Nie jesteś zalogowany.
Na przełomie lutego i marca IDG planuje wydanie serialu anime "Ghost in The Shell: Stand Alone Complex" opartego o słynny i kultowy już pełnometrażowy film anime "Ghost in The Shell". W specjalnej serii wydawniczej ukaże się na początek siedem kolejnych zeszytów zawierających po dwa serialowe odcinki w każdym wydaniu oraz specjalny wielkoformatowy plakat kolekcjonoreski. Płyta z filmem będzie wydawana w specjalnym pudełku typu slim i trafi do kiosków, salonów EMPiK i innych saloników prasowych w cenie 19,90 zł.
Serial nie był wczęsniej publikowany na DVD w Polsce, tak więc wydanie IDG będzie jego Polską premierą i nie lada gratką dla fanów. Nad tłumaczeniem napisów do serii IDG współpracuje z freemanem - autorem fansubu do pełnometrażowego GITS'a.
Film oprócz sprzedaży kisokowej będzie również dostępny w prenumeracie.
źródło:Filmweb.pl
Radujmy się Panowe i Panie, bo oto niepotwierdzone dotąd wiadomości stały się faktem Ja chyba zaczynam już pieniążki do skarpety odkładać.
Ps. Kupujcie Akirę - już jest
Też potwierdzenie wiadomości mnie ucieszyło. Wczoraj na mieście nigdzie Akiry nie dostałem, a zamawiać mi się nie opłaca, bo muszę Heata zamówić i liczy się dla mnie każda złotówka.
Ale SAC'a jak i Akiry oczywiscie nie odpuszczę, ewentualnie wyrzucę tę dychę za przesyłkę. No, a Freemanowi gratulujemy, cieszymy się oczywiscie razem z Tobą (chyba, że Ty się nie cieszysz).
O do tej wiadomości pasujowałaby buźka ukazująca eksplozję radości.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
OMG stało się SAC u nas na dvd... poprostu pięknie się zaczyna ten rok 2006
Też potwierdzenie wiadomości mnie ucieszyło. Wczoraj na mieście nigdzie Akiry nie dostałem, a zamawiać mi się nie opłaca, bo muszę Heata zamówić i liczy się dla mnie każda złotówka.
A ja mam zaprzyjaźniony kiosk, w którym zawsze coś na mnie czeka. Teraz ide po Akirę, a jeszcze pod ladą leży BR
Tylko pozazdrościć, kiedyś taki miałem kiosk, jak jeszcze DB kupywałem, ale został zlikwidowany.[papatki]
No, a BR pamiętam, że ostatni egzemplarz w sklepie dorwałem.
Teraz tak se spojrzałem, ze mam już 9 filmów na DVD, to jeszcze żadnego nie widziałem, bo nie mam na czym. A kolega odmówił mi pożyczenia swojego napędu.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
Akira jest juz w kioskach? WOW!
AAA radosna to nowina, zbieram kase....
Tego się obawiałem, na jednej płycie tylko 2 epy, podsumować całą serie i troche szmalu na to trzeba będzie rzucić
Faktycznie 2 odcinki na jedną płytę to trochę mało, ale można mieć nadzieję, że pojawią się za to na tych płytkach różne dodatki. Chociaż i bez nich to dla mnie dobra nowina. Rynek anime jest u nas delikatnie mówiąc słabiutko rozwinięty. AnimeVirtual ma w swojej ofercie całkiem pokaźną liczbę tytułów, ale jakość tłumaczeń jest po prostu mierna i nie warta ich ceny. Anime-Gate dopiero się rozkręca, ale IMHO idą w dobrym kierunku. Za mało pozycji wydali, aby dokładniej coś o nich powiedzieć (chociaż Submarine wydaje mi się niezłym falstartem). Monolit ma licencje na Ghibli, ale jakoś nic o nich nie słychać. Do tej grupy dołączło teraz IDG. Może trochę zdrowej konkurenji ożywi nasz rynek, co powinno pozytywnie odbić się na klientach i ich portfelach. Jedyne co pozostaje to czekać i kupować.
Na koniec taka mała dygresja: nie powinniśmy zachłysnąć się tym, że ktoś wydaje u nas anime i od razu śpiewać peany na jego cześć. Musimy patrzeć na to z pewną dozą krytycyzmu i wytykać im wszystkie poważniejsze błędy jakie popełnią tak,żeby wiedzieli, że o klienta też trzeba powalczyć. Nie można dać odczuć wydawcom, że "łykniemy" wszystko co nam dadzą, bez względu na jakość.
Ta kupie GITS S.A.C za 20 zł z 2.odc (259,87 zł)
1. Obraz i dzwięk będzie na 6 +
2. Bedzie kilka dodatków
Jak nie to zawsze moge kupic za granica z (dub.eng :-)
mozna dostac do 150 zł (ale jakosc przecietna :-(
No coz, Gracol ma sporo racji, ale od czegos trzeba zaczac.... Owszem, mozna narzekac (sam mam Gits SAC w dvd ripie w zaj... jakosci), ale jesli my 'ogladacze' nie pokazemy odrobiny dobrej woli i checi, to nikt nie pokusi sie o wydawanie anime w kraju moherowych beretow. Ktos wyszedl naprzeciw wydajac Gitsa, my to lyknelismy, ktos idzie dalej wydajac inne tytuly, wiec tez lyknijmy narazie. Maszynka ruszy i wszyscy beda zadowoleni....
ja kupie napewno Akira jest z dzwiekiem DTS "japońska sciezka" jestem poprostu w niebie mam nadzieje ze GITS tez bedzie z DTS
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-02-03 03:42:34)
ara ara...
Ta kupie GITS S.A.C za 20 zł z 2.odc (259,87 zł)
1. Obraz i dzwięk będzie na 6 +
2. Bedzie kilka dodatkówJak nie to zawsze moge kupic za granica z (dub.eng :-)
mozna dostac do 150 zł (ale jakosc przecietna :-(
Te lepszej jakości kosztują już dużo więcej. Poza tym 20/miesiąc nie boli tak jak 260 czy 300 wydane od razu. A tak na marginesie, spójrzcie jakie ceny anime osiągają w zachodnich sklepach, nie zapomnijcie do tego doliczć kosztów przesyłki i zapomnijcie o polskich napisach.
Kupiłem i dobra.
Ale dlaczego japoński jest cicho, za to polski i angielski głośno?
Może u mnie tylko?
Masz na myśli Akirę czy GITSa?
O ja pier... że się tak wyrażę (to z podekscytowania):P. W życiu nie myślałbym, że dożyję momentu gdy w Polsce wydadzą GITS:SAC, a tu taka niespodzianka Jeśli chodzi o anime, to chyba coraz lepiej zaczyna się w naszym kraju dziać . Po wczorajszej nowinie o koalicji Samoobrona, Pis, LPR, wyślałem, że będę cały tydzień przydołowany chodził, a tu proszę taka miła niespodzianka, aż się humor poprawił. Czekam z niecierpliwością. Będę pierwszy w kiosku
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-02-03 13:04:45)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
"gracol" a po co mi napisy polskie wystarczy dub.eng
a niemcy sa blisko
Hmm, po co polskie napisy, by wynieść z tej serii jak najwięcej. Nie każdy kuma angielski/japoński na tyle, by wszystko zrozumieć, dlatego strasznie cieszę się na wieść o polskim wydaniu wyzej wspomnianego anime.
BTW: mi angielski dubbing wcale byłby niepotrzebny, bo ja najbardziej lubię oryginalną ścieżkę plus dobre suby.
No i nie dostałem Akiry, musiałem zamówić przez Internet.
"gracol" a po co mi napisy polskie wystarczy dub.eng
a niemcy sa blisko
OMG, jeśli wystarczy ci angielski DUB to ok. Jak dla mnie (podkreślam - jak dla mnie)ang dubbing jest tak tragiczny (nie spotkałem jeszcze jakiegokolwiek dobrego) i bezpłciowy, że wolę wtedy wcale nie oglądać niż męczyć się przez te 1,5 godziny.
1000% dla ~gracola odnośnie angielskiego dubbingu. Nie każdy jest tragiczny ale generalizując - lepiej jest oglądać japońską oryginalną wersję + "anglijskie" napisy.
[oops]Nie sorry! Tu nie chodzi o angielski dubbing tylko amerykański - a to juz istotna różnica .
Śmiem nawet wnioskować, że francuski/włoski/hiszpański dużo, dużo lepiej oddaje "emocje językowe" niż wspomniane amerykański podkład.
To był cały Więc teraz odnośnie wydania... nie liczyłbym, jako koledzy na jakieś wypaśne dodatki (a nawet na fajne ) do GiTS'a, bo firma raczej zdecydowała się na wydawanie anime mocno okrojonych (tylko wersja podstawowa) ale za to za niską cenę.