#1 2007-10-03 18:58:18

popek9
Użytkownik

Japońska poczta internetowa

Hey zna ktoś może jakiś japoński portal z pocztą internetową, ponieważ nie mogę nic znaleść nawet na japońskich stronach i czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon tak jak to jest w Japonii ponieważ chciałbym poznać kogoś z Japonii i  pisać sobie z nim  przez telefon, ale małym kosztem

pozdrwiam

#2 2007-10-03 19:01:34

vpirate2
Zbanowany

Odp: Japońska poczta internetowa

popek9 napisał:

Hey zna ktoś może jakiś japoński portal z pocztą internetową, ponieważ nie mogę nic znaleść nawet na japońskich stronach i czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon tak jak to jest w Japonii ponieważ chciałbym poznać kogoś z Japonii i  pisać sobie z nim  przez telefon, ale małym kosztem

pozdrwiam

ty znasz perfect japonski??to fajnie jakbys znal,bo malo jest tlumaczy anime ktore zna japonski

#3 2007-10-03 19:10:47

shinma
Użytkownik

wiek juz sugeruje, ze nie zna. trzeba czytac miedzy wierszami.

#4 2007-10-03 19:11:15

popek9
Użytkownik

niestety perfekt to nie znam, uczę się jeszcze Japońskiego lecz jestem teraz w klasie maturalnej (4 klasa technikum elektronicznego) i zabardzo nie mam teraz czasu, ale mam zamiar niedługo jakoś znaleść czas i się troche pouczyć :PP.

PS. Mam taki zamiar nauczyć się perfekt Japońskiego i tłumaczyć Anime i Mangi, a także wyjechać do Japonii i zobaczyć na własne oczy jak tam jest oczkod, być może tam zamieszkac smile

#5 2007-10-03 19:14:28

sesq
Użytkownik

popek9 napisał:

niestety perfekt to nie znam, uczę się jeszcze Japońskiego lecz jestem teraz w klasie maturalnej (4 klasa technikum elektronicznego) i zabardzo nie mam teraz czasu, ale mam zamiar niedługo jakoś znaleść czas i się troche pouczyć :PP.

PS. Mam taki zamiar nauczyć się perfekt Japońskiego i tłumaczyć Anime i Mangi, a także wyjechać do Japonii i zobaczyć na własne oczy jak tam jest oczkod, być może tam zamieszkac smile

lepiej sie naucz perfekt Angielskiego i bedziesz mogl tlumaczyc Anime i Mangi oraz ogladac kazdą serie z 100% zrozumieniem i komfortem hardsubów.

#6 2007-10-03 19:17:10

popek9
Użytkownik

sesq napisał:
popek9 napisał:

lepiej sie naucz perfekt Angielskiego i bedziesz mogl tlumaczyc Anime i Mangi oraz ogladac kazdą serie z 100% zrozumieniem i komfortem hardsubów.

hehe wolę Japoński :PP kocham ten język, ale oczywiście angielski także jest ważny smile

#7 2007-10-03 19:17:34

DiamondBack
Użytkownik

[cytuj]czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon[/quote] smile_big co masz na mysli?
że niby jak kombinuje? Jak masz odpowiedni telefon to mozesz sciagac poczte poprzez pop3.

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-10-03 19:18:30)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#8 2007-10-03 19:18:52

shinma
Użytkownik

sesq napisał:

...ale najpierw dobrze swoj ojczysty jezyk, nie zebym cos insynuowal ale raczej w takiej kolejnosci: polski, angielski, niemiecki lub rosyjski (do pracy sie przyda), a pozniej japonski oczkod

#9 2007-10-03 19:24:14

popek9
Użytkownik

DiamondBack napisał:

[cytuj]czy znacie jakąś poczte, która wysyła e-m@ile na telefon

smile_big co masz na mysli?
że niby jak kombinuje? Jak masz odpowiedni telefon to mozesz sciagac poczte poprzez pop3.

wiem, że można ściągać poczte na telefon (mam n70 mam skonfigurowane na oneta) ale mi chodzi, o to że w Japonii jest tak, że wysyła się e-m@ile telefonami, przynajmniej tak jest na filmach i one odrazu dochodzą na telefon tak jak sms

#10 2007-10-03 19:26:41

mkriso
Użytkownik

Bo to może są sms's, tylko w anime są one tłumaczone jako maile.

Najprostszy przykład - obejrzyj sobie School Days;)

Ostatnio edytowany przez mkriso (2007-10-03 19:27:27)

#11 2007-10-03 19:26:43

popek9
Użytkownik

shinma napisał:
sesq napisał:

...ale najpierw dobrze swoj ojczysty jezyk, nie zebym cos insynuowal ale raczej w takiej kolejnosci: polski, angielski, niemiecki lub rosyjski (do pracy sie przyda), a pozniej japonski oczkod

cóż krótko mówiąc języków uczymy się całe życie, ale ja nie mam zamiaru uczyć się szwabskiego i ruskiego(ruski jeszcze może bym jakoś wytrzymał oczkod, ale szwabskiego to nienawidze)

mkriso napisał:

Bo to może są sms's, tylko w anime są one tłumaczone jako maile

ale w normalnych filmach japońskich także mówią e-m@il a nie sms

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-03 19:37:51)

#12 2007-10-03 19:29:54

mkriso
Użytkownik

Nie powinieneś wyrażać się w ten sposób o języku ojczystym jakiegoś kraju. To tak jakby ktoś obrażał nasz język ojczysty.
Dla twojej informacji: Szwabia to Land w Niemczech, a szwabski to gwara, więc nie przekładaj tego jako język narodowy.

#13 2007-10-03 19:30:04

DiamondBack
Użytkownik

popek9 napisał:
DiamondBack napisał:

wiem, że można ściągać poczte na telefon (mam n70 mam skonfigurowane na oneta) ale mi chodzi, o to że w Japonii jest tak, że wysyła się e-m@ile telefonami, przynajmniej tak jest na filmach i one odrazu dochodzą na telefon tak jak sms

mając ten telefon możesz zainstalować profimail i śmigać z pełni funkcjonalną pocztą w telefonie oczkod
ps zapraszam na www.symbianonline.pl oczkod

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#14 2007-10-03 19:33:21

popek9
Użytkownik

DiamondBack napisał:
popek9 napisał:
DiamondBack napisał:

mając ten telefon możesz zainstalować profimail i śmigać z pełni funkcjonalną pocztą w telefonie oczkod
ps zapraszam na www.symbianonline.pl oczkod

dzięki zaraz sobie sprawdzę ten programik oczkod

mkriso napisał:

Nie powinieneś wyrażać się w ten sposób o języku ojczystym jakiegoś kraju. To tak jakby ktoś obrażał nasz język ojczysty.
Dla twojej informacji: Szwabia to Land w Niemczech, a szwabski to gwara, więc nie przekładaj tego jako język narodowy.

przykro mi, ale to jest silniejsze odemnie nienawidze tego kraju i ich języka, nic na to nie poradzę, a po filmie "Katyń" jeszcze doszła do tego Rosja ;pp hehe

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-03 19:38:40)

#15 2007-10-03 19:39:26

franekhuta
Użytkownik

popek9 napisał:
DiamondBack napisał:

Ja na przykład mam w telefonie taką opcję że odbiera maile od razu jak przychodzą. Tylko musi to być obsługiwane przez operatora e-mail i GSM a z tego co mi wiadomo to w Polsce nikt takiego czegoś nie oferuje

Sublimator 2.5 - Program do masowej zmiany nazw napisów
Temat na ANSI - Podziel się opinią lub zaproponuj zmiany

#16 2007-10-03 19:49:34

khadzad
Użytkownik

popek9 napisał:
mkriso napisał:

przykro mi, ale to jest silniejsze odemnie nienawidze tego kraju i ich języka, nic na to nie poradzę, a po filmie "Katyń" jeszcze doszła do tego Rosja ;pp hehe

Powiem ci tak...ten film to piep...bicie kotka za pomocą młotka...

#17 2007-10-03 19:50:54

Tommy
Użytkownik

BTW może taki mały off top. Wie ktoś jaki jest najbardziej popularny komunikator w Japonii?

tmpdk.png

#18 2007-10-03 19:51:12

popek9
Użytkownik

khadzad napisał:
popek9 napisał:
mkriso napisał:

dlaczego tak sądzisz??

#19 2007-10-03 21:23:20

malkor
Użytkownik

Tommy napisał:

BTW może taki mały off top. Wie ktoś jaki jest najbardziej popularny komunikator w Japonii?

gadu-gadu smile

Tak na marginesie, robienie sobie opinii na podstawie jednego filmu sprawia że wątpię w sens nauczania historii w wypadku niektórych ludzi...

Ostatnio edytowany przez malkor (2007-10-03 21:25:20)

#20 2007-10-03 22:00:53

Franko
Użytkownik

khadzad napisał:

O ile mi wiadomo "piep...bicie kotka za pomocą młotka..."(piep nie jest = bicie jezor ) ma znaczyć - przerost formy nad treścią, czy jak to woli zbytnie rozdmuchiwanie sprawy która na to nie zasługuje.[shithappens]

Jeśli uważasz, że ten temat nie zasługuje na film(nawet taki, jakikolwiek by nie był) to ja ci gratuluje i sugeruje przeprowadzic się do Rosji bo tam się z tobą zgodzą. Niestety moim zdaniem próba zniszczenia ducha polskiego, naruszając przy okazji wszelkie normy obowiązujące nawet podczas wojny jest tematem godnym tego by o tym mówić, powiem więcej mówienie o tym jest obowiązkiem Polaków.

Zwłaszcza ze względu na to jak Ruskie ten temat traktują.

Sorry za Off Top, ale kurde nie trawie takich(interwencja cenzury)......(koniec interwencji cenzury)

Zakończe tego offtopa jeszcze gorszym offtopem

"Ten, kto nie szanuje i nie czci
                                                                swej przeszłości,

ten nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
ani ma prawo do przyszłości"

Józef Piłsudski
                                        Marszałek Polski

Ostatnio edytowany przez Franko (2007-10-03 22:02:41)

Stopka forum

© Animesub.info 2025