#121 2009-03-11 19:59:37

Tommy
Użytkownik

Odp: Projekt-Japonia

Prince świetny blog. Utrzymaj swój obecny styl pisania bo jak widać większośći on odpowiada. W sumie zaliczam się również do tej grupy. Już nie mogę się doczekać kolejnego opisu dnia.
Godzilla mnie zniszczyła...

tmpdk.png

#122 2009-03-11 20:02:46

Harz
Użytkownik

To także mój pierwszy blog, który mnie zainteresował i został przeczytany do końca. Co do stylu, to fajnie się czyta, nie zmieniaj go smile Czekam na następny wpis.

Temee-0.png
"Why? Because Trolling is a Art!"
                                    ~Pablo Picasso

#123 2009-03-11 20:29:53

sokolb
Użytkownik

Prince_Vegeta napisał:
sokolb napisał:

A mi coś nie działa i żadnych filmików nie mam, ale i tak bardzo fajny blog. Jedyny jaki przeczytałem jak na razie smile_big

A działają Ci filmiki na Youtubie ?

Już działają mi te filmiki smile_big Coś mi dziś YT nie działał w tej porze co czytałem bloga i to z tego powodu nie miałem filmików. Już się biorę za oglądanie.

Prince_Vegeta napisał:

Fajnie, że jakoś się Wam podoba, ale może powinienem inaczej opisywać? ( do ter pory opisywałem w ten sposób, bo znajoma, która do tej pory tylko czytała tego bloga uważała, że właśnie taki sposób jej się podoba )

Zostań przy tym stylu bo jest na prawdę ciekawie. Nie ma żadnej sztuczności i czyta się fajnie, luźno i śmiesznie.

Prince_Vegeta napisał:

A z tych "7 tygodni bez jednego dnia" nie będzie wszystkiego wypisanego, później nie będę już dzielił na poszczególne dni, tylko opiszę wszystko co w danym mieście się działo, bo zapiski jaki sobie robiłem, później już były mniej sprecyzowane (nie miałem czasu ;D ) papa

Szkoda, chociaż jak by było to strasznie dużo by ci to czasu zajęło. Tylko jak będziesz pisał dalej to pamiętaj, aby jak najwięcej ciekawostek zamieścić smile_big I daj jakieś swoje zdjęcie z jakąś fajną japonką (w zasadzie może być bez ciebie) gwizdze

maryska napisał:

U mnie to samo xD, pierwszy który tak mnie zaciekawił że do końca za jednym razem przeczytałam ;p.

Ja też wszystko za jednym razem przeczytałem takie ciekawe smile_big

sokolb.jpg

#124 2009-03-11 20:45:07

sebek2501
Użytkownik

Super to się czyta. A autorowi bloga zazdroszczę najbardziej odwagi, żeby jechać do Japonii bez znajomości języka japońskiego czy nawet angielskiego. WYPAS smile

#125 2009-03-11 21:43:51

Harz
Użytkownik

Pisałeś, że byłeś 7 tygodni za 13k PLN. Teraz, jak się patrzy na necie, to jakaś najtańsza wycieczka za 7,5k PLN i to na 10 dni.......Dziadowski kryzys

Temee-0.png
                                    ~Pablo Picasso

#126 2009-03-11 21:47:17

Asan
Użytkownik

Jeden z nielicznych blogów, które się fajnie czyta. Dobra robota, czekam na kolejny wpis.

#127 2009-03-11 21:56:59

MasterPLASTER
Użytkownik

Stary, blog jest mocarny, a ta cała akcja - taka "na pałe" - jeszcze lepsza. Jesteś moim guru! okej Na razie doczytałem tylko do "Dzień 3 – Droga do Nara", ale już teraz mogę powiedzieć, że najlepszy wpis to ten pierwszy oraz drugi i w takiej koncepcji ten blog, IMO, byłby najlepszy. Chodzi o to, że jest sporo wstawek takich "od siebie", które jak są jeszcze odpowiednio dobrane to miażdżą. Głównie mam tutaj na myśli te opisy, jak ludzie na Ciebie reagowali, jak Ty zapatrywałeś się na sytuacje, jakie miałeś w danej chwili podejście itp. Wpis z 27 lutego jest już dla mnie trochę przynudzony, coś za gładko Ci wszystko poszło, bo nie dzieje się nic ciekawego, a te komentarze też takie "mało lotne". jezor Te Twoje przeżycia są cenniejsza niż to całe dziedzictwo kulturowe Japonii razem wzięte, jezor dlatego idealnie by było jakbyś doprawił tego bloga takimi perełkami, jak w pierwszym i drugim wpisie. Moje nominacje do nagrody nobla w kategorii mistrzostwo świata:

Piotrek, czy ty jesteś głupi ? no pewnie że jesteś. Nie no! Jestem pojebany chyba ?! co za debil ze mnie !

(...)

Podłamany swoją głupotą i zmęczeniem, puściłem sobie na „pełnej mocy” w mp3 kawałek „This Is The New Shit - Marilyn Masona”, który zawsze daje mi lekkiego powera,

Ironia całej tej sytuacji sprawiła, że leżałem i kwiczałem ze śmiechu przez dobre parę minut. rotfl Ten opis tej japoneczki, co to z mamusią była, też był "wporzo". Później doczytam resztę i będę miał szerszy obraz, ale na razie powiem, że początek miażdż, ale zaczyna się robić trochę "za sztywno".

#128 2009-03-11 22:00:53

Prince_Vegeta
Użytkownik

Harz napisał:

Pisałeś, że byłeś 7 tygodni za 13k PLN. Teraz, jak się patrzy na necie, to jakaś najtańsza wycieczka za 7,5k PLN i to na 10 dni.......Dziadowski kryzys

To nie do końca wina kryzysu, ja wtedy też widziałem takie wycieczki, za 6 500
Po prostu to jest "Wycieczka" i masz zapewniony hotel, posiłki i atrakcje
Ja wszystko musiałem sobie sam organizować, jeśli nie znalazłem hotelu, to spałem ..... już kiedyś pisałem, ale niech to będzie mała tajemnica ;D (dla tych, co nie wiedzą)

Dzięki wszystkim za miłe słowa ;]

Edit:

MasterPLASTER napisał:

Stary, blog jest mocarny, a ta cała akcja - taka "na pałe" - jeszcze lepsza. Jesteś moim guru! okej Na razie doczytałem tylko do "Dzień 3 – Droga do Nara", ale już teraz mogę powiedzieć, że najlepszy wpis to ten pierwszy oraz drugi i w takiej koncepcji ten blog, IMO, byłby najlepszy. Chodzi o to, że jest sporo wstawek takich "od siebie", które jak są jeszcze odpowiednio dobrane to miażdżą. Głównie mam tutaj na myśli te opisy, jak ludzie na Ciebie reagowali, jak Ty zapatrywałeś się na sytuacje, jakie miałeś w danej chwili podejście itp. Wpis z 27 lutego jest już dla mnie trochę przynudzony, coś za gładko Ci wszystko poszło, bo nie dzieje się nic ciekawego, a te komentarze też takie "mało lotne". jezor Te Twoje przeżycia są cenniejsza niż to całe dziedzictwo kulturowe Japonii razem wzięte, jezor dlatego idealnie by było jakbyś doprawił tego bloga takimi perełkami, jak w pierwszym i drugim wpisie. Moje nominacje do nagrody nobla w kategorii mistrzostwo świata:

Piotrek, czy ty jesteś głupi ? no pewnie że jesteś. Nie no! Jestem pojebany chyba ?! co za debil ze mnie !

(...)

Podłamany swoją głupotą i zmęczeniem, puściłem sobie na „pełnej mocy” w mp3 kawałek „This Is The New Shit - Marilyn Masona”, który zawsze daje mi lekkiego powera,

Ironia całej tej sytuacji sprawiła, że leżałem i kwiczałem ze śmiechu przez dobre parę minut. rotfl Ten opis tej japoneczki, co to z mamusią była, też był "wporzo". Później doczytam resztę i będę miał szerszy obraz, ale na razie powiem, że początek miażdż, ale zaczyna się robić trochę "za sztywno".

Teraz to nie wiem co powiedzieć ;P cieszę się, że się podoba, ale teraz mam wrażenie, że nie sprostam i wszystko zepsuję (mimo, że jest pare akcji, które sprawiły, że znajomi siedzieli wgnieceni w fotele oczkod )

Co do tej "japoneczki" to hmm ... szpan , Tak wiem, naprawdę "jestem Pojebany"
Z góry przepraszam administratorów, wyżej wypisane słowa ;P z zasady staram się nie używać brzydkich wyrazów jezor , ale chciałem oddać obraz sytuacji [a byłem naprawdę wnerwiony i podłamany]

Wpis z 27 lutego troszkę przy nudnawy ?
Możliwe, ale nie mam teraz czasu, żeby coś "poprawiać" czy dopisać [teraz jak nabrałem (tak mi się wydaje) trochę wprawy, to wiem, że inaczej bym to napisał, bo jak sam czytam te wcześniejsze posty, to nie krew nagła zalewa smile_big ]

Właściwie to z wpisu z 27 lutego nie wiele można "wynieść", bo to zaledwie kilka godzin, to wszystko działo się w przeciągu 3, może 4 godzin.  oczkod

"Ironia całej tej sytuacji sprawiła, że leżałem i kwiczałem ze śmiechu przez dobre parę minut. rotfl l "
Nie no fajnie, śmiać się z czyjegoś nieszczęścia oczkod gwizdze

Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2009-03-11 23:25:42)

Oczami Fana Blog ;]

#129 2009-03-11 22:30:18

KieR
Użytkownik

Fajne sprawozdanie z wycieczki, i to jakiej wyczieczki oczkod Już nie mogę się doczekać kolejnych wpisów. Ja również kwiczałem ze śmiechu przy opisie akcji z robalem i ogólnie masz u mnie wielki respekt za taką wycieczkę w ciemno, bez grubszego planowania oczkod

tumblr_static_bug.gif

#130 2009-03-11 22:45:08

Harz
Użytkownik

Prince_Vegeta napisał:
Harz napisał:

To nie do końca wina kryzysu, ja wtedy też widziałem takie wycieczki, za 6 500
Po prostu to jest "Wycieczka" i masz zapewniony hotel, posiłki i atrakcje
Ja wszystko musiałem sobie sam organizować, jeśli nie znalazłem hotelu, to spałem ..... już kiedyś pisałem, ale niech to będzie mała tajemnica ;D (dla tych, co nie wiedzą)

Dzięki wszystkim za miłe słowa ;]

Tak, wiem, ale wątpię, żeby rodzice mnie puścili na drugi koniec świata na wycieczkę typy "niech się dzieję, co chce". xD

Temee-0.png
                                    ~Pablo Picasso

#131 2009-03-11 23:24:20

sokolb
Użytkownik

A ja mam taką małą prośbę. Może jak masz jakieś ciekawe filmiki, albo jakieś ciekawe zdjęcia to byś je spakował i upchnął gdzieś na jakimś serwerze bo miałeś sporo interesujących takich z życia wziętych smile_big

sokolb.jpg

#132 2009-03-13 12:01:31

Prince_Vegeta
Użytkownik

KieR napisał:

... Ja również kwiczałem ze śmiechu przy opisie akcji z robalem.

Godzilla była spoko, sam mam teraz beke, z tego jak na nią zareagowałem ;D, ale do tamtej pory nie miałem pojęcia, że takie gigantyczne karaluchy mogą być.
Na 2 starcie już byłem gotowy, ale niestety "pani właścicielka" (chyba) wkroczyła do akcji, i po raz kolejny japończycy pokonali godzillę:D

sokolb napisał:

A ja mam taką małą prośbę. Może jak masz jakieś ciekawe filmiki, albo jakieś ciekawe zdjęcia to byś je spakował i upchnął gdzieś na jakimś serwerze bo miałeś sporo interesujących takich z życia wziętych smile_big

Z filmikami to będzie trochę ciężko, bo strasznie długo się je przerabia na "normalny" format, który można wrzucić do movie makera (używam go, żeby filmik nie zajmował np: 50 MB, tylko 20 MB )

Chyba, że ktoś się zna jak łatwo i szybko "przekonwertować?" plik .MOV - tak ,żeby nie tracił za bardzo na jakości obrazu i od razu mało zajmował, bo ja do tej pory używam jednego programu, i on tylko zwiększa rozmiar pliku (dla tego ten movie maker na koniec )

PS. Dzisiaj dodam wpis, jedną z "najlepszych" akcji jakie miałem, ale następny wpis będzie dopiero za tydzień ;/
W międzyczasie będę uzupełniał zdjęcia, bo nie miałem posegregowanych, i teraz po woli dodaję we właściwe miejsca ; )

Oczami Fana Blog ;]

#133 2009-03-21 16:20:20

Nightwish
Użytkownik

i co dalej szpan ?

#134 2009-03-21 17:45:52

PenTragon
Użytkownik

Dalej żył długo i szczęśliwie smile

a tak na serio daj człowiekowi spokój jak bedzie miał czas to coś opublikuje

pozdrawiam jezor2

#135 2009-03-21 21:07:49

Prince_Vegeta
Użytkownik

PenTragon napisał:

Dalej żył długo i szczęśliwie smile

rotfl
Nie, no jakby się to sprawdziło, to nie narzekałbym oczkod

Mogę udostępnić za 3 godzinki "projekt" wpisu (bez zdjęć i filmików, bo mało czasu ostatnio mam ;/ )
Jutro lub w poniedziałek będzie gotowy "poprawiony" wpis baka

Oczami Fana Blog ;]

#136 2009-03-28 15:52:25

Nightwish
Użytkownik

post do kasacji ;D

Ostatnio edytowany przez Nightwish (2009-07-22 01:06:45)

#137 2009-04-07 22:51:23

marcin2
Użytkownik

Dzięki ~Prince_Vegeta za wskazówki, pomoc i cierpliwość.
Jutro lecę do Japonii na kilka tygodni ^^ Jak już wrócę (czyt. jeśli ;p) to skrobnę kilka słów.

#138 2009-04-07 22:58:27

sokolb
Użytkownik

Kur** wszyscy jadą do Japonii. Ja też chcę, a jeszcze nie mogę oczkod

sokolb.jpg

#139 2009-04-07 23:10:16

Boomerek
Użytkownik

Marzenie każdego maniaka a&m. Tak marginesem, jak wy docieracie do Japonii ? Bo z tego co wiem to bilety na nią kosztują 3-4 K , zbieracie taką sumkę czy jakoś inaczej ?? Ciekawi mnie to , jeżeli była podobna informacja to gome;p , ale temat ma dużo stron na czytanie >D

Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-04-07 23:10:40)

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#140 2009-04-07 23:16:10

sokolb
Użytkownik

Boomerek napisał:

Marzenie każdego maniaka a&m. Tak marginesem, jak wy docieracie do Japonii ? Bo z tego co wiem to bilety na nią kosztują 3-4 K , zbieracie taką sumkę czy jakoś inaczej ??

Widziałeś kiedyś takich ludzi co grają na dworcu na gitarze i wrzuca się im pieniążki do pokrowca? To właśnie oni później do Japonii lecą, a co ty myślałeś smile_big

sokolb.jpg

Stopka forum

© Animesub.info 2024