jako człowieka, bo nikt nie powinien tak zginąć. Tak samo jak reszta lecących tym samolotem. Nie zależnie od tego jakimi byli politykami i dowódcami nie zasłużyli na taką śmierć.

DiamondBack napisał:

Ja pier**le, świat schodzi na psy -_-.

Ostatnio edytowany przez Dragmaru (2010-04-10 12:04:57)

#957 2010-04-10 12:08:08

Zjadacz
Użytkownik

Siewca napisał:

A myślisz ze po co Tusk poleciał do USA i o czym rozmawial z prezydentem rosji? To spisek, by szybciej przejac wladze w panstwie.

Ty mówisz poważnie? Jeśli tak, to beznadziejny byłby z ciebie polityk. Ja tam podzielam opinię Kensaia i uważam, że przed wysuwaniem jakichkolwiek teorii spiskowych trzeba byłoby najpierw pomyśleć, co Ruscy by na tym zyskali. Zero logiki, ludzie.

"Skazany na zajebistość"

#958 2010-04-10 12:09:32

Quithe
Użytkownik

Dragmaru napisał:

Jeszcze wczoraj 1/3 kraju nabijała się z prezydenta i modliła się, żeby jak najszybciej odszedł od władzy, a dziś nagle co drugi z nim sympatyzuje i go docenia. Nie przeczę, nie przepadałem za nim i nadal uważam, że nie był najlepszym prezydentem. Żal go tylko jako człowieka, bo nikt nie powinien tak zginąć. Tak samo jak reszta lecących tym samolotem. Nie zależnie od tego jakimi byli politykami i dowódcami nie zasłużyli na taką śmierć.

DiamondBack napisał:

Ja pier**le, świat schodzi na psy -_-.

Zgadzam się z Tobą, dodam tylko, że zasadniczo nikt nie zasługuje na taką śmierć. A n-k to już porażka totalna...
Mnie jeszcze dobijają niektórzy znajomi z ich opisami: "dzień dobrych wiadomości", "jednak jest sprawiedliwość", "gdyby kózka nie skakała, to by się nie rozpier****".

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#959 2010-04-10 12:27:10

Wanderer
Użytkownik

Te teorie spiskowe mnie rozpierdzielają jezor Widać jak niektórzy znają się na sprawach politycznych... Szkoda gadać.

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#960 2010-04-10 12:37:37

coellus
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Siewca napisał:

Ty mówisz poważnie? Jeśli tak, to beznadziejny byłby z ciebie polityk. Ja tam podzielam opinię Kensaia i uważam, że przed wysuwaniem jakichkolwiek teorii spiskowych trzeba byłoby najpierw pomyśleć, co Ruscy by na tym zyskali. Zero logiki, ludzie.

Nie tylko by nie zyskali, bo nie ma ludzi niezastąpionych (przykro to mówić w dzień katastrofy, ale tak jest, na ich miejsce przyjdą inni), a na dodatek teraz są w super niezręcznej sytuacji pod ostrzałem właśnie takich teorii spiskowych prostego ludu. Można ściemniać i wciskać kit opinii publicznej wszelakimi fałszywymi zamachami terrorystycznymi, jak to niestety jest modne na świecie ostatnio, ale zabić głowę państwa, połowę rządu i całe dowództwo armii na swoim terenie za jednym zamachem to za dużo nawet jak na Rosję.

Ty dulowaty userze!

Stopka forum

© Animesub.info 2024