#1 2005-06-21 21:56:15

erbaX
Użytkownik

HOT Czy zdarzylo wam sie-->WYRZUCIC ANIME !!!

Czy zdarzalo wam sie wyrzucic anime np. z braku miejsca na twardzielu i rownoczesnie brakiem kasy na plyty. Decyzja spowodowana np. zamiaru sciagniecia nowej serii Anime&Mangi, zainstalowania jakiejs gry, a moze ciagniecie nowego filmu pochodzenia Holiludzkiego ? jezor lub OST z ulubionej serii w formacie EAC np.(wav)APE jak i muza komercyjna. Ja sie przyznam ze zdarzylo mi sie wyrzucic GTO po obejrzeniu 8GB smutny [ choc w tym wypadku mange kupuje ], pozniej wypadl z gry Full Metal Alchemist 9GB jak i DVD - rip Full Meatl Panick! 5GB jak i jej kontynulacja Fumoffu 2.4GB rowniez pozegnalem sie z seria DVD-rip Samurai Deeper Kyo 5GB. Zawsze nagrywam sciagniete anime (mam tego sporo) no ale sytylacja czasami zmusz mnie do tak derastycznych ciec placze . Oczywiscie z braku miejsca na HDD, co to na dzien dzisejszy 160 GB przy 2Mbit laczu na samego siebie z kupnem plyt nie nadazam placze Trzeba nadrobic straty i zalatwic na nowo skasowane anime.

#2 2005-06-21 22:05:49

opcy
Użytkownik

Odp: HOT Czy zdarzylo wam sie-->WYRZUCIC ANIME !!!

Owszem zdarzało sie, u mnie poszedł cały Full Metal Alchemist, część Macrossa (pierwszej serii) i końcówka RahXephona, teraz tego załuje ale miałem zero płyt i mało miejsca na kompie. Ostatnio wywaliłem ep.1-3 i 8-10 epsamurai 7 po myslałem że już te odcinki na płytki ponagrywałem

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#3 2005-06-21 22:06:53

Supprzem
Użytkownik

Ja jak muszę coś skasować to co mi się nie bardzo podoba, albo jest łatwa możliwość zdobycia tego ponownie(to drugie dość rzadko).

mod-vs-spam.gif

#4 2005-06-21 22:11:54

Nimrod25
Użytkownik

Jasne. Ale też zdażyło mi się dokupić dysk jezor

#5 2005-06-21 22:25:11

Evul
Użytkownik

heh no to ja opowiem "Amejzing Stary" smile
kiedys... koniec wakacji 2004 gdy poznalem piekno M&A (i ogólnie zainteresowanie wschodem) posiadałem tylko 10gb dysk wliczajac w tym XP i inne gownienka = wolne bylo 6~7gb!! to był koszmar i płacz gdy coś oglądałem i potem musiałem to usunąć ;( ale na szczescie kolega tez odkryl te niesamowite hobby i zaczął sie czas gdy wszystko wrzucałem Mu na 120gb dysk lecz on tez sie predko zaplenil i był delemat co usunąć a co nie smutny.. i tak przezylo sie duuuuzzzo seri i movków anime... lecz teraz gdy posiadam 120gb dysk smile_big i palarke DVD smile_big ciągle brakuje mi czystych DVD mimo iz co jakis czas chodzę do M&M po nowe DVD.... "Czy ujeła Cię ta historia?" jezor

#6 2005-06-21 22:47:07

AKUMA
Użytkownik

Na szczęście nie zdarzyło sie smile_big Z dysku ani razu a jak miałem na płytach coś niepotrzebnego to zazwyczaj oddawałem za darmo i nawet zwrotu za płytki nie chciałem. Raz dałem kolesiowi chyba ze 150 płyt to myślałem że mi pomnik wybuduje ;p

#7 2005-06-21 22:52:51

Winged
Użytkownik

NIe, ale miałem wymuszone formaty, a dysku po podpięciu u kumpla nie wykrywało, więc raz 40 giga poszło i dwa tygodnie tłumaczeń. Innym razem tłumaczyłem Buzzer Beater i trzymałem 3 epizody w jednym folderze i gdy odc 1 doleciał do końca, cały przetłumaczony (bez korekty) odpalił mi się 2 odcinek a napisy do jedynki przepadły, oczywiście nigfdy nie zapisałem smile. Kiedyś tłumaczyłem Shaman Kinga i wpadł koleś, żeby podpiąć dysk i nic nie powiedział, ze ma rozwalony, no i mój też poszedł około 10 giga i napisy. Tak więć nigdy nie zdarza mi się usuwać z braku kasy, bo jak nie ja to kumpel. Gorsze było wymuszone utraty.

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#8 2005-06-21 23:28:15

amarthar
Użytkownik

Mnie sie zdarzylo i to calkiem niedawno. Wywalilem tylko dlatego ze nie mialbym w najblizszym czasie jak skompletowac danej serii, a mialem malo odcinkow. Poszly:
Robotech Remastered - 2 epy
Tenchi Universe - 2 epy
Urusei Yatsura - 16 epow

Usuwam tez jak wyjdzie cos z polskim subem a mam z angielskim. I w takim przypadku poszly:
Speed Grapher - 5 epow
Air - 2 epy
Appleseed
Cosprayers - 3 epy
RahXephon - 3 epy
Beyond the Clouds

No i to by bylo na tyle.
Wiecej grzechow nie pamietam

#9 2005-06-21 23:30:22

Suchy
Użytkownik

Mnie to częściej zdarza się przez przypadek coś wywalić (a że odruchow wywalam na twardo z SHIFTem a nie do kosza, to znima bezpowrotnie).. Czasami co nie co odzyskam softem do tego, ale jak widac zdarza się że coś mi przepada...

#10 2005-06-22 00:48:47

Wanderer
Użytkownik

Zdarzyło się. I to chyba najgorsza chwila w historii mojego netu jezor Miałem małe problemy z dyskiem i musiałem na wszystkich trzech partycjach formata strzelić. Zaczęło się paniczne przegrywanie wszystkiego z jednej na dwie pozostałe, ale i tak miejsca brakło to trzeba było trochę skasować (Samurai Deeper Kyo, Excel Saga, Azumanga Daioh... smutny ) Mam nadzieję że taka chwila się nie powtórzy smile_big

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#11 2005-06-22 00:50:25

Yang
Użytkownik

Hmmm ciekawe. Jednak powiem tak. Bardzo często wyrzucam anime. Ściągam 1-2 epki, oglądam i kasuje je co by nie marnować czasu na jakąś przeciętną serie. Czasami robię to później (czyli jak np w Elfen Lied, czyli po 4 epku) jednak bardzo często anime lecą do kosza (a tak właściwie prosto w niebyt). No i bardzo często kasuję wersje których już nie potrzebuje, bo np pokazał się DVD rip, a ja miałem jakiegoś hardka z DTV. Jednak na pewno bym nie skasował takich tytułów jak FMP (obie serie) czy też GTO. Na pewno wolał bym wywalić cała masę innych rzeczy niż te tytuły jezor.

#12 2005-06-22 13:00:28

anex128
Użytkownik

Ludzie wy to macie problemy
10GB...120GB... Ja mam dwa dyski, jeden 250GB a drugi 80Gb w tym oba pelne(ostatnie co ściągnąłem to 3x3 eyes dziś) ! ! !
Do tego jeszcze idą te 32 pełne płytki DVD ! ! !
A wiecie przez co to wszystko jest pełne ?
Tak właśnie ok 319 GB bysku i ok 150GB na płytkach to samo anime ! ! !
Ale to wszystko przez niego tak trzeba nie było brać tej podejrzanej płyty z napisem naruto 1-5[zly] !!!
Teraz jestem wrakiem człowieka, nie śpie po nocach tylko oglądam coraz to nowsze anime, spłukuje sie z kasy na plytki dvd, zbieram na nagrywarke i jeszcze jeden dysk a to wszystko przez to diabelskie nasienie zwane A N I M E ! ! !
Ale największym moim koszmarem był dzień w którym pierwszy raz zapełniłem oba dyski a miałem multum anime do ściągnięcia, nie mogłem spać w nocy myśląc "co ja zrobie" ?! Desperacko zacząłem usuwać gry, programy, muzykę a nawet okrajać windę ! ! !
Przeżyłem prawdziwy koszmar, ale przyszła taka chwila i taki dzień w którym wruciła mi nadzieja do życia, KUMPEL KUPIŁ SOBIE NAGRYWARKĘ DVD ! ! ! Ja na szczęście nie musiałem kasować żadnego anime a od dnia w którym odnalazłęm potęgę nagrywarki śpie spokojnie(o ile śpie;) ) i rano wstaje szczęśliwy wiedząc że dziś obejrze sobie pare nowychodcinków:P Nigdy nie wyrzuciłem ani nie wyrzuse anime. Rzyczę wam abyście nie stawali więcej przed tym trudnym wyborem.

Historia oparta na faktach maj 2004:D

#13 2005-06-22 13:02:05

Nimrod25
Użytkownik

Rany, ta dyskusja zaczyna mi się kojarzyć z jakimś klubem uzależnionych

"

- ...tia, brachu znam to. To były złe czasy, "śnieg" był, ale tylko ten od bozi, crack właśnie podrożał a całe zapasy grasu już dawno poszły z dymem.
- No i co zrobiliście?
- Wyjaraliśmy materac."

smile_big

#14 2005-06-22 13:17:14

anex128
Użytkownik

No wiesz no genialne spostrzezenie:P
Ostatnio nawet zacząłem chodzić do klubu AA(anonimowi animowcy czy jakoś tak), za każdą obecność na spotkaniu rozdają po jednej płytce DVD na szczęście:P

#15 2005-06-22 13:18:07

anex128
Użytkownik

Necior mi sie wali i niechcacy napisało mi drugiego posta.
Sorx

#16 2010-01-31 15:50:24

KKnD
Zbanowany

Odp: HOT Czy zdarzylo wam sie--&gt;WYRZUCIC ANIME !!!

Mi się już miejsce skończyło na lapku(250gb) i na stacjonarce (40gb)...
a czasu na wypalanie brak :/
OP Gintama i Naruto to zabójcy miejsca :?
Nośniki Optyczne to zUo, bo się rusują szybciej niż je wypalę :/

Ale to nic, bo mój qmpel na PenDrivach zbiera anime jezor
A dodam że sciągamy mini mkv i MtHD

fontani32678yp1.gif

#17 2010-01-31 15:59:22

tornadoretkinia
Użytkownik

Ja staram się regularnie nagrywać po ostatnim wypadku z dyskiem. Dysk mi padł i ok. 400 Gb anime poszło się je.. no i od nowa ściąganie. Jedynym pocieszeniem było dla mnie to, że uratowałem całą serię Hajime no Ippo w rawie przed kasacją.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

crwr1.jpg

dobre, lepsze, radzieckie!

#18 2010-01-31 16:29:23

Sasukennaru
Zbanowany

Ja mam 2 dyski po 640 GB jeden. Anime zazwyczaj nagrywam (jak się z 200 GB uzbiera na dysku), ale mam również w zwyczaju te najgorsze produkcje usuwać. Głównie te, których nawet oglądać mi się nie chciało bo były tak słabe.

#19 2010-01-31 16:30:51

kaol
Użytkownik

A czy to mało razu musiałem coś wywalić bo napisów nie było xD najczęściej to starsze anime bo akurat zobaczyłem jakiś DVD RAW na torrentach to się pokusiłem poleżało trochę na dysku i wywaliłem bo już co innego znalazłem ;P

Wypalać nie zawsze mi się chce to a jak serie nie jest jakaś wybitna to po obejrzeniu wywalam albo jak szybko potrzebuje miejsca na inne anime to nawet wywalam jakiś tytuł bez sprawdzenia co to było xD

Jeszcze pół roku temu miałem dysk 60gb to się jakoś dawało rade ściagnąć i wypalić a teraz jak mam 500gb to cały dysk zapchany, a wypalać się nie za bardzo chce to coś trzeba zawsze wywalić najeczęściej jest to jakaś gra bo po 15gb zajmuje ale nie raz poszło jakieś anime i czasami o tym zapominam i szukam po pół godziny tytułu na który akurat naszła mnie ochota oglądać

No cóż różnie bywa lecz jak wypale na płyty i tak do tego nie wracam nie wiem dlaczego oglądam tylko tytuły które aktualnie ściągam tak jakoś mam :-)

#20 2010-01-31 18:05:52

Hyuga
Użytkownik

pozyczyłem raz bratu moj dysk 160gb(chciał cos skopiowac czy jakos tak) większa połowa to było anime (100gb na bank) Gdy braciak oddał mi dysk po podłoczeniu z powrotem do mojego lapka wyskoczył mi fajny błąd (prosze sformatować dysk) I tak straciłem ponad 100gb! Jak sie potem okazałao w dochodzeniu:P Uzuył mojego dysku to zainstalowania viste (sam nie wiem co on kombinował) i tak trzeba bylo przypomniec sobie co było na dysku i zacząć od nowa sciągnie:(

Stopka forum

© Animesub.info 2025