#41 2009-05-05 23:57:20

Ivoriel
Użytkownik

Odp: Drogi użytkowniku, droga użytkowniczko Internetu!!!!

Envie, nie myl proszę "polityków" z "rządem", bo to dwie różne kategorie.

Po pierwsze. Według twojej pierwszej wypowiedzi, obecnie w Telewizji Publicznej rządzi PO i PSL (koalicja rządowa). Tymczasem obecny zarząd TVP został wybrany przez PiS, Samoobronę i LPR, partie tworzące koalicję, które zmieniły ustawę medialną i powołali swoich ludzi do KRRiTV, która z kolei wybrała namaszczonych przez nich ludzi do zarządu TVP. W obecnej chwili prezesem TVP jest Piotr Farfał, były członek Młodzieży Wszechpolskiej blisko związany z LPR, nie mający związków z PO, ani PSL.

Po drugie. Od kiedy media są wiarygodnym źródłem informacji?

Po trzecie kiedy politycy nie wykorzystywali mediów do sporów politycznych? To naturalny środek przekazu informacji, wykształcony w toku ewolucji rodzaju ludzkiego. Rywalizacja za pomocą wypowiedzi o charakterze politycznym, przekazywanym przez media miała miejsce od ich zarania i jest naturalna.

Pozdrawiam

Ivor.png

#42 2009-05-07 13:15:05

Isao
Użytkownik

Coś widzę temat zrobił takie poruszenie, a nawet nikt nie raczył sprawdzić wyników głosowania, które to miało miejsce dnia wczorajszego o godzinie 12 ^^
W każdym razie projekt został odrzucony i zostanie prawdopodobnie rozpatrzony raz jeszcze przez parlament w okolicach września podczas nowej kadencji...
Nieco więcej o samym głosowaniu tutaj

#43 2009-05-07 14:41:04

jinjej
Użytkownik

I ta jak by chcieli przepchnąć na siłę ten pakiecik nie musieliby wybierać procedury ustawodawczej związanej z udziałem parlamentu. Lobbystą chodzi przede wszystkim o potencjalne rozłożenie odpowiedzialności.

日本はきれいなです. 日本女の子にも..

#44 2009-05-07 22:22:30

lb333
Użytkownik

Moim zdaniem i tak to kiedyś przepchną. A my pewnie dowiemy się już po fakcie.

#45 2009-05-07 23:28:01

Luk4S
Użytkownik

Szczerze wątpię, aby tak durny projekt przeszedł... Ale, cholera wie, co tam myślą unijne mózgi jezor

FluxBB bbcode test

#46 2009-05-08 17:09:51

Sidorf
Użytkownik

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#47 2009-05-08 18:43:35

Sir_Ace
Użytkownik

Że tak napiszę, a nie mówiłem?

#48 2009-05-08 18:45:52

Rekid
Użytkownik

hehe macie swoja anty internetowa ustawe <lol>

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#49 2009-05-08 18:49:08

Isao
Użytkownik

dla niedowiarków cytaciki jeśli nie chce się czytać całości heh

Nie jest prawdą - tłumaczyło - jakoby Strasburg chciał wprowadzić reguły, które dają operatorom prawo do limitowania liczby stron ("pakietowania") dostępnych w internecie dla danego odbiorcy. I nie jest prawdą, że "Pakiet" zezwala dostawcom internetu ograniczać usługi.

Dyrektywa nakłada na operatorów obowiązek - jeśli chcą ograniczyć dostęp, muszą uprzedzić o tym konsumentów. Oni zaś będą wtedy mogli zerwać umowę bez konsekwencji i przenieść się do innego operatora.

"Pakiet" proponuje przepisy, które utrudnią operatorom i władzom państw blokowanie dostępu do sieci.

to tak w skrócie... warto całość doczytać imo...
Tak też coś czułem, że trza się dogłębniej zorientować w sprawie, a nie od razu podpisywać jakieś pseudo petycje ^^ na szczęście tego nie zrobiłem heh przynajmniej będę mieć czyste sumienie...

Cóż w takim razie podejście numer dwa za nowej kadencji parlamentu... oO

Ostatnio edytowany przez Isao (2009-05-08 18:49:47)

#50 2009-05-08 19:02:05

ksenoform
Użytkownik

Cóż ja nie podpisałem, bo nie chciało mi się orientować w sytuacji. A nowe przepisy nic nie zmieniają w mojej umowie, wszystkie zapisane w niej zasady obowiązują już w mojej obecnej.

#51 2009-05-08 21:12:08

skam123
Użytkownik

"Skąd w takim razie wzięła się panika?

- Dyrektywa po raz pierwszy zajęła się kontentem, dostępnym w sieci. Wspomina, że należy chronić własność intelektualną, a więc filmy, muzykę czy programy przez nielegalnym kopiowaniem. Nie zajęła się jednak kontentem i jego problemami systemowo - np. nie porusza kwestii rozliczeń między dostawcami kontentu a operatorami."

to ich wypowiedz z innego artykułu o pakiecie.

8e91e6824c8563f6m.jpg

#52 2009-05-08 22:35:32

Sidorf
Użytkownik

skam123 napisał:

"Skąd w takim razie wzięła się panika?

- Dyrektywa po raz pierwszy zajęła się kontentem, dostępnym w sieci. Wspomina, że należy chronić własność intelektualną, a więc filmy, muzykę czy programy przez nielegalnym kopiowaniem. Nie zajęła się jednak kontentem i jego problemami systemowo - np. nie porusza kwestii rozliczeń między dostawcami kontentu a operatorami."

to ich wypowiedz z innego artykułu o pakiecie.

To nie zmienia faktu, że część osób wyolbrzymiła sprawę i podała fałszywe informacje. ;]

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

Stopka forum

© Animesub.info 2025