Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Ależ to anime jest kultowe. I nikt trzeźwo myślący, nie będzie próbował tego podważać
kultowy «związany z kultem, z oddawaniem czci bóstwu, z religią; religijny, obrzędowy»
kult m IV, D. -u, Ms. ~lcie; lm M. -y
1. «cześć religijna oddawana bóstwu (siłom nadprzyrodzonym), osobom, rzeczom»
Kult bożków, świętych, zmarłych.
Kult słońca, ognia.
przen. «wielki szacunek dla kogoś lub czegoś, zamiłowanie do czegoś, uwielbienie, cześć»
A że eva ma swoich wyznawców, to jest kultowa Kiedyś nawet zwykle drzewa były kultowe, bo stawały się obiektami kultu .
Ja tylko twierdze, że to anime nie jest wybitne. Po prostu żadna rewelacja. Pare dobrych momentów, pare słabszych, beznadziejne zakończenie (mówie o serii tv). Po prostu to było niezgorsze anime, które uplasowało się w niszy rynkowej co spowodowało bum na tego typu anime. Potem mieliśmy zalew jemu podobnych, które już nie mogły zyskać takiego uznania. Po prostu eva jest tym pierwszym anime i zawsze pozostanie czymś wyjątkowym dla swoich widzów.
No i ja dokładnie to powiedziałam, tyle innymi słowami i trochę krócej:)
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
To ja jednak na początku trafiłem na bardziej kultowe anime, bo pierwsze jakie widziałem to Akira i GITS. Chociaż też teraz uwazam z perspektywy czasu, że Akira ma słabe punkty. Kultowość GITS'a nie podlega dyskusji ;)
I niech się ktoś spróbuje nie zgodzić:P
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
E tam, prawie mówimy na temat, bo o evie . A że robimy to bez linków, to też inna sprawa.
BTW GITS aż taki ekstra też nie jest i też można się do niego przyczepić . Ale również jest pozycją kultową i pewnie bardziej niż zupa życia .
No tak ale tak na prawdę to do każdego anime można sie przyczepić bo zawsze znajdzie się osoba której sie dana seria albo film nie podobał.
PS. A co do linka to nie podaję bo go nie znam:P
To powiedz Yang co takie extra jest
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Ehh coś mi się zdaje, że Yanga zatkało albo tak długo myśli:P:P:P
Nie zatkało, tylko oglądałem (i przy okazji robiłem korekte napisów, wiecie, taki już mam nawyk) całkiem fajne anime o dzwięcznym tytule Noein
A super extra jest cowboy bebop Doskonała mieszanka stylów z niebagatelną fabuła i interesującą kreską. Nie pogardze też 12 kingdoms. No i taki Ruroni Kenshin pierwsza oavka, też nie należy do zgorszych. I jeszcze by się znalazło pare tytułów, które w swoich kategoriach są naprawde świetne. GITS też zły nie jest, jednak z pewnością nie jest ideałem. Jednak w moim osobistym rankingu stoi dużo wyżej od takiej evy .
W takim razie zwracam honor:) I także sie z Tobą zgodzę bo Cowboy Bebop należy do jednej z moich najulubieńszych animek:p Jednak GITSa chyba wyżej klasyfikuję niż Ty ale cóż co osoba to inne zdanie tak to już chyba powinno być bo inaczej świat byłby nudny:)
A co do 12kingdoms to zapowiada się całkiem ładnie ale nic więcej powiedzieć nie mogę bo nadal jestem w trakcie ściągania:P:P:P
To ściągaj jedyną słuszną, od APeople
Z tym że na razie zrobiliśmy 3 epki i do czasu aż nie złapie oddechu, nie pociągniemy dalej (czyli pewnie za 2 tygodnie będę mógł się wziąść do roboty). No i wtedy jest taki fajny dreszczyk, gdy chcesz koniecznie wiedzieć, co będzie dalej (co wydanie od AL takie coś czułem ).
a ciekawe co czuliscie po SELu (Lain) To dopiero jest bełkot...
Bełkot w jakim sensie? I odnośnie Lain, i Evy.
ja tez nie rozumiem jak mozna uznac Eve za bełkot... jeśli czegoś nie rozumiecie - mozna zapytać (nie koniecznie mnie )
Mi tam EVA się podobała, no, może poza tymi schizami Shinji'ego i feralnymi dwoma ostatnimi odcinkami TV. A EoE jest świetne, natomiast przy D&R się zaziewałam aż mi szczęka się zwichnęła i mogę polecić tylko megafanatykom.
EOE jest z polskim hardsubem dostępny na Emulku ^^
BTW, co do Laina i Bebopa. Laina widziałam i jest extra. A co do CB to nie widziałam i nie zamierzam w najbliżeszj przyszłości ^^ *makrunia została zlinczowana*.
A jak już przy ulubionych Anime mowa, to powiem, ze kocham Elfen Lied, dlatego, że uwielbiam Anime drastyczne. Do ulubionych zaliczam jeszcze Bleach i Shingetsutan Tsukihime XD
Ehh nie wiem jak to jest, że przez cały dzień nie mam czasu wejść na neta cóż...
Dzięki za info Yang, tylko jeśli byłbyś jeszcze tak uprzejmy i podał mi jakiś link do tych ep to byłabym bardzo wdzięczna bo coś ostatnio mam pecha do poszukiwań:P
PS. A ten dreszczyk doskonale znam bo niestety (albo stety) czuję go za każdym razem jak ściągam jakąś serię:P
PS2.Życzę szybkiego złapania oddechu i owocnej pracy przy kolejnych odcinkach. Już się nie mogę doczekać jej efektów:P
Dzięki.
Nie niczego nie pokręciłeś:) Nie wiem jak to działa ale często pod wpływem alkoholu umysł lepiej pracuje:P:P:P Nie, żeby bez alkoholu było źle:P
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna