Nie jesteś zalogowany.
Z tego, co się orientuje to wystarczy komputer ze zintegrowaną kartą grafiki, aby CG się cięło.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Wystarczy nawet bez grafiki żeby się cięło:P W sumie tu grafika nie ma nic do rzeczy o ile nie jest to jakiś Radeon HD lub inny nowy śmieć.
Wystarczą dobre kodeki i jakiś dychający jeszcze procek (mowa tu o mkv bo avi to i na moim 166 pójdzie:D)
Uwaga! Tekst zawiera spoilery
Nie wierze ze ze Shirley umarła ... albo raczej nie chce wierzyć ... Chodź nigdy za nią nie przepadałem , to teraz uświadomiłem sobie że ta postać wnosiła coś ważnego do CG. Dni Rollo są policzone!:D
Wystarczą dobre kodeki i jakiś dychający jeszcze procek (mowa tu o mkv bo avi to i na moim 166 pójdzie:D)
Na moim kompie (Duron 850 Mhz, 256 Mb ddr ramu, Ge-Force FX 5500 (256 Mb)) jeszcze nie widziałem, aby cokolwiek w rozdzielczości 1280x720 chodziło jak należy, a filmy w avi zżerają ok 40-70% procesora, więc nie jest tak kolorowo.
PS. Tzn. chodzi mi o filmy w avi które są w rozdziałce 704x400.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-07-08 17:00:42)
neverar napisał:Wystarczą dobre kodeki i jakiś dychający jeszcze procek (mowa tu o mkv bo avi to i na moim 166 pójdzie:D)
Na moim kompie (Duron 850 Mhz, 256 Mb ddr ramu, Ge-Force FX 5500 (256 Mb)) jeszcze nie widziałem, aby cokolwiek w rozdzielczości 1280x720 chodziło jak należy, a filmy w avi zżerają ok 40-70% procesora, więc nie jest tak kolorowo.
no tak masz racje, w tej rozdziałce to małe szanse
Caland napisał:Chyba już wspominałem w tym temacie ale, <spoiler(ale może i plotka tylko)> że Zero to Lulu i że jest synem Marianne, Jeremiah dowiedział się od C.C kiedy razem tonęli pod koniec 1 sezonu, a dopiero teraz w 2 sezonie miał okazję porozmawiać z Lulu i przyłączyć się do niego</spoiler>.
Raczej mało prawdopodobne.
Może, ale teraz to i tak nie ma znaczenia bo jeśli nawet nie dowiedział się tego od C.C, to impek i V.V mu o tym powiedzieli . Więc tak czy siak to była pierwsza okazja dla Orange-kuna by się przyłączyć do Lulu(wkońcu w trakcie ich ostatniego spotkania w 1 sezonie, Jeremiah nie wiedział że Lulu = Zero)
A co, tak ciężko napisać przed wypowiedzią, że może zawierać spojlery?
Tak, po to jest ten temat, żeby rozmawiać o tym anime, ale nie oznacza to, że masz psuć komuś frajdę z oglądania.
Następnym razem przed napisaniem czegoś o nowym odcinku, napiszę posta z pytaniem do wszystkich czytających ten temat, czy obejrzeli już go i czy można pisać. Nie chcesz znać spoilerów? To nie czytaj tematu dopóki nie obejrzysz epa. Takie jest moje zdanie na ten temat i raczej nic go nie zmieni
Ostatnio edytowany przez Caland (2008-07-08 17:38:52)
Krzyżu napisał:Caland napisał:Chyba już wspominałem w tym temacie ale, <spoiler(ale może i plotka tylko)> że Zero to Lulu i że jest synem Marianne, Jeremiah dowiedział się od C.C kiedy razem tonęli pod koniec 1 sezonu, a dopiero teraz w 2 sezonie miał okazję porozmawiać z Lulu i przyłączyć się do niego</spoiler>.
Raczej mało prawdopodobne.
Może, ale teraz to i tak nie ma znaczenia bo jeśli nawet nie dowiedział się tego od C.C, to impek i V.V mu o tym powiedzieli . Więc tak czy siak to była pierwsza okazja dla Orange-kuna by się przyłączyć do Lulu(wkońcu w trakcie ich ostatniego spotkania w 1 sezonie, Jeremiah nie wiedział że Lulu = Zero)
Nie jestem pewien tego, czy on faktycznie chce się do niego przyłączyć. Coś mi tutaj brzydko pachnnie.
Krzyżu napisał:A co, tak ciężko napisać przed wypowiedzią, że może zawierać spojlery?
Tak, po to jest ten temat, żeby rozmawiać o tym anime, ale nie oznacza to, że masz psuć komuś frajdę z oglądania.Następnym razem przed napisaniem czegoś o nowym odcinku, napiszę posta z pytaniem do wszystkich czytających ten temat, czy obejrzeli już go i czy można pisać. Nie chcesz znać spoilerów? To nie czytaj tematu dopóki nie obejrzysz epa. Takie jest moje zdanie na ten temat i raczej nic go nie zmieni
Najlepiej wyślij do każdego usera ANSI maila z informacją, że zamierzasz tutaj spojlerować[jezor].
Nie czytać tematu? Mógłbym zastosować taką strategię, ale musiałbym wiedzieć, że w tym temacie rozmawia się tylko i wyłącznie na temat fabuły, a tak nie jest. Czytajać ten temat dowiedziałem się np. że będzie tygodniowa przerwa w wyświetlaniu Code Geass.
Dobra, rób jak chcesz. Twoja sprawa.
Widzę, że walka z wiatrakami.
Już nie zamierzam wypowiadać się na ten temat. Co miałem powiedzieć, to powiedziałem.
Lulu mógłby przekonać Oranża żeby anulował geass suzaku
SPOILER
Nie, nie, nie...! Shirley.... po 13 odcinku nie mogę dojść do siebie. Rany. To była chyba moja ulubiona postać w CG, Boże.. Wciąż łudzę się, że jednak odżyje (przyjedzie jakieś pogotowie, albo co) chociaż jej art w nowym endingu ze skrzydłami na to nie wskazuje... ech.
Genialne anime.
SPOILER
Już w pierwszej serii było pokazane, że dla Jeremiaha liczy się honor i dobre imię. Był zrozpaczony tym, że nie mógł zapobiec śmierci Marienne i Clovisa. Myślę, że będzie wierny Zero. Choćby przez wzgląd na jego matkę.
Ciekawi mnie moment spotkania Zera i Cornelii w siedzibie kultu. Czyżby szykował się kolejny potężny sojusznik? Bynajmniej mając po swojej stronie Cornelię, Lulu miałby także sojusznika w jej oddanym rycerzu Guilfordzie. A za nimi poszłoby pewnie część żołnierzy. Wtedy już o krok od przejęcia Japonii.
Odnośnie Shirley. To, co widzimy można interpretować jako utratę przytomności. Wtedy mamy podobny zabieg, jak pod koniec pierwszego sezonu, z Cornelią. Nie ma pokazanej śmierci. Tak, więc ona mogła przeżyć. Choć osobiście w to wątpię.
Koniec Spojlera
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
SPOILER
Już w pierwszej serii było pokazane, że dla Jeremiaha liczy się honor i dobre imię. Był zrozpaczony tym, że nie mógł zapobiec śmierci Marienne i Clovisa. Myślę, że będzie wierny Zero. Choćby przez wzgląd na jego matkę.
Ciekawi mnie moment spotkania Zera i Cornelii w siedzibie kultu. Czyżby szykował się kolejny potężny sojusznik? Bynajmniej mając po swojej stronie Cornelię, Lulu miałby także sojusznika w jej oddanym rycerzu Guilfordzie. A za nimi poszłoby pewnie część żołnierzy. Wtedy już o krok od przejęcia Japonii.
Odnośnie Shirley. To, co widzimy można interpretować jako utratę przytomności. Wtedy mamy podobny zabieg, jak pod koniec pierwszego sezonu, z Cornelią. Nie ma pokazanej śmierci. Tak, więc ona mogła przeżyć. Choć osobiście w to wątpię.
Koniec Spojlera
Wlaśnie, honor i dobre imię, a Lulu to zszargał podczas akcji odbicia Suzaku-akcja Oranż.
A z Cornelią, to też istnieje takie prawdopodobieństwo. Gdyby faktycznie na jego stronę przeszedł Jeremiasz oraz Cornelia, to byłaby paka mocna jak nigdy:D.
Mam nadzieję, że już w następnym odcinku zacznie się wyjaśniać co z Kallen.
Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2008-07-08 20:14:07)
neverar napisał:Wystarczą dobre kodeki i jakiś dychający jeszcze procek (mowa tu o mkv bo avi to i na moim 166 pójdzie:D)
PS. Tzn. chodzi mi o filmy w avi które są w rozdziałce 704x400.
A ja chwilowo mam P II 400 mhz 256 Sdramu (ktory jest najpwardopodobnie uszkodzony) GF 4 64 Mb, podpiety pod panorame 19 " 1440X900 bo stary monitor na biurku mi sie nie miesci i Filmiki na youtubie niezle mi sie to nie ma mowy zeby ruszyło 1280X720 moze 704x400 pojdzie ale tez pewnie bedzie sie tneło
O
Wlaśnie, honor i dobre imię, a Lulu to zszargał podczas akcji odbicia Suzaku-akcja Oranż.
Tak obronił suzaku przed ustawionym procesem oraz śmiercią.
Dziś przejrzałem jeszcze raz 2nd sezon Code Geass i zauważyłem, że po odzyskaniu pamięci, oko Leloucha w którym znajduje się Geass wyglądało dokładnie tak jak te które zostało pokazane w zapowiedzi następnego odcinka
SPOILER
Koniec Spojlera
Czy TY przeżyłbyś po takim rozlaniu się, nawet gdyby wezwali ci karetkę?
Człowiek raczej po zostawieniu takiej plamy krwi nie mdleje
Spoiler
W końcu Shirley została postrzelona w korpus, Rollo spartaczył, więc pewnie ją odratują...
Spoiler
Cornelie uratowali to i Shirley uratują ... No przynajmniej mogli by tak zrobić
Ostatnio edytowany przez Sadorus (2008-07-08 21:53:58)
Tristan napisał:SPOILER
Koniec SpojleraCzy TY przeżyłbyś po takim rozlaniu się, nawet gdyby wezwali ci karetkę?
Człowiek raczej po zostawieniu takiej plamy krwi nie mdleje
Hahahahah
Pamiętacie tego gościa co czytał w myślach z 1 serii ? To go rostrzelali i przezył Wiec taka rana to przecież pikuś jeżeli chodzi o CG
Moim zdaniem najciekawszym rozwiązaniem by było jak by przeżyła ale by wylądowała na wózku inwalidzkim, lulu bym miał by rozdarcie ze to wszytko przez niego i by miał dylemat czy zostać z Shirley i zrehabilitować się czy prowadzić dalej swoja wojenne xD
najlepiej jak wszyscy zginal,
wtedy nie bedzie nikogo i tyle ;P
Moim zdaniem najciekawszym rozwiązaniem by było jak by przeżyła ale by wylądowała na wózku inwalidzkim, lulu bym miał by rozdarcie ze to wszytko przez niego i by miał dylemat czy zostać z Shirley i zrehabilitować się czy prowadzić dalej swoja wojenne xD
Tak, tak a potem lulu zacznie brać proch stanie się narkomanem, na głodzie zaatakuje policjanta poczym zabije go na oczach świadków, złapią i skażą go na dożywocie, a on pod długim pobyciu w więzieniu przez paranoje powiesi się na skakance, C.C. razem z Kallen wpadną w szał bojowy i rozpiepszą całe imperium brytanii: THE END