Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
sailor moon tam kazda seria konczylaby sie koncem swiata gdyby nie piekne i dzielne
猫が大好き!!!
Duża część anime jest "post apokaliptyczna" ale z tych gdzie przedstawiony jest koniec świata to EoEva i Saikano sa wg mnie najlepsze, wg mnie mozna jeszcze dodac Jyun Oh Sei, gdze pokazane jest ja ludzkosc powoli wymiera.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
ja polecam (jak juz ktos wspomnial) Hokuto no Ken jak nie lubisz starej kreski to obejrzyj OVA z 2003
Trinity Blood tam było o apokalipsie...ale to praktycznie anime sciagniete w całosci z innych tytułów(no prawie całości)
Hmm powiem ci szczerze,że tak naprawdę trudno ci będzie włączyc coś sensownie i bez okropnych skrótów, ale ja bym osobiście poleciła ci "Interlude" - 3 odcinki,więc nie ugrzęźniesz w ogromie treści, jak przy 26-odcinkowych seriach, i w miarę można połączyć to z Matriksem. A jak usilnie szukać to w prawie każdej serii kończy się taki albo inny świat... Jakby człowiek chciał się rozdrabniać to można by z 10 książek na ten temat napisać...
Ostatnio edytowany przez Maggie (2007-01-19 22:41:41)
Gniewek - dzieki WIELKIE za Ragnarok co za przyslowiowa c**a ze mnie ze zapomnialem o wikingach , co do anime to jednak wolfs rain bedzie na pewno bo ma w miarę jasną fabułę i wszystko prowadzi do konca swiata:P , interlude ogladne ogladne to sie wypowiem a jesli chodzi o inne anime - mi chodzi o serie z fajna kreska ( zeby do prezentacji bylo ) oraz zeby fabula nie byla zbyt "naiwna" w sensie ze na pewno lepsze sa wilki w swiecie ktory chyli sie ku upadkowi niz czarodziejki machajace rozdzkami , moze zrobie malego offtopa ale co sadzicie o tym zestawie :
Literatura:
Apokalipsa Świętego Jana
Ragnarok - Mitologia Wikingów
Czesław Miłosz - Piosenka o końcu świata
Obrazy:
Szkic Albrechta Durera "Czterej jeźdźcy Apokalipsy"
Obraz Pietera Bruegla "Triumf śmierci"
Film:
Czas Apokalipsy - Francisco Copolla
"Siódmy znak" Carl Shulzt
Anime:
Wolf's Rain - Keiko Nobumoto
Własnie nie wiem co drugie
Maggie : Interlude to pelna nazwa tego anime ??
Ostatnio edytowany przez mencio (2007-01-21 15:53:59)
To moze odpowiedz na Twojego offtopa:
A moze dodasz także coś z gier fabularnych. Ogólnie Świat Mroku (wydawnictwo White Wolf) i wszystko z nim związane dąży do końca świata i tylko czeka na to. Chociaż czytanie teraz podręczników byłoby czasochłonne, ale zapewniam że bardzo ciekawe...
No cóz, powodzenia.
Tylko problem w tym ze ja w ogole nie gram w zadne gry - tymbardziej w RPGi i masz racje ze czytanie podrecznikow to czasowo zbyt duzy koszt - zreszta nie chce brac sie za cos o czym nie mam zielonego pojecia. Nalezy tez pamietac ze ja mam tylko 15 minut, w tym 3 - 5 na samo omowienie co to jest apokalipsa + czas na omowienie sjaldow a na reszte pozostaje 10 minut wiec nie moge sobie pozwolic na przesadzanie
... wg mnie to będzie trudne zreazlizowanie całego Twojego planu (wszystkich pozycji) w ciągu pietnastu minut... a jeśli to ma być jeszce w formie pokazu... spróbuj na początku jak Ci to idzie bez komisji, jak wyrabiasz się z czasem...
W każdym razie powodzenia...
Fantazyn - nie, pojade na zywca proste ze beda proby odczytania, potem łaczenie z obrazem moze i z dzwiekiem, tylko najpierw musze NAPISAC a zeby to zrobic musze miec liste , pewnym problemem jest też to ze interpretacja anime bedzie tylko moja i ewentualnie troche mi w tym pomozecie bo ciezko jest znalezc jakiekolwiek opracowanie dot. ktoregokolwiek anime patrzace na nie pod katem zaglady. Ale nic zobaczymy... ap oki co czekam na kolejne propozycje no i na odpowiedz Maggie
Mencio - "Interlude" to cała nazwa info masz tutaj: link do anidb
Na twoim miejscu zamiast opowiadać rozlegle o Wikingach, połączyłabym to z Apokalipsą jako wydźwięk innej wiary. Spróbuj też może znaleźć jeszcze, jak w innych religiach widzą wierni koniec świata, a jako odskocznię daj Miłosza - u niego Apokalipsa jest całkiem inna. Dobrze ci radzę, przecież nie na darmo skończyłam polonistykę ze specjalizacją nauczycielską pozdrowionka i w razie kłopotów pisz na pm albo na gg
Strony Poprzednia 1 2