#21 2008-04-09 20:27:57

Rudyy
Użytkownik

Odp: Oryginalna stacja telewizyjna nadająca anime?

i zanim nas japonia nie podbije to bedzie w budowie dalej smile_big , dajcie pewniaki w totolotka:D a obiecuje ze jak wygram pomysle nad zrealizowaniem tego marzenia:D

#22 2008-04-09 21:12:35

MrTToban
Użytkownik

Jakos kanaly tematyczne powstaja Tylko ci ludziska z TV mosza wiedziec jaka bedzie ogladalnosc danego kanalu.
Ja za chiny naprzyklad nie usiad bym do med TV na nce a taki kanal jes. Czyli ze ludzie to kupuja.
Najlatwiej to bylo by zainteresowac tym pomyslem jakas duza cyfrowa siec cyfre, polsat czy n.
Wiec taki kanal to nie byl by taki problem

Chodzi raczej tu o mentalnosc ludzi ktorym jak mowi sie anime to ci odpowiadaja pokemony (a kanalow dziececych to my mamy duzo). Dalej pory w jakich co mozna wyswietlac, moim zdaniem telewizja o to by sie rozbila, a nie akorat o pieniadze, z tym to nie problem nawet i unas. Mamy pojebany acz kochany kraj w ktorym ugrzeczniona telewizje jest do takiego stopnie ze poprostu nie startczylo by czasu na emisje, chyba ze w dzien pokemono czarodziejkowe animacje dla dzieci a w nocy powazne anime. Tylko to by nie przeszlo z tego powodu ze anime dla dzieci w rozumieniu japonskim sa zapowazne dla mam polek ktore by zalamaly rece co dziecko oglada.

Ja uwazam ze pomysl jest dobry lecz nie wypali nie z powodu papierkowej roboty czy pieniedzy lecz z metalnosci polakow

Przepraszam za bledy jezeli takowe sa a co do euro 2012 to sie odbedzie lecz zrobimy z siebie jedynie posmiewisko i tyle co mialem do powiedzenia

Pozdrawiam

#23 2008-04-09 22:47:39

iruel89
Użytkownik

Według mnie jest to jak najbardziej możliwe chociażby dlatego iż istnieją stacje telewizyjne o potencjalnie wiele mniejszej oglądalności (Tvn meteo, tvp2, tv1000, tele5, trwam, mango24, ezotv, tvp kultura i pewnie jeszcze kilka innych których nie mam w kablówce)

#24 2008-04-09 22:56:24

Krzyżu
Użytkownik

iruel89 napisał:

Według mnie jest to jak najbardziej możliwe chociażby dlatego iż istnieją stacje telewizyjne o potencjalnie wiele mniejszej oglądalności (Tvn meteo, tvp2, tv1000, tele5, trwam, mango24, ezotv, tvp kultura i pewnie jeszcze kilka innych których nie mam w kablówce)

Tak, a teraz pomyśl, kto stoi za kążdą z tych stacji;).

lastfmbuttonbykiokuh.png

#25 2008-04-09 23:10:32

Sen
Użytkownik

ŁOFF TŁOP:

poprostu na glebe padłem jak to przeczytałem ^__^ a później komentarze jeszcze lepsze [/ŁOFF TŁOP]

a tak wogole to bez sensu koncepcja. Jedyne co można by było zrobić w tej sprawie to napisać do Eminem'a albo Bill'a Gates'a
może AKURAT są fanami i AKURAT będą chciali się "DOŁOŻYĆ" na ten pomysł ( jakieś 99.99999999% wkładu )

a tak na poważnie pomysł godny zauważenia, lecz nierealny (chyba, że sr*sz kasą) i dodam, że trzeba było by być ogólnie bardzo wpływowym człowiekiem +człowiekiem interesów, aby:
1.Utrzymać ten kanał
2.Rozreklamować
no i trzeba by mieć oglądalność to chyba podstawa ;]

Ostatnio edytowany przez Sen (2008-04-09 23:14:05)

Your Sin is my Sin because of Destiny to the Last Judgement.
Raison D'etre

#26 2008-04-10 00:35:27

MrTToban
Użytkownik

Iruel89 zdziwil bys sie jaka ogladalnosc ma trwam
Praktycznie kazdy mocherowy beret ma to u siebie w domu a jeszcze dodam wiecej mocherowe berety placily groba kase za mozliwosc kupienia sobie dekodera i anteny by tylko ogladac ten jeden kanal i to jest dopiero potega reklamy

#27 2008-04-10 01:49:28

fillip75
Użytkownik

Nie wiem po co te krzyki i lamenty... przecież to tylko kwestia czasu, by powstał płatny kanał ANIME, taki jak (Mangas, czy Animax). Chciałbym jedynie, aby to nie była tylko odtwarzarka, lecz były również puszczane programy z imprez, konwentów, coś w rodzaju prezentacji nowości. Bo anime to możemy sobie w sieci w znacznie lepszej jakości oglądać.

A tak na marginesie, za dwa... trzy lata przejedzą się wam te anime i zaczniecie sobie zadawać pytanie, co mnie tak właściwie w tym kręciło? Powód tego stanu rzeczy? Pamiętacie pierwszy kontakt z komputerem, komórką... samochodem? Wszystko się przejada... niestety smutny Kiedyś codziennie oglądałem i to serialami smile_big, a teraz jak dwa odcinki na miesiąc zaliczę to mi aż nadto starczy smutny Cóż, można się przejeść, tak samo jak filmami made in USA, na które w sieci przestałem polować, bo i po kiego. Tandetna fabuła, a za trzy lata z piędziesiąt razy puszczą na TV. Ale i TV już mnie nie kusi smile_big

PS. Zgadzam się z MrTToban zdawałoby się, że takie programy jak Trwam, czy Polonia 1 nie mają oglądalności. A jednak, np. moja sąsiadka zmieniła kablówkę, bo moja Polonię1 jej zdjęłą, a tam miała łzawy serial (chyba Stella, czy jakoś tak). A jak ktoś głęboko wierzączy w jedynego ojca dyrektora, to pewnikiem i Trwam ma pod przyciskiem "namber łan" smile_big
Dla mnie na przykład motywacją do przejścia na inną kablówkę, był fakt zdjęcia niemieckich programów. Teraz już obie nie puszczają, ale wówczas jedna się pośpieszyła z ich zdjęciem. Teraz to mi wis(z)i, bo mam też i talerz FTA. Ale wówczas to była dla mnie życiowa tragedia. Jak oni mogli?!

Ostatnio edytowany przez fillip75 (2008-04-10 01:57:57)

#28 2008-04-10 02:33:39

budyn
Użytkownik

Jak dla mnie to jest najgłupszy temat jaki kiedykolwiek powstał na tym forum.
Przypuszczam, że mając 18 lat nigdy nie czytałeś nic poza forami o anime, bo jak choćbyś raz zajrzał do jakieś gazety to byś wiedział, że rzeczywistość wygląda trochę inaczej.
Rozumiem dobre intencje itp. gówno, ale równie dobrze możemy zastanawiać się nad możliwościami propagowania anime w koloniach na Marsie.

#29 2008-04-10 05:52:07

manti
Zbanowany

Kaar, a po co taka TV w polsce ?? Przecież mamy ANSI i wpizdu źródeł z anime na necie
a po drugie to na jakiś ep w tv będzie trzeba czekać i trzeba se zaplanować jakoś dzień aby go nie przegapić, na kompie obejrzysz se kiedy chcesz.
Ja tv nie oglądam od lat, nawet 5 minut nie poswięce na tv gdyż jakikolwiek kanał wł. to widzę reklamy proszków do prania, pampersów i innego zbędnego gówna.

budyn napisał:

Jak dla mnie to jest najgłupszy temat jaki kiedykolwiek powstał na tym forum.
Rozumiem dobre intencje itp. gówno, ale równie dobrze możemy zastanawiać się nad możliwościami propagowania anime w koloniach na Marsie.

dokładnie, tylko po co ??

Ostatnio edytowany przez manti (2008-04-10 05:53:18)

#30 2008-04-10 09:17:08

Kaar
Użytkownik

Temat nie został stworzony do uświadamiania mi niemożliwości wykonania takiego projektu tylko w celu uzyskania pewnych informacji i uzyskaniu waszej opinii na temat samego pomysłu... komentarze które kończą i zaczynają się w sposób 'to niemożliwe' to offtopic... ;]

~budyń (i inni również oczkod )
...ale ja zanim założyłem ten temat wiedziałem że zrealizowanie czegoś takiego jest nierealne... chodzi o samą koncepcję...
Bądź pewny, że przeczytałem więcej niż fora dyskusyjne i jestem świadom obecnej sytuacji, tego jak działa nasz 'śmieszny' kraj i że wprowadzenie takiego przedsięwzięcia w życie wymaga więcej niż dobre chęci... duży kapitał, znajomości i profesjonalna ekipa znająca się na rzeczy, z bardzo dobrym prawnikiem na czele, albo jeszcze lepiej z całą armią prawników, to też nie wszystko ;]

Kilka osób zapytało po co tworzyć coś takiego...
Taki program nie był by stworzony głównie dla istniejących fanów, bo ci pewnie widzieli by 90% proponowanych przez takową stację serii już o wiele wcześniej, ale raczej do promocji anime i japońskiej kultury w Polsce. Nawet gdyby początkowo taki program był traktowany jako program dla dzieci... zyskał by widzów w młodszym gronie, a kto wie czy przechodzące obok starsze rodzeństwo nie zainteresowało by się oczkod To dało by wielu telewidzów, programy jak Cartoon Network czy Jetix mają wielu widzów, dzięki dobrej reklamie można przebić takie stacje...

Poza tym czy wam się nóż nie otwiera w kieszeni kiedy widzicie, co niektóre stacje telewizyjne robią z anime? Bezczelnie je wycinają, często bardzo niedokładnie, do tego dają wątpliwe tłumaczenia (jakiś dubbing...) ... Dobrym przykładem jest Naruto na Jetix... nawet jeżeli jest to stacja dla młodszych widzów to nie powinni tak zniszczyć anime, a jeżeli są zboczone postacie, często występują zboczone gagi, walki na śmierć i życie, niektóre naprawdę brutalne, to po co w takiej telewizji w ogóle to puścili... równie dobrze mogli tego nie robić. A teraz można zauważyć na ulicy dzieciaki wrzeszczące 'kumalski'... I wytłumacz takiemu, że ogląda gó*no...

Nawet jak niedługo wejdzie AniMax to oficjalnie zostało ogłoszone, że większość anime będzie z angielskim dubbingiem i napisami bądź lektorem... Wielu osobom ta opcja się nie spodobała co widać po komentarzach do takich newsów na stronach informacyjnych czy o tematyce anime, nawet tutaj oczkod

Poza tym wiele osób pisało, że będą oglądać AniMax nawet dla tych kilku odcinków dziennie w oryginalnej wersji... a może gdyby powstała taka stacja niektórzy by oglądali z czystej ciekawości. Np. ludzie którzy tłumaczyli dane serie (czyt. robili napisy ;] ), aby porównać jak zostały przetłumaczone niektóre zwroty czy jakieś problematyczne nazwy. Czy nawet sami fani poszczególnych serii chcieli by zobaczyć jak zrobili to profesjonaliści jezor

Woleli byście aby powstała samodzielna stacja przychylna fanom czy kolejna, komercyjna ponad przeciętność, która by wszystko spieprzyła i miała głęboko opinie tych prawdziwych fanów, bo ludziom maluczkim, którzy nie oglądali oryginału można wszystko wcisnąć? A to ostatnie to bardzo prawdopodobny scenariusz...

Ktoś tam napisał, że jest to najgłupszy temat na forum (czy coś podobnego)...
Widziałem sporo, o wiele 'ciekawszych' perełek ;]

P.S.
~turunks
Nie oglądałem oczkod

Ostatnio edytowany przez Kaar (2008-04-10 09:19:23)

Stopka forum

© Animesub.info 2025