#1 2008-02-17 03:06:55

RiXeD
Użytkownik

Suigintou no Koyoi mo Ennu~i

Jako były fan Rozen Maiden, dowiedziawszy się ostatnio, że Unyuunymous zrobił tłumaczenie trzeciego wydania radio show "Suigintou no Koyoi mo Ennu~i", postanowiłem odświeżyć sobie pamięć.

Suigintou no Koyoi mo Ennu~i - Vol.3 Christmas Special nie był wprawdzie za dobry, ale i tak nadal miło było usłyszeć głos Tanaki Rie.

Za to przesłuchałem jeszcze raz pierwsze Suigintou no Koyoi mo Ennu~i. Nie wiem dlaczego, ale przy pewnych fragmentach głos Tanaki Rie sprawiał, że włosy mi stawały dęba. Jeśli ktoś pamięta jej rolę w Chobits, chyba wie dlaczego zachodni recenzenci określają jej głos jako "dreamy"... Śmieszne fragmenty nadal śmieszą mimo upływu czasu, a po liście MC Banzai-sana i próbie rapu Tanaki "Gin-samy" Rie zachichotałem, mimo że słyszałem ją przynajmniej 5 razy.

Fanom Rozen Maiden (są jacyś?) szczerze polecam, bo to kawał dobrego materiału i dobra okazja do pośmiania się.

#2 2008-02-17 13:28:59

popek9
Użytkownik

Odp: Suigintou no Koyoi mo Ennu~i

nie widziałem tego, ale z miłą checią bym zobaczył

dasz może linka??

#3 2008-02-17 15:14:04

Atabis
Użytkownik

Googlenie nie boli... zajęło mi to kilka sekund jezor pierwszy wpis: Dla leni - link do części bodajże pierwszej. Cóż moment z hip-hopem wymiata, jednak nie bardzo rozumiem o co chodzi dokładnie z głosem Chi z Chobits, baka ze mnie oglądałem to z ang dubbingiem (zapewne dla odmiany) i głos Chi choć słodki i angielskiej to jednak nie ten sam co w oryginale jezor i nie kumam czemu "dreamy"(że rozmarzony?senny?). Jednak sam materiał polecam, ciekawy nie powiem smile

Ostatnio edytowany przez Atabis (2008-02-17 15:17:17)

#4 2008-02-17 16:16:37

popek9
Użytkownik

dzięki, mnie ostatnio google ugryzło hehe... poprostu nie chciało mi sie wpisywać jezor jest tutaj tyle miłych osób, że prawie zawsze ktoś odpisze jezor

#5 2008-02-17 21:02:04

RiXeD
Użytkownik

popek9 napisał:

dzięki, mnie ostatnio google ugryzło hehe... poprostu nie chciało mi sie wpisywać

a klawisze [CTR], [C] i [V] to pewnie kot zjadł, co? Zabierasz lenistwo na całkowicie nowy poziom, popek. jezor

Link do wszystkich trzech "Suigintou no Koyoi mo Ennu~i":

http://www.rozenmaiden.it/sito/media/special.php

Ostatnio edytowany przez RiXeD (2008-02-17 21:03:35)

Stopka forum

© Animesub.info 2025