#1721 2008-07-06 22:52:22

Wojcirej
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Łap: http://sukebe.torrents.googlepages.com/ … AW.torrent
Na przyszłość używaj tokyotosho. Wystarczy w szukajkę wpisać "Code Geass R2 [numer odcinka] 704x396" i bez problemu ci znajdzie.

Co do samego epka, to końcówka mnie wkurzyła na maxa. klnie Żeby Shirley uśmiercać, buu, też nie mieli kogo. -.-

...

#1722 2008-07-06 22:58:00

qduaty85
Użytkownik

geass napisał:

Ma ktoś link do odcinka bez napisów w rozdzielczości 704x396 bo nie mogę nigdzie go zdobyć może być torrent

Tu

EDIT
Zostałem uprzedzony

Ostatnio edytowany przez qduaty85 (2008-07-06 23:00:54)

#1723 2008-07-06 23:08:07

neverar
Użytkownik

OP i ED - powtórzę za [gg]- FUCK ALI PROJECT

#1724 2008-07-06 23:12:41

Deviant
Użytkownik

Eclipse sie spoznia, dzis jak nigdy smutny

or2yv7gv3.gif

#1725 2008-07-06 23:15:52

kumien
Użytkownik

Deviant napisał:

Eclipse sie spoznia, dzis jak nigdy smutny

Pewnie nie wiedzą jak poradzić sobie z nowym openingiem i endingiem:/ Straszna lipa.
Zauważyliście, że Guram Karen (w OP) miał takie same skrzydełka jak Lancelot? Czyżby jednak Karen poszła w sojusz?

Ostatnio edytowany przez kumien (2008-07-06 23:20:50)

#1726 2008-07-07 01:35:21

almisael
Użytkownik

Buuu, zabili mi ulubioną postać... ;/ Jakby nie było frajerów do uśmiercania. Nosz...

Do kitu z takim obrotem akcji.

Ostatnio edytowany przez almisael (2008-07-07 01:38:49)

#1727 2008-07-07 01:44:10

Ariakis
Użytkownik

Odcinek całkiem, całkiem. Zapowiada się na dużo angstowania w przyszłości.
No i pytanie za 100 punktów - czy Lelouch skończy tak jak to w samej końcówce endingu jest pokazane? :>

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#1728 2008-07-07 02:41:24

Rufus Thomas
Użytkownik

Wreszcie odcinek serwujący sporo dramaturgii i zwrotów w akcji...

SPOILER

Konia z rzędu temu kto przewidział to że Orange ostatecznie stanie się sojusznikiem Leloucha :O
W trakcie trwania sezonu trafiłem na plotki dotyczące przeszłości Jeremiaha jako ochroniarza Marianne ale nie spodziewałem się że okażą sie prawdziwe:) Niezły zwrot i kolejny potężny sojusznik Lulu ( o ile pożyje przez jakiś czas bo widze że anime wraca na tory szekspirowskie:))

Śmierć Shirley całkiem przygnębiająca (biorąc pod uwagę jak bezmyślna i bezsensowna była - gdyby powiedziała coś innego Rolo to nadal by żyła) ale dobrze że się tak stało, większa trauma:)

Już od pierwszego sezonu uważam że Lulu mimo ewentualnej wygranej nad Imperatorem musi skończyć źle, tak się po prostu musi stać bo raczej nie wyobrażam sobie żeby po tym wszystkim wszyscy żyli długo i szczęśliwe...Więc dobrze że już się coś rozkręca.

Co do moich oczekiwań jeśli chodzi o następny epek to pzrede wszystkim baaardzo bym chciał zobaczyć spotkanie C.C. z V.V. twarzą w twarz, to byłoby całkiem ciekawe!:) Lulu wpadający na Cornelię w siedzibie kultu równie dobrze byłoby zobaczyć:)

Koniec Spoilera

Jeśli chodzi o preview to mam dwa spostrzeżenia

1. Czy ta kobieta w sukni siedząca przed Nunnaly to Kallen?
2. I chyba najważniejsza sprawa, na samym końcu previewa zarówno tego normalnego jak i 30sec. widać że prawe oko Leloucha dziwnie "faluje" czy to dlatego że zbiera mu się na łzy czy jednak jak w poprzedniej serii jego geass znów staje się silniejszy?

#1729 2008-07-07 10:21:47

Potatoe
Użytkownik

Rufus Thomas napisał:

2. I chyba najważniejsza sprawa, na samym końcu previewa zarówno tego normalnego jak i 30sec. widać że prawe oko Leloucha dziwnie "faluje" czy to dlatego że zbiera mu się na łzy czy jednak jak w poprzedniej serii jego geass znów staje się silniejszy?

Jeśli druga opcja to zastanawia mnie to w jaki sposób ma zamiar to ukrywać, bo C.C. kiedyś stwierdziła że soczewka na oku nie wystarczy jeśli geass stanie się silniejszy...

Poza tym żal Shirley i ciekaw jestem jak bardzo zmieni to Lelouch'a.

Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."

#1730 2008-07-07 10:22:03

Potatoe
Użytkownik

Lagi rządzą / dwa kliknięcia też, niech ktoś będzie uprzejmy i usunie tego posta...

Ostatnio edytowany przez Potatoe (2008-07-07 10:24:24)

Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."

#1731 2008-07-07 10:48:56

mariodreamer
Użytkownik

Odcinek jeden z lepszych jakie widziałem, a za tydzień kolejna wspaniała dawka smile (szkoda tylko pewnej osoby, która musiała zginąć).

SPOILER
Pewnie mało kto zwrócił uwagę na to co V.V powiedział: "As your uncle, I'm proud of you."([gg] fansub).
W pierwszych odcinkach Imperator zwrócił się do V.V jako "Bracie"- każdy zastanawiał się why?. Już pewnie łatwo zauważyć podobieństwo?
Raczej nie myląc się uważam iż V.V ma również podwójną osobowość jak C.C(czyli potrafi rozmawiać ze zmarłą osobą)- i właśnie tą drugą osobowością jest brat imperatora czyli wujek Corneli.
Jeśli mam jakieś złe przypuszczenia to proszę o wyprostowanie smile
/SPOILER

Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-07-07 10:50:23)

#1732 2008-07-07 10:51:27

neverar
Użytkownik

Spoilery powiadają że Lulu znienawidzi wszystko i wszystkich !! związanych z Geassem.

#1733 2008-07-07 11:09:55

Deviant
Użytkownik

Odcinek jak dla mnie dobry,
szybki zwrot akcji i duzo dramaturgi,
ktorego sie nie spodziewalem,
Strasznie szkodami Sharil, mogli usmiercic kogos innego ;(

Mam nadzieje ze Rollo zaplaci zyciem za to co zrobil, morderca
przeciw Jeremiahowi nie ma szans, wiadomo dla czego smile

OP i ED,
OP nawet jest dobry, ale juz ED jest sredni, nic specjalnego, szkoda

Co bedzie dalej... Na odpowiedz bede czekal tydzien,
ale sadze ze bedzie warto.

or2yv7gv3.gif

#1734 2008-07-07 11:38:11

m(e)st
Użytkownik

Może w tym falującym oku uaktywni się geass, w końcu Lelouch ma go tylko w lewym oku, a było pokazane tam prawe smile_big oj przyszły odcinek zapowiada się niesamowicie Code Geass wraca na lepszą ścieżkę.

#1735 2008-07-07 11:57:09

Darconn
Użytkownik

Odcinek świetny, jak dla mnie najlepszy z dotychczasowych.

Spoiler

Yeah, Shirley zginęła... W sumie taki obrót akcji bardzo mi się spodobał, natomiast zdziwił mnie wyraz twarzy V.V głoszący radość na czyjś widok.

Spoiler

C0o do przyszłych odcinków, to pewnie Suzaku-Lama po rozmowie z shirley wybaczy Lulu i się do niego przyłączy, geass Lulu jednak zadziała i shirley ożyje, i upoadnie imperator brytanii, a Lulus tanie się kimś z rodzaju C.C i V.V i będzie nazywał się L.L smile

Ostatnio edytowany przez Darconn (2008-07-07 12:04:59)

#1736 2008-07-07 13:49:14

KieR
Użytkownik

Powiem tyle Rolo jest zbyt zazdrosny o Lulu =/ i to się źle na wszystkich odbija, jako 1 padła Shirlley. Ciekawe kiedy przyjdzie czas na Nine.

Ostatnio edytowany przez KieR (2008-07-07 13:54:13)

tumblr_static_bug.gif

#1737 2008-07-07 14:53:39

Dżibril
Użytkownik

Buahaha... w tym anime praktycznie nie istnieje nic takiego jak smierc ( wyjątek to Euphemia ) , wszyscy którzy 'zdychają' prędzej czy później wracają do życia. Więc czy Shirlley zdechła czy nie , dowiemy sie dopiero na jej pogrzebie , który imo sie nie odbędzie - zapewne leży teraz w szpitalu czy coś( śpiączka najpewniej ). Wersja , że umarła jest zbyt piękna by była prawdziwa. Chociaż z drugiej strony śmierć jednej z bohaterek to jedno z dwóch rozwiązań przyjętych w anime jako zakończenia układów typu :" on jeden , dziewczyn wiele " , wiec kto wie....

#1738 2008-07-07 16:18:15

zergadis0
Użytkownik

SPOILER

NAJGORSZY ze wszystkich (dotychczasowych przynajmniej) odcinków Code Geass. Jak oni mogli zabić jeden z najważniejszych powodów, dla których oglądałem tą serię!? Niech sobie zabijają Nunnaly, niech sobie zabijają Kallen, niech sobie nawet zabiją C.C., ale niech się odczepią od Shirley! Naprawdę, ostatni raz byłem chyba tak wkurzony na twórców jakiegoś anime w momencie (spoiler dla tych co nie oglądali Kanona!) śmierci Makoto w Kanonie.

/SPOILER

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-07-07 17:37:07)

#1739 2008-07-07 16:37:34

Szual
Użytkownik

SPOILER

mariodreamer napisał:

Raczej nie myląc się uważam iż V.V ma również podwójną osobowość jak C.C(czyli potrafi rozmawiać ze zmarłą osobą)- i właśnie tą drugą osobowością jest brat imperatora czyli wujek Corneli.
Jeśli mam jakieś złe przypuszczenia to proszę o wyprostowanie

Jeszcze się okaże, że C.C. to tak naprawdę Marianne smile_big i rozbiera się prawie do naga przed swoim synem zajadając pizzę.

kumien napisał:

Zauważyliście, że Guram Karen (w OP) miał takie same skrzydełka jak Lancelot? Czyżby jednak Karen poszła w sojusz?

Wątpię by tutaj chodziło o jakiś sojusz.

Mnie tam najbardziej zaskoczyło, że Orange-kun nagle sobie przypomniał jak wyglądał syn jego pani. W R1 ścigał go przez całą serię, a teraz po krótkiej wymianie słów klęka staje się jednym z jego popleczników.

PS. Przyjrzyjcie się minie Viletty, gdy w Openingu jest moment jak przez ekran skaczą prawie wszyscy bohaterowie tej serii.

SPOILER

Ostatnio edytowany przez Szual (2008-07-07 21:48:07)

#1740 2008-07-07 17:23:44

Tristan
Użytkownik

Pozwólcie, że włączę się do dyskusji.

SPOILER

Rufus Thomas napisał:

SPOILER

Konia z rzędu temu kto przewidział to że Orange ostatecznie stanie się sojusznikiem Leloucha :O
W trakcie trwania sezonu trafiłem na plotki dotyczące przeszłości Jeremiaha jako ochroniarza Marianne ale nie spodziewałem się że okażą sie prawdziwe:) Niezły zwrot i kolejny potężny sojusznik Lulu ( o ile pożyje przez jakiś czas bo widze że anime wraca na tory szekspirowskie:))

Koniec Spoilera

O tym że Jeremiah był ochroniarzem Marianne było poweidziane w Picture Book 4.33

Koniec Spoilera

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

Stopka forum

© Animesub.info 2025