Nie jesteś zalogowany.
Chciałem poinformować, że mam wszystkie odcinki Naruto Shippuuden, wydane przez grupę TV-Japan w formacie mkv. I łączę wszystko z polskimi napisami (format SSA). I mam takie pytanie na jakiej stronce najlepiej by było wstawiać te odcinki?? Chodzi mi o torrenty.
A masz zgodę autorów tych polskich subów, na umieszczanie w necie video z ich napisami?
Poza tym to co robisz, to nie jest hardsub, a jedynie dodanie strumienia do kontenera video...
Ale lepsze to niż polskie napisy nalożone na angielskie
A ja myślę, że osoby które nie oglądają online (na kreskówkach itp), doskonale sobie radzą z oglądaniem
Większość wydań, które ostatnio widziałem w sieci jest w formacie mkv, więc wyłączenie ang napisów zajmuje kilka sekund. Tworzenie PL hardsuba (czy też kontenera z dodatkiem PL napisów) ma sens jedynie w przypadku znanych i sprawdzonych grup (które raczej nie będą chętne na udostępnienie swoich napisów do czegoś takiego). Jeśli natomiast chcesz wrzucać tam suby bez autora, znalezione gdzieś w necie, to zapewniam Cię że nikt takich plików nie ściągnie
Jak zostawi stopkę autorską i wrzuci chociażby tutaj, to co za problem? Zrobi liste epów, oraz spis autorów przy odcinkak i wsjo. Najwyżej albo dany autor zarząda, by softsub usunąć, albo będzie się cieszył, że jego suby zostały do czegoś wykorzystane. Poza tym sam bym ściągnął od 30 epa wzwyż, o ile polskie tłumaczenie jest dobrze wyselekcjonowane (czyt. znanych, lub dobrych autorów) a nie pierwsze lepsze z brzegu w którym do końca nie wiadomo o co WTF.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2009-08-15 17:52:28)
Jakby były dobre napisy i dobra jakość (najnowsze odcinki oczywiście w HD) to też bym chętnie pobrał.
Co do napisów to na pewno jedne z najlepszych mają Grucha Group (http://gruchagroup.org/) i co najlepsze robią napisy do całej serii. Gdybyś się z nimi dogadał to byłoby fajnie bo dobrze mieć jedną linię tłumaczenie.
nom ja tez bym jakby co od Grucha Group polecił
Jak by co ja bym wolał soft suba niż harda
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Jak zostawi stopkę autorską i wrzuci chociażby tutaj, to co za problem? Zrobi liste epów, oraz spis autorów przy odcinkak i wsjo. Najwyżej albo dany autor zarząda, by softsub usunąć, albo będzie się cieszył, że jego suby zostały do czegoś wykorzystane. Poza tym sam bym ściągnął od 30 epa wzwyż, o ile polskie tłumaczenie jest dobrze wyselekcjonowane (czyt. znanych, lub dobrych autorów) a nie pierwsze lepsze z brzegu w którym do końca nie wiadomo o co WTF.
A co ty tam chcesz WTF, jak tam jest co drugie słowo "chakra" "shinobi" i "new excellent technique", a jak jest walka to tylko "I'll beat you!" i "Daijobu ka, Sakura-chan"? XD
_KiRA napisał:Jak zostawi stopkę autorską i wrzuci chociażby tutaj, to co za problem? Zrobi liste epów, oraz spis autorów przy odcinkak i wsjo. Najwyżej albo dany autor zarząda, by softsub usunąć, albo będzie się cieszył, że jego suby zostały do czegoś wykorzystane. Poza tym sam bym ściągnął od 30 epa wzwyż, o ile polskie tłumaczenie jest dobrze wyselekcjonowane (czyt. znanych, lub dobrych autorów) a nie pierwsze lepsze z brzegu w którym do końca nie wiadomo o co WTF.
A co ty tam chcesz WTF, jak tam jest co drugie słowo "chakra" "shinobi" i "new excellent technique", a jak jest walka to tylko "I'll beat you!" i "Daijobu ka, Sakura-chan"? XD
nie no w czasie przegadanych odcinków jest czasami angielszczyzna wysokich lotów zależy od weny twórców i tłumaczy
Ostatnio edytowany przez Zwierz (2009-08-16 01:04:05)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Mam napisy tylko od grucha group, Od odcinka 54 bodajże jest w HD (1280x720). Zapytam się czy moge wstawić ich napisy do odcinków i wrzucic na stronke, jak nie to nie będę miał chociaż wszystkie odcinki bez tych angielskich hardsubów. A jak ktoś będzie chciał to zawsze można jakoś wysłać. Zrobić i tak to zrobie.
Zawsze możesz założyć własne forum i wrzucić na nie ;] Grunt to zostawienie stopek autorskich.
Chodziło mi raczej, że słyszysz co innego i oglądasz też co innego - dwie odrębne historie.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2009-08-16 11:22:53)
Chodziło mi raczej, że słyszysz co innego i oglądasz też co innego - dwie odrębne historie.
No ja wiem, dlatego się pytam.
A masz jeszcze "super uber" Szitpudeny na dysku, co ja z votdem robiłem? One są straszne. XD Chociaż nie, nie były takie złe...
Nie były, bo ja korekciłem xD . Mam je, mam, ofc.
Może ktoś pokusi się o reedycję z ripów DVD?