Nie jesteś zalogowany.
Hey zna ktoś może jakiś japoński portal z pocztą internetową, ponieważ nie mogę nic znaleść nawet na japońskich stronach i czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon tak jak to jest w Japonii ponieważ chciałbym poznać kogoś z Japonii i pisać sobie z nim przez telefon, ale małym kosztem
pozdrwiam
Hey zna ktoś może jakiś japoński portal z pocztą internetową, ponieważ nie mogę nic znaleść nawet na japońskich stronach i czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon tak jak to jest w Japonii ponieważ chciałbym poznać kogoś z Japonii i pisać sobie z nim przez telefon, ale małym kosztem
pozdrwiam
ty znasz perfect japonski??to fajnie jakbys znal,bo malo jest tlumaczy anime ktore zna japonski
wiek juz sugeruje, ze nie zna. trzeba czytac miedzy wierszami.
niestety perfekt to nie znam, uczę się jeszcze Japońskiego lecz jestem teraz w klasie maturalnej (4 klasa technikum elektronicznego) i zabardzo nie mam teraz czasu, ale mam zamiar niedługo jakoś znaleść czas i się troche pouczyć :PP.
PS. Mam taki zamiar nauczyć się perfekt Japońskiego i tłumaczyć Anime i Mangi, a także wyjechać do Japonii i zobaczyć na własne oczy jak tam jest , być może tam zamieszkac
niestety perfekt to nie znam, uczę się jeszcze Japońskiego lecz jestem teraz w klasie maturalnej (4 klasa technikum elektronicznego) i zabardzo nie mam teraz czasu, ale mam zamiar niedługo jakoś znaleść czas i się troche pouczyć :PP.
PS. Mam taki zamiar nauczyć się perfekt Japońskiego i tłumaczyć Anime i Mangi, a także wyjechać do Japonii i zobaczyć na własne oczy jak tam jest , być może tam zamieszkac
lepiej sie naucz perfekt Angielskiego i bedziesz mogl tlumaczyc Anime i Mangi oraz ogladac kazdą serie z 100% zrozumieniem i komfortem hardsubów.
popek9 napisał:niestety perfekt to nie znam, uczę się jeszcze Japońskiego lecz jestem teraz w klasie maturalnej (4 klasa technikum elektronicznego) i zabardzo nie mam teraz czasu, ale mam zamiar niedługo jakoś znaleść czas i się troche pouczyć :PP.
PS. Mam taki zamiar nauczyć się perfekt Japońskiego i tłumaczyć Anime i Mangi, a także wyjechać do Japonii i zobaczyć na własne oczy jak tam jest , być może tam zamieszkaclepiej sie naucz perfekt Angielskiego i bedziesz mogl tlumaczyc Anime i Mangi oraz ogladac kazdą serie z 100% zrozumieniem i komfortem hardsubów.
hehe wolę Japoński :PP kocham ten język, ale oczywiście angielski także jest ważny
[cytuj]czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon[/quote] co masz na mysli?
że niby jak ? Jak masz odpowiedni telefon to mozesz sciagac poczte poprzez pop3.
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-10-03 19:18:30)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
lepiej sie naucz perfekt Angielskiego i bedziesz mogl tlumaczyc Anime i Mangi oraz ogladac kazdą serie z 100% zrozumieniem i komfortem hardsubów.
...ale najpierw dobrze swoj ojczysty jezyk, nie zebym cos insynuowal ale raczej w takiej kolejnosci: polski, angielski, niemiecki lub rosyjski (do pracy sie przyda), a pozniej japonski
[cytuj]czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon
co masz na mysli?
że niby jak ? Jak masz odpowiedni telefon to mozesz sciagac poczte poprzez pop3.
wiem, że można ściągać poczte na telefon (mam n70 mam skonfigurowane na oneta) ale mi chodzi, o to że w Japonii jest tak, że wysyła się e-m@ile telefonami, przynajmniej tak jest na filmach i one odrazu dochodzą na telefon tak jak sms
sesq napisał:lepiej sie naucz perfekt Angielskiego i bedziesz mogl tlumaczyc Anime i Mangi oraz ogladac kazdą serie z 100% zrozumieniem i komfortem hardsubów.
...ale najpierw dobrze swoj ojczysty jezyk, nie zebym cos insynuowal ale raczej w takiej kolejnosci: polski, angielski, niemiecki lub rosyjski (do pracy sie przyda), a pozniej japonski
cóż krótko mówiąc języków uczymy się całe życie, ale ja nie mam zamiaru uczyć się szwabskiego i ruskiego(ruski jeszcze może bym jakoś wytrzymał , ale szwabskiego to nienawidze)
Bo to może są sms's, tylko w anime są one tłumaczone jako maile
ale w normalnych filmach japońskich także mówią e-m@il a nie sms
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-03 19:37:51)
DiamondBack napisał:[cytuj]czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon
co masz na mysli?
wiem, że można ściągać poczte na telefon (mam n70 mam skonfigurowane na oneta) ale mi chodzi, o to że w Japonii jest tak, że wysyła się e-m@ile telefonami, przynajmniej tak jest na filmach i one odrazu dochodzą na telefon tak jak sms
mając ten telefon możesz zainstalować profimail i śmigać z pełni funkcjonalną pocztą w telefonie
ps zapraszam na www.symbianonline.pl
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
popek9 napisał:DiamondBack napisał:[cytuj]czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon
co masz na mysli?
że niby jak ? Jak masz odpowiedni telefon to mozesz sciagac poczte poprzez pop3.wiem, że można ściągać poczte na telefon (mam n70 mam skonfigurowane na oneta) ale mi chodzi, o to że w Japonii jest tak, że wysyła się e-m@ile telefonami, przynajmniej tak jest na filmach i one odrazu dochodzą na telefon tak jak sms
mając ten telefon możesz zainstalować profimail i śmigać z pełni funkcjonalną pocztą w telefonie
ps zapraszam na www.symbianonline.pl
dzięki zaraz sobie sprawdzę ten programik
Nie powinieneś wyrażać się w ten sposób o języku ojczystym jakiegoś kraju. To tak jakby ktoś obrażał nasz język ojczysty.
Dla twojej informacji: Szwabia to Land w Niemczech, a szwabski to gwara, więc nie przekładaj tego jako język narodowy.
przykro mi, ale to jest silniejsze odemnie nienawidze tego kraju i ich języka, nic na to nie poradzę, a po filmie "Katyń" jeszcze doszła do tego Rosja ;pp hehe
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-03 19:38:40)
DiamondBack napisał:[cytuj]czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon
co masz na mysli?
Ja na przykład mam w telefonie taką opcję że odbiera maile od razu jak przychodzą. Tylko musi to być obsługiwane przez operatora e-mail i GSM a z tego co mi wiadomo to w Polsce nikt takiego czegoś nie oferuje
Sublimator 2.5 - Program do masowej zmiany nazw napisów
Temat na ANSI - Podziel się opinią lub zaproponuj zmiany
mkriso napisał:Nie powinieneś wyrażać się w ten sposób o języku ojczystym jakiegoś kraju. To tak jakby ktoś obrażał nasz język ojczysty.
Dla twojej informacji: Szwabia to Land w Niemczech, a szwabski to gwara, więc nie przekładaj tego jako język narodowy.
przykro mi, ale to jest silniejsze odemnie nienawidze tego kraju i ich języka, nic na to nie poradzę, a po filmie "Katyń" jeszcze doszła do tego Rosja ;pp hehe
Powiem ci tak...ten film to piep...bicie kotka za pomocą młotka...
popek9 napisał:mkriso napisał:Nie powinieneś wyrażać się w ten sposób o języku ojczystym jakiegoś kraju. To tak jakby ktoś obrażał nasz język ojczysty.
przykro mi, ale to jest silniejsze odemnie nienawidze tego kraju i ich języka, nic na to nie poradzę, a po filmie "Katyń" jeszcze doszła do tego Rosja ;pp hehePowiem ci tak...ten film to piep...bicie kotka za pomocą młotka...
dlaczego tak sądzisz??
BTW może taki mały off top. Wie ktoś jaki jest najbardziej popularny komunikator w Japonii?
gadu-gadu
Tak na marginesie, robienie sobie opinii na podstawie jednego filmu sprawia że wątpię w sens nauczania historii w wypadku niektórych ludzi...
Ostatnio edytowany przez malkor (2007-10-03 21:25:20)
Powiem ci tak...ten film to piep...bicie kotka za pomocą młotka...
O ile mi wiadomo "piep...bicie kotka za pomocą młotka..."(piep nie jest = bicie ) ma znaczyć - przerost formy nad treścią, czy jak to woli zbytnie rozdmuchiwanie sprawy która na to nie zasługuje.[shithappens]
Jeśli uważasz, że ten temat nie zasługuje na film(nawet taki, jakikolwiek by nie był) to ja ci gratuluje i sugeruje przeprowadzic się do Rosji bo tam się z tobą zgodzą. Niestety moim zdaniem próba zniszczenia ducha polskiego, naruszając przy okazji wszelkie normy obowiązujące nawet podczas wojny jest tematem godnym tego by o tym mówić, powiem więcej mówienie o tym jest obowiązkiem Polaków.
Zwłaszcza ze względu na to jak Ruskie ten temat traktują.
Sorry za Off Top, ale kurde nie trawie takich(interwencja cenzury)......(koniec interwencji cenzury)
Zakończe tego offtopa jeszcze gorszym offtopem
"Ten, kto nie szanuje i nie czci
swej przeszłości,
ten nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
ani ma prawo do przyszłości"
Józef Piłsudski
Marszałek Polski
Ostatnio edytowany przez Franko (2007-10-03 22:02:41)