#41 2006-04-19 07:16:26

Hatake
Użytkownik

Odp: Włamania do kompa i wirusy!!!!

wiszisz n0need i tu ukazuje się kto ma w czym gust ty wolisz SP2, a ja mimo że wiem co w sobie zawiera straciłem do niego zaufanie. mnie nie obchodzi co jakiś soft w sobie ma tylko co potrafi. bo co z tego że ma jak komp mi sie jeszcze bardziej wirusuje smile. nie wiem moze u ciebie działa lepiej ale u mnie uuuuu nie ma szans a juz dopiero u mojego kolegi. i dlatego wole kasperskiego a wirusów jakos nigdy szczególnie się nie bałem.

#42 2006-04-19 11:12:19

Lain
Użytkownik

a mi sie wydawalo ze gg korzysta z protokolu tcp/ip... ale moge sie mylic jezor

#43 2006-04-19 11:26:41

Syek
Użytkownik

@Lain, masz całkowitą rację, ale jako że mamy ściśle określony sposób komunikacji (podane konkretne polecenia którymi posługuje się serwer-'komunikator', określoną kolejność ich wysyłania itd) to możemy wyróżnić coś takiego jak protokół gg, który to jest poziom wyżej od tcp/ip

#44 2006-04-19 12:09:25

Belraist
Użytkownik

n0need napisał:

~Belraist nie wiem co mam o tobie sądzić czy piszesz na odwal się żeby zabrać zdanie, czy dla fazy bo masz taką ochote? A może po prostu chciałeś mieć swoje zdanie?
Cieszę się jak chciałeś mieć swoje zdanie, ale własne zdanie bez żadnego uargumentowania w takiej sprawie...? Mówisz coś ludziom i jeszcze ktoś się ciebie posłucha :/ Jak chyba każdy dobrze wie, jeżeli się o czymś nie wie to się w tym temacie nie zabiera głosu! A jak już to tylko mądrze i niepodważalnie (no prawie że niepodważalnie :])

Heh ... za to ja wiem co myśle o tobie ;] ... raczej ty niewiesz o czym piszesz ... Napisałem co uważałem ... a argumentów to ja niewidze u ciebie wybacz ... napisałeś by sprawdzić co posiada SP ... heh ... to chyba normalne, że ktoś sprawdzi co on posiada ...

I nie napisałem na odwal się ... bo po co miałbym pisać wogóle ?? ... i dzięki bogu, że tu nie są liczone posty bo też byś mi pewnie wytknoł, że nabijam ... nie ?

Jak ktoś chce mieć spokuj od wirów i ataków to:
Antywirus - jakiś lekki, żaden Norton bo to zamulacze ...
jakiś firewall - równierz lekki ... i dobrze go skonfigurować ... (jesli zaatakuje was ktoś co wie co ma robić to i tak ominie .. )
Jakiś program na Spyware
i dobra przeglądarka ... IE można usunąć z kompa ...

Mamy spokój od wirów .. a komp jest szybki i sprawny smile

Edit: A wlaściwie co ja miałem w moim pscie argumentować ... ;/ napisałem co zrobić by komp był bezpieczny i szybki ... a nie zmulony, że się włacza przez 2 - 7 minut ... kto chce to posłucha ... jego sprawa i wybór ...

Ostatnio edytowany przez Belraist (2006-04-19 12:13:32)

#45 2009-02-28 00:24:11

Citizen
Użytkownik

Gdyby ktoś nie słyszał, jakiś baran dokleił do strony pajacyka kod javascript, zawierający trojana, wykradającego hasła. Jeśli ktoś w ostatnich kilku dniach wchodził na nią, możliwe ,że zaraził się syfem. Warto zrobić skana.

#46 2009-02-28 12:23:07

jinjej
Użytkownik

Precyzując posta Citizena, zdarzenie nastąpiło w minioną niedzielę (22.02.2009) wieczorem i trwało parę godzin.

日本はきれいなです. 日本女の子にも..

#47 2009-02-28 12:39:23

Citizen
Użytkownik

Racja.Przepisałem za innym portalem, nie sprawdzając.Aczkolwiek , mimo ,że w niedzielę internauci zaczęli zgłaszać ten fakt, admini pajacyka uspokajali i radzili zignorować komunikaty antywirusów. Dopiero jakaś inna firma potwierdziła zagrożenie i w poniedziałek o 10:30 usunięto złośliwy kod. Co nie zmienia faktu ,że strona w tym czasie miała kilkadziesiąt tysięcy odwiedzin.

#48 2009-03-03 21:04:36

Sousuke_PL
Użytkownik

Ja tylko dodam, że jak bot z gg przysyła wam linka to skopiujcie treść i numer gg i wyślijcie do pomocy technicznej gadu i zablokują go i link.

firmapucca2lu8.jpg

#49 2009-03-03 22:42:44

Tanis
Użytkownik

Citizen napisał:

Racja.Przepisałem za innym portalem, nie sprawdzając.Aczkolwiek , mimo ,że w niedzielę internauci zaczęli zgłaszać ten fakt, admini pajacyka uspokajali i radzili zignorować komunikaty antywirusów. Dopiero jakaś inna firma potwierdziła zagrożenie i w poniedziałek o 10:30 usunięto złośliwy kod. Co nie zmienia faktu ,że strona w tym czasie miała kilkadziesiąt tysięcy odwiedzin.

I teraz dużo ludzi takich jak ja wypnie się na Pjajacyka xD Nie będę już wchodzić i pomagać cool

PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.

#50 2009-03-04 00:40:08

Citizen
Użytkownik

Wchodzić i pomagać można, po prostu surfując po internecie, trzeba mieć włączony monitor antywirusowy.

#51 2009-03-04 14:41:43

Tanis
Użytkownik

Citizen napisał:

Wchodzić i pomagać można, po prostu surfując po internecie, trzeba mieć włączony monitor antywirusowy.

Antywirus jest jak sitko jezor wkońcu nie przefiltruje i syf się dostanie jezor

#52 2009-03-04 16:39:00

jinjej
Użytkownik

Tanis napisał:
Citizen napisał:

To samo się mówi o prezerwatywach, tylko dlaczego tyle osób ich używa. oczkod

日本はきれいなです. 日本女の子にも..

#53 2009-03-04 18:31:29

Tanis
Użytkownik

jinjej napisał:
Tanis napisał:
Citizen napisał:

Bo są om różnych zapachach  xD  A tak na serio to lepsze takie zabezpieczenie niż żadne jezor Od Hiva kondony  nie uchronią więc... jezor

#54 2009-03-04 18:59:28

Quithe
Użytkownik

Tanis napisał:
jinjej napisał:
Tanis napisał:

Bo są om różnych zapachach  xD  A tak na serio to lepsze takie zabezpieczenie niż żadne jezor Od Hiva kondony  nie uchronią więc... jezor

Najprędzej one niż cała reszta, chyba że masz na myśli wstrzemięźliwość oczkod Wtedy odcinasz się od źródła problemu. A i to nic nie gwarantuje, bo siadając na jakimś sedesie, chociażby u kumpla, możesz złapać jakiegoś syfa jezor

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#55 2009-03-04 19:46:59

jinjej
Użytkownik

@Quithe
Nie wspominając już o tym, że siadając na sedesie twoja dziewczyna może zajść w ciążę. smile_big

日本はきれいなです. 日本女の子にも..

Stopka forum

© Animesub.info 2025