#81 2006-09-06 18:59:20

bager
Użytkownik

Odp: Łzawe kawałki z anime...

Dla mnie zdecydowanie prowadzi anime Mai HiME(moje ulubione). Tam było dużo wzruszających momentów. Również w Suzuce (rozstanie i późniejsze akcje), Tenjou Tenge (bezskuteczne starania Ayi o Souichiro - kilka scen), Shuffle (poświęcenie w ostatnim epku), Rurouni Kenshin OAV (śmierć miłości Kenshina), X tv (śmierć Soraty w objęciach ukochanej dziewczyny) papatki

#82 2006-09-06 19:59:14

Dżibril
Użytkownik

Jak piszecie spoiler to piszcie do jakiego anime. Bo w przeciwnym razie skąd mam wiedzieć czy anime o którym piszecie oglądałem czy nie ?

#83 2006-09-06 20:45:11

lia
Użytkownik

Psychopata napisał:

W FMA jak taki doktorek "zmieszał" swoją córeczkę z psem

doktorek naywal sie Tucker i to bylo tekze lzawym kawalkiem choc bardzier sie wzruszylam, gdy Nina zostala zabita (tzn. "rozwalona" od srodka)

#84 2006-09-06 20:52:28

ralphkun89
Użytkownik

lia napisał:
Psychopata napisał:

doktorek naywal sie Tucker i to bylo tekze lzawym kawalkiem choc bardzier sie wzruszylam, gdy Nina zostala zabita (tzn. "rozwalona" od srodka)

bzdura[shithappens]SPOILER
Może się to wam wydać dziwne ale ja przypuszczam że są jeszcze ludzie którzy nie widzieli FMA[zly]

#85 2006-09-06 21:00:52

Nevon
Użytkownik

I tak Shin Chan jest najlepszy jezor  i jego taniec slonika jezor

#86 2006-09-06 21:15:10

Psychopata
Użytkownik

ralphkun89 napisał:
lia napisał:
Psychopata napisał:

bzdura[shithappens]SPOILER
Może się to wam wydać dziwne ale ja przypuszczam że są jeszcze ludzie którzy nie widzieli FMA[zly]

Wiesz, ja już nie odpowiadam za to, że ktoś cytuje mój post i przy tym usówa spoiler, który wstawiłem.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-09-06 21:16:26)

#87 2006-09-06 21:59:03

MistrzSztuki
Zbanowany

Czasami to tak spoilerujecie, jakbyście robili to specjalnie. No co? Może się mylę?[klnie] ...żałosne
hmmm...Wiem, że temat jest, jaki jest, ale bez przesady.

Ten był ojcem tej, która wcześniej zabiła tamtego, który okazał się nie by tym i tu cała sytuacja się wyjaśniła, ależ się wtedy wzruszyłem. A jak się jeszcze okazało, że to był ten, a nie ten jak można było się spodziewac od 4 epka do 9....[cholera]

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-09-06 22:03:03)

#88 2008-04-25 19:12:58

lutor
Użytkownik

czasem tworcy przechodza wszelkie pojecie w poniektorych scenach ze mozna to w taki genialny sposob ujac dodac jeszce nastrojowa muze i gotowe duzo dobrego jest smile_big

#89 2008-04-25 20:10:29

kiczowatykoles
Użytkownik

Pan archeolog? Skoro temat został odkopany, to i ja dorzucę smutniejsze sceny.

SPOILERY

# Fullmetal Alchemist - smuny pogrzeb Hughes'a, dołujący los Niny;
# School Days - cała seria w jeden dzień więc może stąd ten dół pod koniec serii;
# Death Note - śmierć starszego Yagamiego;

Ostatnio edytowany przez kiczowatykoles (2008-04-25 20:11:00)

#90 2008-04-25 20:23:46

Qashqai
Użytkownik

Kiczowatykoles, też zaliczyłam School Days w jeden dzień, i też miałam doła pod koniec serii. jezor we FMA również się wzruszyłam (ba, płakałam) w tym momencie z pogrzebem (to bidne dziecko Hughesa... 'mówił, że ma jeszcze dużo do zrobienia, czemu go zakopują?' T_T)... oprócz tego to w narucie się wzruszyłam >D podczas wspomnień Gaary ^^

Qashqai.png

#91 2008-04-25 20:30:45

damian2075
Użytkownik

Qashqai napisał:

oprócz tego to w narucie się wzruszyłam >D podczas wspomnień Gaary ^^

mnie sie łezka w oku zakręcił w tedy

ale całkowicie sie rozkleiłem pod koniec ef - a tale of memories;)

#92 2008-04-25 20:35:07

Z0n9er
Użytkownik

Anime Bokura Ga Ita mogą byc małe spoilery
Oile zakończenie serii było c#$jowe to dawało dosyć wyraźny promieni nadzeji, zapewne ten promień by mi wystarczył i pożegnałbym sie z ta seria z względnym spokojem... gdyby jakiś mądry ktos nie dal skalacji paru ostatnich stron 8tomu tej ze mangi a konkretnie po
http://rapidshare.com/files/110363572/_ … 8.rar.html
gdy przeczytałem to(bylem świeżo po zapoznaniu sie z seria więc wywołało to wemnie DUZO różnorakich emocji) latałem jak kot z chorym pencheżem po różnorakich forach by znalesc odpowiec czemu, jakto ale WTF  gdzie to sie tak spie$%%o co znimi bede i czy ten frajer Take coś zdziałał ...wkoncu znalazłem
http://forums.animesuki.com/showthread. … 47&page=55 
Porządny temat o tym anime(a konkretnie mandze) zdzibko sie uspokoiłem ( bardzo zdzibko) ale przynajmniej zacząłem wychodzić z dola(z własnego pokoju tez^^) w którym tkwilem do tego stopnia ze przestałem raidwac baaa przestałem w ogóle grac w wow'a (world of warcraft taki mmorpg dla tych co nie wiedza)zaprzestałem tez innych rozrywek nad którymi niebede sie tu rozwodził
Ogólnie sprzemp człowieka zemnie zostal(oglądałem to mniej więcej w tym samym czasie co Saikano wiec sie zkumulowalo )  ale nieuronilem ani jednej lzy bylem poprostu smutny i wku$%iony // O innych smutnych anime takich jak Elfen Lied Saikano Neon Genesis Evangelion(?) nie będę pisał bo nic twórczego i tak nie dopowiem

#93 2008-04-25 20:59:22

LWish
Użytkownik

Elfen Lied - 12 epek,slowa skruchy, Lucy (Kaede) całuje Koute, pojawiają się wspomnienia z dzieciństwa + Lilium, popłakałem się.

Chrno Crusade - Jedno z najpiękniejszych zakończeń jakie miałem okazję zobaczyć. Smutne, ale świetnie przedstawione.

F/SN - jedna łezka poszła jak Saber żegnała się z Shiro (ostatni epek)

5 cm per second - moze nie plakalem ale zdolowany przez niezly tydzien bylem po tym

School Days - jak wyzej, obejrzalem 2 dni temu, mam dola poki co

Grobowiec Świetlików - ehhh, tu możnaby płakać 3/4 filmu

The Place Promised in Our Early Days / Beyond the Clouds - piękne, szczęśliwe poniekąd zakończenie smile Ogolnie cały ten film był świetny pod każdym względem, podobnie jak 5cm/s

Ostatnio edytowany przez LWish (2008-04-25 22:47:11)

#94 2008-04-25 21:51:23

hacker111
Użytkownik

SPOILER

Naruto - koniec wali z Haku i Zabuzą; gdy lekarz mówi Gai'owi, że Lee nie będzie mógł już więcej walczyć; koniec walki Choji'ego z Jiroboi i wiele innych scen lecz nie mogę sobie przypomnieć

One Piece - historia Zoro i jego słowa do Luff'ego; historia Choppera, w sumie wszystkie historie, ale historia Brooka nie jest do końca wzruszająca... jest smutna, chociaż po ostatnim odcinku trochę inaczej patrze na jego historie, i tak jak w Naruto nie pamiętam  reszty 

Bleach - historia, poświęcenie w  walce Ishidy w Społeczności Dusz z kapitanem Mayuri, a poza tym raczej nic

Samurai Champloo - samo zakończenie, z jednej strony mówią niektórzy że zbyt optymistycznie się zakończyło, lecz dla mnie smutno, nie powinni byli się rozchodzić

GTO - całościowo postać Noboru Yoshikawy, na szczęście jego historia tak jak wszystko  dobrze się kończy

Dragon Ball - gdy Szatan Serduszko osłania własnym ciałem Son Gohana i oczywiście zakończenie Dragon Ball, chociaż to fillery to za każdym razem gdy je widzę nie mogę powstrzymać łez

Ostatnio edytowany przez hacker111 (2008-04-25 22:02:37)

#95 2008-04-25 21:57:46

lushian
Użytkownik

Elfen lied - nie scena koncowa, a przeszlosc Kaedy. Oraz jak tez ta sama osoba poraz pierwszy powiedziala cos innego jak nyuu. Cos pieknego.

Kanon (2006)- Jako całość (wylałem bardzo duzo lez na scenach z makoto, szcegolnie koncowych, oraz na samym koncu. Ponownie majstersztyk. Film pozostawia po sobie cos, co nie pozwala zapomniec o nim. Jak sobie przypominam ten film, to znowu lapie dola.

Air TV - Scena, jak Misuzu prubuje dojsc do matki. Ponownie cos pieknego.

PS> Do wyciskaczy lez moge zaliczyc jedna scene z Zero no Tsukaima. Jak saito mila pocalowac ksiezniczke;p Jak to zobaczylem, przez kilka minut nie moglem dojsc do siebie, bo nic nie widizlaem przez lzy (coprawda byly to lzy wywolane smiechem, ale scena jak njabardziej zasluguje na miano wyciskacza lez;p)

#96 2008-04-25 22:03:41

postmaster
Zbanowany

Ja bym jeszcze dodał

SPoiler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
śmierć brandona i harrego w ostanim epie gungrave,naprawdę mnie wzruszyło.Przesłanie brzmi:Przyjaźń nigdy nie niknie tylko zanika na jakiś czas..
SPOiLder!!!!!!!!!111@#$

#97 2008-04-25 22:18:39

damian2075
Użytkownik

lushian napisał:

Kanon (2006)- Jako całość (wylałem bardzo duzo lez na scenach z makoto, szcegolnie koncowych, oraz na samym koncu. Ponownie majstersztyk. Film pozostawia po sobie cos, co nie pozwala zapomniec o nim. Jak sobie przypominam ten film, to znowu lapie dola.

kanon 2006 jest jakoś powiązany z kanon bo nie wiem czy ten 2002 se też obejżeć

#98 2008-04-25 22:19:01

Weteran666
Użytkownik

heh ja właśnie oglądam fruit basket i tam jest wiele momentów w których sie wzruszyłem ale chyba najbardziej SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER jak "króliczek" opowiadał o swojej matce KONIEC SPOILERA KONIEC SPOILERA KONIEC SPOILERA KONIEC SPOILERA

#99 2008-04-25 22:27:16

Gela19
Użytkownik

Ja tam ryczałam jak bóbr przy Naruto ( Walka Naruto z Sasuke sezon 1 i Sezon 2 -Shippuden -Gdy Gaara umarł a Naruto go ożywia z babunia Chiyo czy jak sie to pisze;p, która po tym sama umiera... jezor ) No i wyżej wspomniane anime Bokura Ga Ita również sprawiło że wylałam morze łez... ale takich anime było więcej chociażby Clannad movie jezor Demonbane końcowe dwa epki Green Green ( chyba ci co oglądali wiedza o który ep mi chodzi smutny ) i Ostatni epek Zero no Tsukaima sezon 2 jezor Polecam Wszystkie te anime i pozdrawiam

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#100 2008-04-25 22:30:23

Gela19
Użytkownik

Aaaa i za jakie kolwiek SPOILERY przepraszam ;P inaczej sie nie dało tego opisac jezor

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

Stopka forum

© Animesub.info 2025