#1761 2008-07-08 14:49:45

Tristan
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Z tego, co się orientuje to wystarczy komputer ze zintegrowaną kartą grafiki, aby CG się cięło.

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#1762 2008-07-08 15:40:53

neverar
Użytkownik

Wystarczy nawet bez grafiki żeby się cięło:P W sumie tu grafika nie ma nic do rzeczy o ile nie jest to jakiś Radeon HD lub inny nowy śmieć.
Wystarczą dobre kodeki i jakiś dychający jeszcze procek (mowa tu o mkv bo avi to i na moim 166 pójdzie:D)

#1763 2008-07-08 16:42:44

Sadorus
Użytkownik

Uwaga! Tekst zawiera spoilery
Nie wierze ze ze Shirley umarła ... albo raczej nie chce wierzyć ... Chodź nigdy za nią nie przepadałem , to teraz uświadomiłem sobie że ta postać wnosiła coś ważnego do CG. Dni Rollo są policzone!:D

#1764 2008-07-08 16:46:19

zergadis0
Użytkownik

neverar napisał:

Wystarczą dobre kodeki i jakiś dychający jeszcze procek (mowa tu o mkv bo avi to i na moim 166 pójdzie:D)

Na moim kompie (Duron 850 Mhz, 256 Mb ddr ramu, Ge-Force FX 5500 (256 Mb)) jeszcze nie widziałem, aby cokolwiek w rozdzielczości 1280x720 chodziło jak należy, a filmy w avi zżerają ok 40-70% procesora, więc nie jest tak kolorowo.

PS. Tzn. chodzi mi o filmy w avi które są w rozdziałce 704x400.

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-07-08 17:00:42)

#1765 2008-07-08 16:51:05

neverar
Użytkownik

zergadis0 napisał:
neverar napisał:

Na moim kompie (Duron 850 Mhz, 256 Mb ddr ramu, Ge-Force FX 5500 (256 Mb)) jeszcze nie widziałem, aby cokolwiek w rozdzielczości 1280x720 chodziło jak należy, a filmy w avi zżerają ok 40-70% procesora, więc nie jest tak kolorowo.

no tak masz racje, w tej rozdziałce to małe szanse

#1766 2008-07-08 17:38:18

Caland
Użytkownik

Krzyżu napisał:
Caland napisał:

Chyba już wspominałem w tym temacie ale, <spoiler(ale może i plotka tylko)> że Zero to Lulu i że jest synem Marianne, Jeremiah dowiedział się od C.C kiedy razem tonęli pod koniec 1 sezonu, a dopiero teraz w 2 sezonie miał okazję porozmawiać z Lulu i przyłączyć się do niego</spoiler>.

Raczej mało prawdopodobne.

Może, ale teraz to i tak nie ma znaczenia bo jeśli nawet nie dowiedział się tego od C.C, to impek i V.V mu o tym powiedzieli oczkod. Więc tak czy siak to była pierwsza okazja dla Orange-kuna by się przyłączyć do Lulu(wkońcu w trakcie ich ostatniego spotkania w 1 sezonie, Jeremiah nie wiedział że Lulu = Zero)

Krzyżu napisał:

A co, tak ciężko napisać przed wypowiedzią, że może zawierać spojlery?
Tak, po to jest ten temat, żeby rozmawiać o tym anime, ale nie oznacza to, że masz psuć komuś frajdę z oglądania.

Następnym razem przed napisaniem czegoś o nowym odcinku, napiszę posta z pytaniem do wszystkich czytających ten temat, czy obejrzeli już go i czy można pisać. Nie chcesz znać spoilerów? To nie czytaj tematu dopóki nie obejrzysz epa. Takie jest moje zdanie na ten temat i raczej nic go nie zmieni jezor2

Ostatnio edytowany przez Caland (2008-07-08 17:38:52)

#1767 2008-07-08 17:54:12

Krzyżu
Użytkownik

Caland napisał:
Krzyżu napisał:
Caland napisał:

Chyba już wspominałem w tym temacie ale, <spoiler(ale może i plotka tylko)> że Zero to Lulu i że jest synem Marianne, Jeremiah dowiedział się od C.C kiedy razem tonęli pod koniec 1 sezonu, a dopiero teraz w 2 sezonie miał okazję porozmawiać z Lulu i przyłączyć się do niego</spoiler>.

Raczej mało prawdopodobne.

Może, ale teraz to i tak nie ma znaczenia bo jeśli nawet nie dowiedział się tego od C.C, to impek i V.V mu o tym powiedzieli oczkod. Więc tak czy siak to była pierwsza okazja dla Orange-kuna by się przyłączyć do Lulu(wkońcu w trakcie ich ostatniego spotkania w 1 sezonie, Jeremiah nie wiedział że Lulu = Zero)

Nie jestem pewien tego, czy on faktycznie chce się do niego przyłączyć. Coś mi tutaj brzydko pachnnie.

Caland napisał:
Krzyżu napisał:

A co, tak ciężko napisać przed wypowiedzią, że może zawierać spojlery?
Tak, po to jest ten temat, żeby rozmawiać o tym anime, ale nie oznacza to, że masz psuć komuś frajdę z oglądania.

Następnym razem przed napisaniem czegoś o nowym odcinku, napiszę posta z pytaniem do wszystkich czytających ten temat, czy obejrzeli już go i czy można pisać. Nie chcesz znać spoilerów? To nie czytaj tematu dopóki nie obejrzysz epa. Takie jest moje zdanie na ten temat i raczej nic go nie zmieni jezor2

Najlepiej wyślij do każdego usera ANSI maila z informacją, że zamierzasz tutaj spojlerować[jezor].
Nie czytać tematu? Mógłbym zastosować taką strategię, ale musiałbym wiedzieć, że w tym temacie rozmawia się tylko i wyłącznie na temat fabuły, a tak nie jest. Czytajać ten temat dowiedziałem się np. że będzie tygodniowa przerwa w wyświetlaniu Code Geass.
Dobra, rób jak chcesz. Twoja sprawa.

Widzę, że walka z wiatrakami.
Już nie zamierzam wypowiadać się na ten temat. Co miałem powiedzieć, to powiedziałem.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#1768 2008-07-08 18:05:37

Maku
Użytkownik

Lulu mógłby przekonać Oranża żeby anulował geass suzaku smile

#1769 2008-07-08 19:21:24

Aureliuga
Użytkownik

SPOILER
Nie, nie, nie...! Shirley.... po 13 odcinku nie mogę dojść do siebie. Rany. To była chyba moja ulubiona postać w CG, Boże.. Wciąż łudzę się, że jednak odżyje (przyjedzie jakieś pogotowie, albo co) chociaż jej art w nowym endingu ze skrzydłami na to nie wskazuje... ech.

Genialne anime.

#1770 2008-07-08 20:04:28

Tristan
Użytkownik

SPOILER

Już w pierwszej serii było pokazane, że dla Jeremiaha liczy się honor i dobre imię. Był zrozpaczony tym, że nie mógł zapobiec śmierci Marienne i Clovisa. Myślę, że będzie wierny Zero. Choćby przez wzgląd na jego matkę.

Ciekawi mnie moment spotkania Zera i Cornelii w siedzibie kultu. Czyżby szykował się kolejny potężny sojusznik? Bynajmniej mając po swojej stronie Cornelię, Lulu miałby także sojusznika w jej oddanym rycerzu Guilfordzie. A za nimi poszłoby pewnie część żołnierzy. Wtedy już o krok od przejęcia Japonii.

Odnośnie Shirley. To, co widzimy można interpretować jako utratę przytomności. Wtedy mamy podobny zabieg, jak pod koniec pierwszego sezonu, z Cornelią. Nie ma pokazanej śmierci. Tak, więc ona mogła przeżyć. Choć osobiście w to wątpię.

Koniec Spojlera

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#1771 2008-07-08 20:13:04

Krzyżu
Użytkownik

Tristan napisał:

SPOILER

Już w pierwszej serii było pokazane, że dla Jeremiaha liczy się honor i dobre imię. Był zrozpaczony tym, że nie mógł zapobiec śmierci Marienne i Clovisa. Myślę, że będzie wierny Zero. Choćby przez wzgląd na jego matkę.

Ciekawi mnie moment spotkania Zera i Cornelii w siedzibie kultu. Czyżby szykował się kolejny potężny sojusznik? Bynajmniej mając po swojej stronie Cornelię, Lulu miałby także sojusznika w jej oddanym rycerzu Guilfordzie. A za nimi poszłoby pewnie część żołnierzy. Wtedy już o krok od przejęcia Japonii.

Odnośnie Shirley. To, co widzimy można interpretować jako utratę przytomności. Wtedy mamy podobny zabieg, jak pod koniec pierwszego sezonu, z Cornelią. Nie ma pokazanej śmierci. Tak, więc ona mogła przeżyć. Choć osobiście w to wątpię.

Koniec Spojlera

Wlaśnie, honor i dobre imię, a Lulu to zszargał podczas akcji odbicia Suzaku-akcja Oranż.
A z Cornelią, to też istnieje takie prawdopodobieństwo. Gdyby faktycznie na jego stronę przeszedł Jeremiasz oraz Cornelia, to byłaby paka mocna jak nigdy:D.

Mam nadzieję, że już w następnym odcinku zacznie się wyjaśniać co z Kallen.

Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2008-07-08 20:14:07)

lastfmbuttonbykiokuh.png

#1772 2008-07-08 20:31:58

Elesender
Użytkownik

zergadis0 napisał:
neverar napisał:

PS. Tzn. chodzi mi o filmy w avi które są w rozdziałce 704x400.

A ja chwilowo mam P II 400 mhz 256 Sdramu (ktory jest najpwardopodobnie uszkodzony) GF 4 64 Mb, podpiety pod panorame 19 " 1440X900 bo stary monitor na biurku mi sie nie miesci smile_big i Filmiki na youtubie niezle mi sie to nie ma mowy zeby ruszyło 1280X720 smile_big moze  704x400 pojdzie ale tez pewnie bedzie sie tneło smile_big

#1773 2008-07-08 20:36:21

Maku
Użytkownik

Krzyżu napisał:

O
Wlaśnie, honor i dobre imię, a Lulu to zszargał podczas akcji odbicia Suzaku-akcja Oranż.

Tak obronił suzaku przed ustawionym procesem oraz śmiercią.

#1774 2008-07-08 20:52:49

m(e)st
Użytkownik

Dziś przejrzałem jeszcze raz 2nd sezon Code Geass i zauważyłem, że po odzyskaniu pamięci, oko Leloucha w którym znajduje się Geass wyglądało dokładnie tak jak te które zostało pokazane w zapowiedzi następnego odcinka smile_big

#1775 2008-07-08 20:53:47

Rivlous
Użytkownik

Tristan napisał:

SPOILER
Koniec Spojlera

Czy TY przeżyłbyś po takim rozlaniu się, nawet gdyby wezwali ci karetkę?
Człowiek raczej po zostawieniu takiej plamy krwi nie mdleje oczkod

http://www.otofotki.pl/img3/obrazki/cdef845336466q.jpg

#1776 2008-07-08 20:53:51

Darconn
Użytkownik

Spoiler

W końcu Shirley została postrzelona w korpus, Rollo spartaczył, więc pewnie ją odratują...

Spoiler

#1777 2008-07-08 21:50:06

Sadorus
Użytkownik

Cornelie uratowali to i Shirley uratują ... No przynajmniej mogli by tak zrobić smile

Ostatnio edytowany przez Sadorus (2008-07-08 21:53:58)

#1778 2008-07-08 22:52:16

Elesender
Użytkownik

Rivlous napisał:
Tristan napisał:

SPOILER
Koniec Spojlera

Czy TY przeżyłbyś po takim rozlaniu się, nawet gdyby wezwali ci karetkę?
Człowiek raczej po zostawieniu takiej plamy krwi nie mdleje oczkod

http://www.otofotki.pl/img3/obrazki/cdef845336466q.jpg

Hahahahah smile_big

Pamiętacie tego gościa co czytał w myślach z 1 serii ? To go rostrzelali i przezył smile_big Wiec taka rana to przecież pikuś jeżeli chodzi o CG

Moim zdaniem najciekawszym rozwiązaniem by było jak by przeżyła ale by wylądowała na wózku inwalidzkim, lulu bym miał by rozdarcie ze to wszytko przez niego i by miał dylemat czy zostać z Shirley i zrehabilitować się czy prowadzić dalej swoja wojenne xD

#1779 2008-07-08 23:08:26

Deviant
Użytkownik

najlepiej jak wszyscy zginal,
wtedy nie bedzie nikogo i tyle ;P

or2yv7gv3.gif

#1780 2008-07-08 23:13:42

Szum
Użytkownik

Elesender napisał:

Moim zdaniem najciekawszym rozwiązaniem by było jak by przeżyła ale by wylądowała na wózku inwalidzkim, lulu bym miał by rozdarcie ze to wszytko przez niego i by miał dylemat czy zostać z Shirley i zrehabilitować się czy prowadzić dalej swoja wojenne xD

Tak, tak a potem lulu zacznie brać proch stanie się narkomanem, na głodzie zaatakuje policjanta poczym zabije go na oczach świadków, złapią i skażą go na dożywocie, a on pod długim pobyciu w więzieniu przez paranoje powiesi się na skakance, C.C. razem z Kallen wpadną w szał bojowy i rozpiepszą całe imperium brytanii: THE END

Stopka forum

© Animesub.info 2025