Nie jesteś zalogowany.
wiszisz n0need i tu ukazuje się kto ma w czym gust ty wolisz SP2, a ja mimo że wiem co w sobie zawiera straciłem do niego zaufanie. mnie nie obchodzi co jakiś soft w sobie ma tylko co potrafi. bo co z tego że ma jak komp mi sie jeszcze bardziej wirusuje . nie wiem moze u ciebie działa lepiej ale u mnie uuuuu nie ma szans a juz dopiero u mojego kolegi. i dlatego wole kasperskiego a wirusów jakos nigdy szczególnie się nie bałem.
a mi sie wydawalo ze gg korzysta z protokolu tcp/ip... ale moge sie mylic
@Lain, masz caĹkowitÄ racjÄ, ale jako Ĺźe mamy ĹciĹle okreĹlony sposĂłb komunikacji (podane konkretne polecenia ktĂłrymi posĹuguje siÄ serwer-'komunikator', okreĹlonÄ kolejnoĹÄ ich wysyĹania itd) to moĹźemy wyróşniÄ coĹ takiego jak protokóŠgg, ktĂłry to jest poziom wyĹźej od tcp/ip
~Belraist nie wiem co mam o tobie sądzić czy piszesz na odwal się żeby zabrać zdanie, czy dla fazy bo masz taką ochote? A może po prostu chciałeś mieć swoje zdanie?
Cieszę się jak chciałeś mieć swoje zdanie, ale własne zdanie bez żadnego uargumentowania w takiej sprawie...? Mówisz coś ludziom i jeszcze ktoś się ciebie posłucha :/ Jak chyba każdy dobrze wie, jeżeli się o czymś nie wie to się w tym temacie nie zabiera głosu! A jak już to tylko mądrze i niepodważalnie (no prawie że niepodważalnie :])
Heh ... za to ja wiem co myśle o tobie ;] ... raczej ty niewiesz o czym piszesz ... Napisałem co uważałem ... a argumentów to ja niewidze u ciebie wybacz ... napisałeś by sprawdzić co posiada SP ... heh ... to chyba normalne, że ktoś sprawdzi co on posiada ...
I nie napisałem na odwal się ... bo po co miałbym pisać wogóle ?? ... i dzięki bogu, że tu nie są liczone posty bo też byś mi pewnie wytknoł, że nabijam ... nie ?
Jak ktoś chce mieć spokuj od wirów i ataków to:
Antywirus - jakiś lekki, żaden Norton bo to zamulacze ...
jakiś firewall - równierz lekki ... i dobrze go skonfigurować ... (jesli zaatakuje was ktoś co wie co ma robić to i tak ominie .. )
Jakiś program na Spyware
i dobra przeglądarka ... IE można usunąć z kompa ...
Mamy spokój od wirów .. a komp jest szybki i sprawny
Edit: A wlaściwie co ja miałem w moim pscie argumentować ... ;/ napisałem co zrobić by komp był bezpieczny i szybki ... a nie zmulony, że się włacza przez 2 - 7 minut ... kto chce to posłucha ... jego sprawa i wybór ...
Ostatnio edytowany przez Belraist (2006-04-19 12:13:32)
Gdyby ktoś nie słyszał, jakiś baran dokleił do strony pajacyka kod javascript, zawierający trojana, wykradającego hasła. Jeśli ktoś w ostatnich kilku dniach wchodził na nią, możliwe ,że zaraził się syfem. Warto zrobić skana.
Precyzując posta Citizena, zdarzenie nastąpiło w minioną niedzielę (22.02.2009) wieczorem i trwało parę godzin.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Racja.Przepisałem za innym portalem, nie sprawdzając.Aczkolwiek , mimo ,że w niedzielę internauci zaczęli zgłaszać ten fakt, admini pajacyka uspokajali i radzili zignorować komunikaty antywirusów. Dopiero jakaś inna firma potwierdziła zagrożenie i w poniedziałek o 10:30 usunięto złośliwy kod. Co nie zmienia faktu ,że strona w tym czasie miała kilkadziesiąt tysięcy odwiedzin.
Racja.Przepisałem za innym portalem, nie sprawdzając.Aczkolwiek , mimo ,że w niedzielę internauci zaczęli zgłaszać ten fakt, admini pajacyka uspokajali i radzili zignorować komunikaty antywirusów. Dopiero jakaś inna firma potwierdziła zagrożenie i w poniedziałek o 10:30 usunięto złośliwy kod. Co nie zmienia faktu ,że strona w tym czasie miała kilkadziesiąt tysięcy odwiedzin.
I teraz dużo ludzi takich jak ja wypnie się na Pjajacyka xD Nie będę już wchodzić i pomagać
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Wchodzić i pomagać można, po prostu surfując po internecie, trzeba mieć włączony monitor antywirusowy.
Wchodzić i pomagać można, po prostu surfując po internecie, trzeba mieć włączony monitor antywirusowy.
Antywirus jest jak sitko wkońcu nie przefiltruje i syf się dostanie
Citizen napisał:Wchodzić i pomagać można, po prostu surfując po internecie, trzeba mieć włączony monitor antywirusowy.
To samo się mówi o prezerwatywach, tylko dlaczego tyle osób ich używa.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Tanis napisał:Citizen napisał:Wchodzić i pomagać można, po prostu surfując po internecie, trzeba mieć włączony monitor antywirusowy.
Bo są om różnych zapachach xD A tak na serio to lepsze takie zabezpieczenie niż żadne Od Hiva kondony nie uchronią więc...
jinjej napisał:Tanis napisał:Antywirus jest jak sitko wkońcu nie przefiltruje i syf się dostanie
Bo są om różnych zapachach xD A tak na serio to lepsze takie zabezpieczenie niż żadne Od Hiva kondony nie uchronią więc...
Najprędzej one niż cała reszta, chyba że masz na myśli wstrzemięźliwość Wtedy odcinasz się od źródła problemu. A i to nic nie gwarantuje, bo siadając na jakimś sedesie, chociażby u kumpla, możesz złapać jakiegoś syfa
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
@Quithe
Nie wspominając już o tym, że siadając na sedesie twoja dziewczyna może zajść w ciążę.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..