#21 2007-08-28 21:26:42

Yaqb
Użytkownik

Odp: Lista najlepszych głownych bohaterów.

Izumi - Gantz(manga) - Zdecydowanie ma jaja, olbrzymia pewność siebie, dość psychopatyczny. [Moja ulubiona postać ever smile_big] - Zresztą późniejsza wersja Keia też jest całkiem znośna.
Kazuya Kimura - Battle Royale [Manga Ver.] - Podobny do Izumiego, ale bardziej małomówny.
Ryuske Minami - Beck - Świetna postać, bardzo pewny siebie, do wszystkiego podchodzi z dystansem. (reszta ziomków z Becka też jest spoko)

Poza tym:

Obiwanshinobi napisał:

Kanta z SunaBouzu. Anime cokolwiek przypominające Triguna, jednak dla mnie ważniejsze niż Trigun. SunaBouzu powinien przypaść do gustu wszystkim, którzy wciągają
Gintamę.

Vash z Triguna
Ippo i Takamura z Hajime no Ippo

...i jeszcze paru smile.

#22 2007-08-28 21:33:27

Maniack
Użytkownik

Sir_Ace napisał:

Przede wszystkim Alucard (Hellsing) i Motoko 'Major' Kusanagi (GitSy). Ciekawe, co by wyszło po skrzyżowaniu tej dwójki? oczkod

Nie chciał bym wiedzieć oczkod

A do tematu... dlaczego tylko głównych bohaterów?

Do tych co juz zostali wymienienie (m.in. Guts, Onizuka, Mugen i Jin, Raito) dodał bym:
Kenshiro (główny bohater), Shin (wziął co chciał jezor) i Raoh z Hokuto no Ken
Ryo Saeba i jego magnum z City Hunter (co tu dużo pisać... kobieciarz smile_big)
Bean z Riding Bean - ma twardą głowę xD
Yuu Ominae ze Spriggan
Kintaro Oe z Golden Boy'a jezor

Jeżeli zdecydujesz się na oglądanie Hokto czy City Hunter to pamiętaj, że to długie animce , co znaczy, że tak szybko się od monitora nie oderwiesz smile_lol

Piter666 napisał:

isaku z Isaku smile
kisaku z Kisaku the Letch
shusaku z Shusaku Replay

dosłownie i w przenośni są bohaterami z "dużymi jajami" [roftl]

Jeżeli w ten sposób to może:
Distol z Slutty-Princess Diaries (ojjjjj mam w głowie jeszcze Hantai Night z PierniConu los)

Yaqb napisał:

Izumi - Gantz(manga) - Zdecydowanie ma jaja, olbrzymia pewność siebie, dość psychopatyczny. [Moja ulubiona postać ever smile_big] - Zresztą późniejsza wersja Keia też jest całkiem znośna

Zdecydowanie psychopatyczna... choć zawsze był taki spokojny i opanowany kombinuje

Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-08-28 21:39:49)

#23 2007-08-28 21:39:08

franekhuta
Użytkownik

To może ja dodam:
Ebichu z Oruchuban Ebichu jezor

Sublimator 2.5 - Program do masowej zmiany nazw napisów
Temat na ANSI - Podziel się opinią lub zaproponuj zmiany

#24 2007-08-28 21:46:35

zergadis0
Użytkownik

Haruhi Suzumiya
Levi z Black Lagoon
Kaname Chidori z Full Metal Panic (wprawdzie marzeń za bardzo nie ma, ale pewna siebie na pewno jest)
Haruko z FLCL
Hatsuki z Yami to Boushi to Hon no Tabibito

Zaznaczam jednak że są to postacie nie tyle IMO najlepsze, co raczej najbardziej dopasowane do twojego opisu (choć są pewne zbieżności).

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-08-28 21:49:07)

#25 2007-08-28 22:24:46

Hybrid
Użytkownik

zapomnialem dodac ze odpadaja bohaterki. Nie jestem szowinista czy cos w tym stylu ale jak ogladam anime to musze znalesc sobie bohatera ktorego poglady i zachowanie "nie kolidują" z moimi granicami. Innymi slowy wcielam sie w tego wybranego bohatera. W kobiete nie potrafie.

zdążyłem zauważyć że nawet jeśli anime jest super pod wszystkimi wzgledami ale glownym bohaterem jest kobieta albo facet -przeciwienstwo tego co napisalem wyzej- to nie potrafie sie nim cieszyc jezor

#26 2007-08-28 23:26:15

Sousuke_PL
Użytkownik

Hybrid napisał:

Sagara Souske i gośc z jajami? imbecyl bardziej by do niego pasowalo

Hym... śmiem się z Tobą nie zgodzić. Imbecyl, bo całe życie spędził jako żołnierz i nie zna normalnego życia, tzw. codzienności? Ostro...

Ale najbardziej do tego co napisałeś pasuje mi, jak sam wspomniałeś, Yagami Raito. Nigdy nie spotkałem się z takim bohaterem, gotowym poświęcić wszystko, aby tylko osiągnąć swój cel.

firmapucca2lu8.jpg

#27 2007-08-29 00:37:57

Dżibril
Użytkownik

Sousuke_PL napisał:
Hybrid napisał:

Sagara Souske i gośc z jajami? imbecyl bardziej by do niego pasowalo

Hym... śmiem się z Tobą nie zgodzić. Imbecyl, bo całe życie spędził jako żołnierz i nie zna normalnego życia, tzw. codzienności? Ostro...

Ale najbardziej do tego co napisałeś pasuje mi, jak sam wspomniałeś, Yagami Raito. Nigdy nie spotkałem się z takim bohaterem, gotowym poświęcić wszystko, aby tylko osiągnąć swój cel.

Ta... , ale kiedy przyszło co do czego to sie strasznie żałosny zrobił :/ , aż żal dupe ściskał jak sie na niego patrzyło.

#28 2007-08-30 02:11:39

Hybrid
Użytkownik

""Ta... , ale kiedy przyszło co do czego to sie strasznie żałosny zrobił :/ , aż żal dupe ściskał jak sie na niego patrzyło.""
dokladnie tak samo mysle.

A mnie chodzi o pełno etatowego bohatera - bohatera.
wiec jesli macie jeszcze jakies pomysly to polecajcie, ogolnie moze byc tez bohater "cool" takze romanse tez sie zaliczają, np Georg z Paradise Kiss.

#29 2007-08-30 02:25:16

Individual
Użytkownik

Heero Yuy ^^[respekt]

#30 2007-08-30 02:35:14

Quithe
Użytkownik

Sasakura Ryuu z Bartendera i Kirihara Naoto z Night Head Genesis. Winni pasować do opisu.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#31 2007-08-30 09:06:27

Shinma86
Użytkownik

Ja bym dodała jeszcze z Sailor Moon czarodziejkę z Saturna. Nie pamiętam, jak jej tam było, ale dla mnie to najbardziej tajemnicza i poschizowana postać w serii no i w sumie chyba najpotężniejsza:P Fakt faktem główną postacią nie była, ale przykuwała uwagę:D

#32 2007-12-12 23:24:14

Użytkownik

Jak dla mnie to największe "cojones" w anime ma Mugen z Samurai Champloo i Spike z Cowboya Bebopa respekt

I choćbym szedł ciemną doliną-zła się nie ulęknę, bo to właśnie ja jestem największym skur**synem w tej dolinie.

#33 2007-12-12 23:31:59

Mordarg
Użytkownik

Zdecydowanie Light z Death Note. Na drugim miejscu postawił bym Leloucha z Code Geass

#34 2007-12-12 23:37:30

Tulix
Użytkownik

Kenji Shiraishi i Ustushi Kamiya z Aoki Densetsu Shoot. Reszta ekipy to podlotki:)

Shin-chan. Yeah!

A typem którego w anime cenię sobie najbardziej jest Wash the Stampede. Nie jakiś mroczny i z wielkimi, ciężkimi jajami, ale gdyby wszyscy ludzie tacy byli to świat byłby naprawdę pięknym miejscem.

#35 2007-12-12 23:50:58

nuito
Użytkownik

Akitsuki Yamato (Suzuka) - uparł się na Asahine i nie odpuścił. Opłaciło sie
Mutou Kazuki (Busou Renkin) - nie jedna osoba by dała dyla jakby zobaczyła jakiegoś dziwnego stwora. Potem nawet je            zabijał by chronić tych których kocha.

Ostatnio edytowany przez nuito (2007-12-12 23:55:12)

#36 2007-12-13 00:23:44

FranzKafka
Użytkownik

Kintaro Oe - Golden Boy
Harima - School Rumble
Gutts - Berserk
Teresa o nieśmiałym uśmiechu - Claymore
Spike Spiegel - Cowboy Bebop

#37 2007-12-13 00:38:49

turunks
Użytkownik

Lelouch, Raito - w takiej kolejności oczkod

#38 2007-12-13 00:56:39

szefu
Zbanowany

harry macdowel czy jakoś tak z Gungrave może nie był pozytywnym typem bohatera.. no ale miał marzenie zostać głową syndykatu:D

Stopka forum

© Animesub.info 2025