#41 2007-02-02 14:41:42

Obiwanshinobi
Użytkownik

Odp: Komiksy

songoku napisał:

BTW Piszac "plastikowe" chyba nie miales na mysli np. "Punishera" ani innych superbohaterow z serii "Max"

Hmmm... Franek to raczej antybohater.

#42 2007-02-02 14:48:37

songoku
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
songoku napisał:

BTW Piszac "plastikowe" chyba nie miales na mysli np. "Punishera" ani innych superbohaterow z serii "Max"

Hmmm... Franek to raczej antybohater.

Zalezy jak go odbierasz jezor
Podobnie jest z Wolvim, Ghost Riderem. Wszyscy, ktorzy stosuja zasade "nie brania jencow", tylko ich likwiduje bez wahania, sa postaciami co najmniej kontrowersyjnymi w Marvela. Badz, co badz Franek nie likwiduje "dobrych dusz" oczkod

#43 2007-02-02 14:57:15

Freeman
Użytkownik

Dla mnie to właśnie jest superbohater naszych czasów smile Jeszcze Daredevila do paczki trzeba dodać smile Właśnie dzięki takiemu podejściu historie o superbohaterach (czyli z definicji raczej rzadko spotykane w naszym codziennym życiu:) nabierają jakiegoś realizmu (polecam gorąco opowieść "Zmysły", w której to Spider Man, Wolverine i Wendigo tropią pedofilów-morderców na amerykańskim zadupiu. Świetna, mocna rzecz pióra mistrza McFarlane'a).

#44 2007-02-02 16:55:59

Obiwanshinobi
Użytkownik

Czyżby wybierał się z wizytą do braci Jarosławów?

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-02-02 17:02:43)

#45 2007-02-02 17:00:40

songoku
Użytkownik

Tak. W koncu ma dwa karabiny oczkod

Ostatnio edytowany przez songoku (2007-02-02 17:00:57)

#46 2007-02-02 17:03:18

Obiwanshinobi
Użytkownik

songoku napisał:

To pistolety są raczej.

#47 2007-02-02 17:29:08

songoku
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
songoku napisał:

To pistolety są raczej.

W sumie i tak, ale maszynowy jezor

#48 2007-02-02 17:40:02

Isao
Użytkownik

A dokładniej HKPRO zwyczajne MP5... smile_big

#49 2007-02-02 18:01:42

Obiwanshinobi
Użytkownik

#50 2007-02-02 19:12:13

Quithe
Użytkownik

fef212 napisał:
Quithe napisał:

A pierwsze wydanie Ostatniego Czarnianina stało się autentycznym białym krukiem na naszym rynku smile Teraz chodzi po 40 zyla.

Eee a wydanie z 2003 roku (Funmedia) tez sie liczy?? Dalem za nie 20 zyli, gdyz kiedys mialem to pierwsze i nie pamietam czy sam pozyczalem od kogos, czy komus pozyczylem. W kazdym razie wsiaklo i musialem sobie zakupic duplikacik. jezor

Oczywiście, że nie jezor2 jeżli chodzi o krukowość jezor
Też zakupiłem te wydanie, bo pierwszego nie miałem. Ależ miałem zdziwko jak zobaczyłem cenę xD A tak swoją drogą pamiętacie wydanie Fragnastic Voyage by Fun Media? Tak spieprzonego składu jeszcze nie było... Co jakiś czas przychodzi mi do głowy, żeby powyciągać wszystkie kartki i spróbować to złożyć, żeby pasowało. Ciekawe czy jest to możliwe, jak kiedyś przyjdę spalony do domu do spróbuję jezor

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#51 2007-02-02 19:20:25

songoku
Użytkownik

Fragnastic Voyage to byla porazka na maxa. W ogole nie dalo sie tego czytac. Tak naprawde to do calkowitej kolejnosci stron doszedlem dopiero gdy sciagnalem sobie oryg. wersje w .cbr.
Mam oczywiscie "Ostatniego Czarnianina" z TM-Semic, ale nawet za 40zl bym go nie sprzedal jezor

#52 2007-02-02 19:29:50

Freeman
Użytkownik

Ja swojego wydałem przy porządkach jakiś czas temu (tylko tego pierwszego kupiłem, na następne się już nie dałem nabrać smile za darmo, bo od lat go nie otwierałem nawet smile Lobo i Bisley to dwie najbardziej przereklamowane komiksowe marki, jeśliby mnie kto pytał smile

#53 2007-02-02 19:32:30

songoku
Użytkownik

Znowu powolam sie na "gusta i gusciki". Ja tam czasmi lubie sobie otworzyc "Lobo" zeby spojrzec na cos lekkiego oczkod
Chociaz przyznam, ze to tez nie jest moja ulubiona seria.

#54 2007-02-02 21:44:36

fef212
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Tu bardziej obszerne info. Wilkipedii bym nie ufal zbytnio.

#55 2007-02-02 23:47:39

Obiwanshinobi
Użytkownik

Osobnicy do tego stopnia prostoduszni, że skłonni byliby zaufać Wikipedii bez zastrzeżeń, prawdopodobnie nawet nie wpadają na pomysł zajrzenia do niej. Urok Wikipedii nie polega na jej wiarygodności, tylko na czymś zupełnie innym.

#56 2007-02-03 08:55:24

fef212
Użytkownik

Na szybkim dostepie do bardzo ogolnego info na dany temat??

Zeby nie robic offtopu.

Kajka i Kokosza mialem bodaj cala serie za malolata, bo ciocia pracowala w wydawnictwie i przywozila ze stolecy nowe zeszyty. Byla jeszcze wersja wspolczesna o nazwie Kajtek i Koko. Takie alter ego Kajka i kokosza. Tez dobre, pamietam numer o tym jak za sprawa pewnego naukowca przeniesli sie do swiata bajek i majac taki aparacik kontaktowali sie w razie potrzeby z owym doktorkiem, a ten podsylal im wspolczesne narzedzia gdy zaszla potrzeba. Wyobrazcie sobie owych pacanow smigajacych spychaczem na gasiennicach po zaczarowanym lesie smile_big

#57 2007-02-03 11:23:31

Obiwanshinobi
Użytkownik

fef212 napisał:

Na szybkim dostepie do bardzo ogolnego info na dany temat??

Zeby nie robic offtopu.

Kajka i Kokosza mialem bodaj cala serie za malolata, bo ciocia pracowala w wydawnictwie i przywozila ze stolecy nowe zeszyty. Byla jeszcze wersja wspolczesna o nazwie Kajtek i Koko. Takie alter ego Kajka i kokosza. Tez dobre, pamietam numer o tym jak za sprawa pewnego naukowca przeniesli sie do swiata bajek i majac taki aparacik kontaktowali sie w razie potrzeby z owym doktorkiem, a ten podsylal im wspolczesne narzedzia gdy zaszla potrzeba. Wyobrazcie sobie owych pacanow smigajacych spychaczem na gasiennicach po zaczarowanym lesie smile_big

Na byciu skarbnicą najrozmaitszych ciekawostek. Stamtąd się np. dowiedziałem, że seiyuu użyczający głosu Amagumo w SunaBouzu wcześniej, nim jął się parać zawodowo dubbingiem, służył w takim jakby ZOMO. Zapewne - tę informację znalazłbym gdzie indziej, ale stamtąd raczej nie dowiedziałbym się, że okrzyk "Wolverines!" w tymże SunaBouzu to nawiązanie do filmu Red Dawn (o którym słyszałem wcześniej, ale go nie widziałem). I tak dalej, i tak dalej... Ta ruska strona też chyba jest raczej taka fanowska.
Kajtek i Koko to właściwie prototypy Kajka i Kokosza. Christa bronił się przed zarzutami wtórności przygód tych ostatnich tłumacząc, że rysował ich zanim jeszcze powstali Asteriks i Obeliks, ale najwyraźniej miał na myśli Kajtka i Koka, którzy owszem, bywali w dawnych wiekach i w baśniowych krainach, ale znacząco różnili się charakterami od Kajka i Kokosza (tzn. dla mnie ta różnica jest wyraźna).

#58 2007-02-03 11:45:31

Kisiel
Użytkownik

Ja lubię gdy komiks ma duszę smile
Bardzo lubię starsze pozycje ale niektóre nowe też potrafią mnie wciągnąć na długo.
Thorgal to już klasyk - mam wszystkie prócz ostatniego (chyba jeszcze nawet nie wyszedł xD); Cygan - komiks chyba tego samego autora - polecam zaznajomić się z nim; AIS - także klasyk S-F (ostatnio zauważyłem w Empik-u, że znów wydane w dwóch tomach - każdy po 4 stare zeszyty); Asterix - no comments xD świetna pozycja dla każdego; Jeszcz kiedyś czytałem stare Transformery - pierwsze polskie wydania - to było coś.

Są jeszze dwa S-F które chciałem polecić ale jak na razie tylko czytałem je w sklepie (strasznie mnie wciągnęły, głównie dzięki świetnym rysunkom flot kosmicznych - ah, ten ogrom xD) i tytuł wyleciał mi z pamięci jezor Bedę tam jeszcze raz to podam wam o co mi chodziło

10721827ve.gif

#59 2007-02-03 12:03:06

szymon_j
Użytkownik

W tej chwili Kaznodzieja jest dla mnie komiksem nr1.
Wcześnij LOBO (patrz mój avatar)
ASTERIX - wiadomo
Supermana miałem wszystkie zeszyty.

#60 2007-02-03 12:04:19

Obiwanshinobi
Użytkownik

Kisiel napisał:

Ja lubię gdy komiks ma duszę smile
Bardzo lubię starsze pozycje ale niektóre nowe też potrafią mnie wciągnąć na długo.
Thorgal to już klasyk - mam wszystkie prócz ostatniego (chyba jeszcze nawet nie wyszedł xD); Cygan - komiks chyba tego samego autora

Nic podobnego. Rysownicy obydwu serii współpracowali z pewnym bardzo słabym scenarzystą, czego efektem są rysowani przez Enrico Mariniego Drapieżcy i rysowana przez Grzegorza Rosińskiego Skarga Utraconych Ziem, ale Jean Dufaux nie skaził swym piórem ani Thorgala, ani Cygana. Marini rysuje zupełnie inaczej, niż Rosiński (czasem ten pierwszy po prostu kaszani, co jeśli nawet zdarzało się Rosińskiemu, to raczej 4 life, z powodu pośpiechu - czego nie pochwalam, ale potrafię zrozumieć - niż z braku warsztatu).

szymon_j napisał:

W tej chwili Kaznodzieja jest dla mnie komiksem nr1.

Rysowany jest wprost ohydnie. Niestety, Ennis przeważnie współpracuje z ewidentnymi kaszaniarzami.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-02-03 12:06:50)

Stopka forum

© Animesub.info 2024