#41 2007-02-23 00:47:05

Freeman
Użytkownik

Odp: Najbardziej idiotycznie wyglądające anime ever :)

Mavet napisał:

te anime naprawde zapowiada sie ciekawie czegos takiego nie bylo ORGINALNOSC to sie liczy

To się zgadza, czegoś takiego jeszcze nie było smile_big Czekam na serię o walce tic-taca i tak-taka z armią, która chce zniszczyć świat i nie wiadomo gdzie później sama będzie żyła, w alternatywnej rzeczywistości, w której Widzew Łódź wygrał Ligę Mistrzów smile To by dopiero była oryginalna historia a nie odgrzewany kotlet smile

s0n1c napisał:
Freeman napisał:

Jak pisałem - dla mnie - porażające, kolejny procent wiary w anime stracony smile_big

To ile jeszcze zostalo? jezor

Więcej, niż wynikałoby to z obecnej sytuacji, ale mniej, niż bym chciał smile

@Hatake - ja wymiękałem, jak sobie w locie rękoma machały, żeby zmienić szyk itp smile_big Hilarious smile_big
Naprawdę, gdyby to była totalnie komediowa seria, co chwila super deformed itp, to byłoby ok, ale tu widać, że będzie Bóg, honor, ojczyzna plus standardowa porcja sytuacyjnego humoru a'la zobaczyłam twoje majtki. Rozbawia mnie to coś do łez smile

#42 2007-02-23 01:05:07

lb333
Użytkownik

Freeman napisał:
Mavet napisał:

te anime naprawde zapowiada sie ciekawie czegos takiego nie bylo ORGINALNOSC to sie liczy

To się zgadza, czegoś takiego jeszcze nie było smile_big Czekam na serię o walce tic-taca i tak-taka z armią, która chce zniszczyć świat i nie wiadomo gdzie później sama będzie żyła, w alternatywnej rzeczywistości, w której Widzew Łódź wygrał Ligę Mistrzów smile

Nie ma takiej rzeczywistości, w której polska drużyna coś by osiągnęła. jezor

#43 2007-02-23 01:10:16

Bestrariusz
Użytkownik

aż mi żal dupę ściska po obejrzeniu tego... i ta dysproporcja mas (krucha dziewczynka z dwa razy większą bazuką) deprecha... po takim czymś to tylko szukać tętnicy i ciach

Ostatnio edytowany przez Bestrariusz (2007-02-23 01:10:34)

#44 2007-02-23 01:31:53

Maniack
Użytkownik

No niestety... dno. Małe dziewczynki z wielkimi giwerami w jakimś magicznym urządzeniu (ciekawe jak sterują to coś) z ogonkiem i uszkami (zapewnie z Lineagea 2 szpan)

Te ogonki pewnie po Super Mario odziedziczyły (Marian jak zdobył pióro posiadł moc latania jezor).

Omijać szerokim łukiem...

#45 2007-02-23 01:57:28

opcy
Użytkownik

Obejrzałem, załamałem się, ale zostawiłem na dysku, bo kreska jednak ładna (no i mozna ludzi katować)

Tak swoją drogą najgorsze jest to że anime typu FLCL, Exel Saga i Puni Puni mają być absurdalne... to chyba nie miało, a co do śmigiełek smile_big jak zobaczyłem te postacie to niewiadomo czemu przypomniała mi się Chise z Saikano (dosłownie czekałem aż zaczną strzelać rakietami spod spudnic).

Jeśli ktoś szuka orginalności to zaproponuje anime Sky Girls... swoją drogą mocno podobne to tego jezor

Ostatnio edytowany przez opcy (2007-02-23 01:59:10)

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#46 2007-02-23 02:11:01

Laska
Użytkownik

opcy napisał:

Jeśli ktoś szuka orginalności to zaproponuje anime Sky Girls... swoją drogą mocno podobne to tego jezor

Ooo, dziękuje, że mi przypomniałes. Kiedyś chciałem to ściągnąć jezor

#47 2007-02-23 02:14:23

OniiSan
Użytkownik

Animów z lolitkami noszącymi przy sobie wielkie "guny" jest spora ilość, a ten jest w miarę "orginalny":-D. Przecież nie codziennie widzimy kawaii dziewczyny ze śmigiełkami u nóg8-D.
Mnie rozbiła sekwencja startowa - po co wogóle im pas startowy skoro mogą stać w powietrzu i wznosić sie pionowo?[cholera] Zgasił mnie też akcent ptzy starcie z chowaniem kółek, no poprostu miałem z kumplem taki polew jak to zobaczyliśmy że ch...[roftl][roftl]

Anime to jest według mnie skierowane do zatwardziałych otaku, którzy widzą w Madarame z Genshiken swoje odbicie8-D:-D - czyli nie dla mnie:P

Ostatnio edytowany przez OniiSan (2007-02-23 02:27:18)

#48 2007-02-23 02:14:41

themic
Użytkownik

Zakręcone jak świński ogon... qrna trza by chyba litra solo obalić
by to skumać... a to mnie znajomi mówią, ze mam glupie pomysly...
a swoja droga moze do samego obejrzenia sie nadawac bedzie??

Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)

#49 2007-02-23 02:15:04

Nevar
Użytkownik

opcy napisał:

jak zobaczyłem te postacie to niewiadomo czemu przypomniała mi się Chise z Saikano (dosłownie czekałem aż zaczną strzelać rakietami spod spudnic).

Saikano jest akurat świetnym anime, bez porównania z tym oto tutaj jezor

#50 2007-02-23 10:16:05

tomxxx
Zbanowany

Ale fajniutkie.Zanosi się na super anime.
Strike Witches będzie napewno hitem.
Chyba nie ma osoby której się nie spodoba.
Coś jednak ma wspólnego z Saikano.

#51 2007-02-23 11:05:40

lb333
Użytkownik

tomxxx napisał:

Ale fajniutkie.Zanosi się na super anime.
Strike Witches będzie napewno hitem.
Coś jednak ma wspólnego z Saikano.

Prowokacja? smile_lol

#52 2007-02-23 11:10:49

mich102
Użytkownik

Cóż można powiedzieć. Widziałem już kilka podobnie głupich anime a nawet głupsze. Co do 'odgrzewanego kotleta' to nie wiem kto widzi w tym anime cokolwiek oryginalnego... Dzieci (w dodatku dziewczynki) korzystając z 'super mocy' ratują świat przed zagładą. W dodatku wplątali w to motywy że tak się wyrażę 'kocie'. Kreska wcale nie jest taka ładna a animacja komputerowa wręcz odpycha (motyw w lesie). Do tego totalnie niepasująca muzyka (pastelowe kolory i muzyka poważna jakoś nie idą w parze imo). No i ten ciągły brzęk śmigieł... Ogółem śmiech na sali.

#53 2007-02-23 11:21:54

Freeman
Użytkownik

tomxxx napisał:

Skąd takie, jak zwykle bezsensowne, zwłaszcza w świetle trzech stron tego wątku, założenie?
Aha, to jest pytanie retoryczne, zawiera w sobie odpowiedź, także nie musisz się wysilać, żeby napisać "jeśli komuś się nie podoba to jest głupi".

Może jakieś odległe echa fabuły (i odrobinę designu) Saikano tu pobrzmiewają, ale chociaż niezbyt mi się podobało, to jednak było anime z innej półki, i porównywanie z nim tego czegoś tutaj to obraza (dla Saikano smile

#54 2007-02-23 11:41:43

ivelios
Użytkownik

Freeman napisał:

ja wymiękałem, jak sobie w locie rękoma machały, żeby zmienić szyk itp smile_big Hilarious smile_big

Też przy tym wymiękałem... smile_big

Pewnie Strike Witches będą wkrótce w Kinie Domowym... trza szykować kase![okej]

Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-02-23 11:42:15)

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#55 2007-02-23 11:44:05

Freeman
Użytkownik

ivelios napisał:

Pewnie Strike Witches będą wkrótce w Kinie Domowym... trza szykować kase![okej]

Po moim trupie!!! smile_big

#56 2007-02-23 11:59:28

Miszczu_beer
Użytkownik

Żałosne... jeszcze te "nogi" zniosę... ale te uszka i ogonki to beznadzieja... (jak jeszcze sie okaże ze pół oddziału to lesby to już wogóle zjade te anime przy każdej okazji). Anime schodzi na psy (albo na nieletnie dziewczynki z uszkami i ogonkami którym widać bielizne przy kaznej scenia)
I tak uważam że to jest jakieś chore anime...
Freeman jestem po twojej stronie - beznadzieja nawet jeśli fajna kreska.

#57 2007-02-23 12:12:50

Sevortharte
Użytkownik

OMFG zdaje sie ze twórcy anime chcieli przypodobać się wielu fanom roznego rodzaju anime i stworzyli takie robocopy-koty. Wali po oczach schematami. Swoja droga calkiem ciekawe to ~~, obejrzalem cale.

#58 2007-02-23 12:30:07

masero
Użytkownik

Jestem ciekawy czy wogóle twórcy pomyśleli co się stanie jak to "latające coś" złączy nogi...
Sieczka to chyba mało powiedziane.

A jak już mają taką technologie to niech zrobią coś na bazie turbinowej. Przynajmniej będzie starrowało z miejsca a nie po 200 metrach rozbiegu.

#59 2007-02-23 13:48:21

slymsc
Użytkownik

Eeee... Nie wiem o co wam chodzi[kombinuje].
Dziewczyny "oblatane", do ciężkiej pracy przywykłe (cóż, dzwigać taką wielką spluwę, przy tak mikrym ciele, to też sztuka).
Kółka przy nóżkach mają być natomiast nawiązaniem do słynnego w Japonii serialu "Czterej pancerni i pies".

Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...

#60 2007-02-23 14:00:07

Sansiro
Użytkownik

Co w tym śmiesznego?? Bardziej idiototyczny z mojego pktu widzenia to ten temat... madrala

Stopka forum

© Animesub.info 2025