Nie jesteś zalogowany.
Łap: http://sukebe.torrents.googlepages.com/ … AW.torrent
Na przyszłość używaj tokyotosho. Wystarczy w szukajkę wpisać "Code Geass R2 [numer odcinka] 704x396" i bez problemu ci znajdzie.
Co do samego epka, to końcówka mnie wkurzyła na maxa. Żeby Shirley uśmiercać, buu, też nie mieli kogo. -.-
...
OP i ED - powtórzę za [gg]- FUCK ALI PROJECT
Eclipse sie spoznia, dzis jak nigdy
Eclipse sie spoznia, dzis jak nigdy
Pewnie nie wiedzą jak poradzić sobie z nowym openingiem i endingiem:/ Straszna lipa.
Zauważyliście, że Guram Karen (w OP) miał takie same skrzydełka jak Lancelot? Czyżby jednak Karen poszła w sojusz?
Ostatnio edytowany przez kumien (2008-07-06 23:20:50)
Buuu, zabili mi ulubioną postać... ;/ Jakby nie było frajerów do uśmiercania. Nosz...
Do kitu z takim obrotem akcji.
Ostatnio edytowany przez almisael (2008-07-07 01:38:49)
Odcinek całkiem, całkiem. Zapowiada się na dużo angstowania w przyszłości.
No i pytanie za 100 punktów - czy Lelouch skończy tak jak to w samej końcówce endingu jest pokazane? :>
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Wreszcie odcinek serwujący sporo dramaturgii i zwrotów w akcji...
SPOILER
Konia z rzędu temu kto przewidział to że Orange ostatecznie stanie się sojusznikiem Leloucha :O
W trakcie trwania sezonu trafiłem na plotki dotyczące przeszłości Jeremiaha jako ochroniarza Marianne ale nie spodziewałem się że okażą sie prawdziwe:) Niezły zwrot i kolejny potężny sojusznik Lulu ( o ile pożyje przez jakiś czas bo widze że anime wraca na tory szekspirowskie:))
Śmierć Shirley całkiem przygnębiająca (biorąc pod uwagę jak bezmyślna i bezsensowna była - gdyby powiedziała coś innego Rolo to nadal by żyła) ale dobrze że się tak stało, większa trauma:)
Już od pierwszego sezonu uważam że Lulu mimo ewentualnej wygranej nad Imperatorem musi skończyć źle, tak się po prostu musi stać bo raczej nie wyobrażam sobie żeby po tym wszystkim wszyscy żyli długo i szczęśliwe...Więc dobrze że już się coś rozkręca.
Co do moich oczekiwań jeśli chodzi o następny epek to pzrede wszystkim baaardzo bym chciał zobaczyć spotkanie C.C. z V.V. twarzą w twarz, to byłoby całkiem ciekawe!:) Lulu wpadający na Cornelię w siedzibie kultu równie dobrze byłoby zobaczyć:)
Koniec Spoilera
Jeśli chodzi o preview to mam dwa spostrzeżenia
1. Czy ta kobieta w sukni siedząca przed Nunnaly to Kallen?
2. I chyba najważniejsza sprawa, na samym końcu previewa zarówno tego normalnego jak i 30sec. widać że prawe oko Leloucha dziwnie "faluje" czy to dlatego że zbiera mu się na łzy czy jednak jak w poprzedniej serii jego geass znów staje się silniejszy?
2. I chyba najważniejsza sprawa, na samym końcu previewa zarówno tego normalnego jak i 30sec. widać że prawe oko Leloucha dziwnie "faluje" czy to dlatego że zbiera mu się na łzy czy jednak jak w poprzedniej serii jego geass znów staje się silniejszy?
Jeśli druga opcja to zastanawia mnie to w jaki sposób ma zamiar to ukrywać, bo C.C. kiedyś stwierdziła że soczewka na oku nie wystarczy jeśli geass stanie się silniejszy...
Poza tym żal Shirley i ciekaw jestem jak bardzo zmieni to Lelouch'a.
Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."
Lagi rządzą / dwa kliknięcia też, niech ktoś będzie uprzejmy i usunie tego posta...
Ostatnio edytowany przez Potatoe (2008-07-07 10:24:24)
Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."
Odcinek jeden z lepszych jakie widziałem, a za tydzień kolejna wspaniała dawka (szkoda tylko pewnej osoby, która musiała zginąć).
SPOILER
Pewnie mało kto zwrócił uwagę na to co V.V powiedział: "As your uncle, I'm proud of you."([gg] fansub).
W pierwszych odcinkach Imperator zwrócił się do V.V jako "Bracie"- każdy zastanawiał się why?. Już pewnie łatwo zauważyć podobieństwo?
Raczej nie myląc się uważam iż V.V ma również podwójną osobowość jak C.C(czyli potrafi rozmawiać ze zmarłą osobą)- i właśnie tą drugą osobowością jest brat imperatora czyli wujek Corneli.
Jeśli mam jakieś złe przypuszczenia to proszę o wyprostowanie
/SPOILER
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-07-07 10:50:23)
Spoilery powiadają że Lulu znienawidzi wszystko i wszystkich !! związanych z Geassem.
Odcinek jak dla mnie dobry,
szybki zwrot akcji i duzo dramaturgi,
ktorego sie nie spodziewalem,
Strasznie szkodami Sharil, mogli usmiercic kogos innego ;(
Mam nadzieje ze Rollo zaplaci zyciem za to co zrobil, morderca
przeciw Jeremiahowi nie ma szans, wiadomo dla czego
OP i ED,
OP nawet jest dobry, ale juz ED jest sredni, nic specjalnego, szkoda
Co bedzie dalej... Na odpowiedz bede czekal tydzien,
ale sadze ze bedzie warto.
Może w tym falującym oku uaktywni się geass, w końcu Lelouch ma go tylko w lewym oku, a było pokazane tam prawe oj przyszły odcinek zapowiada się niesamowicie Code Geass wraca na lepszą ścieżkę.
Odcinek świetny, jak dla mnie najlepszy z dotychczasowych.
Spoiler
Yeah, Shirley zginęła... W sumie taki obrót akcji bardzo mi się spodobał, natomiast zdziwił mnie wyraz twarzy V.V głoszący radość na czyjś widok.
Spoiler
C0o do przyszłych odcinków, to pewnie Suzaku-Lama po rozmowie z shirley wybaczy Lulu i się do niego przyłączy, geass Lulu jednak zadziała i shirley ożyje, i upoadnie imperator brytanii, a Lulus tanie się kimś z rodzaju C.C i V.V i będzie nazywał się L.L
Ostatnio edytowany przez Darconn (2008-07-07 12:04:59)
Powiem tyle Rolo jest zbyt zazdrosny o Lulu =/ i to się źle na wszystkich odbija, jako 1 padła Shirlley. Ciekawe kiedy przyjdzie czas na Nine.
Ostatnio edytowany przez KieR (2008-07-07 13:54:13)
Buahaha... w tym anime praktycznie nie istnieje nic takiego jak smierc ( wyjątek to Euphemia ) , wszyscy którzy 'zdychają' prędzej czy później wracają do życia. Więc czy Shirlley zdechła czy nie , dowiemy sie dopiero na jej pogrzebie , który imo sie nie odbędzie - zapewne leży teraz w szpitalu czy coś( śpiączka najpewniej ). Wersja , że umarła jest zbyt piękna by była prawdziwa. Chociaż z drugiej strony śmierć jednej z bohaterek to jedno z dwóch rozwiązań przyjętych w anime jako zakończenia układów typu :" on jeden , dziewczyn wiele " , wiec kto wie....
SPOILER
NAJGORSZY ze wszystkich (dotychczasowych przynajmniej) odcinków Code Geass. Jak oni mogli zabić jeden z najważniejszych powodów, dla których oglądałem tą serię!? Niech sobie zabijają Nunnaly, niech sobie zabijają Kallen, niech sobie nawet zabiją C.C., ale niech się odczepią od Shirley! Naprawdę, ostatni raz byłem chyba tak wkurzony na twórców jakiegoś anime w momencie (spoiler dla tych co nie oglądali Kanona!) śmierci Makoto w Kanonie.
/SPOILER
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-07-07 17:37:07)
SPOILER
Raczej nie myląc się uważam iż V.V ma również podwójną osobowość jak C.C(czyli potrafi rozmawiać ze zmarłą osobą)- i właśnie tą drugą osobowością jest brat imperatora czyli wujek Corneli.
Jeśli mam jakieś złe przypuszczenia to proszę o wyprostowanie
Jeszcze się okaże, że C.C. to tak naprawdę Marianne i rozbiera się prawie do naga przed swoim synem zajadając pizzę.
Zauważyliście, że Guram Karen (w OP) miał takie same skrzydełka jak Lancelot? Czyżby jednak Karen poszła w sojusz?
Wątpię by tutaj chodziło o jakiś sojusz.
Mnie tam najbardziej zaskoczyło, że Orange-kun nagle sobie przypomniał jak wyglądał syn jego pani. W R1 ścigał go przez całą serię, a teraz po krótkiej wymianie słów klęka staje się jednym z jego popleczników.
PS. Przyjrzyjcie się minie Viletty, gdy w Openingu jest moment jak przez ekran skaczą prawie wszyscy bohaterowie tej serii.
SPOILER
Ostatnio edytowany przez Szual (2008-07-07 21:48:07)
Pozwólcie, że włączę się do dyskusji.
SPOILER
SPOILER
Konia z rzędu temu kto przewidział to że Orange ostatecznie stanie się sojusznikiem Leloucha :O
W trakcie trwania sezonu trafiłem na plotki dotyczące przeszłości Jeremiaha jako ochroniarza Marianne ale nie spodziewałem się że okażą sie prawdziwe:) Niezły zwrot i kolejny potężny sojusznik Lulu ( o ile pożyje przez jakiś czas bo widze że anime wraca na tory szekspirowskie:))Koniec Spoilera
O tym że Jeremiah był ochroniarzem Marianne było poweidziane w Picture Book 4.33
Koniec Spoilera
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...