Nie jesteś zalogowany.
ja już kupiłem ale przez internetową stronke IDG
Ja już nawet nie patrzę na datę wydania, wolę się nie wkurzać. Potem jestem mile zaskoczony, że to już
NIeźle to sobie wykombinowali, że odcinek 20 jest ostatni w zeszycie (7/06), już nie mogę się doczekać następengo. No i szkoda, że już nie ma żadnych dodatków Bo opisy postaci są na każedej płytce.
Mam pytanie do mieszkańców Łodzi:
Czy już kupili zeszyt 8 i gdzie?
Bo nie chce mi się łazić po wszystkich Empikach, a jak byłem po raz kolejny w piątek, w Empiku w Galerii Łódzkiej to nadal był zeszyt 7. Prócz tego byłem jeszcze w 2 innych Empikach ale w nich w ogóle nie było. Wypatrywałem także 8 zeszytu po kioskach ale bez rezultatu.
PS: Ale za to w Galerii Łódzkiej był już komplecik - wszystkie 9 numerów w pudełku z trójwymiarową okładką.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2006-11-12 18:47:16)
Taa... dziwne. Widziałem już w necie komplet. Jeszcze nie wyszedł 9 vol, a już dają komplet. Jasna cholera! A ja muszę czekać do 28 listopada! Damn it!
Dodam tylko, że to nie jest trójwymiarowa okładka - to naklejka przedstawiająca w 3d rysunek z okładki, i sama w sobie jest absolutnie zaje*****
Gdyby dali coś takiego w postaci plakatu, ale w co ja wierzę?! aaaach...
Freeman... weź coś napisz do nich, czy cóś?
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-11-12 19:08:58)
Mógłby ktoś dać namiary na jakiś sklep internetowy gdzie można już kupić ten komplet, o którym wspominacie? Bo jakoś nie mogłem poszukac ...
Z góry bardzo dziękuję.
Da sie kupic samÄ tÄ okĹadke? Jest to coĹ podobnego jak jest na okĹadce Karas'a?
Hmm nie jestem pewien, czy da się kupić samą tę naklejkę osobno, może później...
Okładki Karasa nie widziałem, natomiast tutaj wygląda to tak: jest to naklejka wielkości okładki pudełka z hologramem przedstawiającym ten sam rysunek, który na tej okładce się znajduje.
No to na Karasie jest podobnie.
Jest to coĹ podobnego jak jest na okĹadce Karas'a?
Tak, wĹaĹnie to takie coĹ, jak jest naklejone na okĹadce pudeĹka od Karasa - wczeĹniej po prostu Ĺşle siÄ wyraziĹem piszÄ c Ĺźe jest to kĹadka.
Dobrze Ĺźe samego pudeĹka jeszcze nie kupowaĹem, bo kto wie moĹźe jeszcze bÄdzie dostÄpne osobno samo pudeĹko z tÄ naklejkÄ .
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2006-11-12 20:40:50)
Mógłby ktoś dać namiary na jakiś sklep internetowy gdzie można już kupić ten komplet, o którym wspominacie? Bo jakoś nie mogłem poszukac ...
Z góry bardzo dziękuję.
Trochę nie podoba mi się ta polityka IDG - osoby, które cierpliwie zbierały kolekcję numer po numerze, nie dość że muszą czekać dłużej na to, aby zakupić ostatni jej tom, to w ostatecznym rozrachunku okazuje się, że otrzymują produkt pozbawiony dość atrakcyjnego dodatku (owej naklejki). Gdybym wiedział, że tak to będzie wyglądało, nie kłopotał bym się z zakupem kolejnych tomów (a przecież to one stanowiły chyba źródło popularności i dochodu dla firmy), tylko zaczekał aż wyjdzie cały zestaw i zakupił go za mniejszą cenę, w dodatku w atrakcyjniejszej postaci.
i jeszcze w boxie jak teraz kupisz masz taniej niz Ci ktorzy kupowali co miesiac numer po numerze
i jeszcze w boxie jak teraz kupisz masz taniej niz Ci ktorzy kupowali co miesiac numer po numerze
A nawet taniej od osób które zdecydowały się na prenumerate. A mało tego to jak zauważył ~MistrzSztuki, to będą musieć czekać dłużej na komplet a i tak będą mieli wersję boxa bez tej naklejki(bo chyba pierwotnie pudełko było pozbawione tej naklejki).
Ale według mnie IDG mogłoby poczekać z wydaniem kompletu do czasu zakończenia wydawania pojedyńczych numerów/zeszytów. Lub teraz te naklejki także porozsyłać to prenumeratorów, wraz z ostatnim zeszytem.
Chociaż mi jest to obojętne, bo i tak prenumeratorem nie jestem.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2006-11-12 22:05:14)
No ten kto zakupił prenumerate ten wtopił. Niestety. W tym i ja. Jak bedzie wychodzić 2nd GiG, to poczekam na całą serie. W tym przypadku postępowanie IDG wobec prenumeratorów jest nie fair.
Ale w prenumeracie/kiosku macie serię plakatów, których nie ma w tym pudełku wydanym teraz.
jezeli mialbym zaplacic mniej to bym wolal wersje bez plakatow
No to sprawa wygląda tak: BOX z naklejką 3D o ok 12 zł tańszy, lub prenumerata za 150 zł + Dodatki (jak mniemam jakieś plakaty, tak?) Niech mnie ktoś uświadomi, bo nie wiem co wybrać.
Rachunek zysków i strat jest w tym przypadku trochę nieadekwatny. Tu plakaty, tam naklejka - w porządku, ale IDG powinno poinformować wcześniej na stronie o takich planach wydawniczych. Niektórzy bardziej sobie cenią taki gadżet niż inny i nie lubią być zaskakiwani znienacka wiadomością, że ich kolekcja jest w pewien sposób "ułomna". Podstawowe grono odbiorców, które cierpliwie zbierało kolejne numery, pokazało IDG, że warto było zainwestować w ten tytuł zostaje teraz trochę na lodzie. Ekonomicznie, bo wydało najwięcej, a nie otrzymało nawet najbardziej atrakcyjnego wizualnie gadżetu. Najbardziej fair byłoby, gdyby holograficzna naklejka była dodawana do ostatniego tomu kolekcji (zresztą to by świadczyło najlepiej o firmie). Na ogól zamysł jest taki, że nagradza się wytrwałych, a tutaj mamy do czynienia z działaniem odwrotnym. Nie jestem ekspertem od marketingu, ale wydaje mi się, że to nie najlepsza metoda.