#2101 2008-07-23 21:48:46

Kroko
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Drobne odejscie od bierzącego tematu. Na pewnym forum znalazłem coś takiego:

Pokaż spoiler

th_42820_roundsri2_122_710lo.jpg
Dwa pierwsz to Galahad and Percival. Był także krótki opis mecha z dolnej części strony:

Gareth is the Mass Production Gawain, and C.C. is only mentioned in the context of "the Gawain, which sank with Jeremiah and C.C. at the end of the first season". Its weapons loadout so far:
2x Hadron Cannon/Hadron Machinegun? (hands; IIRC, the spoilers say that they're machineguns, but there's nothing about that in the scan)
2x Machinecannon (shoulders)
8x Slash Harken (4 per hip)
14x Missile Launcher (6 on chest, 4 per leg, three rounds per launcher)[/

Jeśli te mechy pojawią sie w niame(bardzo na to licze) to rozruba gwarantowana^^

Ostatnio edytowany przez Kroko (2008-07-23 21:57:44)

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#2102 2008-07-24 16:37:51

Tristan
Użytkownik

Kroko napisał:

Drobne odejscie od bierzącego tematu. Na pewnym forum znalazłem coś takiego:

Pokaż spoiler

th_42820_roundsri2_122_710lo.jpg
Dwa pierwsz to Galahad and Percival. Był także krótki opis mecha z dolnej części strony:

Gareth is the Mass Production Gawain, and C.C. is only mentioned in the context of "the Gawain, which sank with Jeremiah and C.C. at the end of the first season". Its weapons loadout so far:
2x Hadron Cannon/Hadron Machinegun? (hands; IIRC, the spoilers say that they're machineguns, but there's nothing about that in the scan)
2x Machinecannon (shoulders)
8x Slash Harken (4 per hip)
14x Missile Launcher (6 on chest, 4 per leg, three rounds per launcher)[/

Jeśli te mechy pojawią sie w niame(bardzo na to licze) to rozruba gwarantowana^^

Pokaż spoiler

Też miałem to dodać ale nie uprzedziłeś smile_big
Nie powiem Galahad ma fajny miecz smile A ten podobny do Gawaina jest "nieźle" uzbrojony smile

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2103 2008-07-26 10:23:07

geass
Użytkownik

już jutro nowy odcinek ciekawe jak będzie się zachowywać C.C wobec swojego pana jezor

KILLTECH.png

#2104 2008-07-26 11:11:33

SongoPL
Użytkownik

A tu coś dla miłośników C.C.

animepaperwallpaperscodrf5.th.jpg

#2105 2008-07-26 11:41:18

Gela19
Użytkownik

Wyjechałam i nie miałam możliwości oglądania CG...Wróciłam i nadrobiłam te 2 odcinki (14 i 15 ) ... Jestem w szoku!

Pokaż spoiler
Akcja przyspiesza, dużo zostaje powiedziane i pokazane a jeszcze więcej istotnych informacji zostaje pominiętych i nie wiadomo kiedy znów dadzą nam zastrzyk wiedzy o Geass providerach ( czy jak to się pisze ). Pojawiła się w końcu na pierwszym planie C.C., ale zabieg z utratą pamięci mnie "martwi", ten znak na czole się ulotnił i ciekawi mnie gdzie się podział, Charles nie mógł go zdobyć, bo pakt ( przekazanie Code ) nie został zawarty. C.C go odepchnęła, możliwe więc, że Lulu będzie miał te znamię, bądź poprzez pocałunek przywróci pamięć i moce C.C... Nie wiem jak to będzie i na razie nie chcę spekulować. Wiem jedno, że Lelouch zrobił( a raczej chciał zrobić lecz mu nie wyszło) to o czym mówiłam kilka stron wstecz:) Chciał wykorzystać Rollo do zniszczenia Kultu geass i potem zabić, za to co zrobił smile_big Niestety.... Ten mały, zazdrosny knypek uszedł z życiem... Również Suzaku jest przekonany o tym, iż to Zero zabił Shirley  ;/ Podobało mi się gdy Nunally powiedziała mu, że jest taki sam jak Lelouch. smile To chyba pierwsze, takie dobitne porównanie go z nim smile_big I widać było, że zrobiło na nim "wrażenie".Czyżby Nunally ruszyła w końcu głową? I zaczęła składać wszystko do kupy?
Ougi i Viletta cóż... może się okazać, że Villeta zasłoni go i to ona walnie w skały, ginąć...A Sayako uratuje Ougiego...Szkoda mi ich, bo to mogło być interesujące. Ciekawi mnie teraz co zrobi Cornelia, zobaczy się z Lulusiem i dozna szoku?:D A może przejdzie na jego stronę bez zbędnych problemów?... Bo nie wydaje mi się, by Lulu mógł użyć swojego Geass skoro C.C. straciła znak... Mam nadzieję, że to nie oznacza, iż ich kontrakt został zerwany.

Sprawa zakonnicy i C.C. dla mnie wydaje się jasna... Zakonnica miała geass i zawarła pakt z C.c. , potem czekała aż ta, stanie się silniejsza i jej geass ewoluuje  do odpowiedniej formy. Gdy geass C.C. "dojrzał"  wykorzystała ją, by "odebrać sobie" życie...A ponieważ C.C. powiedziała będąc dzieckiem, że nie chce umierać, obarczyła ją swoim brzemieniem jakie dźwigała przez...Kto wie ile tysięcy lat. I potwierdzam czyjąś teorię, że osoba dostająca Code od providera( czy jakoś tak) ma go w tym samym miejscu co poprzednik... Stąd znak C.C na czole a V.V. na dłoni, potem na dłoni ma go Charles i to by się zgadzało.
Zauważyliście, że jest pokazana C.C. z Marianną oraz Charles z V.V. na dworze królewskim? Podejrzenia co do zabicia matki Lulu zawężają mi się do 3 osób, teraz w sumie już tylko 2 Charlesa i C.C. bo V.V. nie żyje. Ciekawe co imperator miał na myśli mówiąc, że znów V.V. go okłamał. Może, matka Lulu żyje?? V.V. zataił prawdę, a imperator się o tym dowiedział i zmienił wspomnienia Marianny, która żyje sobie teraz gdzieś swoim beztroskim życiem?

Mam wiele pomysłów smile Ale czekam do jutra na RAWa 16 epa:)

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-07-26 11:44:29)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#2106 2008-07-26 12:35:48

Ebrithil1691
Użytkownik

ludzie nie oglądajcie rawów... po co psuć sobie zabawę? Oglądająć po japońsku i tak "nic" nie rozumiecie, (nic jest pojęciem względnym, lecz wiem ze każda osoba (chyba ze po kursie języka japońskiego) nie zrozumie do końca wszystkiego). Oglądanie anime w wersji raw to wielkie spoilorowanie smile także nie polecam. Kilka godzin i mamy po ang, jeden dzień i po polsku więc po co psuć sobie zabawę?

PS. Już myślałem że temat "umarł", heh... obawiałem się tego. Piękna ta tapeta z CC jezor...

Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-07-26 14:10:38)

#2107 2008-07-26 15:09:30

Szum
Użytkownik

fakt temat umierał ale wróciła Gela więc będzie dobrze (Ebrithil1691 z tego co pamiętam to ona chodzi na japoński[baka])

#2108 2008-07-26 16:06:50

Caland
Użytkownik

W moim przypadku drobne spojlerki i rawki zaostrzają tylko mój apetyt, wiesz co się stanie/stało, ale nie masz pojęcia jak do tego doszło, i to jest w tym wszystkim najlepsze ^,^.
Poozatym po obejrzeniu kilku serii anime jako takie pojęcie o japońskim można uzyskać, czyli zawsze te jedno czy dwa słowa się zrozumie ;D

#2109 2008-07-26 20:42:33

Gela19
Użytkownik

Caland Jedno czy dwa słowa z dziesięciu to niewiele smile_big Gdybym tak miała, to raczej bym czekała na angielskie suby smile_big Ale tak samo jak u ciebie, jest i  u mnie. Z tym, że spoilery zaostrzają mój apetyt:D ( mam na myśli czytane spoilery, przed obejrzeniem rawa smile_big  )
Szum dobrze pamiętasz :p I fakt, dawno nie udzielałam się na tym forum, więc mam straszną ochotę podyskutować z kimś o wydarzeniach w CG smile_big

Kolejny odcinek może być bardzo ciekawy. Zastanawia mnie teraz jeszcze jedna rzecz.

Pokaż spoiler
Mianowicie, czy Nunally poskłada fakty do kupy? I co zrobi Suzaku- jak się zachowa po tym, co usłyszał z jej ust.  I drażni mnie NINA! Żeby ona tak sama pod siebie podłożyła taką "bombę", po kiego grzyba ona w ogóle ją stworzyła! A ten tekst o Shirley... Gdybym mogła, to udusiłabym ją gołymi rękami, mała wredna okularnica! Kochanka Shnizela!!

C.C. ciekawe, czy coś sobie przypomni, i co zrobi Zero... Przecież bez C.C. nie da sobie rady. Mam nadzieję, że nadal ma Geass. Przeszło mi przez myśl, że gdy C.C. odzyska wspomnienia i znamię na czole (Code), to Geass Lulu ewoluuje i będzie go miał w obu oczach.

Suzaku już zna prawdę i wie o jego przywróconych wspomnieniach. Zastanawiam się, co teraz wymyśli... I co zrobi Imperator?...Czyżby miał jakiegoś asa w rękawie?

Ahhh... Tyle pytań i zero odpowiedzi...

Pokaż spoiler
A Rollo i tak zdechnie! Jak robak, zostanie rozgnieciony w widowiskowy sposób... Lulu mu nie odpuści, na pewno wykorzysta go do granic możliwości a potem zgładzi jak karalucha. Oby tylko twórcy nie wymyślili, że zamach na Rollo przeprowadzony przez Lulu, nie wyjdzie i Rollo ujdzie z życiem demaskując prawdziwe zamiary swojego "braciszka" i potem przeciwstawi się mu próbując go zabić..... To by było głupim posunięciem jak dla mnie. Chociaż, skłaniam się ku pierwszej opcji jaka padła, że Rollo zginie gdy będzie chciał ratować Lulu i przedawkuje swojego Geassa smile_big To by było piękne. A Lulu jeszcze by mógł go dobić!! smile

#2110 2008-07-26 21:15:58

Kroko
Użytkownik

Pokaż spoiler
Nunally nie wygląda na głupią i przypuszczam że zaczeła sie czegos domyślać. Słyszała krzyk brata gdy została "uratowana" przez Suzaku(chodzi mi o statek na którym podróżowała do japoni aby zostać gubernatorem). Co zrobi Suzaku? Hmm...napewno nie zabije Nunally, jest wkoncu jedym z rycerzy. Prewnie jak zwykle będzie udawać niewinnego, dobrego i pokrzywdzonego człowieka. Teraz sprawa Niny. Ona drazni chyba każdego... O ile sie nie myle to bomba którą stworzyła jest pdopracowaną wersja tej której próbowała urzyć pod koniec pierwszego sezonu. Shnizela jako książe może mieć o wiele ładniejsze kobiety, więc nie dawał bym Ninie takiej roli(za dobra dla niej...)

Było by pięknie gdyby C.C odzyskała wspomnienia przez pocałowanie Lulu^^ Jak dla mnie tworzą ładną pare.

Jeśli Lulu dowie sie o tym co odkrył Suzaku, prawdopodobnie pouści szkołe. Chociaż jedyne osoby z poza otoczenia Lulu, które wiedzą o jego "drugiej twarzy" to Suzaku i Imperator. Więc Suzaku nie może zrobić niczego otwarcie. Możliwe że będzie chciał sie go pozbyć po cichu. Z tego co widziałem do tej pory to Imperator zawsze ma asa w rękawie.

Ostatnio edytowany przez Kroko (2008-07-26 21:16:37)

#2111 2008-07-26 21:27:02

ciapek
Użytkownik

@Kroko

Pokaż spoiler
Jaka ulepszona bron niny z pierwszego sezonu... Toz to ona miala tylko beczke sakuradytu przy sobie

Ostatnio edytowany przez ciapek (2008-07-26 21:27:18)

#2112 2008-07-26 21:38:38

Kroko
Użytkownik

@up

Pokaż spoiler
Hmm...wydawało mi sie ze to było coś mocniejszego...ale moge sie mylić

#2113 2008-07-26 22:24:14

SongoPL
Użytkownik

Pokaż spoiler
Czy to nie był czasem uran

#2114 2008-07-26 22:39:14

zajac_2006
Użytkownik

Pokaż spoiler
a może olejek do opalania xD jezor ale mniejsza z tym

buhahah xD

Pokaż spoiler
teraz imperator będzie szalał, bo może sobie rozdawać geassy jezor pewnie Suzaku będzie miał geass za niedługo ;eech/

Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-26 22:45:30)

#2115 2008-07-26 22:40:21

Hatsumi
Użytkownik

Teoria z Nina jest naciogana.

Pokaż spoiler
Ninia jako  kobieta lub kochanka Shnizela to nie możliwe bo o ile dobrze pamiętam to w pierwszym sezonie ona sie samotnie przy kominku bawiła paluszkami nad zdjęciem księżniczki [tej na którą leciał Suzaku]

I'm not doing shit today!

#2116 2008-07-26 22:42:22

Wing_Z
Użytkownik

Pokaż spoiler
Jutro to będzie sieczka ale za tydzień druga bitwa o tokyo

Pokaż spoiler
Sorry bitwa za 2 odcinki i na dodatek wtedy pojawi się nowy Guren a 19 prawdopodobnie okaże się kto kogo zdradzi

Ostatnio edytowany przez Wing_Z (2008-07-26 22:45:17)

#2117 2008-07-26 22:47:17

Kroko
Użytkownik

Pokaż spoiler
Mniejsza z tym czym ona chciała zrobić pokaz fajerwerków;) Co do tej "bomby" stworzyła ją przypuszczalnie na zlecenie Shnizela, tajna broń przeciwko zakonowi. Chęc zabicia Zero i pomszczenia ukochanej Euphi, nienawisć i strach przed japończykami tez musiały wpłynąć na jej decyzje...

Pokaż spoiler
Oto zły i przebiegły plan Karolka na złapanie C.C gdy ta(mam taką nadzieje) odzyska pamięc.
1217687js8zv5.jpg

#2118 2008-07-26 23:02:11

Gela19
Użytkownik

A jednak temat troszkę ruszył smile_big

Pokaż spoiler
To był sakuradyt, a dokładniej jej nie dokończony projekt nowego mecha.... I fakt, u boku Schnizela miała zamiar dokończyć badania... Widać, coś do kończyła.

Spać mi nie daje ta cała Kallen...  co z nią będzie? Może Nunally wypuści ją... I uda, że ona uciekła? A wcześniej Kallen opowie jej o braciszku i zakonie czarnych rycerzy.

Suzaku i Imperator hmmm... Wydaje mi się, że Charles wykorzysta do czegoś Suzaku...Jak zauważyliście, impek zawsze ma Asa w rękawie...A Lulusiem ciągle targają sprzeczne emocje.
Do akcji może wkroczyć Anya.... Ona też jest intrygująca osobą dla mnie. Zastanawia mnie ten jej związek z Lulu z dzieciństwa. Może ona pomoże w jakiś sposób, w odzyskaniu C.C. swoich wspomnień, albo sama sobie coś przypomni istotnego, gdy zobaczy C.C z Lulu. Pożyjemy zobaczymy smile

Już niedługo pojawi się 16 epek smile_big:D

Pokaż spoiler
Nina stworzyła "bombę" na którą Schnizel zareagował z entuzjazmem, a Nina powiedziała, że teraz wojny będą miały inne rozstrzygnięcie i przebieg. Czy jest kochanką? Ja bym się nie zdziwiła, sam fakt, że potrafiła się onanizować przed zdjęciem Euphi mnie obrzydził i zaskoczył, więc już więcej jej osoba mnie nie zadziwi. Po tej wariatce, spodziewam się wszystkiego....

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-07-26 23:10:18)

#2119 2008-07-27 12:02:22

Wing_Z
Użytkownik

Skrócony opis odcinka 16

Pokaż spoiler
Kalen spuzscza Suzaku lanie i to fest gif http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … Suzaku.gif
C.C. nadal kocha pizze
Suzaku podejrzewa że pamięć Anyi została zmodyfikowana
Nie ma rozwiązania sprawy Viletty i Ohgiego ale Ohgi pojawia się w odcinku i wygląda na to że nic mu nie jest
Odcinek kończy się tym że pojawia się imperator i Lelouch dwoni do Suzaku błagając go aby uratował Nunnally, Lelouch przyznaje się do bycia Zerem Suzaku prosi go o spotkanie w świątyni Kururugi

#2120 2008-07-27 12:23:42

Senter
Użytkownik

Ma ktos link do odcinka 16 ??

Stopka forum

© Animesub.info 2025