Nie jesteś zalogowany.
Envie, nie myl proszę "polityków" z "rządem", bo to dwie różne kategorie.
Po pierwsze. Według twojej pierwszej wypowiedzi, obecnie w Telewizji Publicznej rządzi PO i PSL (koalicja rządowa). Tymczasem obecny zarząd TVP został wybrany przez PiS, Samoobronę i LPR, partie tworzące koalicję, które zmieniły ustawę medialną i powołali swoich ludzi do KRRiTV, która z kolei wybrała namaszczonych przez nich ludzi do zarządu TVP. W obecnej chwili prezesem TVP jest Piotr Farfał, były członek Młodzieży Wszechpolskiej blisko związany z LPR, nie mający związków z PO, ani PSL.
Po drugie. Od kiedy media są wiarygodnym źródłem informacji?
Po trzecie kiedy politycy nie wykorzystywali mediów do sporów politycznych? To naturalny środek przekazu informacji, wykształcony w toku ewolucji rodzaju ludzkiego. Rywalizacja za pomocą wypowiedzi o charakterze politycznym, przekazywanym przez media miała miejsce od ich zarania i jest naturalna.
Pozdrawiam
Coś widzę temat zrobił takie poruszenie, a nawet nikt nie raczył sprawdzić wyników głosowania, które to miało miejsce dnia wczorajszego o godzinie 12 ^^
W każdym razie projekt został odrzucony i zostanie prawdopodobnie rozpatrzony raz jeszcze przez parlament w okolicach września podczas nowej kadencji...
Nieco więcej o samym głosowaniu tutaj
I ta jak by chcieli przepchnąć na siłę ten pakiecik nie musieliby wybierać procedury ustawodawczej związanej z udziałem parlamentu. Lobbystą chodzi przede wszystkim o potencjalne rozłożenie odpowiedzialności.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Moim zdaniem i tak to kiedyś przepchną. A my pewnie dowiemy się już po fakcie.
Szczerze wątpię, aby tak durny projekt przeszedł... Ale, cholera wie, co tam myślą unijne mózgi
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Że tak napiszę, a nie mówiłem?
dla niedowiarków cytaciki jeśli nie chce się czytać całości heh
Nie jest prawdą - tłumaczyło - jakoby Strasburg chciał wprowadzić reguły, które dają operatorom prawo do limitowania liczby stron ("pakietowania") dostępnych w internecie dla danego odbiorcy. I nie jest prawdą, że "Pakiet" zezwala dostawcom internetu ograniczać usługi.
Dyrektywa nakłada na operatorów obowiązek - jeśli chcą ograniczyć dostęp, muszą uprzedzić o tym konsumentów. Oni zaś będą wtedy mogli zerwać umowę bez konsekwencji i przenieść się do innego operatora.
"Pakiet" proponuje przepisy, które utrudnią operatorom i władzom państw blokowanie dostępu do sieci.
to tak w skrócie... warto całość doczytać imo...
Tak też coś czułem, że trza się dogłębniej zorientować w sprawie, a nie od razu podpisywać jakieś pseudo petycje ^^ na szczęście tego nie zrobiłem heh przynajmniej będę mieć czyste sumienie...
Cóż w takim razie podejście numer dwa za nowej kadencji parlamentu... oO
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-05-08 18:49:47)
Cóż ja nie podpisałem, bo nie chciało mi się orientować w sytuacji. A nowe przepisy nic nie zmieniają w mojej umowie, wszystkie zapisane w niej zasady obowiązują już w mojej obecnej.
"Skąd w takim razie wzięła się panika?
- Dyrektywa po raz pierwszy zajęła się kontentem, dostępnym w sieci. Wspomina, że należy chronić własność intelektualną, a więc filmy, muzykę czy programy przez nielegalnym kopiowaniem. Nie zajęła się jednak kontentem i jego problemami systemowo - np. nie porusza kwestii rozliczeń między dostawcami kontentu a operatorami."
to ich wypowiedz z innego artykułu o pakiecie.
Sidorf napisał:"Skąd w takim razie wzięła się panika?
- Dyrektywa po raz pierwszy zajęła się kontentem, dostępnym w sieci. Wspomina, że należy chronić własność intelektualną, a więc filmy, muzykę czy programy przez nielegalnym kopiowaniem. Nie zajęła się jednak kontentem i jego problemami systemowo - np. nie porusza kwestii rozliczeń między dostawcami kontentu a operatorami."
to ich wypowiedz z innego artykułu o pakiecie.
To nie zmienia faktu, że część osób wyolbrzymiła sprawę i podała fałszywe informacje. ;]
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"