#21 2007-01-19 05:54:58

sadakot
Użytkownik

Odp: Anime o APOKALIPSIE lub z nią w tle !!

sailor moon tam kazda seria konczylaby sie koncem swiata gdyby nie piekne i dzielne jezor

猫が大好き!!!

#22 2007-01-19 22:03:43

opcy
Użytkownik

Duża część anime jest "post apokaliptyczna" ale z tych gdzie przedstawiony jest koniec świata to EoEva i Saikano sa wg mnie najlepsze, wg mnie mozna jeszcze dodac Jyun Oh Sei, gdze pokazane jest ja ludzkosc powoli wymiera.

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#23 2007-01-19 22:22:32

zarek
Użytkownik

ja polecam (jak juz ktos wspomnial) Hokuto no Ken  jak nie lubisz starej kreski to obejrzyj OVA z 2003 smile_big

#24 2007-01-19 22:25:51

khadzad
Użytkownik

Trinity Blood tam było o apokalipsie...ale to praktycznie anime sciagniete w całosci z innych tytułów(no prawie całości)

#25 2007-01-19 22:37:58

Maggie
Użytkownik

Hmm powiem ci szczerze,że tak naprawdę trudno ci będzie włączyc coś sensownie i bez okropnych skrótów, ale ja bym osobiście poleciła ci "Interlude" - 3 odcinki,więc nie ugrzęźniesz w ogromie treści, jak przy 26-odcinkowych seriach, i w miarę można połączyć to z Matriksem. A jak usilnie szukać to w prawie każdej serii kończy się taki albo inny świat... Jakby człowiek chciał się rozdrabniać to można by z 10 książek na ten  temat napisać... jezor

Ostatnio edytowany przez Maggie (2007-01-19 22:41:41)

#26 2007-01-21 15:50:09

mencio
Użytkownik

Gniewek - dzieki WIELKIE za Ragnarok jezor co za przyslowiowa c**a ze mnie ze zapomnialem o wikingach smile, co do anime to jednak wolfs rain bedzie na pewno bo ma w miarę jasną fabułę i wszystko prowadzi do konca swiata:P , interlude ogladne ogladne to sie wypowiem smile a jesli chodzi o inne anime - mi chodzi o serie z fajna kreska ( zeby do prezentacji bylo ) oraz zeby fabula nie byla zbyt "naiwna" smile w sensie ze na pewno lepsze sa wilki w swiecie ktory chyli sie ku upadkowi niz czarodziejki machajace rozdzkami jezor, moze zrobie malego offtopa ale co sadzicie o tym zestawie :

Literatura:

Apokalipsa Świętego Jana

Ragnarok - Mitologia Wikingów

Czesław Miłosz - Piosenka o końcu świata

Obrazy:

Szkic Albrechta Durera "Czterej jeźdźcy Apokalipsy"

Obraz Pietera Bruegla "Triumf śmierci"

Film:

Czas Apokalipsy - Francisco Copolla

"Siódmy znak" Carl Shulzt

Anime:

Wolf's Rain - Keiko Nobumoto

Własnie nie wiem co drugie oczkod

Maggie : Interlude to pelna nazwa tego anime ??

Ostatnio edytowany przez mencio (2007-01-21 15:53:59)

#27 2007-01-21 16:15:54

Fantazyn
Użytkownik

To moze odpowiedz na Twojego offtopa:
A moze dodasz także coś z gier fabularnych. Ogólnie Świat Mroku (wydawnictwo White Wolf) i wszystko z nim związane dąży do końca świata i tylko czeka na to. Chociaż czytanie teraz podręczników byłoby czasochłonne, ale zapewniam że bardzo ciekawe...
No cóz, powodzenia.

#28 2007-01-21 16:35:10

mencio
Użytkownik

Tylko problem w tym ze ja w ogole nie gram w zadne gry oczkod - tymbardziej w RPGi i masz racje ze czytanie podrecznikow to czasowo zbyt duzy koszt - zreszta nie chce brac sie za cos o czym nie mam zielonego pojecia. Nalezy tez pamietac ze ja mam tylko 15 minut, w tym 3 - 5 na samo omowienie co to jest apokalipsa + czas na omowienie sjaldow  a na reszte pozostaje 10 minut wiec nie moge sobie pozwolic na przesadzanie oczkod

#29 2007-01-21 17:30:23

Fantazyn
Użytkownik

... wg mnie to będzie trudne zreazlizowanie całego Twojego planu (wszystkich pozycji) w ciągu pietnastu minut... a jeśli to ma być jeszce w formie pokazu... spróbuj na początku jak Ci to idzie bez komisji, jak wyrabiasz się z czasem...
W każdym razie powodzenia...

#30 2007-01-21 18:20:30

mencio
Użytkownik

Fantazyn jezor - nie, pojade na zywca jezor proste ze beda proby odczytania, potem łaczenie z obrazem moze i z dzwiekiem, tylko najpierw musze NAPISAC a zeby to zrobic musze miec liste oczkod , pewnym problemem jest też to ze interpretacja anime bedzie tylko moja i ewentualnie troche mi w tym pomozecie jezor bo ciezko jest znalezc jakiekolwiek opracowanie dot. ktoregokolwiek anime patrzace na nie pod katem zaglady. Ale nic smile zobaczymy... ap oki co czekam na kolejne propozycje no i na odpowiedz Maggie

#31 2007-01-24 23:24:12

Maggie
Użytkownik

Mencio - "Interlude" to cała nazwa smile info masz tutaj: link do anidb

Na twoim miejscu zamiast opowiadać rozlegle o Wikingach, połączyłabym to z Apokalipsą jako wydźwięk innej wiary. Spróbuj też może znaleźć jeszcze, jak w innych religiach widzą wierni koniec świata, a jako odskocznię daj Miłosza - u niego Apokalipsa jest całkiem inna. Dobrze ci radzę, przecież nie na darmo skończyłam polonistykę ze specjalizacją nauczycielską jezor pozdrowionka i w razie kłopotów pisz na pm albo na gg smile

#32 2007-01-24 23:47:00

Wishmaster
Użytkownik

X - apokalipsa to jeden z głównych wątków całej seri.
Saikano - jeśli ktoś decyduje się na ver. rozszerzoną( +ostatnie 3 epy).

#33 2007-01-29 19:51:49

Rekid
Użytkownik

A tak  z innej beczki z tego co pamietam to "czas Apokalpisy" jest filmem o wojnie w wietnamie i raczej nie ma tam zadnych powiazan z koncem swiata i apokalipsa smile

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

Stopka forum

© Animesub.info 2024